fbpx

Cel mai bun cuptor de pizza

Last Updated: 13.10.24

 

Cuptoare de pizza – Opinii si Recenzii in 2024

 

Echiparea bucatariei personale sau a celei profesionale nu este completa fara un cuptor de pizza? Afla ce criterii de selectie merita supravegheate cand te uiti la exemplele de pe Internet si descopera ca ZILAN ZLN-3130 este o varianta adesea cumparata de romani, fiind un produs la un pret foarte bun, pentru uzul acasa sau in cadrul unei mici afaceri, care prezinta o putere de 1700 W, cu doua tavi incluse pentru prepararea a doua pizza in acelasi timp, atingand temperatura maxima de 300 de grade Celsius, spre a permite coacerea rapida, putandu-se folosi si pentru fripturi sau alte mancaruri, avand controale pentru temperatura, timp si tipul de flacara. Un alt exemplu apreciat pe piata autohtona este Moratti CPARI2C

 

Tabel comparativ

 

Avantaje
Dezavantaje
Concluzie

Cel mai bun!

G3Ferrari Delizia Silver

Il poti folosi cu usuinta in locuinta ta, fiind necesara o simpla conexiune la retea, are la interior o piatra cu diametru de 31 cm, pentru a face o pizza de dimensiuni generoase, are functii utile, ce ofera o experienta simpla, sigura, si placuta si se livreaza impreuna cu o paleta si o carte pentru retete.

Nu e un cuptor pe care il poti folosi la iarba verde, pe un gratar, ci e un model ce necesita conexiune la reteaua electrica.

Iti recomandam acest cuptor, daca vrei un model electric, cu putere de 1200 W, cu suprafata de gatit generoasa si functii utile.
Vezi Pretul Aici

Avantaje

Il poti folosi cu usuinta in locuinta ta, fiind necesara o simpla conexiune la retea, are la interior o piatra cu diametru de 31 cm, pentru a face o pizza de dimensiuni generoase, are functii utile, ce ofera o experienta simpla, sigura, si placuta si se livreaza impreuna cu o paleta si o carte pentru retete.

Dezavantaje

Nu e un cuptor pe care il poti folosi la iarba verde, pe un gratar, ci e un model ce necesita conexiune la reteaua electrica.

Concluzie

Iti recomandam acest cuptor, daca vrei un model electric, cu putere de 1200 W, cu suprafata de gatit generoasa si functii utile.

A 2-A OPTIUNE!

Kone Tech

Acest cuptor portabil te va ajuta sa obtii o pizza delicioasa intr-un timp foarte scurt, totul cu ajutorul unei pietre speciale pe care preparatul se va coace, si a temperaturii extrem de mari care poate ajunge pana la 500 grade Celsius. Suprafata de gatit e de 30 x 30 cm.

Depinzi de o sursa de gaz pentru a te putea bucura de o pizza realizata de acest cuptor, ceea ce nu e mereu la indemana.

E o alegere inspirata pentru cei care vor o pizza delicioasa, realizata rapid, si au o sursa de gaz la dispozitie.
Vezi Pretul Aici

Avantaje

Acest cuptor portabil te va ajuta sa obtii o pizza delicioasa intr-un timp foarte scurt, totul cu ajutorul unei pietre speciale pe care preparatul se va coace, si a temperaturii extrem de mari care poate ajunge pana la 500 grade Celsius. Suprafata de gatit e de 30 x 30 cm.

Dezavantaje

Depinzi de o sursa de gaz pentru a te putea bucura de o pizza realizata de acest cuptor, ceea ce nu e mereu la indemana.

Concluzie

E o alegere inspirata pentru cei care vor o pizza delicioasa, realizata rapid, si au o sursa de gaz la dispozitie.

A 3-a Optiune!

Electrolux EOG2102AOX

O bucatarie high-end se poate bucura de prezenta unui astfel de aparat electrocasnic incorporabil, cu grill si autocuratare catalitica, prezentand pana la cinci “sertare” in care pot fi plasate tavite cu alimente de copt, capacitatea maxima fiind mare, de 68 litri, dispunand de timer reglabil, gradatie a temperaturii care se poate seta manual si tipuri de ardere specifice.

Geamurile pot fi dificil de curatat fara demontare, in cazul in care se prelinge vreun lichid intre ele, costul de achizitie fiind usor ridicat comparativ cu alte produse.

Imbinand calitatile necesare utilizatorilor de rand cu un pret pe masura asteptarilor, acest produs de brand va fi apreciat de catre cumparatorii romani, la ora actuala.
Vezi Pretul Aici

Avantaje

O bucatarie high-end se poate bucura de prezenta unui astfel de aparat electrocasnic incorporabil, cu grill si autocuratare catalitica, prezentand pana la cinci “sertare” in care pot fi plasate tavite cu alimente de copt, capacitatea maxima fiind mare, de 68 litri, dispunand de timer reglabil, gradatie a temperaturii care se poate seta manual si tipuri de ardere specifice.

Dezavantaje

Geamurile pot fi dificil de curatat fara demontare, in cazul in care se prelinge vreun lichid intre ele, costul de achizitie fiind usor ridicat comparativ cu alte produse.

Concluzie

Imbinand calitatile necesare utilizatorilor de rand cu un pret pe masura asteptarilor, acest produs de brand va fi apreciat de catre cumparatorii romani, la ora actuala.

 

 

Pareri despre cele mai bune cuptoare de pizza

 

Pentru prepararea unor bucate gustoase, in diferite circumstante, un bun cuptor de pizza, precum cele exemplificate aici, care se afla in topurile actuale de vanzari, va fi necesar. 

 

Cuptor pizza electric

G3Ferrari Delizia Silver

 

cuptor pizza electric, argintiu, cu suport negru

Alegerea acestui cuptor de pizza e o incantare pentru persoanele care vor sa faca rapid acest preparat atunci cand au disponibila o retea electrica, deoarece trebuie conectat la o priza. Lucreaza cu o putere de 1200 W, ceea ce il face capabil sa atinga in scurt timp temperatura maxima de 400 grade Celsius. 

In interiorul acestui cuptor electric vei gasi o piatra cu diametru de 31 cm, care va ajuta la o coacere eficienta, astfel incat sa te bucuri de un blat crocant la exterior si pufos la interior. Ai disponibile functii utile precum termostat reglabil si cronometru cu semnal acustic.

Dimensiunile aparatului sunt de 33.5 x 20 x 35 cm, iar greutatea lui e de 5.4 kg. Are o buna stabilitate, pentru a fi totul cat mai sigur si pentru a putea fi plasat cu usurinta pe o baza plata. Fiind un model cu capac, pizza se va face foarte rapid, deoarece caldura se pastraza in interior. Vei primi in colet si o paleta speciala, dar si o carte cu retete.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

ZILAN ZLN-3130 

 

Daca iti este necesar un cuptor de pizza electric cu ajutorul caruia sa iti faci poftele oricand doresti, alaturi de o reteta gustoasa, poti incerca optiunea aceasta apreciata de alti cumparatori romani. Este insotita de un cost de achizitie echitabil, echilibrat in raport cu ce poate face. 

Are o putere medie pentru categoria sa de utilizare (casnica), atingand 1700 W, fiind un model electric, pentru care nu va trebui sa depui foarte mult efort in ce priveste gatirea, avand in vedere ca are butoane pentru reglarea temperaturii, a perioadei necesare gatitului si tipului de flacara, avand si semnal acustic la terminarea programului. 

Atinge temperatura maxima de 300 de grade Celsius, fiind ideal pentru prepararea rapida a pizzei, putand fi folosit si drept grill sau pentru gratinare ori rumenire, deoarece caldura poate radia si de dedesubt, si de sus sau din laterale. Dimensiunile camerei de coacere sunt generoase, de 40 x 44 cm, cu multiple randuri pe care se pot plasa mai multe tavi in acelasi timp. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Zilan Gusto ZLN5320 

 

Pentru bucataria proprie poate fi de folos un cuptor electric precum acesta, care prezinta reglaje mecanice pentru timpul, temperatura si modul de incalzire, astfel incat sa se preteze unor variate tipuri de preparate, de la pizza si pana la fripturi, cozonaci, placinte sau blaturi de tort si cartofi prajiti. 

Cuptorul are capacitatea de 38 de litri, tavile incluse drept accesorii aditionale pot fi folosite pentru a prepara pizza de 32 cm in diametru, existand si o tava dreptunghiulara, pentru alte alimente. Puterea de 1500 W este specifica aparatelor electrice pentru uz casnic, fiind suficient de “fortos” pentru o familie. Temperatura se poate ajusta intre 50 si 320 de grade Celsius, pentru prepararea fidela a unei varietati de retete. 

Pe sticla usitei pot fi vazuti timpii standard necesari pentru prepararea unor alimente des intalnite in casa, existand si un buton care regleaza modul in care se propaga caldura, de sus in jos, de jos in sus sau de pe laterale, spre a obtine crustele dorite. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Cuptor pizza pe gaz

Kone Tech

Cuptor pizza pe gaz, portabil, pentru casa si gradinaProdusul acesta e un cuptor portabil, pentru pizza, pe care il poti transporta cu mare usurinta acolo unde e necesar si pe care il poti depozita apoi foarte simplu, deoarece are o lungime de 62 cm, o latime de 40 cm si inaltime de 30 cm. Este gri, cu detalii negre si e rezistent si durabil, fiind realizat din inox. 

Cuptorul despre care vorbim acum poate fi utilizat atata timp cat ai posibilitatea folosirii unei surse de gaze naturale. Pentru a te bucura de un gust placut al preparatului final, toata magia are loc pe o piatra speciala, pentru copt, cu dimensiuni de 30 x 30 cm. 

Un alt avantaj al acestui cuptor consta in faptul ca permite atingerea unei temperaturi foarte mari, mai exact 500 grade Celsius, ceea ce inseamna ca pizza ta poate fi gata in numai 60 de secunde. Ca si greutate, are 13 kg, iar la baza e stabilizat prin prezenta a trei picioare. Panoul de comanda e unul mecanic.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Electrolux EOG2102AOX 

Cauti un cuptor de pizza, la pret bun, care sa poata fi folosit si pentru alte bucate? Aceasta optiune disponibila pentru casa va fi formata dintr-o camera de coacere incapatoare, de 68 de litri, avand si functie de gratar electric, pentru a putea pregati tot felul de preparate gustoase, pe placul familiei si prietenilor care vin in vizita. 

Pentru curatare facila, peretii interiori sunt dotati cu un strat special de acoperire catalitica ce va ajuta la arderea grasimilor depuse. Pentru gatire uniforma, include un ventilator menit a dispersa caldura in intreaga camera de coacere. 

Acest cuptor de pizza pe gaz e dotat cu diferite tipuri de tavi, pentru preparate de tip grill, coacere, prajit, putand si dezgheta. Face parte din clasa energetica A+, avand puterea de 1760 W, cu o temperatura maxima de 250 grade Celsius, incalzirea facandu-se doar de jos. Are si temporizator manual cu semnal sonor si oprire automata a gazului, precum si iluminare interioara. Totusi, geamurile pot fi greu de curatat daca nu sunt demontate. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Cuptor pizza profesional

Moratti CPARILZ2508 

 

Pentru un restaurant cu specific va fi util un cuptor de pizza profesional cu doua camere de ardere si panouri de comanda separate. Acest dispozitiv incapator permite pregatirea a patru pizza pe fiecare camera, astfel incat pot fi gata in cateva minute opt pizza mici, de 25 cm in diametru, multumita puterii de 6000 W. 

Are termostat, spre a ajuta la reglarea temperaturii dorite in interior, existand doua trepte de putere disponibile, pentru o mai buna manipulare a caldurii, fiecare camera avand multiple grade de reglare a temperaturii, pana la 250 grade Celsius. Mentionam ca este o varianta electrica ce se alimenteaza la priza, cu o greutate considerabila, de 83 kg, dificil de pozitionat sau mutat. 

Exista cate doua rezistente in fiecare camera, astfel incat arderea sa aiba loc si de deasupra, si de dedesubt. In plus, fiecare camera prezinta si propriul bec, cu intrerupator, spre a verifica, la cerere, starea preparatului, fara a necesita deschiderea trapei. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Cuptor pizza gradina

BBGRILL

cuptor pizza pentru gradina, portabil, culoare neagra, cu pizza la interiorModelul acesta nu e un dispozitiv ce poate functiona in mod individual, ci pentru a putea lucra e necesar sa fie plasat pe o sursa de gatit cu gaz sau carbune. Il poti pur si simplu aseza pe aragaz sau pe gratarul facut cu carbune si in scurt timp vei avea o pizza delicioasa pe care poti sa o imparti cu cei dragi. 

Cuptorul acesta e realizat din otel, iar la interior e prezenta o piatra. Pentru coacere sigura si eficienta are acoperire si e dotat cu termometru, pentru a avea informatii in permanenta cu privire la temperatura. Poti sa gatesti cu ajutorul lui si legume, peste sau carne, deoarece il poti folosi ca pe oricare alt gratar normal.

Ca si dimensiuni, produsul are 44.8 x 35.3 x 12 cm. Are in lateral manere, pentru a fi usor de manevrat. In colet vei primi si o paleta speciala, cu ajutorul careia poti roti pizza, actiune necesara pentru o coacere uniforma.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Camp Chef CC-PZ60

cuptor de pizza pentru gradina, argintiu, asezat pe plita cu gazCuptorul acesta ar putea fi un produs minunat pentru iubitorii de pizza, insa, inainte de a-l achizitiona ia in calcul faptul ca necesita o sursa de caldura separata pentru a functiona. Cel mai bine merge pe sistemele de gatit Camp Chef 35.5 cm, dar, se poate plia si pe alte tipuri de gratare. 

Dimensiunile acestui model sunt generoase, pentru a putea realiza in acelasi timp doua-trei pizza, deoarece vorbim de 35.4 x 81 x 23 cm. Cuptorul acesta e deschis in partea din fata, deschiderea fiind de 73.5 x 11 cm. Are o greutate de 18.5 cm, asadar, date fiind toate aceste detalii nu e foarte usor de manevrat si depozitat. 

Acest cuptor iti va oferi insa rezultate foarte bune cand vine vorba de pizza, deoarece coacerea se face pe o piatra ceramica, iar asta inseamna ca absoarbe umiditatea din aluat si in final vei avea o crusta crocanta si un blat pufos.

Bucataria Ioanei

 

 

Cuptor pizza pe lemne

Maximus Prime Arena Black

cuptor pizza pe lemn, asezat in gradina, pe masa de tablaDaca ai o familie numeroasa si obisnuiesti sa faci des pizza, daca iti place sa petreci cu cei dragi gatind si servind un astfel de preparat sau daca ai o mica afacere cu mancare, acest cuptor de pizza ar putea fi potrivit pentru tine, deoarece e foarte incapator si eficient. 

Ca si dimensiuni, el masoara 99 x 99 x 77 cm, iar greutatea e semnificativa, mai exact 136 kg, fiind stabil si bine realizat. Fatada ii e placata cu piatra, la exterior e facut din aluminiu gros, iar la interior din otel inoxidabil, cu podea din dale iradiante. Capacitatea cuptorului e de cinci pizza de 25 cm sau trei de 40 cm. Timpul de gatire e unul scurt, de pana in 3 minute. 

O problema la acest cuptor ar putea fi faptul ca se alimenteaza cu lemne, ceea ce poate fi incomod pentru multe persoane. Produsul e apreciat insa pentru multe alte detalii precum: termometru, separator de jaratec, cos din inox, usa cu maner. Se livreaza impreuna cu o paleta speciala, doua caramizi suplimentare si un vas de lut.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Cuptor pizza caramida

Maximus rosu

cuptor pizza de caramidaCuptorul acesta este un produs bine realizat, din materiale de inalta calitate, dupa cum urmeaza: caramida la fatada, pereti din aluminiu la exterior, otel inoxidabil la interior, cu strat ceramic si dale iradiante la podea. Are dimensiuni totale de 70 x 70 x 65 cm si un interior de 60 x 60 cm. Poti sa faci doua pizza de 23 cm sau una de 32 cm. 

Ca si combustibil pentru acest cuptor ai nevoie de lemne, asadar nu il poti instala chiar oriunde. E recomandat mai ales pentru exterior. Poti coace la el si paine sau alte bunatati. Poate atinge o temperatura de pana in 300 de grade Celsius in 20 de minute si are termometru pentru a sti mereu la ce temperatura a ajuns. 

In colet vei mai primi si un vas de lut, cu dimensiuni de 37 x 26 x 8 cm, o paleta speciala pentru pizza, un separator de jaratic si doua caramizi. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Usa cuptor pizza

Usa Metalica pentru Cuptor

usa metalica pentru cuptor de pizza, cu zavorIti surade ideea de a realiza propriul cuptor de pizza in locuinta ta, fie ca vorbim de o bucatarie de vara fie de un loc special amenajat in curte? Ei bine, pentru asta vei avea nevoie de o usa potrivita, iar aceasta ar putea fi ceea ce tu cauti. E vorba de o usa metalica in nuante de maro si negru, care se inchide/deschide cu usurinta si permite pastrarea caldurii la interior. 

In ceea ce priveste dimensiunile, usa masoara 510 x 430 mm, iar cand e deschisa, spatiul prin care poti trece recipientele cu mancare sau poti alimenta cuptorul e de 400 x 320 mm. Greutatea ei e de 6.8 kg, asadar, montarea nu va fi dificil de realizat. 

Referitor la rezistenta pe care o are, ea va fi durabila gratie modului in care e fabricata si va face fata cu succes temperaturilor de pana in 600 grade Celsius.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Termometru cuptor pizza

Termometru de insertie pentru cuptor OEM 00006942

termometru de insertie pentru cuptor de pizzaPentru a controla cu usurinta temperatura din interiorul unui cuptor, ai nevoie de un termometru care sa iti indice gradele, asa cum e acest produs. El e un model cu tija dreapta, care nu are nevoie de baterii sau o alta conexiune pentru a functiona, ceea ce il face sa fie potrivit in orice conditii.

Acest termometru are un cadran cu diametru de 52 mm si o tija cu lungime de 32 mm. El poate afisa temperaturile atat in grade Celsius (de la 50 la 100 grade) cat si Fahrenheit (de la 100 la 700 grade). E usor sa citesti ce indica, deoarece scrisul este alb, pe un fond negru, iar acul ce indica e rosu. 

Avand in vedere faptul ca este expus direct la caldura, fiind plasat in interiorul cuptorului, isi poate schimba putin culoarea in timp, dar eficienta lui va ramane la fel de buna. Este fabricat din otel, asadar, ai grija sa-l manevrezi cu protectie cand e necesar si se afla in cuptorul incins.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

Perie cuptor pizza

Hendi 1320x160mm

perie pentru cuptor de pizzaOrice cuptor de pizza e necesar a fi curatat in detaliu la anumite perioade scurte de timp, pentru a-si pastra eficienta si pentru a oferi preparate calitative, bine realizate, cu un gust proaspat si bun. Pentru asta, e nevoie de accesorii utile in curatare, asa cum e acesta. 

Produsul despre care vorbim acum are doua parti. Una e dotata cu o perie ce permite colectarea resturilor aflate la suprafata, iar cealalta are o lama speciala, cu care poti sa scoti cu usurinta murdaria patrunsa in profunzime. 

Acest accesoriu e usor de folosit, deoarece e dotat cu o coada lunga, de 1320 mm, realizata din metal. E rezistenta, usor de folosit si de curatat la randul ei. Latimea periei e de 160 mm, pentru a putea sa patrunzi usor si prin locurile mai inguste. Iti va fi usor sa depozitezi acest produs, deoarece partile componente pot fi detasate cu usurinta, prin rotirea unui surub de tip fluture.

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Pizza este una din mancarurile preferate ale romanilor, fiind adesea gatita in casa sau comandata la restaurante ori prin catering. De aceea, tot mai multe persoane, proprietari de restaurante, afaceri culinare ori bucatari prefera sa isi cumpere un cuptor pentru a putea pregati mai usor si repede acest tip de mancare. Pentru un incepator poate fi dificil de inteles care e cel mai bun cuptor de pizza de utilizat acasa sau la restaurant, asa ca iti oferim cateva informatii aici. 

Tipuri: O prima diferentiere intre aparate se face cand vine vorba despre cum sunt alimentate. Asadar, vom avea cuptor de pizza pe gaz, electric si pe lemne, ultimul fiind cunoscut si drept “al forno”. 

Pe gaz sunt cuptoarele accesibile ca pret, care pot sa nu fie cele mai eficiente, dar care isi fac treaba in mod economic, deoarece gazul, care este combustibilul folosit, este mai ieftin decat curentul electric, de pilda. Pentru a functiona, este necesara racordarea la teava de gaz, evident. Coacerea este uniforma si aromele sunt intensificate, dar necesita supervizare pentru ca mancarea sa nu se arda, camera de coacere putand fi pe vatra, tunel sau rotativa. 

Cuptoarele electrice sunt comode prin simplul fapt ca se seteaza temperatura si timpul de coacere si nu mai necesita supraveghere. Incalzirea este rapida si temperatura se mentine in interior, aspectul fiind interesant, neocupand mult spatiu, unele putandu-se incastra in alte piese de mobila. Pentru managerierea costurilor de curent electric, se va cauta un produs dintr-o clasa energetica superioara, de preferat A. 

Un cuptor pizza pe lemne este clasic si considerat de multi a pastra calitatile preparatului si a intensifica aromele si gusturile peste masura, astfel incat pizza rezultata sa fie cea mai gustoasa, cu un miros usor afumat. Foloseste drept combustibil lemnul care va atinge temperatura dorita intr-un timp scurt, avand o durata de viata mare, in special cand e construit bine, cu samota, care va mentine caldura in interiorul cuvei, conservand-o. Consumul de lemne poate fi redus, insa administrarea preparatului pentru ca acesta sa nu se arda este mai anevoioasa, necesitand atentie constanta. 

 

Caracteristicile camerei de coacere: Indica adevarata necesitate a produsului, caci pentru acasa nu va fi necesar un aparat sau articol la fel de mare sau de performant (si scump) precum cele folosite in restaurante sau servicii de catering. Se gasesc variante simple, unde ai suficient loc pentru a gati o pizza, si versiuni profesionale de cuptoare de pizza, la preturi bune, care permit pregatirea a 2, 4, 6 sau 9 bucati in acelasi timp, pentru ca o masa de clienti sa primeasca portiile in acelasi timp. 

De exemplu, un cuptor capabil sa scoata patru portii de 32 cm in diametru va avea nevoie de 66 x 66 cm spatiu de preparare, in timp ce, pentru a scoate noua pizza odata, camera de coacere ar trebui sa masoare minimum 92 x 92 cm, cu un adaos de minimum 10 cm, pentru ca mancarea sa aiba loc de intoarcere. 

Pentru o afacere de succes, cu servire, este indicata achizitia unui produs cu o capacitate ridicata, pentru ca si meniul sa fie variat si pentru ca diametrul pizzei sa poata fi modificat. In descrierea unor cuptoare cumparate online poti gasi aceasta specificatie exprimata sub forma de litri. 

 

Compartimente: Exista variante cu o camera, doua sau chiar trei. 

Pentru cuptoare de pizza, ieftine si bune, pentru acasa gasesti un singur compartiment ale carui dimensiuni sunt variabile, pentru a primi un numar variabil de preparate spre coacere in acelasi timp. Se preteaza uzului in localuri de tip fast-food sau unei afaceri mici. 

Variantele cu doua sau trei camere se vor folosi unde numarul clientilor creste considerabil, precum in cazul unui restaurant cu specific, a unui hotel sau serviciu de delivery cu un numar mare de comenzi zilnice. 

 

Putere: In functie de marime, va implica procesarea aluatului si a pizzei in sine intr-un anumit timp, fiind exprimata in watti. Aceasta valoare variaza,  pornind de pe la 1000 W, valoarea pe care ar trebui sa o aiba un cuptor pentru casa, ajungand si pana la 8000 W, cand este vorba despre cuptoare de pizza, la un pret bun, cu o camera de coacere, sau optiuni de pana la 15000 – 16000 W pentru afaceri mari, cu cel putin doua camere de coacere, care vor avea si un pret pe masura. 

 

Functii: Vor fi utile anumite programe care faciliteaza gatitul, optiuni gasite la variantele pe gaz sau electrice. Printre acestea se numara reglarea temperaturii si a termenului de coacere prin folosirea controalelor digitale sau manuale, posibilitatea supravegherii alimentelor gatite prin aprinderea unei lumini in interior, reglarea temperaturii inferioare si superioare pentru produsele cu flacara dubla, rezistenta la inertie termica si existenta unui timer pentru pornire sau notificarea opririi flacarii. 

La final, te lasam in compania unor pareri despre cele mai bune cuptoare de pizza si exemple gasite in magazinele online, unde vei avea ocazia de a descoperi si oferte sau reduceri care sa te ajute sa faci economii. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

De ce se foloseste samota la cuptorul pentru pizza?

Samota (sau caramida refractara) se foloseste in construirea cuptoarelor pe lemne pentru ca pastreaza mai eficient caldura in interiorul camerei de ardere, in special pe suprafata orizontala, unde se va aseza tava cu aluat. 

felii de pizza cu multa branza topita, gatita la cuptor de pizza

Care e temperatura optima in cuptorul de pizza?

Temperatura ideala pentru pregatirea acestui fel de mancare variaza in functie de tipul de cuptor folosit si de capacitatile sale, dar si de cat de repede se doreste ca preparatul sa fie gata. De exemplu, un cuptor de pizza performant poate scoate in 90 de secunde o pizza perfect pregatita la 500 de grade Celsius, in timp ce, la 300 de grade, aluatul va avea nevoie de 4 – 5 minute pentru a se coace. Pentru un cuptor care poate atinge doar 250 de grade Celsius, preparatul se va lasa la copt intre 8 si 10 minute. 

 

Este buna si varianta electrica de cuptor pentru pizza?

Atat pentru casa, cat si pentru restaurante, un cuptor de pizza electric poate fi o aditie buna, in special in mainile unei persoane capabile. Important este ca aparatul sa atinga minimum 250 de grade Celsius si sa ai o reteta buna de aluat, pentru ca mancarea sa iasa gustoasa si sa se gateasca suficient de bine. 

 

Cat se tine pizza la cuptor?

Nu exista un timp standard, pentru a-ti putea raspunde la aceasta intrebare cu exactitate. Insa, daca alegi sa faci o pizza cu aluat foarte subtitre, cel mai rapid poti sa o prepari daca dai cuptorul la maxim si o lasi in interior pentru 10-15 minute. Daca iti place pizza rustica, cea cu multe ingrediente si cu blat mai gros, e posibil sa aiba nevoie chiar si de 25-30 minute de coacere. 

 

La ce temperatura se face pizza la cuptor electric?

La cuptorul electric, cel mai usor pizza se face la 240-260 de grade Celsius, pentru 8 – 10 minute, asta daca vorbim de un blat subtire. 

Daca alegi sa faci o pizza cu blat gros, seteaza temperatura la 200-250 de grade Celsius, pentru 10 – 15 minute. 

Bineinteles, de fiecare data e nevoie de preincalzirea cuptorului, iar perioada de coace depinde si de capacitatea cuptorului de a sustine o temperatura constanta la interior. Daca ai un cuptor cu putere mai mica, 1300 – 1500W, e posibil sa ai nevoie de cateva minute in plus.

 

 

Cuptor de pizza pe lemne versus electric

 

Pizza este o mancare din ce in ce mai populara in randul romanilor, deoarece o poti face din orice, atata timp cat ai la dispozitie cateva ingrediente simple prin camara si frigider. Totusi, cum obtii gustul cel mai bun si care versiune de cuptor e mai usor de folosit?

mai multe feluri de pizza gatite la cuptor de pizza

Cuptorul electric este cel care permite gatirea rapida, fara probleme, a mancarii, asigurand un control precis al temperaturii de coacere, astfel incat aluatul sa se prepare termic uniform. Poate fi in forma de tunel, pe vatra ori rotativ. Cel tunel implica introducerea mancarii si setarea timpului si a temperaturii, precum si viteza benzii, fara a necesita verificare pe parcurs, in timp ce optiunea pe vatra implica folosirea uneia sau a doua camere de coacere, cu setarea parametrilor de preparare din panoul de control digital sau electronic. Varianta rotativa va prezenta doua viteze de rotatie, cu o capacitate mai mare de incarcare, fiind destinata restaurantelor. Desi e mai usor de pregatit, pizza nu va retine acel gust placut, usor afumat, obtinut doar pe cuptorul pe lemne. 

pizza cu salam scoasa din cuptor de pizza

Versiunea pe lemne este apreciata in special pentru gustul deosebit, inimitabil, bogat al preparatului care rezulta din intensificarea aromelor ingredientelor cand sunt expuse la flacara. Desi procesul de productie este acelasi, va fi usor mai greu de pregatit o pizza buna, deoarece necesita aprinderea focului si mentinerea sa la o anumita intensitate, astfel incat bucatarul va ramane in fata vatrei.

 

 

Alte modele care momentan nu sunt pe stoc

Oursson MO3020/DC 

 

Iata un cuptor de pizza, ieftin si bun, care poate fi intrebuintat in multiple moduri, fiind util si drept grill sau rotisor, prezentand nu mai putin de 12 programe pentru gatit, avertizare sonora la terminarea programului, pentru curatare avand propriul sistem catalitic care igienizeaza peretii verticali. 

Poti seta temperatura din interior manual, intre 100 si 230 de grade Celsius, pentru a putea prepara ce doresti intr-un timp scurt si pentru a obtine cele mai bune gusturi. Puterea este medie, pentru aparatele de uz casnic, de 1500 W. Ai in vedere ca aparatul electric poate sa scada putin temperatura pentru a nu arde preparatele. Capacitatea maxima de incarcare este de 30 litri, putand gati si doua pizza in acelasi timp, avand suficient loc pentru ele. 

Prezinta ventilare cu convectie care imprastie aerul cald spre a duce la o coacere uniforma, nelipsind functia de dezghetare. Cand se termina procesul gatirii, se va opri automat, astfel incat bucataria sa nu fie in pericol. Este posibil ca anumite accesorii sa lipseasca din cutie, de aceea se recomanda deschiderea si verificarea la primire. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

Star-Light Pro CAB-4024BL 

Aceasta varianta cu o camera de ardere, capabila sa gateasca si cu abur, prezinta o putere considerabila, de 2400 W, incluzand 21 de programe de gatire, cu rotisor, pentru a bucura o familie sau chiar o mica afacere de tip pensiune cu mic dejun sau mese incluse in pret. 

