fbpx

3 sosuri delicioase pentru peste, pui si vita

Last Updated: 18.07.24

Buna si bine te-am regasit!

Sosurile m-au scos de multe ori din incurcatura, indiferent ca a fost vorba despre o carne mai fada, retete rapide de paste sau chiar preparate simple cu cartofi. Iata de ce sunt subiectul numarului de astazi si vorbim despre:

  • 3 sosuri savuroase, pentru peste, pui si vita, pe care merita sa le incerci
  • 5 detalii importante care separa un sos bun de o incercare mai putin reusita
  • Cum obtii 5 dip-uri faine din maioneza, sosul de baza in dietele low-carb

Nu pierde stirile de la final. Afla cum sta fiecare regiune la productia agricola anul acesta si relaxeaza-te cateva minute cu o vizita culinara virtuala prin Napoli.

 

Sos cu unt si lamaie pentru peste, Sos de miere cu mustar pentru pui si Sos Bearnaise simplificat, pentru vita

  • Iti place pestele, dar eviti de regula sosurile clasice cu usturoi? Incearca aceasta varianta cu unt si lamaie, mai ales daca servesti un peste alb. Il poti prepara foarte simplu si rapid dupa aceasta reteta.
  • Piept, pulpe sau aripioare? Nu conteaza ce carne de pui asezi pe gratar, cu acest sos va fi delicioasa. Combina mustar, maioneza, miere de albine si cateva condimente savuroase si esti gata de servire. Vezi aici reteta completa.
  • Daca pregatesti carne de vita, incearca un sos Bearnaise simplificat. Dureaza doar cateva minute sa il prepari si este absolut savuros. Citeste aici indicatiile si lista de ingrediente.

Good food, Better life

Un sos bun poate transforma usor un preparat banal intr-un deliciu pofticios. Exista foarte multe retete pe care le poti incerca, mai simple sau mai complexe, insa toate au in comun cateva cerinte de baza care influenteaza gustul, aromele si succesul unui astfel de preparat. Iata 5 reguli de care este bine sa tii cont pentru un sos perfect.

Foloseste ingrediente de calitate si cat mai proaspete – Nu te astepta sa obtii un sos nemaipomenit cu niste busuioc uscat, uitat intr-un plic prin camara sau o legatura de patrunjel care nu prea mai e proaspat. Daca vrei un sos gustos si aromat, foloseste mereu ingrediente proaspete si de calitate, pastrate in cele mai bune conditii.

Combina faina cu putin unt inainte de a adauga in sos – Unele sosuri au nevoie de putina faina pentru o textura mai cremoasa. Daca o adaugi direct in sos, risti sa obtii cocoloase greu de rezolvat. Este mai simplu si mai bine sa amesteci mai intai faina cu putin unt, ori la temperatura camerei, ori topit in tigaie si gatit putin impreuna cu faina. Se va omogeniza mult mai usor in sos.

Foloseste “arsurile” de la carne pentru sos – Cel mai simplu sos pe care il poti pregati pentru carnea prajita in tigaie este folosind grasimea si micile resturi ramase in tigaie. Adauga vin, bere sau stoc, freaca bine tigaie cu o spatula pentru a dezlipi sedimentele, completeaza cu ierburi aromatice si condimente si fierbe pana obtii textura dorita.

Gusta in timpul pregatirii sosului, nu doar la final – Sosurile inseamna adesea multe ingrediente si arome si sunt mai dificil de echilibrat la final. Vei obtine mai usor un sos bun daca il gusti permanent, pe masura ce adaugi elemente.

Foloseste intotdeauna un vin bun – Daca alegi sa servesti vin la masa, foloseste putin din el si in sosul pentru friptura, nu schimba tipul de vin. Opteaza mereu pentru un vin de calitate si evita variantele ieftine care nu vor aduce prea multa calitate sosului tau. Ca regula, mizeaza pe un vin alb sec, daca retete nu prevede alta varianta. Rolul sau este acela de a adauga aciditate in sos, nu dulceata. 

Utile de la experti

  • Ce spui de oua Benedict la micul dejun? Ou posat cu galbenus cremos, sunca crocanta si sos olandez delicios. Incearca-le intr-o zi de weekend, cand ai timp sa te bucuri de fiecare moment. Vezi aici cum le poti prepara dupa reteta lui Gordon Ramsay.
  • Iti place sa gatesti pizza acasa? Uite un sos fain pe care il poti incerca data viitoare.
  • Ai facut prea multa maioneza pentru salata de beouf? Vezi aici cum poti transforma acest sos low-carb in 5 dip-uri delicioase.

Noutati lumea culinara

  • Carnea de vita din rasa Baltata Romaneasca – produs premium pe raftul marilor magazine!
  • Cum arata harta agricola a Romaniei? Iata la ce culturi sta cel mai bine fiecare regiune
  • O scurta incursiune culinara si vizuala in Napoli, orasul pe care musai trebuie sa-l vezi

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii