fbpx

Cel mai bun ceainic electric

Last Updated: 18.07.24

Modele recomandate 2024

 

 

Rommelsbacher TA 1400

 

Rommelsbacher TA 1400 este un ceainic electric elegant datorita combinatiei de materiale utilizate – inox si sticla. Recipientul de preparare este confectionat din sticla Schott Duran, marca recunoscuta pentru standardele inalte de calitate, si are un volum de 1.2 litri, potrivit pentru a prepara o cantitate mai mare de ceai o data. Este un dispozitiv util mereu, datorita faptului ca poate fi utilizat si pentru a prepara bauturi instant sau supe. Recipientul de infuzare, construit din inox, poate fi detasat usor pentru a fi curatat.

Baza care gazduieste partea electrica este acoperita cu otel inoxidabil. La acest nivel este plasat ecranul de afisaj, de tip LCD, si panoul de control cu butoane usor de utilizat. Daca iti doresti modalitati variate de preparare a ceaiului, acest aparat poate fi luat in considerare ca fiind un bun candidat la categoria „cel mai bun ceainic electric” datorita optiunii de a alege unul dintre cele 5 programe presetate.

Temperatura de incalzire a apei poate fi setata intr-un interval de 50 pana la 100 de grade Celsius, oferind posibilitatea pregatirii mai multor tipuri de infuzii. Produsul mai dispune si de un buton de pornire rapida, ce asigura o incalzire facila a apei pana la temperatura de fierbere. Recipientul de sticla pastreaza ceaiul cald un interval de timp de pana la 30 de minute.

 

 

 

 

 

Rommelsbacher TA 1200

 

Rommelsbacher TA 1200 iese in evidenta prin carcasa eleganta din plastic de inalta calitate. Cana decorativa pentru ceai, cu volumul de 1 litru, dispune de un maner termorezistent si capac, iar cana de filtru este realizata din policarbonat, material cu inalta rezistenta la socuri mecanice si termice. Filtrul de ceai este detasabil, pentru o curatare facila, si este din otel inoxidabil.

Panoul de control este plasat pe baza ceainicului si dispune de butoane mari, pentru o utilizare facila. Din punct de vedere al multitudinii de optiuni, este un ceainic electric ieftin si bun, oferind posibilitatea alegerii timpului de pornire cu pana la 24 de ore in avans, iar pregatirea ceaiului se poate realiza complet automat, indiferent de tipul de infuzie. Aparatul dispune de 5 programe presetate si de posibilitatea selectarii uneia din cele 4 temperaturi de pregatire a infuziei, ce variaza de la 80 pana la 100 de grade Celsius. Timpul de tragere al apei poate fi setat manual, pana la 10 minute.

Afisajul LED incorporat in baza aparatului indica temperatura de pregatire a infuziei, timpul de tragere al apei si ofera posibilitatea alegerii timpului de pregatire. O alta functie foarte utila este cea de pastrare a infuziei calde, cu oprire automata. O trasatura tehnica utila unui aparat ce poate fi programat sa functioneze in lipsa personalului este sistemul de siguranta ce opreste functionarea in cazul unei defectiuni.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune ceainice electrice

 

Ghidul cumparatorului

O cana de ceai cald sau o infuzie de cafea buna iti poate ridica moralul intr-o zi mai dificila sau te poate ajuta sa te linistesti dupa una mai aglomerata. Diferenta dintre un ceai bun si unul satisfacator este facuta de un ceainic bun, iar daca iti doresti sa il ai mereu cald le indemana, poti apela la varianta electrica, usor mai costisitoare, dar care poate fi pornita la o simpla apasare de buton sau poate fi programata cand sa porneasca.

Cand cumparatorii cauta in magazine si incearca sa descopere unde gasesc ceainic electric la un pret bun, iau in calcul cateva detalii tehnice, in functie de care isi pot alege produsul cel mai potrivit pentru necesitatile lor.

 

 

Astfel, capacitatea unui ceainic poate varia – de la 200 – 300 ml, in cazul unui aparat cu capacitate mica, pana la un volum mediu de 400 – 800 ml, atunci cand isi doresc sa aiba 2-3 cani de ceai gata preparat pentru mai tarziu.

In cazul in care cauta un ceainic electric cu volum mai mare, acesta poate avea cana de 900 ml pana la 2 litri, si este ideala pentu grupurile mai mari de oameni sau in cazul in care iti doresti sa prepari ceaiul o singura data pe zi, pastrandu-l cald pentru mai tarziu.

Materialul din care este facut obiectul este important – in primul rand, materialul canii in care se prepara infuzia trebuie sa fie rezistent la temperaturi inalte si, ideal, ar trebui sa reziste la socuri mecanice. Recipientul este realizat de regula din sticla termorezistenta sau din policarbonat, rasina sintetica cu bune proprietati de termoizolare.

Partea inferioara a aparatului, ce gazduieste componentele electrice, panoul de control si, in unele cazuri, afisajul, pot fi realizate din inox sau dintr-un plastic mai rezistent. Te sfatuim ca, in functie de fondurile de care dispui, sa optezi pentru varianta mai robusta si mai fiabila, eventual sa includa si o garantie pe masura.

Ca posibilitate de curatare, este indicat ca piesa de infuzare sa fie detasabila si usor de curatat. Cana ar trebui sa se poata spala usor, atat manual, cat si in masina de spalat vase. In multe pareri despre cele mai bune ceainice electrice, am remarcat ca utilizatorii doresc ca dezasamblarea aparatului sa fie usoara si intuitiva, permitand o reconstituire rapida si o utilizare facila si am expus mai jos cateva produse care s-au incadrat in aceste criterii.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii