Modele recomandate in 2024
Panasonic SD-2501WXE
Panasonic propune un model de top, care se va dovedi o investitie inteleapta, daca doriti sa aveti in dotarea bucatariei un produs cu care sa obtineti produse de panificatie de inalta calitate, intr-o varietate de retete. Pe langa paine fara gluten, gratie celor 15 programe veti putea prepara aluat frantuzesc, aluat pentru briose, pentru pizza, precum si aluat din faina de alac, din grau integral, din secara sau diferite specialitati cu stafide sau gem.Modelul SD-2501WXE are un dispenser pentru nuci, stafide si diferite seminte, care adauga automat ingredientele suplimentare.
Are o capacitate de 600 g si este conceput incat sa permita selectarea a 3 marimi diferite de paine: medie, mare si foarte mare. De asemenea, puteti regla gradul de rumenire, alegand intre 3 trepte diferite. Datorita programului de pornire intarziata incorporat, puteti sa va bucurati atunci cand doriti de gustul savuros al painii calde proaspete.
Suprafata cuvei si lama de framantare sunt acoperite cu particule de diamant, ce ofera de doua ori duritate si rezistenta la zgarieturi decat modelele conventionale. Aparatul are prevazut panou de control LCD, iar in pachet veti gasi drept accesorii lingura si cupa de masurare de 310 ml.
Russell Hobbs Classics 18036-56
Dispozitivul Classics 18036-56 este accesibil unei vaste majoritati de potentiali utilizatori, prin intermediul pretului foarte convenabil, asa ca daca sunteti in cautarea unui aparat de copt paine fara gluten ieftin, modelul de fata poate fi alegerea potrivita. Cu ajutorul celor 12 programe incluse, aveti posibilitatea sa experimentati diferite retete, precum aluat pentru pizza, pentru diverse prajituri, precum si pentru paine cu fructe sau cu gem.
Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati ingredientele, apoi selectati programul dorit si masina va continua apoi intregul proces. Daca sunteti o persoana ce nu dispune de mult timp, atunci va va fi utila functia de coacere rapida, iar pentru a va bucura de savoarea painii calde la momentul dorit, puteti selecta functia de pornire intarziata.
Aparatul atinge o capacitate maxima de 1000 g si este conceput incat sa permita selectarea a 3 marimi diferite de paine: medie de 450 de grame, mare de 700 grame si foarte mare de 1000 grame. Puteti seta gradul de rumenire in functie de nevoi si de dorinte, cu ajutorul celor 3 functii diferite de rumenire, iar pentru a va bucura de o paine care se pastreaza calda, aveti la dispozitie functia de pastrare automata la cald. Dispozitivul are prevazuta o fereastra transparenta pentru supravegherea procesului de coacere, iar recipientul de framantare este realizat incat sa impiedice lipirea aluatului.
Kenwood BM450
Modelul Kenwood BM450 reprezinta un produs cu o eficienta inalta, care va fi un real ajutor in prepararea produselor sanatoase de brutarie, la domiciliu, randamentul ridicat incadrandu-l cu succes, in categoria celor mai bune masini de facut paine de pe piata. Este dotat cu 15 programe, care va vor permite sa preparati pe langa paine fara gluten si diferte specialitati de panificatie.
Are incorporate o serie de functii ce asigura performanta ridicata, astfel procesul de amestecare a ingredientelor va fi realizat in totalitate de catre masina, iar functia de mentinere automata la cald va va permite sa savurati o paine gustoasa, care se pastreaza calda. De asemenea, programul de pornire intarziata, va ofera posibilitatea ca dumneavoastra sa va puteti bucura de gustul proaspat si delicios al painii in orice moment. Foarte util se dovedeste si programul de coacere rapida, pentru situatiile cand nu aveti mult timp la dispozitie.
Dispozitivul are o capacitate maxima de 1000 g si este conceput incat sa puteti seta gradul de rumenire in functie de nevoi si de dorinte, cu ajutorul celor 3 functii diferite de rumenire. Designul compact permite depozitarea cu usurinta in orice bucatarie, iar geamul de supraveghere va ajuta sa observati procesul de coacere. Acesoriile incluse in pachetul de achizitie sunt lingura si cana de masurat.
Cum aleg cele mai bune masini de paine fara gluten
In ultimul timp, tot mai multe persoane se indreapta catre adoptarea unui stil de viata echilibrat, care sa includa o alimentatie cat mai sanatoasa. Desi suntem mai mereu in lipsa de timp, putem gasi solutii pentru a prepara la domiciliu o hrana sanatoasa, fara aditivi alimentari sau anumiti alergeni, pe care dorim sa ii evitam. Este si cazul unei substante ce se gaseste in special in produsele de brutarie si anume glutenul. Fie ca va doriti sa consumati specialitati de panificatie fara gluten sau aveti intoleranta la aceasta substanta, aparatul de facut paine fara gluten vine in ajutorul dumneavoastra, pentru a pregati usor acest tip de produs. Daca aveti nevoie de un astfel de dispozitiv, va oferim o serie de criterii utile in alegerea pe care o faceti:
Marimea: este un aspect esential, pentru ca va ajuta sa estimati cam cata cantitate de aluat puteti coace intr-o sesiune de lucru. Orientati-va catre alegerea unui dispozitiv cu o capacitate mai ridicata, ce poate procesa o cantitate mai mare de ingrediente, in cazul in care aveti o familie mai numeroasa sau veti pregati paine des. In acelasi timp, marimea aparatului in sine conteaza, daca nu aveti disponibil spatiu suficient de depozitare si nu vreti sa va aglomerati zona de lucru.
Functiile suplimentare: cu cat acestea sunt mai numeroase, cu atat aparatul este mai versatil si performant, dar si pretul mai crescut. Puteti regasi optiuni de coacere rapida sau functii pentru prepararea unor retete speciale, care va ajuta sa realizati diferite tipuri de paine, cu cereale, cu fructe sau aluat pentru pizza si prajituri. Utila este si functia de pastrare automata a painii la cald sau functia de pornire intarziata, care va permite sa setati inceperea procesului de coacere atunci cand doriti. Puteti urmari si setarile gradului de rumenire, care, de obicei sunt impartite in 3 trepte, avand posibilitatea sa alegeti in acord cu preferintele proprii.
Modul de utilizare si mentenanta: reprezinta aspecte secundare de luat in vedere, dar care nu sunt de ignorat. Atunci cand achizitionati o masina de facut paine, recomandabil este ca materialele din care este fabricata, sa fie rezistente si sa izoleze termic, pentru a oferi durabilitate in timp si siguranta. De preferat este ca aparatul sa aiba prevazut un geam prin care puteti urmari procesul de coacere, iar recipientul de framantare sa fie realizat incat sa impiedice lipirea aluatului. De asemenea, asigurati-va ca alegeti un dispozitiv usor de intretinut si ca intelegeti modul de functionare, programele disponibile si comenzile.