fbpx
     

Cea mai buna combina frigorifica cu 2 compresoare

Last Updated: 13.06.24

 

Cum aleg cele mai bune combine frigorifice cu 2 compresoare

 

Ghidul cumparatorului

Pentru familii si pentru persoane care obisnuiesc sa faca saptamanal aprovizionari cu alimente, cea mai buna solutie de pastrare a acestora a ramas combina frigorifica. Mai incapatoare decat un frigider cu o usa si mai eficienta ca integrare in spatiu decat o lada frigorifica, aceasta piesa electrocasnica a castigat simpatia multor utilizatori.

Pana nu demult se considera ca un singur compresor nu poate asigura racirea eficienta si a spatiului de frigider, si a celui de congelator. Motiv pentru care au fost la mare cautare combinele frigorifice cu 2 compresoare (cate unul separat pentru fiecare compartiment). Timpul a demonstrat ca acestea consuma mult mai multa energie, motiv pentru care in prezent ofertele de pe piata de acest tip sunt intalnite mai rar.

Daca totusi esti interesat unde gasesc combina frigorifica cu 2 compresoare la un pret bun altii si vrei si tu sa cumperi un astfel de dispozitiv, iata ce argumente de selectie iti putem recomanda:

 

 

Compartimentarea si dimensiunile: Aici trebuie sa te hotarasti daca vrei o combina clasica, cu 2 usi suprapuse pe verticala, sau una dispusa side by side. O a treia varianta este modelul de combina frigorifica cu doua compresoare, la preturi bune, French Door, care imbina designul unei combine side by side cu un compartiment inferior separat, pentru congelare.

Cand vrei sa faci economie de spatiu si ai nevoie de capacitati de circa 200 – 400l, atunci e bine ca cumperi un dispozitiv configurat clasic, ce are congelatorul integrat in partea de jos, iar deasupra include compartimentul de frigider. In aceasta categorie intra si combinele incorporabile, care au dimensiuni standard(latime pana in 60cm) pentru a fi usor integrate in spatiile inguste.

Daca ai convingerea ca ai nevoie de si mai mult spatiu de depozitare, iar bucataria ta este suficient de incapatoare, poti alege o combina frigorifica cu 2 compresoare side by side cu peste 400l capacitate a zonei de racire. Pentru aceste modele latimea standard va fi in jur de 90 – 100cm, iar adancimea de 70 – 77cm, deci calculeaza-ti bine suprafata ce-i poate fi atribuita.

Modelele french door includ doua usi ce se deschid simultan si un compartiment inferior pentru congelator, separat de restul frigiderului. Le recomandam pentru familii numeroase sau pentru mici bucatarii de restaurante, unde pot tine loc de cea mai buna combina frigorifica cu doua compresoare.

 

Capacitatea de stocare: variaza intre 200l si 800l, insa majoritatea modelelor de combina frigorifica Zanussi cu 2 compresoare destinate uzului casnic vor totaliza in medie 300 – 400l ca volum net de stocare. Ca sa anticipezi daca ai si un congelator suficient de incapator, poti verifica descrierile produselor, analizand pe rand capacitatea frigiderului si a congelatorului, comparandu-le. Modelele de combine frigorifice cu doua compresoare, ieftine si bune, side by side vor oferi peste 100l volum net de congelator si in jur de 400l pentru frigider.

Consideram ca pentru o familie care face aprovizionari saptamanale, un volum cumulat de 400l este ideal pentru o combina frigorifica cu doua compresoare, la un pret bun. Pentru utilizatorii care locuiesc singuri sau in cuplu, 200 – 300l sunt suficienti. Doar bucatariile restaurantelor mai mici vor comanda modele foarte incapatoare, cu un volum net total de peste 500l, aspect confirmat si de anumite pareri despre cele mai bune combine frigorifice cu 2 compresoare.

 

 

Functii: Trebuie initial sa decizi intre modele echipate partial No Frost si produse Full No Frost cand cauti combina frigorifica cu 2 compresoare pe eMag, de pilda. La cele complet configurate cu aceasta functie, si frigiderul, si congelatorul au acel ventilator care circula aerul, impiedicand formarea ghetii pe alimente si pereti. Celelalte au aceasta optiune inclusa numai intr-una dintre zone.

Iti mai recomandam sa cauti o combina frigorifica cu doua compresoare, ieftina si buna, cu clasa energetica A, deoarece, dupa cum am spus, modelele cu 2 compresoare consuma destul de mult. Sunt de apreciat versiunile cu dispenser de gheata si apa (precum o combina frigorifica Electrolux cu 2 compresoare side by side), control electronic de temperatura, sistem automat de dezghetare si care produc foarte putin zgomot, pana in 50dB.

Din moment ce exista cateva branduri celebre care inca mai produc astfel de dispozitive, parerea noastra e ca ar trebui sa cauti o combina frigorifica cu 2 compresoare Gorenje, Liebherr, combina frigorifica Arctic cu 2 compresoare sau Siemens. Cateva dintre aceste nume se regasesc si in topul nostru de oferte, pe care le gasesti la preturi mai avantajoase doar pe Internet.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii