Bucataria Ioanei
  • Mixer vertical
    • Prajitura Fanta reteta originala
    • Sos guacamole reteta originala
    • Reteta maioneza de post
  • Top 3 retete pe care le prepari cel mai bine cu un mixer vertical
    • 3 torturi pentru care ai nevoie si de mixerul vertical
    • 5 supe creme esentiale iarna si cum sa le prepari

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Mixer vertical
    • Prajitura Fanta reteta originala
    • Sos guacamole reteta originala
    • Reteta maioneza de post
  • Top 3 retete pe care le prepari cel mai bine cu un mixer vertical
    • 3 torturi pentru care ai nevoie si de mixerul vertical
    • 5 supe creme esentiale iarna si cum sa le prepari

3 torturi pentru care ai nevoie si de mixerul vertical

by Ioana Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21
Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21

 

Simple sau complicate, cu ciocolata, fructe, alune sau morcovi, gatite la cuptor sau finalizate in frigider, torturile sunt mereu vedeta oricarei mese la care sunt aduse. Afla cum poti gati trei dintre cele mai accesibile si mai gustoase retete care pot fi pregatite cu ajutorul unui mixer de calitate.

 

Zile de nastere, petreceri office, nunti sau un weekend impreuna cu prietenii – sunt tot atatea ocazii in care poti inlocui fursecurile si prajiturile cu un tort delicios, cu blat pufos sau crocant si crema aromata. Daca te tenteaza sa completezi lista de retete testate personal cu un astfel de preparat, iti recomandam cateva combinatii care merita incercate.

 

Tort inghetat din banane si capsuni

Este asadar o reteta foarte potrivita pentru anotimpul rece sau pentru cei care prefera inghetata la desert, indiferent de temperatura de afara. Pentru a-l prepara ai nevoie de cateva ingrediente si putina rabdare. Va trebui deci sa cumperi: capsuni (550g), banane (500g), lapte condensat (400g), frisca lichida (500ml), zahar tos (100g) si un plic de zahar vanilat. Iti recomandam sa optezi pentru o tava rotunda cu diametrul de 22cm, pentru a obtine o inaltime potrivita. Pentru decoratiuni este bine ai in plus cateva capsuni si banane.

Probabil ti-ai dat deja seama ca vorbim despre un tort fara blat, deci la care nu ai nevoie de cuptor. Iti vor fi insa necesare mixerul si frigiderul.

 

 

Indeparteaza cozile de la capsuni si taie-le in patru, apoi fierbe-le cu zaharul, pastrandu-le pe foc pana cand zeama scade suficient de mult pentru a semana cu un sos. Foloseste apoi un mixer pentru a obtine un piure omogen. Pune intr-un vas jumatate din frisca lichida si jumatate din laptele condensat, amesteca cu un mixer pana cand se omogenizeaza, adauga piureul de capsuni fierte in zahar si mixeaza din nou pana cand obtii o compozitie uniforma. 

Poti deja sa o torni intr-o tava sau o forma de tort in care ai pus niste folie de aluminiu pentru a evita lipirea.

Indeparteaza cojile de pe banane, apoi paseaza-le bine si repeta acelasi proces ca pentru capsuni, cu restul de frisca si lapte condensat. Toarna amestecul peste primul strat si apoi pune la congelator, lasand cateva ore sa inghete. Orneaza dupa preferinte cu banane si capsuni.

 

Tort din crema de zahar ars

Daca nu ai gustat niciodata o crema de zahar ars, este bine sa stii ca se numara printre cele mai gustoase si apreciate deserturi. Acest torte este foarte simplu de facut si arata atat de bine din prima, incat are rareori nevoie de alte decoratiuni suplimentare in afara de putina frisca. In plus, este o varianta ieftina, ideala pentru cei care cauta o modalitate de a organiza o aniversare cu buget restrans, fara a renunta la bunataturi.

