fbpx

Cel mai bun congelator No Frost

Last Updated: 18.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Liebherr Confort GN

 

Este un model vertical No Frost, cu capacitatea de 188l, care iti pune la dispozitie un sistem de gestionare a spatiului interior cu 6 compartimente incapatoare in care poti pune la congelat tot ce doresti.

Face parte din clasa energetica A+, avand un consum de energie mediu anual de 263kWh. In cazul in care zona in care locuiesti este afectata de o pana de curent, congelatorul Liebherr Confort GN 2323 poate mentine alimentele la o temperatura optima pana la 43 de ore, protejandu-le impotriva alterarii.

Include display digital exterior, functie Super Frost(de congelare accelerata) si alarma de temperatura, care se activeaza atunci cand aceasta depaseste un anumit nivel, fie din cauza neinchiderii corecte a usii, fie la aparitia unor defectiuni tehnice. Capacitatea sa de congelare este de 16l de produse alimentare in 24h.Pentru amplasarea in bucatarie sau orice alta zona alocata, ia in considerare dimensiunile de 60 x 144 x 63cm si usa reversibila si culoarea alba a exteriorului.

 

 

 

Heinner de 260 l

 

Model de clasa energetica A+, cu tehnologie No Frost si capacitate neta de 260l, Heinner HFF-260NF+ iti ofera 7 compartimente de congelare pentru a depozita cu lejeritate, si bine organizat, o varietate de alimente, intr-o versiune verticala care consuma in medie 314kWh/an.

Se incadreaza in clasele climatice SN, N, ST si T ceea ce inseamna ca functioneaza optim la o temperatura a mediului cuprinsa intre 10 si 43oC. Dispune de display de tip LED si control electronic al parametrilor tehnici. Sistemul MultiAirflow asigura uniformizarea temperaturii in interior, impiedica formarea mirosurilor specifice si previne deshidratarea alimentelor.

Daca doresti sa ingheti rapid alimentele, poti activa functia de Super congelare disponibila. Pentru siguranta utilizarii, include alarma de usa deschisa si un sistem de blocare ce impiedica deschiderea accidentala de catre copii. Pentru a-l include in bucatarie, ai nevoie de un spatiu de 59.5 x 66.2 x 185.5cm. Facilitarea amplasarii si in zonele mai putin spatioase, este asigurata prin intermediul usii de tip reversibil. Zgomotul produs in timpul functionarii atinge maxim 42dB – fiind astfel relativ silentios.

 

 

 

Indesit Clasa A+

 

Daca esti in cautarea unui congelator No Frost, ieftin si bun, iti recomandam sa evaluezi si acest model de clasa energetica A+, relativ economic, cu consum de 299kWh/an si capacitate neta totala de 220l structurata in 6 compartimente distincte, care te ajuta sa pui la pastrare pentru mai tarziu, legume, fructe, branzeturi si carnuri, organizate eficient, in zone separate de depozitare.

Face parte din categoria versiunilor de clasa climatica SN-N-ST-T, deci care functioneaza cel mai bine la o temperatura a mediului de 10 – 43oC. Nivelul de zgomot emis in timpul utilizarii este de 44dB, putin mai zgomoos decat media, dar nu destul de mult incat sa diminueze confortul acustic in zona in care este amplasat.

Are dimensiunile de 175 x 60 x 65cm, care il recomanda pentru bucatariile medii si mari. Include sistem de drenare care completeaza optiunea de dezghetarea automata, functie de congelare rapida care iti permite sa pastrezi cat mai mult din proprietatile nutritive ale alimentelor si 3 recipiente pentru cuburi de gheata. Iti pune la dispozitie o autonomie de 20h pentru situatiile in care alimentarea cu energie se intrerupe si model de usa reversibila pentru spatiile dificile.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune congelatoare No Frost

 

Ghidul cumparatorului

Inghetarea alimentelor, indiferent ca vorbim despre legume, fructe sau carne, este o metoda simpla si rapida de mentinere a proprietatilor nutritive pentru o perioada lunga de timp. Daca frigiderul pe care il folosesti in acest moment nu este suficient pentru cantitatea pe care vrei sa o depozitezi, un congelator No Frost, la un pret bun, este o modalitate excelenta de rezolvare a problemei. Criteriile relevante de mai jos te vor ajuta sa alegi din multiplele variante disponibile online, cel mai bun model care se potriveste nevoilor tale.

