fbpx

8 retete de inghetata vegana delicioase

Last Updated: 20.01.25

 

Daca iubesti inghetata in orice sezon te vei bucura sa afli ca retetele de mai jos pot fi incercate oricand si, mai presus de toate, ca nu se folosesc de ingrediente de provenienta animala, asa ca sunt vegane sau de post, cum vrei sa le spui, adaptandu-se la necesitatile si preferintele actuale in materie de nutritie. 

Cea mai placuta perioada de a consuma inghetata este vara, insa daca ai o slabiciune pentru acest desert, il poti incerca oricand doresti, mai ales pregatindu-l acasa. Iar, atunci cand restrictiile dietetice te impiedica sa te avanti asupra optiunilor obisnuite, cu lapte si derivate din lapte, iti vei indrepta atentia spre exemplele vegane care au inceput sa apara din ce in ce mai des si in magazinele autohtone. Iar, daca doresti sa le prepari la tine acasa, dar cauti o reteta noua, poate iti facem pofta cu una din urmatoarele exemple. 

 

Inghetata cu avocado si ciocolata

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si timp, ci doar de urmatoarele:

Doi avocado curatati si taiati cubulete

120 ml de lapte vegetal (migdale, orez, caju)

Doua linguri de unt de cocos sau ulei de cocos topit

Trei – patru linguri dintr-un indulcitor natural (sirop de palmier, artar, miere de albine, etc.) 

Patru linguri de pudra de cacao

O lingura de extract de vanilie. 

Pregatirea este simpla, tot ce trebuie sa faci fiind sa aduni toate ingredientele intr-un blender si sa le amesteci bine, dupa care le lasi in congelator pentru pana la 3 ore, dupa care poti consuma. 

 

 

Cu fructe de padure

Este o inghetata preferata de foarte multi oameni, avand un gust racoritor, si se face si repede. In plus, poti adauga cate feluri de fructe doresti. 

Pentru o portie ai nevoie de o banana inghetata, in jur de 180 ml de fructe de padure inghetate, o lingura de unt vegetal de nuci (migdale sau alt tip), o lingura de sirop de artar sau miere, ori un indulcitor, in jur de trei linguri de lapte din plante (migdale, caju, etc.) pentru consistenta. 

Imbini toate ingredientele intr-un blender si le pasezi bine, adaugand incetul cu incetul si laptele, pentru a obtine o consistenta mai cremoasa sau mai tare. Apoi decorezi cu fructe si poti consuma. Nu necesita introducere in frigider deoarece fructele sunt deja reci si inghetate. 

 

Sorbet cu fructe de padure si suc de lamaie

Pentru un desert bogat in carbohidrati, care dureaza putin timp pana cand poate fi consumat, avand o durata de pregatire mai lunga, ai nevoie de:

O cana de zahar

O cana de busuioc proaspat

Sase cani de fructe de padure amestecate

Zeama de lamaie de la 4 fructe stoarse. 

Intr-o cratia medie combini o cana de apa cu zaharul si amesteci pana cand se dizolva, apoi adaugi busuiocul si scoti tigaia de pe foc, acoperind-o cu un capac si lasand-o sa infuzeze pentru 15 minute. Siropul acesta se strecoara apoi, pentru a scapa de resturile de busuioc si se lasa la frigider. 

Folosind un blender amesteci fructele congelate, zeama de lamaie si siropul de busuioc pana cand devine cremos. Pui amestecul pe o tava pe care o acoperi cu plastic alimentar si o lasi in congelator pana cand crema este suficient de tare pentru portionare cu lingura. De regula, dupa doua ore, este gata de consum. 

Inghetata cu banana si ciocolata

Pentru aceasta reteta dulce ai nevoie de doua banane inghetate, o lingura si jumatate de pudra de cacao, doua-trei linguri de lapte vegetal si o lingura de indulcitor (sirop de artar, palmier de cocos, etc.). 

Primul lucru pe care il faci este sa decojesti bananele si sa le tai in felii mici, dupa care le pui intr-o punga etansa si le lasi sa inghete pana la 4 ore. A doua zi, le pui intr-un blender alaturi de cacao si sirop si le maruntesti pana devin o crema moale, adaugand si laptele, la nevoie. Folosesti lingura pentru inghetata spre a monta frumos, garnisind cu mici feliute de banana sau fulgi de ciocolata, daca doresti, si servesti. 

 

Ciocolata cu menta 

Daca iti plac aromele mai proaspete, dar totusi clasice, iata o reteta pentru tine. Ai nevoie de:

O cutie de lapte de cocos gras (400 ml) racit peste noapte in frigider

O lingura de indulcitor

Doua banane inghetate

O picatura de extract de menta

Cateva frunze de menta proaspata

60 ml de ciocolata neagra rasa. 

Scoti laptele de cocos intr-un blender si adaugi bananele, siropul indulcitor, menta si extractul pana cand produc o crema, apoi amestecand doua linguri de ciocolata rasa prin miscari delicate. Asezi frumos intr-un bol ori in pahar si servesti. 

 

 

Inghetata cu aroma de cafea

Chiar si cand nu esti cel mai avid bautor de cafea, un deliciu rece cu astfel de note te poate incanta. Pentru a-l pregati acasa ai nevoie de:

240 ml de nuci caju

3 banane inghetate

120 ml din laptele vegetal preferat

O lingura de cafea instant

Trei linguri de unt de migdale. 

Dai nucile prin blender pana devin pulbere si adaugi laptele pentru a le amesteca bine, pana formeaza o consistenta cremoasa. Adaugi banalele, untul si cafeaua instanta si continui sa le dai prin blender pana formeaza o textura cremoasa si gustoasa. Le asezi pe farfurie sau in bol si asezonezi cu cateva granule de cafea instant si bucatele de ciocolata si frisca si servesti. 

 

Inghetata cu fructe si apa de cocos

Pentru vara poti incerca sa produci propria inghetata pe bat cu fructe. Pentru sase portii ai nevoie de:

120 ml de capsuni proaspete

120 ml afine proaspete

360 ml de apa de cocos

Unul sau doua fructe de kiwi feliate. 

Pui fructele intr-un bol si le amesteci, dupa care le treci in formele siliconate preferate de inghetata, umpland spatiul ramas intre fructe cu apa de cocos. Adaugi betele si lasi in congelator pentru pana la 6 ore, dupa care poti servi in voie. 

 

 

Cu banane si capsuni

O alta reteta simpla, de vara, este formata din gusturi dulci de capsuni si banane. Iti sunt necesare o banana inghetata, o cana de capsuni proaspete inghetate (sau congelate), intre doua si trei linguri de lapte vegetal. 

Si e foarte simplu de realizat, tot ce trebuie sa faci fiind sa arunci toate ingredientele intr-un blender si sa le pasezi pana devin o crema gustoasa, dupa care le asezi cum doresti intr-un bol sau un pahar de servit, asezonezi cu cateva bucatele de fructe proaspete si sa ai pofta!

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii