fbpx

Cat se pot tine sarmalele la congelator

Last Updated: 22.06.24

 

Te-ai intrebat vreodata cat se pot tine sarmalele la congelator si daca e bine sa le depozitezi astfel? Ei bine crude sau gatite, sarmalele vor fi delicioase si dupa ce au fost tinute o vreme congelate.

Cat le poti tine astfel si cum le poti reimprospata apoi, afla in cele ce urmeaza.

 

Cat se pot tine la congelator sarmalele crude

Daca urmeaza sa ai un eveniment important si nu vrei sa te aglomerezi facand toata mancare odata, poti sa faci sarmalele si sa le congelezi crude.

Aceasta e o idee buna si pentru cei care nu consuma multe si vor, daca tot fac, sa aiba si pe alta data. 

Daca sunt crude, sarmalele pot fi tinute la congelator chiar si pentru 4 luni.

Exista totusi posibilitatea ca foaia in care sunt rulate sa se desfaca, motiv pentru care ai grija sa le impachetezi cat mai bine.

 

Cat se pot tine la congelator sarmalele gatite

Daca vrei sa congelezi sarmale gatite, ai marele avantaj al faptului ca acestea rezista mult mai mult. Le poti tine fara probleme pana la 12 luni. Astfel, le poti decongela oricand ai nevoie si te poti bucura de un gust placut. 

Pentru a nu avea gustul schimbat, iti recomandam sa le incalzesti foarte bine fie in tigaie, fie in apa calda, fie cu putin ulei. Alege metoda care iti place. Inainte, e recomandat sa le lasi sa se decongeleze ingaduit, in frigider.

 

Cum pregatesti sarmalele crude pentru congelare

Daca vrei sa congelezi sarmale crude, tine cont de faptul ca exista sanse destul de mari ca apoi, la fiert, foile de varza sa se desfaca. Dar, pentru a reduce din acest risc, poti folosi frunze care nu se desfac asa usor, ca de exemplu cele de vita.

Totodata, indiferent de tipul de frunze folosite, daca impachetezi totul foarte bine si plasezi in caserole inchise ermetic, se vor pastra foarte bine. 

Cand vrei apoi sa le gatesti, le scoti din recipientul in care le-ai pastrat si le pui la fiert in modul normal, clasic. 

Daca nu vrei sa ai incidente neplacute si sa se desfaca, mai sigur de atat poti sa congelezi doar compozitia de sarmale. Apoi, cand vrei, o decongelezi la frigider, apoi faci cu ea sarmale.

Alege metoda cea mai potrivita pentru tine, in functie de timp si de cat esti dispus/a sa risti. Ai in vedere faptul ca nu se recomanda recongelarea acestor alimente daca inainte ingredientele au stat tot la congelator.

 

Cum pregatesti sarmalele gatite pentru congelare

Daca iti raman prea multe sarmale la sarbatori sau pur si simplu vrei sa gatesti mai multe pentru a te bucura de ele si dupa cateva luni, congeleaza-le.

Totul e foarte simplu. Dupa ce ai fiert aceste preparate bine, lasa-le la racit, apoi portioneaza-le si depoziteaza-le. 

Sarmalele gatite se congeleaza chiar si in pungi. Pui exact cate ai nevoie in fiecare punga si apoi vei putea sa scoti de la rece exact cantitatea dorita.

Daca ai loc suficient in congelator, poti sa le tii si in caserole sau alte recipiente compatibile cu acest aparat frigorific.

Ai grija ca decongelarea sarmalelor gatite sa se faca la frigider. Daca le lasi la temperatura camerei, mai ales daca e cald, risti sa se altereze. Dupa ce s-au decongelat, le incalzesti si le consumi. 

Da, nu vor mai avea exact acelasi gust ca atunci cand sunt calde si proaspete, dar tot vor fi foarte bune.

 

Gatite sau crude, sarmalele pot fi tinute la congelator destul de mult. Si e o veste buna, nu? Nu e chiar simplu si nici nu dureaza putin sa faci acest preparat. Motiv pentru care, faptul ca il poti congela e un mare plus. E valabil si pentru sarmalele traditionale si pentru sarmalele de post.

Pentru siguranta, cel mai bine ar fi sa alegi sa congelezi sarmalele gatite,. Iar pentru un gust deosebit, alege sa le pastrezi crude sau sa congelezi compozitia si sa le impachetezi si sa le fierbi apoi. 

Speram ca ti-a fost de ajutor acest text si ca ai aflat si tu cat se poti tine sarmalele la congelator si in ce conditii.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii