fbpx

Cea mai buna oala din fonta Staub

Last Updated: 20.01.25

Modele recomandate in 2025

 

 

Staub Cocotte 1103106

 

O optiune pe care cumparatorii o apreciaza pentru durabilitate si fiabilitate este acest model oval cu o capacitate de 5.7 litri si cu diametrul mare de 31 cm. Cu ajutorul lui poti prepara retetele invatate de la bunica, si vei obtine acelasi gust de odinioara multumita calitatilor excelente ale fontei.

Staub iti pune la dispozitie un vas extrem de durabil multumita tehnologiei speciale de producere. Rezistenta sa sporita la zgariere si ciobire, cele doua mari probleme ale vaselor de fonta obisnuita, se datoreaza stratului special de email negru mat aplicat la interior. Fiind un patent Staub, el iti permita sa fierbi, inabusi sau caramelizezi alimentele, in functie de reteta pe care doresti sa o prepari.

Insa si exteriorul recipientului este la fel de fiabil, multumita celor 3 straturi de smalt care, alaturi de fonta, contribuie la o distributie uniforma a caldurii, fara zone supraincalzite care sa determine prinderea sau arderea mancarii. Capacul plat, cu mici proeminente, ajuta la mentinerea umiditatii alimentelor, prin efectul de ploaie care contribuie si la intensificarea aromelor.

 

 

 

Staub Cocotte

 

2.Staub Cocotte 0.8lDaca vrei o oala de fonta Staub ieftina si buna, poti opta pentru acest vas Cocotte. Este o piesa de bucatarie cu un diametru de 14 cm si o capacitate de 0,8 l, care nu iti va permite sa gatesti prea mult, insa suficient cat sa ai parte de o masa rapida si calda inainte de a te indrepta spre birou. Fonta din care aceasta este confectionata prezinta o rezistenta sporita la ciobire si zgarieturi, permitand, totodata, o igenizare facila si o durabilitate mai mare in timp. In plus, temperatura va fi mentinuta indeajuns de mult timp, incat sa poti manca si mai tarziu, fara a fi nevoie sa reincalzesti preparatele imediat ce le-ai luat de pe plita.

Oala este prevazuta in interior cu un strat de email negru mat produs de Staub, care permite gatirea alimentelor prin fierbere, innabusire, coacere si chiar caramelizare, fiind recomandata utilizarea grasimilor in timpul procesului de preparare, pentru dezvoltarea unei suprafete anti-adezive naturale. Si exteriorul vasului este imbracat in 2-3 straturi de smalt special care, in combinatie cu fonta, permite distribuirea uniforma a caldurii pe intreaga sa suprafata, astfel incat mancarea ta nu va ramane niciodata cruda. Vine insotit de un capac plat, care pe partea inferioara poseda mici proeminente , asigurand, astfel, pastrarea in interior a umiditatii.

Pe scurt, bucatele isi vor pastra savoarea, iar prepararea alimentelor se va face intr-un ritm mai alert. Designul atractiv (rosy) iti va permite sa servesti mancarea direct la masa, iar baza oalei de fonta face posibila folosirea acesteia pe orice tip de plita, inclusiv pe cea cu inductie. Ba mai mult, este usor de manuit, intrucat este prevazuta cu doua manere din acelasi material. Pretul este multumitor.

 

 

 

Staub Cocotte Punpkin

 

 

Daca ai nevoie de un vas cu dimensiuni medii in care sa prepari pana la 4 portii de mancare delicioasa, iti propunem varianta Punpkin. Ea atrage nu numai prin calitatile sale in materie de gatit, ci si prin designul care iti permite sa servesti mancarea direct din el, fara sa fie nevoie sa utilizezi platouri si alte accesorii pretentioase.

Discutam despre un vas cu o capacitate de 3.4 litri si un diametru de 24 cm in care poti gati sarmale, fripturi, tocanite cu sau fara carne si o multime de alte retete care presupun fierbere, inabusire sau caramelizare.

