Bucataria Ioanei
  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Blat de tort pandispan reteta simpla

by CPoster Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21
Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21

 

Timp de preparare10 mins
Timp de gatire30 mins

Ingrediente:

  • 300 g faina alba fina 000
  • 250 g zahar
  • 8 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei/unt topit
  • Un plic de zahar vanilat
  • Esenta de vanilie sau jumatate de pastaie
 

Alte ingrediente: 

  • Esenta de rom
  • Un praf de sare

 

Daca esti in cautarea unei retete de blat de tort si nu ai gasit o varianta ideala, dar si simplu de realizat, avand in vedere numarul si varietatea ingredientelor necesare, da o sansa acestui produs. Poate deveni chiar o optiune ce nu va lipsi prajiturilor tale cu pandispan sau torturilor aniversare. Este o reteta de baza, de blat de tort din 8 oua, pe care o poti modifica dupa dorinta, daca doresti sa o inchizi la culoare cu cateva linguri de cacao, de exemplu. 

In functie de preferinte, poate deveni cel mai bun blat de tort cu ciocolata, caci gustul sau usor aromat se muleaza foarte bine si scoate in evidenta o crema onctuoasa din unt si cacao sau ciocolata topita si frisca, de exemplu. Si mai poti face ce combinatii doresti in ce priveste umplutura si toppingurile sau glazura, caci e unul din cele mai simple si maleabile blaturi de tort, ori il poti folosi pentru prajituri simple, cu umplutura, unde va da un gust la fel de bun si sustinerea necesara cremelor. 

Chiar daca acesta nu este un blat de tort de post, gasesti online alte retete care iti pot satisface preferintele culinare, in acest caz fiind oarecum greu sa inlocuiesti unele ingrediente pentru a obtine aceeasi textura sau un gust similar. 

Vei incepe cu aprinderea cuptorului la foc mediu spre mare, pentru a se incinge si a coace acest blat de prajitura. 

Intre timp, spargi ouale si separi galbenusurile de albusuri (pot fi la temperatura camerei sau reci din frigider). 

Albusurile se bat folosind mixerul sau telul cu sarea si, cand devin spuma, se adauga zaharul si cel vanilat, continuand mixarea pana se topeste bine si se omogenizeaza compozitia de blat pandispan. 

Se adauga galbenusurile pe rand, incorporandu-le frumos pe parcurs, continuand sa amesteci cu mixerul sau telul. 

Se adauga uleiul si esentele de rom si vanilie, care vor da gustul inedit acestui blat de prajitura si vor ascunde aroma oualor ce ar iesi in mod normal, si mai mixezi cateva minute. 

Cerni faina cu praful de copt si o adaugi treptat in compozitia de blat de pandispan, amestecand-o folosind o paleta in miscari de sus in jos, pentru a mentine pandispanul aerat. 

Dupa ce termini cu incorporatul, vei turna aluatul intr-o tava cu margine detasabila, de preferinta, de dimensiuni medii, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Este popular un blat de tort dreptunghiular pentru prajiturile diplomat, dar il poti face in ce forma doresti, fara probleme, rezultatul va fi acelasi.

Introduci in cuptor la temperatura de 180 grade si lasi 30 minute sa se coaca, putand verifica dupa 20 de minute cu scobitoarea, spre a te asigura ca nu este ars la exterior si crud la interior. 

Cand este gata si nu se lipeste de scobitoare, vei opri cuptorul si il mai lasi cateva minute acolo cu usa intr-deschisa pentru a nu se raci subit, dupa care poti scoate scoate acel blat de tort pufos, patrat sau rotund. 

Dupa ce se raceste complet, il poti scoate din forma si taia pe orizontala in doua sau trei parti pe care le poti folosi ca blat de tort cu ciocolata. 

Il poti umple cu o crema de vanilie cu oua intregi, una de ciocolata, mascarpone, frisca sau fructe, printre altele, cu gem, dulceata ori creme de nuci. 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT
wpDiscuz