Faina de migdale, numita si pudra de migdale este obtinuta 100% din migdale, fara pielita, macinate. Este foarte bogata in nutrienti (proteine, fibre, fier, calciu, potasiu, magneziu, vitamina E ) si nu contine gluten. Faina de migdale ajuta la mentinerea unei inimi sanatose, regleaza glicemia in diabet si este recomandata in curele de slabire. Vezi mai jos cum alegi cea mai buna faina de migdale dintre cele disponibile pe piata.
Faina de migdale – Opinii si Recenzii
Faina de migdale o poate substitui cu succes pe cea realizata din cereale, si datorita faptului ca nu contine gluten, este o varianta optima pentru persoanele care sufera de alergie la aceasta substanta. Pentru a nu mai pierde timpul, cautand cel mai avantajos produs din punctul de vedere al pretului, am realizat noi un top al celor mai rentabile oferte. In fruntea lui se afla Deco Italia Faina de migdale. Aceasta poate fi folosita pentru prepararea aluaturilor, nu are gluten si nu contine multe zaharuri si carbohidrati, deci este te ajuta sa ai o alimentatie mai sanatoasa. Datorita continutului mare de acid linoleic, ajuta si la buna functionare a inimii. Daca acest produs nu este ceea ce cauti, iti propunem o a doua optiune: Natural Seeds Product Faina migdale.
Tabel comparativ
Cea mai buna!
Plusuri
Cu ajutorul fainii, poti prepara diverse aluaturi, pentru cei care au intoleranta la gluten, deoarece in compozitie nu se regaseste aceasta substanta, iar proteinele ajuta la diminuarea colesterolului. Datorita continutului bogat de acid linoleic, tensiunea arteriala este mentinuta in limite normale, si continutul scazut de zaharuri si carbohidrati face ca acest produs sa fie o alegere buna, pentru cei care tin dieta.
Minusuri
Nu se incadreaza in categoria alimentelor ecologice, deoarece producatorul nu mentioneaza nici o informatie cu privire la modul in care au fost cultivate migdalele.
Concluzie
Este un produs cu un continut scazut de carbohidrati si zaharuri ce poate substitui cu succes faina din cereale, ajutandu-te astfel sa ai o alimentatie sanatoasa.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Este obtinuta prin macinarea migdalei fara coaja si nu contine aditivi sau conservanti, de aceea face parte din categoria produselor bio. Pulberea are o textura fina, ce poate fi folosita pentru realizarea prajiturilor sau a altor preparate, pe care sa le consumi in timpul unei diete, deoarece are un continut scazut de zaharuri si de carbohidrati, iar raportul dintre cantitate si pret este unul avantajos.
Minusuri
Continutul nu poate fi pastrat in punga de comercializare, deoarece aceasta nu se inchide ermetic, iar proprietatile acestuia se pot pierde.
Concluzie
Aceasta faina de migdale, ecologica, te ajuta sa ai o alimentatie sanatoasa si aduce multiple beneficii organismului tau, datorita continutului bogat de acizi grasi si a celorlalti nutrienti existenti in compozitie.
A 3-a Optiune!
Plusuri
E un amestec format din faina de migdale si zahar, special realizat pentru macarons, dar si alte deserturi fine si delicioase, si vine in ambalaj de 300g. Ingredientele provin din culturi ecologice, sunt atent alese si ambalate intr-o punga ce permite inchidere ermetica si pastrarea in cele mai bune conditii.
Minusuri
Nu este doar faina, ci e un amestec format din faina si zahar, ceea ce nu e de dorit pentru unii cumparatori.
Concluzie
Daca vrei sa faci cele mai delicioase si fine macarons, alege sa folosesti in realizarea lor acest amestec din faina de migdale si zahar.
Pareri despre cele mai bune fainuri de migdale
Daca te-ai decis sa introduci acest aliment in dieta ta zilnica, probabil esti curioasa unde gasesti faina de migdale, la preturi bune, pentru a face o achizitie avantajosa. Noi iti propunem cateva variante, ce pot fi achizitionate online.
Deco Italia Faina de migdale
Vrei sa folosesti produse ce imbunatatesc sanatatea sistemului cardiovascular? Iti prezentam aceasta faina de migdale. In compozitie se regaseste o cantitate mare de proteina, iar acest lucru contribuie la mentinerea sanatatii inimii.
Pe de alta parte, acizii grasi Omega 3 si Omega 6 contin acid linoleic, substanta care ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Avand in vedere ca, grasimile sarurate sunt inlocuite cu cele nesaturate, este redus si riscul de infarct miocardic. Continutul poate fi benefic si pentru persoanele care au un risc crescut de diabet, deoarece nivelul scazut de carbohidrati ajuta la scaderea insulinei si creste nivelul glucagonului.
Pe de alta parte, datorita continutului caloric scazut, poate fi utilizat si in timpul dietelor. Fiind sub forma de pudra, poate fi folosita pentru pregatirea aluatului, dar si pentru diverse preparate. Avand in vedere ca, este un produs fara gluten, acesta poate fi consumat si de cei care sufera de boala celiaca.
Herbavit Faina de migdale
Produsul se poate incadra in categoria cele mai bune fainuri de migdale, pentru cei care lupta cu kilogramele in plus, deoarece are un continut caloric scazut si nu contine multi carbohidrati. Produsul poate fi folosit pentru copt, insa nu este indicat, pentru prepararea aluaturilor dospite, deoarece anuleaza efectul drojdiei.
Pulberea se poate amesteca si cu alte tipuri de faina, in cazul in care preparatul o cere, dar pentru o compozitie omogena este bine sa folosesti ou. Poate fi folosita si cu rol cosmetic, deoarece are un continut ridicat de vitamina E, substanta recunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante.
Continutul poate fi adaugat si in milkshake-uri, iar datorita continutului de fibre, ar putea fi de ajutor si celor care au probleme cu digestia. Produsul este ambalat intr-o punga de 500g, dar pentru a-si mentine prospetimea si aroma, este indicat sa o depozitezi, dupa desfacere, intr-un recipient inchis ermetic, departe de razele solare si la temperaturi scazute.
Faina de migdale 1 kg
Natural Seeds Product Faina migdale
Suferi de intoleranta la gluten? Atunci include in alimentatie aceasta faina de migdale (la 1kg) in locul celei obtinute din cereale, deoarece nu contine substanta si are aceleasi proprietati. Se obtine usor, prin macinarea migdalei fara pielita si nu contine aditivi sau substante nocive pentru organism, intrucat este un produs bio.
Este o pulbere fina ce poate fi folosita la diverse aluaturi, in special la prajituri, clatite si briose, deoarece le ofera o textura umeda si pufoasa. Avand in vedere ca, are un continut scazut de carbohidrati, poate fi o alegere buna si pentru cei care vor sa slabeasca. Mai este indicata si in prepararea sosurilor, formand astfel o garnitura, alaturi de legume sau carne, cu gust de unt.
Deoarece se comercializeaza la punga de un kilogram, raportul cantitate pret este unul avantajos, insa pentru a-si pastra calitatea este bine sa o stochezi in recipiente inchise cu capac. Totusi, in cazul in care nu ai mai incercat pana acum acest produs, este bine sa te orientezi catre pungile mai mici, deoarece s-ar putea sa nu iti placa.
Faina de migdale pentru macarons
Mix faina de migdale pentru macarons Pronat PRN7719
Acest produs e deosebit prin faptul ca nu e o simpla faina de migdale pentru macarons, ci un amestec ce cuprinde: 50% faina de migdale, decojite si 50% zahar alb din trestie. Ambele ingrediente provin din culturi certificate ecologic, daca te intereseaza sa cumperi ceva cat mai sanatos.
Amestecul este unul special gandit pentru a realiza macarons. Acest desert fin va fi usor de pregatit, iar rezultatul final va fi unul care te va incanta. Poate fi folosit insa si la multe alte bunatati, pentru a te bucura de deserturi cat mai delicate.
Continutul pachetului este destul de caloric, 100 g de produs avand 500 kcal. Alte valori energetice ce trebuie mentionate sunt: grasimi 26.5 g, carbohidrati 51.54 g, proteine 11.17 g, fibre 6.3 g si sare 0.0079 g. In punga vei gasi o cantitate de 300 g. Ambalajul se poate deschide si inchide cu usurinta, ermetic, si se pastreaza la loc uscat si racoros.
Solaris Faina de migdale 150g
Achizitionand faina de migdale pentru macarons, vei putea sa realizezi acest preparat, fara a mai folosi alimente cu gluten, deci va putea fi consumat si de cei care sufera de boala celiaca. Cu un continut bogat de proteine, aceasta iti poate fi de ajutor si in cazul unei activitati sportive intense, iar acizii grasi mononesaturati sprijina sanatatea sistemului cardiovascular.
Fiind un produs sarac in carbohidrati, este recomandat si de nutritionisti in timpul dietelor. Datorita faptului ca, are un gust asemanator cu cel al nucilor, poate fi folosit si in prepararea altor tipuri de aluat, excluzandu-le pe cele cu drojdie.
Continutul este obtinut prin macinarea migdalelor fara coaja si nu are in compozitie conservanti sau aditivi, de aceea se incadreaza in categoria produselor ecologice. Cele 150g achizitionate, nu iti vor fi suficiente, pentru multe preparate, insa iti vei putea da seama, daca faina este pe gustul tau.
Dried Fruits Faina de migdale extra fina
Aceasta faina de migdale este una extrafina, ceea ce te va ajuta sa faci macarons cu o textura delicata. O poti folosi, bineinteles, si pentru alte deserturi, gustul fiind unul foarte placut, dat de migdale decojite si crude. Ca si tara de provenienta, vine din SUA.
Consumand o astfel de faina vei avea si beneficii, deoarece migdalele sunt renumite pentru faptul ca: protejeaza sistemul circulator, tin la distanta infectiile, te ajuta sa ai o digestie buna si imbunatatesc aspectul pielii si al parului. Toate acestea au loc datorita conținutului de vitamine, minerale si nutrienti.
Faina vine ambalata intr-o punga ce nu permite inchidere ermetica, motiv pentru care, daca nu o folosesti pe toata e bine sa o transferi intr-un recipient ce va ajuta la pastrarea in cele mai bune conditii. Cantitatea din punga e de 250 g. Aceasta faina este una foarte calorica. In 100 g ai 590 kcal. Nu are insa in componenta ei sare.
Alte preparate cu faina de migdale
Prajituri cu faina de migdale
Kookie Cat Bio 50gr
Iubitorii de dulciuri sanatoase pur si simplu vor adora aceasta prajitura cu faina de migdale. Ea e un fel de biscuite din ovaz, ce e compus dintr-o multime de ingrediente de provenienta vegana: fulgi de ovaz, migdale, curmale, nectar din flori de cocos, ciocolata neagra, ulei de cocos, pudra de cacao si altele.
Acest desert poate fi consumat fara probleme si de persoanele cu intoleranta la gluten, deoarece nu contine aceasta substanta. Ai insa grija, deoarece e un produs destul de caloric, ce nu trebuie consumat in exces, avand pe 100 g 460 kcal.
Prajiturica are un gramaj de 100 g si e ambalata intr-un ambalaj usor transparent. Daca te intereseaza valorile energetice pe care le are, iata care sunt acestea pentru 100 g: 24 g grasimi, 48 g carbohidrati, 12 g proteine, 7.2 g fibre si 0.1 g sare. Este un produs premium, cu un pret mai mare decat al altor optiuni similare, insa transportul e gratuit pe unele site-uri, daca optezi pentru livrare la EasyBox.
Biscuiti cu faina de migdale
Bohlsener Muhle Biscuiti Bio
Produsul adus in discutie se potriveste celor care vor sa manance in mod sanatos, deoarece contine ingrediente rezultate din culturi ecologice, ce nu au fost stropite cu substante care pot avea efecte negative asupra organismului. Chiar daca nu sunt biscuiti cu faina de migdale, acestia au gustul fructului, deoarece oleaginoasa se regaseste in compozitie.
Produsul este realizat din faina de grau dur, denumita alac, ce contine o cantitate mai mare de proteine, decat cea realizata din cerealele clasice, de aceea iti poate fi de ajutor, atunci cand vrei sa slabesti.
Biscuitii au un gust dulce si pot fi consumati ca atare sau impreuna cu ceai sau cafea, la micul dejun. Sunt ambalati intr-o punga ce are un gramaj de 125g, iar producatorul recomanda depozitarea lor intr-un loc fara umezeala si racoros. Avand in vedere ca, nu contine umplutura, ii poti lua cu tine oriunde, deoarece nu exista riscul sa te murdaresti, atunci cand mananci.
Fursecuri cu faina de migdale
Maison Bruyere
Dulciurile cu adevarat sanatoase au si un pret mai ridicat, dar daca esti dispus sa il platesti, atunci iti recomandam aceste fursecuri care au o textura fina si crocanta si o aroma delicioasa de lamaie.
In ceea ce priveste ingredientele, in primul rand vrem sa iti spunem ca produsul contine gluten, asadar, nu e potrivit pentru persoanele cu intoleranta. Ingredientele din componenta acestui desert sunt: faina de grau, migdale, zahar, praf de copt, bicarbonat de amoniu si aroma naturala de lamaie.
Cantitatea din cutie e de 50 g, asadar, nu ai foarte multe fursecuri din faina de migdale la interior, dar sunt delicioase. Cand vorbim de valoarea energetica, ne referim la 100 g, iar aici trebuie sa stii ca ai in 100 g de produs: 9.3 g grasimi, 74 g glucide, 11 g proteine si 0.09 g sare. Totodata, la 100 g de biscuiti ai 429 kcal, ceea ce inseamna ca o cutie intreaga are doar 214.5 kcal
Ghid de cumparare
Faina de migdale (la pret bun) reprezinta o alternativa sanatoasa in locul celei de grau. Tinand cont de multitudinea de variante disponibile, poate fi dificil sa gasesti produsul potrivit pentru tine, de aceea ar fi indicat sa citesti ghidul de mai jos.
Tipuri de faina de migdale
Faina de migdale, ieftina si buna, se gaseste pe piata sub mai multe forme: pulbere sau in compozitia unor preparate.
Faina de migdale pulbere se poate folosi in locul celei de de grau, atunci cand faci diverse preparate. Aceasta se obtine prin macinarea migdalelor si are o textura fina.
Inlocuirea se realizeaza in raport de 1:1. Insa, pentru ca aluatul sa fie unul legat, trebuie sa mai adaugi tarate de psyllium sau ou. Altfel, compozitia nu va fi omogena. Totusi, daca nu ai folosit pana acum acest produs, este bine sa nu incerci decat retete deja testate.
Faina din migdale poate fi achizitionata din supermarketuri, de la raionul de produse bio sau de la magazinele naturiste. Daca vei analiza parerile despre cele mai bune fainuri de migdale, vei constata ca, multi utilizatori prefera sa obtina produsul acasa, prin macinarea fructelor, fara coaja, deoarece aceasta nu contine aditivi.
Vrei sa introduci acest aliment in dieta ta zilnica, dar nu esti o persoana care gateste frecvent? Iti plac mai mult produsele semipreparate sau cele care le poti manca imediat dupa achizitie? Te poti orienta catre preparatele ce contin faina de migdale, in locul celei de grau. Acestea nu contin gluten, de aceea pot fi o varianta buna pentru cei care sufera de boala celiaca. Poti gasi prajituri, biscuiti, fursecuri sau alte alimente gata facute.
Faina de migdale beneficii
In compozitie se regasesc o multumite grasimi monosaturate, care ajuta la mentinerea redusa a colesterolului. Faina determina deci o imbunatatire a sanatatii inimii si prevenine aparitia bolilor cardiovasculare.
Pe de alta parte, avand in vedere ca este o sursa de carbohidrati sanatosi, te poate ajuta sa devii mai energica. In plus, datorita faptului ca are un continut caloric scazut, poate fi o alegere potrivita si pentru persoanele care vor sa lupte cu kilogramele in plus.
Daca suferi de diabet si vrei sa prepari diverse aluaturi, care sa aiba un continut scazut de zahar, alege o faina de migdale, la un pret bun. Aceasta poate regla eliberarea de glucoza si insulina in organism.
Produsul poate fi benefic si in cazul persoanelor care au nevoie de cresterea densitatii osoase. Faina de migdale are un nivel crescut de calciu, magneziu, fier, prevenind aparitia osteoporozei.
In compozitie se regaseste si o cantitate generoasa de proteine. Deci, consumul de faina de migdale te poate ajuta sa faci fata unei activitati sportive intense si sa te refaci mai usor.
Compozitia fainei de migdale
In continutul fainei de migdale, exista o cantitate generoasa de nutrienti si grasimi sanatoase, dar si o multime de fibre, ce pot ajuta la reglarea digestiei. Potrivit informatiilor oferite de nutritionisti, in 125g de continut, vei regasi 14% din necesarul zilnic de proteine si 10% din cantitatea de fibre dietetice. Se mai regaseste o cantitate de vitamina E, astfel ca, nu vei mai fi nevoita sa suplimentezi aportul din alta sursa.
Mod de utilizare
Poti folosi produsul in scop alimentar sau in scop cosmetic.
In scop alimentar, acesta poate substitui cu succes faina din grau, in cazul in care suferi de intoleranta la gluten sau vrei sa mananci alimente cu un continut scazut de calorii. Poti face prajituri sau o poti folosi ca agent de ingrosare la sosuri.
Chiar daca alegi cea mai buna faina de migdale, aceasta nu poate fi folosita pentru aluaturile dospite. Compozitia anuleaza efectul drojdiei, de aceea nu este potrivita atunci cand vrei sa faci cozonaci sau paine.
In scop cosmetic, pulberea de migdale poate avea multiple beneficii asupra pielii, deoarece are in compozitie vitamina E. Aceasta are rol antioxidant, imbunatatind aspectul tegumentului. Daca alegi sa o amesteci cu miere, vei obtine o masca intens hidratanta, potrivita pentru ten matur.
Alte aspecte: Continutul se obtine prin macinarea migdalelor. Produsul care are mentiunea pe ambalaj ecologic/bio, inseamna ca este obtinut fara aditivi sau substante de crestere, iar modul de procesare este unul care pastreaza toti nutrientii si vitaminele.
Faina de migdale nu trebuie consumata in cantitati mari, deoarece poate provoca intoxicatie, datorita toxinelor prezente in migdale. Acestea pot elibera cianura de hidrogen, care in cantitati mari este nociva pentru organism, de aceea consuma pulberea cu moderatie.
Produsul poate fi comercializat in pungi cu gramaje diferite, de cel putin 250g si cel mult 1kg. Daca nu ai mai folosit pana acum acest aliment, este bine sa alegi o punga mai mica, deoarece s-ar putea sa nu folosesti asa mult continut sau sa nu fii incantata de gust. Cei care folosesc frecvent acest tip de faina pot alege cantitate mai mare, deoarece are un pret mai avantajos.
Faina are un continut mai mare de ulei, de aceea este mai perisabila comparativ cu cea realizata din cereale. Este indicat sa o pastrezi in cantitati mici, depozitata in punga de hartie. Daca in timp dobandeste un gust amarui, nu mai este indicat sa o folosesti.
Intrebari frecvente
Se poate face si paine din faina de migdale?
Daca alegi sa prepari painea in mod clasic, nu este bine sa folosesti una dintre fainurile de migdale (ieftine si bune) de pe piata, deoarece rezultatul te va dezamagi. Din cauza substantelor existente in faina, rolul drojdiei se anuleaza, deci painea nu va fi crescuta. Cu toate astea, poti alege sa prepari o varianta de paine cu faina de migdale si cu ou, praf de copt, ulei si bicarbonat. Aceasta va avea un gust apropiat cu cel al produsului clasic si nu contine gluten. Deci poate fi consumata de cei care au boala celiaca.
Imi ies, daca incerc sa fac clatite cu faina de migdale?
Clatitele cu faina de migdale sunt putin diferite fata de cele clasice. Nu contin apa sau lapte, ci doar oua si ulei de cocos. Preparand desertul in acest mod, poate fi consumat de cei care au intoleranta la gluten. Ca si cantitati, din 4 oua, 30g de faina si o lingura de ulei de cocos, iti vor iesi 4 clatite de migdale.
Faina de migdale, cate calorii are? O pot consuma intr-o dieta saraca in carbohidrati?
Acest aliment are aproximativ 583 de calorii la 100g de produs si un continut scazut de carbohidrati, de aceea poate fi folosit, atunci cand urmezi o dieta, care presupune consumul cat mai mic de aceste substante.
Unde gasesc faina de migdale?
Gasesti faina de migdale in magazinele plafar, dar si in unele supermarketuri. Daca vrei sa alegi o varianta eco, produsa organic, cel mai bine este sa cauti insa online. Oferta este mult mai variata.
Retete cu faina de migdale
Daca te-ai convins de beneficiile produsului, probabil ca te intrebi, ce aluaturi poti prepara cu acesta. Ca sa nu mai pierzi timpul cautand retete pe internet, iti prezentam in randurile de mai jos, cateva prajituri cu faina de migdale, ce pot fi facute simplu si rapid.
Briose cu faina de migdale
Pentru prepararea lor ai nevoie de: 140g faina si 50 ml lapte (ambele de migdale), 100 g unt (sau ulei de cocos) 40g indulcitor, o jumatate de lingurita praf de copt, 20g cacao 30g afine, 3 oua si o lingurita esenta de migdale.
Se amesteca toate ingredientele sub forma de pulbere, dupa care se adauga untul topit, ouale si esenta de migdale. Urmatorul pas presupune incorporarea ingredientelor, pana cand obtii un continut omgen, iar apoi se adauga afinele.
Compozitia se pune in tava speciala si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Aceste briose cu faina de migdale se pot servi dupa ce sunt lasate la racit, pentru aproximativ o ora, iar pentru a le pastra mai multe zile, le poti depozita in frigider.
Clatite cu faina de migdale
Daca nu ai voie sa consumi gluten, poti face clatite cu faina de migdale, folosind aceasta reteta: 50 g faina de migdale, 50g crema de branza, 2 oua, 25g eritritol, o jumatate de lingurita praf de copt, putina sare si o jumatate de lingurita esenta de migdale.
Amesteci toate ingredientele, pana cand obtii un aluat, ce are consistenta asemanatoare cu cea a smantanii. Apoi, ungi tigaia cu ulei de cocos si pui cate jumatate de polonic de continut. In momentul in care s-a prajit, intorci clatita pe cealalta parte si o mai lasi putin la facut. Rezultatul este asemanator cu varianta americana si poate fi mancat cu miere, dulceata, gem sau Nutella.
Faina de migdale este foarte sanatoasa si mai adaptabila decat ai putea crede. Produsele obtinute sunt satioase si aromate si destul de simplu de preparat. Incearca chiar acum briosele sau clatitele cu faina de migdale!