Buna si bine te-am gasit!
Iata despre ce vorbim astazi:
- supa crema delicioasa de ciuperci, 5 smoothie-uri extraordinare si 3 salate gustoase cu porumb.
- 35 de trucuri magice in bucatarie, cum aranjezi florile in vaza ca un profesionist si un cocktail de mere verzi, de care meriti sa te bucuri chiar azi.
- 36 de gustari pe baza de avocado, ustensile must-have intr-o bucatarie cu stil si cum faci fata gastritei.
- plus cateva noutati culinare pe care trebuie sa le stii.
Supa crema de ciuperci (40 min. / 4 portii)
Ingrediente: 500g ciuperci / 2 morcovi / 2 cartofi / 1 ceapa / 2 catei usturoi / 3 linguri de ulei de masline (sau 30g unt) / 10g telina (optional) / 100g smantana / cimbru / nucsoara / sare / piper
Pentru servire: crutoane / bruschete prajite sau coapte
Notite: Ciupercile sunt delicate si fragile, deci foloseste servetelul cu blandete cand le stergi de impuritati
Instructiuni:
1) Sterge ciupercile cu un servetel, taie-le in feliute subtiri si pune-le deoparte pe o farfurie. Spala, curata si taie in cubulete morcovii, cartofii si telina si pune-le intr-un castron.
2) Taie marunt ceapa si usturoiul si caleste-le 3-4 minute, in ulei de masline. In functie de tigaie si aragazul sau plita pe care le folosesti, timpul difera. E bine sa dai drumul la hota, daca ai una instalata, pentru ca in aceasta etapa aromele sunt intense. Legumele sotate bine se dau intotdeauna de gol prin miros, care in loc sa te tina departe, te imbie la masa, devenind dulce si apetisant.
3) Este momentul sa adaugi morcovii, cartofii si telina. Completeaza cu o cana de apa, pune capacul si lase la fiert 10 minute, la foc mediu, apoi adauga 350g de ciuperci si lasa totul sa fiarba. Mai adauga apa (fierbinte), daca este nevoie.
4) Sunt gata cand legumele sunt suficient de moi pentru a fi pasate usor. Ia tigaia de pe foc, pune totul la blender si paseaza pana cand obtii o textura fina si cremoasa. Daca ai timp, trece o data crema si prin sita, pentru o textura mai fina.
5) Pune supa crema inapoi la fiert. Daca este subtire, tine-o mai mult, daca este prea groasa, mai adauga putina apa. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru si nucsoara si, la final, adauga smantana si las-o sa dea o data in clocot, apoi ia-o de pe foc.
6) Prajeste putin in unt restul de ciuperci (150g), pana se rumenesc. Le vei folosi la servire, impreuna cu crutoane de casa facute la cuptor. Daca nu ai timp sa le pregatesti, poti pune langa supa si cateva felii de paine prajita. Stropeste-le usor cu ulei de masline, trece cu un catel de usturoi peste ele si vor fi incredibil de delicioase. Completeaza cu un vin alb de calitate.
Pofta buna si nu uita sa-mi scrii si sa-mi povestesti cum ti-a iesit!
Retete de la gurmanzi
5 smoothie-uri extraordinare pentru micul dejun
Ingrediente: banane congelate / unt de migdale / esenta de vanilie / afine congelate / lapte vegetal
Sunt ingredientele unui smoothie delicios si hranitor de care te poti bucura la micul dejun sau la care poti apela ca gustare energizanta de pranz. Vezi in acest video de la Pick Up Limes cum se prepara rapid alte 4 retete proaspete si savuroase.
Top 3 cele mai delicioase salate cu porumb
Ingrediente: 150g varza / 1 castravete / marar / patrunjel / 150g porumb fiert / 2-3linguri maioneza
Vezi aici cum se prepara, plus inca doua retete simple si rapide pentru cei care iubesc porumbul fiert la fel de mult ca mine.
Curata crevetii ca un profesionist, taie ciupercile felii in cateva secunde, prepara jeleu rapid din ursuleti gumati si inca 32 de trucuri simple, rapide si utile recomandate de experti in acest clip.
Poti schimba aspectul intregii incaperi cu un buchet frumos de flori, amplasat in locul potrivit. Afla din acest video cum combini corect flori si crengute ornamentale de diferite dimensiuni, pentru un aranjament incantator.
De ce sa bei un suc simplu de mere, cand poti servi un cocktail elegant, racoritor si savuros? Eu folosesc aceasta reteta care nu da gres niciodata. Daca nu gasesti lime, cauta o lamaie cat mai necoapta. Inlocuieste suficient de bine aroma pentru a nu simti diferenta.
Pur si simplu ma incanta ideea gustarilor pe baza de avocado. Textura cremoasa, gustul bland, modul in care simti ca-ti hraneste organismul, fara a te obosi cu digestia, sunt absolut minunate. Iata de ce trebuia sa iti vorbesc si despre acest articol, cu nu mai putin de 36 de moduri in care poti folosi avocado in mancare, si regula mea numarul 7: daca nu stii ce sa gatesti, ia un avocado din camara.
Pentru a gati bine, repede si usor ai nevoie de cateva ustensile de incredere. Poti improviza sau inlocui, dar la un moment dat vei realiza ca lucrurile se simplifica enorm cand ai la indemana ce-ti trebuie. Prajiturela prezinta aici o lista interesanta si gandita bine pe care iti recomand sa o verifici. Iti lipseste ceva?
Indigestie, arsuri la stomac, senzatie de preaplin, greata, varsaturi? Gastrita se strecoara chiar si atunci cand ai grija sa nu mananci prea mult, dar esti stresata, obosita sau ai trecut brusc de la un meniu vegetal, la multa proteina animala. Vezi aici recomandarile CSID pentru un regim alimentar care iti arata ce faci gresit si cum sa te pui rapid pe picioare.
- La ce sa fim atenti cand cumparam peste: recomandari ANSVSA
- Rabla la electrocasnice 2024: ce retaileri participa si care este valoarea voucherelor oferite
- LifeBox: Femeile sunt mai preocupate de un stil de viata sanatos. Doua treimi dintre clientii companiei sunt femei
- Laptaria cu Caimac, certificata International Food Standards 6.1