Ai nevoie de: 15 oua (10 pentru crema si 5 pentru blat), zahar (300g pentru crema si 5 linguri pentru blat), lapte (1 litru), esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocala, faina (5 linguri), un praf de sare.

Pregateste pentru inceput crema de zahar ars. Pune intr-o oala 150g de zahar cu doua linguri de apa, lasand arzatorul la foc mediu. Opreste ochiul cand zaharul a capatat o culoare aurie si este translucid – daca il lasi prea mult, se maroneste si devine amarui. Foloseste miscari circulare si o lingura pentru a acoperi peretii oalei cu zaharul caramelizat. Intr-un alt recipient, adauga cele 10 oua pentru crema, impreuna cu inca 150g de zahar si amesteca pana cand se omogenizeaza.

 

 

Cel mai bine si mai eficient este sa folosesti pentru acest pas unul dintre modelele de mixere verticale disponibile in comert, care scurteaza mult timpul de gatit si asigura uniformitatea amestecului. Dupa ce compozitia se transforma intr-o spuma diafana, adauga litrul de lapte si esenta de vanilie si mai mixeaza cateva minute. Compozitia obtinuta sa rastoarna in vasul in care ai caramelizat zaharul si se pune cuptorul incins la 200oC pentru jumatate de ora, la bain-marie, ceea ce inseamna nu direct pe grilaj, ci intr-o tava cu margini inalte, umpluta macar pe jumatate cu apa.

Urmeaza blatul. Se iau cele 5 oua pregatite pentru blat si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o spuma tare, apoi se adauga cate putin, cele 5 linguri de zahar. Cand ai terminat zaharul si spuma este inca bine definita, poti incepe sa adaugi galbenusurile, pe care le integrezi in compozitie folosind un tel. Adauga apoi esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si faina, amestecand in continuare pana cand amestecul este omogenizat foarte bine.

Scoate recipientul cu crema de zahar ars din cuptor, toarna compozitia de blat si apoi introdu pentru inca jumatate de ora la copt. Cand timpul alocat s-a terminat, scoate si lasa sa se raceasca bine, apoi rastoarna oala pe un platou, fara a o lua insade pe tort, pentruca acesta sa-si pastreze forma. Introdu totul la frigider si lasa pentru minim 6 – 8 ore, apoi este gata de servit.

 

Mini-tort rasturnat cu ananas

Daca este foarte simplu, asta nu inseamna ca nu este si foarte bun. Iata deci o reteta de tort  gustos si aromat, perfect pentru un weekend special, pe care il poti prepara usor si rapid. Pentru aceasta reteta ai nevoie de: zahar (150g brun, 150g standard), faina (300g), unt (265g), amidon de porumb (60g), oua (4), compot de ananas (140ml), praf de copt (1 plic), zahar vanilat (1 plic).

 

 

Incepe prin a pregati un caramel aromat folosind 150g de zahar brun si 225g unt intr-o tigaie. Amesteca pana cand zaharul se topeste complet si culoarea este un caramel placut. Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si putin unt, torna caramelul, apoi asaza rondelele de ananas din compot.

Aluatul necesita amestecarea cu mixerul a 40g de unt cu 150g de zahar alb si un plic de zahar vanilat, pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga treptat cate un ou, mixand in continuare. Intr-un recipient separat se combina faina cu praful de copt si se adauga apoi peste amestecul realizat anterior. Toarna, peste aluatul astfel obtinut, sucul de ananas ramas de la compot si mixeaza din nou.

Pune aluatul peste feliile de ananas, niveleaza si introdu in cuptor preincalzit la 180oC pentru 25 pana la 30 de minute, verificand stadiul de coacere cu o scobitoare. Cand este gata, se scoate si se rastoarna pe un platou. Pudreaza cu zahar vanilat si serveste cu putina frisca.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CUPRINS

  • Tort inghetat din banane si capsuni
  • Tort din crema de zahar ars
  • Mini-tort rasturnat cu ananas


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT
wpDiscuz