Mica investitie nu se afla degeaba printre cele mai bune cuptoare de pizza pentru acasa, avand capacitatea de 40 litri sau o tava de pizza mare, de 40 cm lungime. Din panoul de comanda digital cu LED poti controla programul de gatire cu abur, prajire, prajire la aer, coacere sau pentru uscarea fructelor si a semintelor, putand sa setezi si propriile temperaturi (pana la 230 grade Celsius) si perioade de gatire pentru mancarurile dorite. 

Aparatul este dispus cu ventilator pentru circularea aerului fierbinte in interior, mentinand temperatura ceruta in timpul prepararii, pentru a micsora timpul de gatire si a economisi energie. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

Direca BASIC4 

 

Iata un cuptor profesional pentru pizza, insotit de un cost pe masura, care se poate folosi intr-un mic restaurant sau o altfel de afacere HoReCa similara, unde pizza se afla la loc de cinste in meniu. Acest produs de tip electric are capacitatea de 60 de litri, ceea ce permite gatirea a patru pizza de 32 cm in acelasi timp, astfel incat o bucatarie frematanda sa se poata descurca repede cu comenzile. 

Puterea de 4700 W ajuta la prepararea termica rapida a aluatului, cuptorul ajungand pana la 500 grade Celsius, temperatura putandu-se regla manual, existand doua rezistente, sus si jos, cu cate un termostat fiecare, pentru rumenire uniforma, suprafata de coacere fiind din caramida refractara, pentru ca mentine caldura in interior. 

Pentru a vedea starea preparatelor, aparatul e dotat cu lumina interioara, fiecare din cele doua rezistente si becul avand propriul intrerupator. Panoul de control se foloseste fara dificultati, avand butoane mecanice care se rotesc, cu indicatii vizibile. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

SBN SBN-PIZZA-OVEN-02 

 

Un antreprenor care isi permite sa investeasca intr-un astfel de cuptor de pizza profesional va avea la indemana un aparat gata de utilizare in diferite circumstante, care se descurca la un volum mare de munca si care va produce rezultate remarcabile in ce priveste gustul si aspectul. 

Aceasta statie de lucru pentru restaurant este dotata cu o putere de 10.000 W, avand 10 trepte de putere si 5 programe diferite de preparare, putand atinge temperatura maxima de 500 grade Celsius, dispunand de rezistenta sus si jos, prezentand optiunea de gatire prin convectia aerului si coacere, temperatura putandu-se regla mecanic la fiecare rezistenta. Asta inseamna ca poate scoate pizza la gatire pret de pana la doua minute, facilitand considerabil procesul prepararii si asigurand un rulaj mare. 

Statia de lucru masoara 50 cm latime si 145 cm lungime, astfel incat va ocupa un spatiu considerabil in bucatarie. Totodata, cantareste peste 60 kg, necesitand o platforma stabila. Costul de achizitie este si el ridicat, reflectand categoria careia i se adreseaza. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

 

SBN SBN-PIZZAOVEN-01 

 

Un restaurant cu staif sau o afacere din domeniul HoReCa (unde sunt permise investitiile consistente) poate beneficia de pe urma unei astfel de achizitii, avand in vedere ca produsul este capabil de coacerea unei varietati de produse, dintre care nu lipseste pizza. Va iesi in evidenta mai intai pretul considerabil al produsului, acesta fiind urmat de dimensiunile generoase, masurand 145 cm inaltime,  207 cm lungime si 57.5 cm latime, si de faptul ca are o putere considerabila, de 24500 W. 

Are nu mai putin de 10 programe de coacere, volumul de 200 litri fiind generos cu spatiul destinat prepararii a peste 10 pizza, durata de coacere fiind de 10 minute maximum, avand in vedere ca este capabil sa atinga 500 grade Celsius. 

Prezinta butoane pentru reglarea separata a temperaturii de coacere si a temporizatorului, fiind un model cu aer circulant, care va mentine caldura in interiorul camerei de coacere. Firul lung de alimentare, de 10 metri, va fi de folos, alaturi de piciorusele cu roti, la pozitionarea aparatului in cadrul bucatariei. 

Bucataria Ioanei

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii