fbpx
     

Cea mai buna hota Cata

Last Updated: 13.06.24

 

Cum gasesc cele mai bune hote de la Cata

 

In ultima perioada, dotarea bucatariei reprezinta pentru multe persoane o prioritate. Pentru cei care cauta o solutie eficienta de a elimina mirosurile si aburii degajati in timpul sesiunilor de preparare a mancarii, hota este ideala.

Fie ca obisnuiti sa gatiti mult, fie aceasta activitate este ocazionala, hota face parte din categoria electrocasnicelor devenite aproape necesare pentru oferirea confortului in bucatarie, deoarece elimina aerul viciat, permitandu-va sa prajiti, sa fierbeti sau sa coaceti fara restrictii. Daca v-ati hotarat sa achizitionati un astfel de aparat, inainte de a alege cea mai buna hota, in acord cu necesitatile personale, parcurgeti o serie de criterii care va pot fi utile:

Tipologie: hotele care se monteaza pe perete, deasupra dispozitivului de gatit, pot fi conventionale, telescopice sau decorative. Ultimele doua categorii sunt relativ nou aparute pe piata si au imbunatatiri estetice. Cele telescopice au avantajul ca sunt ajustabile, fiind mai putin proeminente in stare de repaos, cu scopul de a se integra mai usor in mobilier. Modelele decorative sunt potrivite pentru utilizatorii care pun accent pe aspectul estetic, deoarece aduc un plus de eleganta in bucatarie, insa au un pret mai ridicat.

 

Modul de functionare: exista pe piata hote care evacueaza aerul viciat printr-o cale de comunicare cu exteriorul, cel mai des printr-un burlan sau prin modul de recirculare, cu ajutorul filtrelor. Avantajul primei categorii este ca puteti folosi la maximum puterea de extractie a hotei, si dezavantajul ca este necesara gaurirea peretelui pentru a realiza accesul cu exteriorul. De cealalta parte, metoda ce are la baza filtrul, permite montarea simpla a hotei si ofera libertate in aranjarea bucatariei, insa va trebui sa schimbati periodic filtrul, ceea ce presupune un cost suplimentar.

 

Puterea de absorbtie: este masurata in metri cubi de aer filtrati in decursul unei ore. Este indicat sa alegeti o hota cu o capacitate de cel putin 10 ori volumul bucatariei, astfel se vor realiza macar 10 schimburi de aer intr-o ora de gatit. Volumul incaperii il veti afla inmultind lungimea, inaltimea si latimea acesteia. Ventilarea va fi mai eficienta cu cat puterea de absorbtie este mai crescuta. Acordati atentie si reglajului de viteza. Un model de hota cu mai multe viteze va permite sa o alegeti pe cea potrivita in functie de necesitati.

 

Dimensiunile: produsul ales trebuie sa se potriveasca cu spatiul unde va fi montat, din acest motiv, dimensiunea devine un criteriu foarte important. Tineti cont ca hota sa fie ceva mai lata decat marimea aragazului aflat dedesubt; ideal ar fi sa aiba cativa cm in plus fata de aparatul de gatit.

 

 


Modele exemplificate, momentan indisponibile:

 

 

Cata TF5260X

 

Modelul TF5260X constituie o varianta ieftina si buna de hota, ce face parte din seria produselor brandului Cata, accesibila unei vaste categorii de potentiali utilizatori. Are un aspect placut, cu un design minimalist, se incadreaza in tipologia aparatelor incorporabile de tip telescopic; este ajustabila, se extinde atunci cand o folositi si devine putin proeminenta in stare de repaos.

Daca sunteti in cautarea unei hote de bucatarie eficienta, cu 2 motoare, dar care sa nu solicite o investitie mare, atunci aceasta este alegerea potrivita. Capacitatea maxima de absorbtie atinge 340 mc/h, ceea ce indica faptul ca va fi ideala pentru a face fata in incaperi cu volum de aproape 34 metri cubi. Cele doua filtre metalice pentru grasime pot fi curatate usor, odata la 2 sau 3 luni, fara a fi necesare costuri suplimentare.

Modelul este confectionat cu o carcasa din inox, material rezistent ce ii confera durabilitate in timp. Produsul va evacua  aerul viciat cu o putere de 250 W, permitand racordarea unui tub cu diametrul de 12 cm. Ca principale functii amintim: cea de iluminare, realizata prin doua lampi a cate 40 W si functia de reglare a vitezei de absorbtie, dispusa pe 3 trepte diferite.

 

 

Cata PODIUM600BK

 

Persoanele dispuse sa aloce un buget semnificativ pentru o hota de o calitate premium, vor fi incantate de modelul PODIUM600BK conceput de catre cei de la Cata. Face parte din categoria dispozitivelor decorative si are un design modern, sticla neagra din care este fabricat oferind o nota de eleganta in bucatarie. Raportul excelent calitate/pret si randamentul crescut nu va vor face sa regretati investitia facuta.

Motorul de 140 W va reusi sa asigure o putere de absorbtie ridicata de 600 metri cubi intr-o ora, fiind, astfel, o hota ideala pentru a face fata intr-o bucatarie cu un volum aproximativ de 60 metri cubi. Produsul are prevazuta sistem pentru iluminare, util pentru a oferi o vedere corecta in spatiul pentru preparare, functia fiind posibilape baza a 2 lampi cu halogen a cate 50 W.

Pentru reglarea vitezei, controlul de absorbtie e repartizat in 3 etape diferite si asigura o folosire economica, fata de volumul total al vaporilor de abur produsi in fiecare sesiune de gatit. Zgomotul emis pe perioada functionarii, nu va constitui un factor de stres in timpul gatitului, deoarece modelul este silentios, atingand un nivel de zgomot de 51 dB. In ceea ce priveste sistemul de evacuare a aerului viciat, acesta permite racordarea unui tub cu diametrul de 150 mm.

 

 

Cata C600GLASS

 

Costul raportat la performanta, caracteristicile tehnice, cat si designul modern definesc acest model drept unul foarte util si accesibil in bucatarie. Se incadreaza in tipologia hotelor incorporabile decorative, are un aspect placut, carcasa produsului fiind rezistenta datorita inoxului din care este fabricata.

Capacitatea de absorbtie foarte ridicata atinge 780 metri cubi de aer pe ora si catalogheaza acest produs drept unul dintre cele mai bune hote de bucatarie. Facand un calcul simplu, dispozitivul va fi potrivit pentru o incapere cu un volum de aproximativ 78 metri cubi. Are incluse 2 filtre, care vor spori retinerea grasimii din aburi.

Acestea sunt confectionate din metal, ceea ce permit periodic, igienizarea facila, prin curatarea cu detergent insotit de apa calduta. Cele 3 trepte distincte la absorbtia aburilor va vor oferi posibilitatea sa decideti ce intensitate sa aiba procesul de ventilare, asta si corelat cu ce cantitate de vapori se produc la prepararea alimentelor. De mentionat este si functia de iluminare asigurata prin intermediul a doua lampi a cate 40 W. CATA C600GLASS dispune de un motor ce atinge puterea de 240 W, iar pentru a instala dispozitivul, conducta care elimina aerul va avea nevoie de un diametru de 15,12 cm.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii