Cel mai bun cuscus – Recomandarile noastre pentru 2024
Cumparatorilor care sunt in cautare de retete sanatoase si de ingrediente cat mai naturale, cu un aport nutritiv superior, le recomandam sa testeze preparatele cu cus cus, atat de bogate in nutrienti, si totodata lipsit de grasimi nocive si de sare. Daca nu prea stii la care dintre sortimentele de pe piata sa te opresti, noi iti propunem sa arunci o privire la Davert Bio, un produs disponibil intr-un ambalaj de 500g, cu o textura care aminteste de boabele de grau, ceea ce il face rapid de preparat, deci il transforma intr-o optiune potrivita pentru persoanele dinamice si ocupate, sau pentru parintii copiilor mancaciosi si nerabdatori. Provenind exclusiv din agricultura ecologica, aceasta optiune iti garanteaza, in plus, lipsa unei eventuale contaminari cu pesticide sau alte substante chimice cu potential nociv. Dar daca nu esti convins, sau daca vrei sa ai termen de comparatie, avem si o propunere alternativa: Sanovita Cuscus 200g.
Tabel de comparatie
Cea mai buna!
Plusuri
Este un produs provenit exclusiv din agricultura ecologica, care poate fi introdus in alimentatia oricui, de la bebelusi la persoane cu nevoi nutritionale speciale. Datorita texturii fine, poate fi gatit in doar 10 - 15 minute, idee care li se va parea excelenta celor ocupati, sau care au un stil dinamic de viata.
Minusuri
Fiind un produs care detine certificare ecologica, este ceva mai scump decat altele din aceeasi gama.
Concluzie
Il consideram o varianta potrivita pentru o gama foarte generoasa si variata de cumparatori, iar daca adaugam pe lista si calitatea garantata, rezultatul este unul care merita atentia oricui.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Este o alegere potrivita pentru cumparatorii care sunt in faza de testare a acestui ingredient, sau a celor care gatesc cantitati mici de mancare. Apreciem textura marunta, care scurteaza timpul de preparare, ca si ambalajul sigur si bine sigilat, care ii pastreaza prospetimea pentru o perioada relativ mare de timp.
Minusuri
Este o varianta disponibila la un pret de achizitie ceva mai mare decat al altora, raportat la kilogram, avand in vedere ambalajul cu o capacitate redusa.
Concluzie
Este unul dintre cele mai bune produse disponibile pe piata, daca e sa luam in calcul faptul ca nu toti cumparatorii sunt dispusi sa cheltuiasca mult pe produse in legatura cu care exista riscul sa ramana in dulap pana la expirare.
A 3-a Optiune!
Plusuri
Este un produs care detine certificare ecologica, ceea ce inseamna ca te vei bucura nu doar de un ingredient bogat in nutrienti, ci de unul care nu este contaminat cu reziduuri periculoase. Este disponibil intr-un ambalaj de 500 g, ideal pentru o familie cu copii, cu o textura mica pentru preparare mai usoara.
Minusuri
Unii cumparatori sustin ca ar prefera sa consume produse locale, sau provenind din tara lor de irigine.
Concluzie
Il consideram una dintre cele mai practice alternative in cazul cumparatorilor care obisnuiesc sa prepare relativ frecvent acest aliment, calitatea garantata si raportul intre pret si cantitate fiind argumente importante in favoarea acestei alegeri.
Modele recomandate in 2024
Davert Bio
Candidat la titlul de cel mai bun cuscus bio, produsul oferit de Davert poate fi inclus fara grija in dieta oricarui bebelus, copil, adult sau batran, caci graul din care este produs provine in proportie de 100% din agricultura ecologica.
Discutam despre un ambalaj care iti ofera 500 g de produs, gata sa fie pus la gatit, in functie de preferintele tale si de retetele pe care vrei sa le mai incerci. Textura este una marunta, aproximativ de dimensiunea boabelor de grau, ceea ce il face rapid de preparat, in maxim 10-15 minute.
Certificatele ecologice pe care le detine sunt o garantie a calitatii. Din punct de vedere nutritiv, alegerea este mult mai buna decat pastele obisnuite, caci cuscusul contine cantitati net superioare de riboflavina, vitamina B6 si acid folic, tiamina si acid pantotenic, fibre si proteine, mentinand totusi valori reduse ale lipidelor, complet lipsite de grasimi saturate sau de sodiu.
Avantaje:
Cuscus bio adecvat inclusiv pentru bebelusi.
Ambalaj de 500 g adecvat pentru orice familie.
Reprezinta o buna sursa nutritionala de vitamine din complexul B.
Textura destul de marunta il face rapid de preparat.
Dezavantaje:
Ca orice produc cu certificat ecologic, este ceva mai scump decat altele din aceeasi gama.
Sanovita Cuscus 200g
Daca vrei un cuscus ieftin si bun, iti propunem sa iei in calcul varianta pe care ti-o pune la dispozitie Sanovita. Este, probabil, solutia perfecta in cazul in care nu esti sigura cat de bine primita va fi ideea ta, si vrei doar sa testezi opinia familiei, fara sa ramai cu o cantitate semnificativa de ingredient neutilizata, in cazul in care nu e apreciat.
Punguta de 200 g este atent ambalata si sigilata in asa fel incat sa iti ofere un produs de cea mai buna calitate. Producatorul iti pune la dispozitie si o reteta delicioasa pe care o poti prepara sau din care te poti inspira, pentru a-i cuceri pe invitati.
Textura este una destul de fina, marunta; il poti folosi fiert in apa, la aburi sau doar inmuiat, in functie de reteta si de preferintele personale. Tara de origine pentru acest produs este Cehia, Sanovita fiind unul dintre cei mai respectati producatori de alimente de origine vegetala de calitate din aceasta parte a Europei.
Avantaje:
Cuscus oferit de un brand de traditie, recunoscut pentru calitatea produselor.
Iti ofera o cantitate mica de ingredient, de 200 g, cat sa testezi preferintele familiei.
Ambalaj sigilat, sigur, care contribuie la mentinerea calitatii.
Textura marunta, rapid de preparat.
Dezavantaje:
Pretul per kg este ceva mai mare decat al altor variante de produs.
Nature 4 Life Cus Cus
Desi cus cus-ul este o mancare traditionala africana, el a patruns pe piata romaneasca, unde este foarte apreciat de multi cumparatori. Produsul pe care ti-l propunem de data aceasta provine din agricultura ecologica, astfel ca, alegandu-l, ai garantia unui produs de calitate, de origine controlata.
Ambalajul etans din plastic iti ofera o cantitate de 500 g de produs, de aceea consideram ca este, probabil, mai potrivit pentru cumparatorii care stiu deja ca agreaza produsul si ca il folosesc in retete delicioase, apreciate de intreaga familie.
Multumita texturii relativ marunte, cam cat bobul de linte, timpul de preparare este destul de redus, cuprins intre 10 si 15 minute. Probabil ca din punct de vedere nutritiv este una dintre cele mai bune optiuni, daca e sa ne referim la derivate din grau, caci modul de prelucrare a materiei prime ii garanteaza o cantitate superioara de vitamine, fibre si proteine, in absenta sodiului sau a grasimilor nesanatoase.
Avantaje:
Este un produs ecologic, garantie a calitatii.
Rapid de preparat, multumita texturii.
Cantarind 500g, este potrivit pentru cel putin 4-5 portii.
Ambalajul este unul rezistent, transparent, care permite vizualizarea continutului.
Dezavantaje:
Nu este produs local.
Cum alegi un cuscus bun
Ghidul cumparatorului
Daca doresti sa iti diversifici alimentatia, sa o imbogatesti, sa folosesti si alte baze pentru mancaruri in afara traditionalelor orez si paste, e o idee buna sa incerci sa prepari o portie de cuscus.
Sanatos, natural, cu un grad relativ mic de prelucrare prealabila, el poate reprezenta o solutie pentru oricare dintre mesele unei zile, in functie de modul de preparare si de combinatiile in care il integrezi.
Gaseste in continuare cateva idei despre cum sa identifici un cuscus la un pret bun, cum sa il prepari si la ce sa fii in general atent inainte de a cumpara.Informatii nutritive: In caz ca te intrebi ce mai este si cu acest cuscus, iti spunem ca lucrurile sunt foarte simple. Este vorba despre un produs obtinut prin adaugarea de apa fiarta, sau prin expunerea la abur, a unui macinis mare al unui sortiment de grau, mai cunoscut ca grau durum.
Ca urmare a acestui procedeu, se formeaza mici bilute de aluat care sunt apoi uniformizate ca forma si dimensiune si uscate. Produsul este originar din Africa de Nord, de aceea cea mai cunoscuta varianta disponibila in comert este cuscusul marocan, iar unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este ca se gateste mult mai repede decat orezul sau pastele clasice.
Daca te intrebi ce aport nutritional are acest produs, avem si aici raspunsul pregatit. Sttudiile au demonstrat ca 100 g de cuscus furnizeaza 112 calorii si contine 23 g de carbohidrati, dintre care 1.4 g fibre insolubile care ajuta la digestie, 3.8 g proteine, 58 mg potasiu, fier (2% din doza zilnica recomandata), magneziu (2% din doza zilnica recomandata) si vitamina B6 (5% din doza zilnica).
Unul dintre cele mai mari avantaje este acela ca o cana de cuscus gatit iti ofera pana la 66% din doza zilnica de seleniu, important pentru sistemul imunitar. Fiind lipsit de grasimi si zaharuri, alimentul este bun inclusiv in curele de slabire si reprezinta o varianta adecvata pentru mentinerea unei greutati constante.
Tip de produs: Dupa cum te-ai obisnuit, in raionul de semipreparate al oricarui magazin mare, poti gasi o multime de retete gata preparate, iar cuscusul nu face exceptie.
Asadar, daca vrei sa il incluzi in dieta, poti alege sa cumperi varianta cruda, ambalata sub forma granulelor pe care le mentionam in paragrafele anterioare, sau poti achizitiona o salata de cuscus, de exemplu, pe care sa o mananci la birou in pauza de pranz.
Daca discutam despre alimentatie sanatoasa si despre cucus la preturi bune, recomandam, dupa cum e probabil evident, varianta cruda, pe care o vei prepara tu pe loc, adaugandu-i ingredientele sanatoase care iti fac familia fericita.
Textura: Poate ai vazut, cautand in magazine, diverse denumiri ciudate adaugate celei de baza pentru acest produs. Exista mai multe varietati de cuscus, in functie de granulatia pe care o are acesta.
Cuscusul israelian, cunoscut si ca ptitim sau Ben-Gurion, se prezinta sub forma unor fulgi de dimensiunea semintelor de ardei.
Cuscusul libanez are dimensiuni ceva mai mari, asemanatoare cu cele ale boabelor de mazare si se serveste in general in mancaruri cu carne si legume, in feluri principale.
In sfarsit, cuscusul marocan este probabil cel mai raspandit, fiind preferat si pentru ca se gateste cel mai repede.
Cantitate: Ca in cazul oricarui alt produs alimentar uscat, cantitatea din ambalajul ales poate varia intre limite destul de largi. Probabil ca cele mai mici pungute includ aproximativ 200 g de granule, in timp ce cele mai mari pentru uz casnic pot avea 500 sau chiar 1000 g.
In cazul restaurantelor sau al firmelor de catering, exista desigur optiunea de a cumpara en-gros, pe care nu o recomandam, totusi, pentru nevoile unei familii, caci risti ca materia prima sa se degradeze din cauza depozitarii indelungate in conditii nu foarte atent monitorizate.
Termen de valabilitate: Ca in cazul oricarui alt produs alimentar, recomandam sa nu consumi nici cuscus daca a iesit din termenul de valabilitate.
Ce trebuie sa stii, totusi, este ca produsul face parte din categoria celor care pot rezista si pana la 2 ani in vase speciale, inchise ermetic, in asa fel incat sa nu existe riscul de contaminare cu molii de cereale.
Si cand spunem doi ani, ne referim, cu siguranta, doar la produsul uscat; preparatele pe baza de cuscus au termene de valabilitate de cateva zile si aici iti recomandam cu tarie sa le respecti.
Provenienta: Daca discutam despre provenienta produsului, un mare numar de pareri despre cel mai bun cuscus sustin ca nu atat tara in care a fost preparat e importanta, cat tipul de agricultura in urma caruia a fost obtinut.
Ca de obicei, variantele de cuscus bio sau organic sunt cele mai sanatoase, dar si cele mai scumpe probabil. Merita, insa, investitia, daca le oferi, de pilda, bebelusului sau copilului, si chiar si pentru voi, adultii.
Mod de preparare: Traditional, cuscusul se serveste fiert in apa cu sare; deasupra se adauga o friptura cu sos, sau o mancare de legume cu sos. Una dintre caracteristicile foarte apreciate ale produsului este ca, desi el insusi nu are o aroma caracteristica, preia si potenteaza foarte repede aromele alimentelor gatite impreuna cu el.
Daca esti la dieta si preferi o varianta de cuscus light, il poti folosi intr-o salata. Ingredientele sunt la libera ta alegere, iar la final poti adauga un dressing simplu, de ulei de masline cu lamaie, sau unul mai complex, in functie de preferinte.
In cazul in care preferi o reteta dulce, o idee apreciata si prietenoasa si pt copii este o salata de fructe zemoase cu cuscus, pentru care pregatesti un sos cu apa, miere, lamaie si stafide rehidratate, cu sau fara un strop de vanilie pentru aroma. Iar daca nu ai copii, o crema delicioasa de ciocolata bogata in cacao se poate adauga intr-o baza de cuscus imbogatita cu coaga de portocale confiata.
Daca ai decis sa testezi cateva retete pe baza de cucus, suntem aici pentru tine, sa te ajutam sa il si cumperi. Spunem asta pentru ca multe persoane se declara exasperate de cate de greu le este sa gaseasca produsul pe rafturile magazinelor mari, si de preturile pe care le are in magazinele cu specific naturist.
Noi avem cateva propuneri la preturi, credem noi, bune, pe care le gasesti in diverse magazine online care le vor livra direct la tine acasa.