Hello again!
Daca iti plac branzeturile, acest newsletter te nimereste la fix pentru ca vorbim astazi despre 3 retete absolut delicioase, create in jurul unor branzeturi faine, cum pui la punct un platou seducator cu branza si fructe, cu un buget rezonabil si vinurile care merg ca unse, cand servesti acest tip de preparate.
Citeste pana la capat! Afla ce idei nastrusnice au romanii cand vine vorba despre produsele KFC si care sunt cele mai faine carti de retete, scrise de bucatari romani renumiti.
Gallette cu branza de capra si piersici, Platou de branzeturi si fructe (low-carb) si Placinta traditionala cu branza si stafide
- Iti recomand gallette cu branza si piersici in special daca preferi deserturile in care fructele sunt lasate sa isi etaleze aromele si gustul, fara a fi coplesite de zahar. Este mai savuroasa decat pare din imagini si mult mai simplu de pregatit decat ai putea crede. Incearc-o dupa reteta de aici.
- Aperitiv mai rapid decat un platou cu branzeturi si fructe, cu greu ai putea gasi. Vezi aici cum poti pregati unul low-carb.
- M-am indragostit de branzeturi din preparatele noastre clasice, de casa, asa ca nu puteam sa inchei lista fara a adauga si aceasta placinta cu branza si stafide, pe care trebuie neaparat sa o incerci.
Good food, Better life
Apelez la platourile cu branza si fructe ori de cate ori am nevoie de un aperitiv gustos, variat si usor de pus la punct. Daca te gandesti ca este o idee prea fancy sau costisitoare, iti pot spune ca combinatiile sunt destul de usor de gestionat pentru a te incadra in bugetul pe care il ai la dispozitie. Iata cateva idei, din experienta proprie, care te pot ajuta sa obtii platouri echilibrate si pofticioase, cu efort minim.
Daca nu ai un platou pentru servire, apeleaza la un tocator din lemn suficient de incapator pentru numarul de invitati. Eu il folosesc de regula pe cel mare, pe care tai en-gros legumele pentru zacusti si zarzavat.
Pentru un aspect interesant include inca de la inceput 1-2 boluri micute in care poti pune miere de albine, masline, fructe de padure, crackers, o crema de branza cumparata sau preparata in casa etc.
Combina 2-3 variante diferite de branzeturi. Incearca sa asociezi tari si semi-tari (Parmigiano-Reggiano, Cheddar, Grana Padano, Pecorino Romano) cu medii (Edam, Emmental, Gouda, cascaval) si soft (Brie, Camembert, Feta, branza de capra), astfel incat platoul sa fie variat.
Branzeturile cu mucegai albastru (Gorgonzola, Roquefort) sunt de regula mai scumpe, deci ia-le in considerare in functie de bugetul total si promotiile din magazine.
Ai nevoie de 60 – 90g branza/persoana daca platoul are rol de aperitiv si 120 – 150g daca branzeturile sunt servite ca cina, plus garnituri echilibrate cantitativ.
Branzeturile se servesc la temperatura camerei, deci ai grija sa le scoti mai devreme din frigider (30-50 minute).
Taie branzeturile tari in forme diferite: felii, aschii, cuburi etc. pentru a obtine un aspect interesant. Pe cele moi le poti lasa asa cum sunt, punand la dispozitie un cutitas pentru servire.
Completeaza cu carnuri (prosciutto, salam uscat, chorizo, alte tipuri de carnaciori etc.), avand grija sa le tai in felii subtiri sau sa pui la dispozitie un cutit suficient de bine ascutit.
Adauga crostini, crackers sau sticksuri pentru servire.
Mizeaza pe 1 – 2 tipuri de fructe tinand cont de branzeturile alese. Poti include fara griji mere (merg cu aproape orice fel de branza), pere (savuroase langa Brie si Gouda), fructe de padure (pentru un platou low-carb), struguri (Gouda), piersici (langa branzeturi cu mucegai albastru si branza de capra), curmale (cu branza de capra), portocale (langa Brie). Alege in functie de sezon.
Maslinele sunt un must-have si te ajuta sa mentii cheltuielile la un nivel rezonabil. Ai grija sa le pui ori toate cu samburi, ori toate fara, pentru a evita accidentele.
Mai poti adauga roșii cherry, ridichi, morcovi murati etc. Spatiul ramas se completeaza foarte frumos cu verdeturi (spanac, rucola etc.).
Utile de la experti
- Iti las aici link catre un clip foarte fain care te invata rapid cum sa tai o varietate de tipuri de branzeturi si cu ce se potrivesc foarte bine la gust.
- Aici poti sa vezi rapid cum este asezat un platou simplu, cu cateva branzeturi.
- Ai auzit despre povestea de dragoste dintre vin si branza? Vezi aici un rezumat care te ajuta sa intelegi rapid ce fel de vin trebuie sa bei cand consumi branza.
Noutati culinare
- Carti de bucate publicate de bucatari romani renumiti.
- KFC Romania realizeaza primul studiu despre miturile locale de brand si lanseaza o noua campanie, KFC Freshly Prepared.
- Top preparate emblematice de la restaurantele bucurestene.