Calitatea vasului este calitatea vaselor Staub: stratul de email negru mat de la interior distribuie uniform caldura, cele 3 straturi exterioare de email protejeaza impotriva fisurarii sau ciobirii, iar manerul ergonomic te ajuta sa manevrezi vasul cu usurinta si cand e fierbinte.In plus, baza special confectionata iti permite sa il folosesti inclusiv pe plita cu inductie.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune oale din fonta Staub

 

Ghidul cumparatorului

Orice persoana care iubeste sa gateasca, isi doreste sa aiba parte de ustensile pe masura, care sa reduca riscul lipirii mancarii de fundul vasului, posibilitatea alterarii mirosului si a gustului acesteia, care sa dureze in timp si sa fie usor de igenizat. Astfel ca, daca esti in cautarea unei asemenea oale-minune, poti alege una confectionata din fonta. Nu opta, totusi, pentru primul model care iti iese in cale, ci asigura-te ca apartine unui producator cunoscut, precum Staub, pentru a fi sigur ca investitia isi merita banii. Tot in acest sens, noi am creat un mic ghid pentru tine, in care vei vedea enumerati pasii de care trebuie sa tii cont, pentru a face o alegere inteleapta.

Oale de fonta Staub - Task

Brandul: Staub este un producator de vase din fonta emailate si care a avut sediul, la inceput, in Franta. Prima piesa fabricata a fost un cuptor olandez, in 1974. Dupa, a urmat confectionarea de oale fabricate din fonta, fiind emailate cu dublu vitraj, un strat anticoroziv, care, pe langa faptul ca garanteaza distribuirea caldurii pe toata suprafata vasului, permite si igenizarea facila a acestuia. Totodata, piesele care au luat nastere sub aceasta marca, ne referim la cele Cocotte, vin insotite de un capac a carui suprafata este plata, iar in interior prezinta mici proeminente, astfel incat umiditatea este pastrata in interior, iar riscul aparitiei condensului este diminuat. Nu este de mirare, deci, ca inca de la aparitia lor acestea au avut un mare succes pe piata internationala, astfel incat tot mai multi pasionati de arta culinara vor sa stie unde gasesc oale de fonta Staub la un pret bun ceilalti colegi de breasla.

 

Invelisul: din acest punct de vedere, avem de-a face cu doua tipuri de oale din fonta: emailate doar in interior sau smaltuite, atat inauntru, cat si in exteriorul vasului. Cele care sunt emailate doar inauntru permit jonglarea cu cat mai multe tehnici de gatit, precum fierberea, innabusirea, coacerea sau caramelizarea preparatelor, insa, nefiind protejate si la exterior, aspectul de nou va fi mentinut putin mai greu. Modelele smaltuite pe ambele suprafete, pe langa faptul ca iti ofera posibilitatea de a gati mancarea asa cum doresti, asigura si o distribuire optima a caldurii pe intreaga suprafata a vasului, intrucat prezinta 2-3 straturi de email care, in combinatie cu fonta speciala, nu pot face decat minuni.

 

Dimensiunile: cand vorbim despre acestea, vorbim, implicit, despre greutatea produsului si capacitatea de stocare. Conform celor mai multe pareri despre cele mai bune oale de fonta Staub, un vas bun este acela care este destul de mare, incat sa permita prepararea bucatelor pentru o intreaga familie, chiar si in cazul ocaziilor speciale, precum o anivesare sau o sarbatoare cu caracter religios. Cu alte cuvinte, in cazul in care esti genul de om care obisnuieste sa-si invite prietenii la masa sau sa gateasca mai mult odata, intrucat suferi din lipsa de timp si atunci preferi sa depozitezi mancarea in frigider, opteaza pentru o piesa de cel putin 5 l. Din contra, daca locuiesti singur, atunci gatirea strictului necesar se va putea face si intr-o oala de minim 3 l.

Acum ca stii de ce anume trebuie sa tii cont pentru a face o alegere optima, nu mai ramane decat sa achizitionezi produsul care va corespunde nevoilor tale. Noi iti recomandam sa-l cumperi direct de pe Internet, intrucat promotiile si reducerile existente te vor ajuta sa economisesti si ceva banuti.

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii