Budinca de roscove cu banane
PRINTEAZA- 500ml lapte de cocos (merge orice tip de lapte)
- 4g de agar-agar
- 3 linguri de carob
- sirop de agave
- 2lingurite esenta de rom
- 1 banana
Indicatii:
Budinca de carob cu lapte de cocos si banana! Un desert finut si usor pe care il poti manca cu drag, chiar si daca esti la dieta. Daca vreodata trebuie sa gatesti dulciuri fara cacao, pudra de roscove sau carobul este o optiune foarte faina, cu continut bogat in fibre si sarac in carbohidrati si grasimi, de unde si utilitatea sa in cure de slabire si in dieta diabeticilor. In plus, pentru ca nu contine cofeina, poate fi utilizata si in dulciurile pentru copii mici.
Pudra de roscove iti mai ofera fier, cupru, zinc, vitamina A si calciu, dar nu si oxalati, deci nu favorizeaza formarea de pietre la rinichi. Spoiler alert! Nu are aceeasi aroma intensa pe care o gasesti la cacao, dar are propria sa dulceata, deci are nevoie de mai putin zahar si poate fi delicioasa in combinatiile potrivite.
Pentru a prepara budinca, pui toate ingredientele, mai putin banana, intr-o oala, amesteci bine pentru a omogeniza compozitia si aduci la temperatura de fierbere. Cand lichidul incepe sa clocoteasca, dai focul la mic si mai fierbi 1 minut.
Tai banana in patru si asezi bucatile intr-un vas termic si apoi torni amestecul cu carob. Lasi totul sa se raceasca si apoi pui la frigider, iar a doua zi presari fulgi de cocos din plin. Pofta buna!