 

 

Tehnologia No Frost rezolva cu eleganta o mare bataie de cap a gospodinelor de pretutindeni si anume dezghetarea congelatorului. La modelele clasice, gheata se formeaza prin depunerea vaporilor de apa (generati de alimente si deschiderea frecventa a usii), pe bobina care raceste aerul din interior. Mecanismul No Frost, format dintr-o bobina, un termostat si un senzor de temperatura, rezolva problema intr-un mod extrem de ingenios, incalzind periodic exteriorul bobinei care raceste si dezghetand straturile nou formate. Apa rezultata se scurge printr-un orificiu special, intr-un rezervor care trebuie golit aproximativ o data pe an.

Dintre criteriile importante in alegerea unui model se numara formatul: vertical sau orizontal. Cel dintai ocupa mai putin spatiu, permite aranjarea usoara a produselor in interior si este ideal pentru depozitarea de cantitati mici de alimente variate. Este in schimb mai putin potrivit pentru pachete voluminoase si cu forme neregulate.

Congelatoarele din a doua categorie au de obicei asociat un consum de energie mai mic cu 10 – 25%, sunt lipsite de rafturi si ca efect, mai usor de umplut cu cantitati mari din acelasi produs(bucati voluminoase). Sunt de asemenea mai ieftine si pot fi incuiate.

Te va mai interesa, de asemenea, capacitatea, care in cazul variantelor verticale incepe de la 65l (mici) si poate ajunge pana la peste 250l(mari, profesionale), iar pentru optiunile orizontale variaza intre 98l si 400 – 500l. Daca locuiesti singur, orice versiune intre 65 – 100l va raspunde eficient necesitatilor de depozitare.

Pentru o familie de doua persoane, 100 – 150l sunt destul de incapatori, iar pentru familiile mari si uz profesional (restaurante, cantine, etc.) se poate merge cu usurinta peste 250l.

Modele verticale au autonomie mai mica (24 – 43h) fata de cele orizontale (72h). Daca locuiesti intr-o zona in care curentul se intrerupe des, este o caracteristica demna de luat in calcul. Nivelul de zgomot este un parametru de confort si ar trebui sa se incadreze in jur de 40dB.

Temperatura ambientala la care functioneaza optim iti va spune ce versiuni sunt potrivite pentru locatia ta. Vei avea de ales intre variantele SN care fac fata la variatii cuprinse intre 10 si 32oC, N (16 – 32oC), ST (18 – 38oC) si T (18 – 43oC).

Pentru formatele verticale analizeaza cu atentie si optiunile de depozitare (rafturi, sertare, spatii pentru sticle), iar pentru ambele categorii poti gasi modele cu indicator de functionare, alarma pentru depasirea temperaturii interne, interior antibacterian si usa reversibila.

Eficienta energetica este un indicator care te va ajuta sa compari produsele din punct de al consumului de curent electric. Se masoara in kWh, se exprima de regula sub forma de consum mediu anual si se clasifica generic in categorii exprimate prin litere de la A (cele mai eficiente modele) la G (cele mai putin eficiente).

Pentru ca, pareri despre cele mai bune congelatoare No Frost sunt multe, iar alegerea nu este una usoara, avand in vedere investitia semnificativa si importanta aparatului pentru sanatatea familiei, am ales pentru tine cateva modele relevante de la care sa pornesti cautarea.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii