fbpx

Cea mai buna hota de colt

Last Updated: 22.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Falmec Elios

 

1.Falmec EliosCea mai buna hota de colt cu o capacitate de lucru demna de o bucatarie profesionala este modelul Elios de la Falmec. Produsul este unul italian, cu garantie de 5 ani, la fabricarea caruia au fost incorporate cele mai moderne tehnologii disponibile in prezent pe piata. Hota este confectionata din inox ISI 304 cu finisaj mat, codul fiind caracteristic calitatii superioare a materiei prime.

Sistemul de iluminare este asigurat prin intermediul LEDurilor. Hota este un dispozitiv mixt, care poate functiona fie prin recirculare, fie prin evacuarea aerului viciat, capacitatea fiind de pana la 800 metri cubi pe ora. Daca optezi pentru functionarea in regim de recirculare, vei beneficia de filtre de grasime detasabile si lavabile si de un filtru de carbon care functioneaza pentru indepartarea mirosurilor neplacute.

Timerul si controlul electronic al celor patru trepte de viteza contribuie la usurinta in utilizare. Nivelul de zgomot maxim este de 53 dB, masurat conform standardului european I.E.C.60704-2-13. Garantia de cinci ani reprezinta un argument in plus, in cazul in care mai aveai nevoie de unul.

 

 

 

 

 

Studio Casa Ines Angolo

 

2.Studio Casa Ines AngoloO hota de colt inovatoare si eleganta, cu un aspect clasic de mare efect, este modelul Studio Casa Ines Angolo, o hota produsa in Italia care are o culoare si un finisaj demne de o resedinta traditionala. Culoarea crem deschis, cu rama din lemn natur, permite vopsirea suplimentara in orice culoare dorita, sau utilizarea ca atare.

Puterea de absorbtie este de pana la 500 metri cubi pe ora, motorul unic dezvoltand o putere de pana la 140 W. Produsul dispune de 3 trepte de reglaj manual al vitezei de functionare, astfel incat poate fi perfect adaptat nevoilor de moment. Sliderul de reglaj este usor de manipulat si silentios. Filtrul metalic impotriva grasimii poate fi spalat periodic si refolosit, pentru un maxim de eficienta.

Nivelul maxim de zgomot este de 64 dB, unul usor de suportat avand in vedere puterea pe care o dezvolta dispozitivul. O recomandam ca pe o investitie de valoare intr-un accesoriu nu doar util, ci si plin de personalitate si eleganta, care va schimba radical aspectul bucatariei tale si care se incadreaza de minune in orice decor de tip open space.

 

 

 

 

 

Elica Hydra ANG IX F/100

 

3.Elica Hydra ANG IX F-100O hota de colt ieftina si buna, care se distinge atat prin functionalitate cat si prin aspect, este modelul Hydra de la Elica. Este o hota cu dimensiunile de 100 x 100 cm, care are o capacitate maxima de functionare de 496 metri cubi pe ora si face fata cu brio in bucatarii cu un volum de pana la 50 de metri cubi. Avand un singur motor care asigura aceasta capacitate, hota este putin zgomotoasa, nivelul maxim de zgomot indicat de producator fiind 68 dB.

Produsul include un filtru de grasime din aluminiu si un filtru de carbune, optional putandu-i-se adauga un filtru de grasime din otel inoxidabil profesional. Puterea totala de absorbtie este de 240W; avand in vedere capacitatea de lucru mare si eficienta crescuta, clasa energetica in care este incadrata, D, este una perfect acceptabila.

Controlul treptelor de viteza se face printr-un comutator mecanic 3S; iluminarea asigurata de cele 4 becuri cu halogen, a cate 20W fiecare, este superioara celorlalte produse de acest tip.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune hote de colt

 

Nimeni nu realizeaza cat de importanta este o hota buna montata corect in bucatarie, decat atunci cand reuseste sa faca diferenta intre „inainte” si „dupa” instalarea acesteia. Dispozitivul este eficient in eliminarea rapida a mirosurilor rezultate in urma procesului de gatire – unele dintre ele fiind atat deranjante, cat si persistente, cum este cel de prajeala de exemplu – dar ajuta si la mentinerea unei temperaturi acceptabile in bucatarie si la controlul umezelii rezultate in urma aburilor produsi in procesul de fierbere. Uneori, designul bucatariei impune montarea unei hote de colt, iar producatorii s-au ocupat de aceasta situatie particulara, creand dispozitive special destinate acestui tip de montaj. Nu iti ramane decat sa consulti ghidul nostru, realizat dupa lectura celor mai pertinente pareri despre cele mai bune hote de colt. Iata care sunt parametrii de care trebuie sa tii cont in alegerea ta, conform sfatului specialistului.

Principiul de functionare: exista in comert trei tipuri de hota: cele cu evacuare, cele cu recirculare si cele mixte. Hota cu evacuare elimina aerul viciat din incapere cu ajutorul unui ventilator, care efectiv impinge aerul catre exteriorul locuintei. Ea trebuie montata cat mai aproape de un perete exterior, tubul de evacuare putand avea lungimea maxima de 3 metri. Hotele cu recirculare sunt dotate cu filtre care curata aerul de particulele fine aflate in suspensie. Nu sunt eficiente in eliminarea aburului si din pacate nu ating aceleasi performante de viteza in eliminarea mirosurilor. In plus, filtrele trebuie curatate sau schimbate periodic.

Hotele mixte reprezinta o combinatie intre cele doua, ele putand functiona atat prin evacuarea cat si prin filtrarea aerului, in functie de necesitatile de moment. De exemplu, atunci cand prepari cafeaua de dimineata sau incalzesti o portie de ciorba, poti opta pentru functia de filtrare, mai economica si mai silentioasa; atunci cand calesti ceapa, vei porni functia de evacuare la viteza maxima.

 

Capacitatea de ventilare: se exprima in metri cubi pe ora. Practic, acest parametru iti indica eficienta dispozitivului in eliminarea rapida a mirosului si aburilor. Specialistii in asemenea instalatii considera ca o hota eficienta trebuie sa extraga un volum de aer de zece ori mai mare decat volumul bucatariei. O hota extrem de puternica reuseste sa recircule pana la 1000 metri cubi in fiecare ora, ceea ce ar trebui sa fie suficient chiar si pentru spatii deschise de dimensiuni mari.

 

Dimensiunea hotei: pentru un maxim de eficienta, hota trebuie sa fie cu 10 cm mai lata decat plita, pe fiecare parte. Pentru ca in unele bucatarii acesta este un deziderat care nu se poate respecta mereu, consideram ca o hota de dimensiunea aragazului face fata cu succes sarcinii de a improspata aerul din bucatarie. Insa trebuie sa ai grija ca hota sa fie amplasata exact deasupra masinii de gatit – oricare ar fi aceasta – si sa nu fie mai mica decat ea.

Multi dintre cumparatorii interesati de locul unde gasesc hota de colt la un pret bun au in vedere magazinele fizice si uita ca magazinele online pot reprezenta o varianta chiar mai buna. Recomandam consultarea marilor site-uri de vanzari online pentru a identifica produse cu performanta ridicata disponibile cu investitii mici. Iata trei exemple din categoria pe care o discutam, care te vor convinge.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii