Economie la curent, portabilitate ridicata, costuri de achizitie accesibile, dimensiuni reduse – sunt doar cateva dintre motivele pentru care frigiderele mini devin tot mai populare. Afla din acest articol ce alte aspecte mai stau la baza cumpararii unui astfel de produs electrocasnic.
Te gandesti sa cumperi un minifrigider dar nu esti inca convins ca este cazul sa faci aceasta investitie? Te poti lamuri usor analizand principalele motive pentru care alte persoane au ales sa investeasca intr-un astfel de dispozitiv de racire. Ti le prezentam in detaliu in cele ce urmeaza.
Pret accesibil
Poti achizitiona un astfel de model la preturi incepand de la 350 – 400lei, la o capacitate de 35 – 45litri, pana la peste 1500lei, in modelele mai mari, de 100litri, sau cu caracteristici tehnice deosebite ori produse de branduri de renume. O versiune standard, de clasa energetica A+ sau A++ poate fi insa cumparata cu un buget rezonabil, pentru a putea inlocui sau completa o versiune clasica de frigider.
Adaptabilitate energetica
Multe persoane aleg sa cumpere un astfel de produs pentru ca cele mai multe mini frigidere pot fi folosite atat in locuinta, prin conectare la reteaua casnica, de 220V, cat si alimentate de la priza masinii, la 12V.
Atentie insa, exista si modele concepute special doar pentru masini, compatibile cu 12V, dar care nu permit utilizarea in locuinta sau necesita achizita unui adaptor suplimentar, si invers, versiuni pe care le poti aduce in masina doar daca achizitionezi adaptor suplimentar pentru 12V. Gandeste-te deci bine daca vrei un mini frigider doar pentru casa, doar pentru masina, sau pentru ambele contexte de folosire si analizeaza cu atentie oferta pentru a gasi produsul potrivit.
Dimensiuni reduse
Gasesti pe piata modele compacte care nu depasesc 30cm ca inaltime sau adancime, cele mai populare variante fiind insa cele care se incadreaza pana la un nivel de 50 – 60cm inaltime. Sunt deci mult mai mici decat un frigider normal si suficient de discrete incat sa le poti amplasa aproape oriunde.
Se folosesc frecvent in camerele de hotel, pentru a pune la dispozitia clientilor bauturi reci si gustari, in multe situatii mini frigiderul fiind amplasat sub o masa sau un birou, pentru a economisi spatiu. La fel de utile sunt in birouri, mai ales pentru cei care lucreaza si ore suplimentare, sau nu au timp sa faca pauza pentru a merge la restaurant sau cantina pentru pranz.
La fel de bine se incadreaza acest format compact in camerele de camin sau apartamentele cu studenti in care frigiderul mare nu face fata cerintelor de depozitare. Pentru ca este mic, il poti amplasa chiar la tine in camera, pe hol sau in living, daca vrei sa il utilizezi pentru a pastra bauturile, fara sa aglomerezi excesiv incaperea. Il poti chiar camufla in interiorul unei comode, daca este suficient de incapatoare.
Dimensiunile reduse fac ca aceste dispozitive de racire sa fie cea mai buna varianta pentru cei care obisnuiesc sa foloseasca rulota pentru a merge in concedii sau sunt pasionati de camping si vor sa poata avea acces la mancare proaspata in timpul petrecut la cort. La fel de bine se potriveste si in cabina unui sofer de camion, care este mereu pe drum, sau in portbagajul unui agent de vanzari, care circula frecvent cu masina.
Portabilitate ridicata
Uneori ai nevoie pur si simplu de o solutie de racire pe care sa o poti lua cu tine. Pentru ca sunt mici si destul de usoare, mini frigiderele pot fi mutate fara probleme acolo unde este nevoie de ele. Dezgheti frigiderul mare si ai nevoie de un spatiu temporar de depozitare? Poti aduce frigiderul mic in bucatarie, singur si destul de facil, din orice spatiu in care il depozitezi. La fel de simplu il poti imprumuta si vecinului daca are nevoie.
Pregatesti un gratar cu prietenii in gradina si afara este destul de cald pentru ca berea sa castige rapid prea multe grade Celsius? Muta in doar cateva minute mini frigiderul din casa, exact langa voi, si lasa dozele la rece pana in momentul in care le deschizi. Dai o petrecere de revelion sau sarbatoresti o aniversare? Adu dispozitivul in living si improvizeaza rapid un mini bar in care sa ai totul la indemana si mai important, la rece. Cel mai bun frigider mini este in acest caz unul cu usa din sticla care iti permite si sa urmaresti usor cate doze mai ai inauntru si cand e cazul sa faci refill.
Nu consuma mult
Aceste versiuni de frigidere au un consum mediu anual estimat care se incadreaza preponderent intre 50 si 200kWh, in timp ce versiunile clasice, mari, consuma in general intre 250 si 400kWh pe an. Diferentele sunt cu atat mai mari, cu cat te orientezi catre un model mai mic si mai performant.
Alegerea perfecta pentru utilizatori putini
Desi pare conceput ca un dispozitiv pentru uz specific (varianta suplimentara in casa, pentru birou, pentru masina, pentru vacanta etc.), mini frigiderul poate fi folosit in mod eficient si ca aparat principal de racire in locuintele in care sta o singura persoana sau in apartamentele cu cupluri care nu prea gatesc.
Modelele cu capacitate de 50 – 100 litri ofera fara probleme suficient spatiu pentru una sau doua doua persoane care nu obisnuiesc sa incarce frigiderul cu o multime de produse si care mananca de obicei in oras.
In acest fel se face econonomie la curent, prevenind situatia in care se opteaza pentru un frigider mare, care sta insa mai mult gol, consumand energie pentru a mentine temperatura redusa intr-un spatiu utilizat mult sub capacitatea sa.
Poate fi usor depozitat
Daca la un moment dat nu mai ai nevoie de el, il poti strecura usor in debara sau pe un balcon inchis, intr-un ambalaj potrivit, care sa il protejeze de praf si umezeala si sa il scoti din nou in urmatorul sezon cald. La fel de usor il poti duce in boxa sau muta in garaj, fara a-ti ocupa prea mult spatiu sau a fi nevoit sa chemi prietenii sa te ajute sa il transporti.
Te muti din apartament? Mini frigiderul se va numara printre obiectele cel mai usor de transportat.