fbpx

Cel mai bun cutit santoku

Last Updated: 13.10.24

Tefal Ingenio Ice Force

Cutite santoku – Opinii si Recenzii in 2024

 

Persoanele care vor sa aiba in bucatarie accesorii de gatit foarte utile, au de regula si cel mai bun cutit santoku. In eventualitatea in care nu ai reusit sa faci pana acum o astfel de achizitie si crezi ca a venit momentul, lista de mai jos iti poate fi de ajutor. In fruntea ei vei gasi Maranc M3, un cutit cu o lama puternica, de 18 cm (care e fabricata din otel inoxidabil si prezinta pe suprafata mici alveole), dar si cu un maner de calitate, confectionat din lemn. Pozitia secunda e ocupata de Samura Damascus, o varianta cel putin la fel de interesanta.

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Maranc M3

Acest cutit santoku este un produs rezistent si durabil, fabricat din otel inoxidabil de calitate superioara, care e prevazut cu o lama lunga de 18 cm, cu alveole ce impiedica prinderea alimentelor si cu un maner clasic, fabricat din lemn, care asigura o buna prindere. E usor de manevrat si ofera o buna precizie.

Nu se recomanda spalarea la masina automata de vase, deoarece din cauza expunerii indelungate la apa, manerul se poate deteriora.

Este un produs util in orice bucatarie, indiferent de nivelul de pregatire al persoanei care gateste, fiind de calitate si avand o lama lunga (18 cm).
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Acest cutit santoku este un produs rezistent si durabil, fabricat din otel inoxidabil de calitate superioara, care e prevazut cu o lama lunga de 18 cm, cu alveole ce impiedica prinderea alimentelor si cu un maner clasic, fabricat din lemn, care asigura o buna prindere. E usor de manevrat si ofera o buna precizie.

Minusuri

Nu se recomanda spalarea la masina automata de vase, deoarece din cauza expunerii indelungate la apa, manerul se poate deteriora.

Concluzie

Este un produs util in orice bucatarie, indiferent de nivelul de pregatire al persoanei care gateste, fiind de calitate si avand o lama lunga (18 cm).

A 2-A OPTIUNE!

Samura Damascus

Cutitul acesta e fabricat din otel inoxidabil de Damasac, material renumit pentru rezistenta pe care o are si vine cu un maner de calitate foarte buna si el, confectionat din micarta. E o varianta usor de manevrat, deoarece cantareste doar 150 de grame si are o lama de 17.5 cm.

In comparatie cu celelalte articole din acest ghid, acesta are un pret de achizitie mult mai generos, asadar, pregateste un buget mai mare.

Daca vrei pentru bucataria ta profesionala un cutit santoku de cea mai buna calitate, care sa ofere o mare precizie, investeste in acest produs.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Cutitul acesta e fabricat din otel inoxidabil de Damasac, material renumit pentru rezistenta pe care o are si vine cu un maner de calitate foarte buna si el, confectionat din micarta. E o varianta usor de manevrat, deoarece cantareste doar 150 de grame si are o lama de 17.5 cm.

Minusuri

In comparatie cu celelalte articole din acest ghid, acesta are un pret de achizitie mult mai generos, asadar, pregateste un buget mai mare.

Concluzie

Daca vrei pentru bucataria ta profesionala un cutit santoku de cea mai buna calitate, care sa ofere o mare precizie, investeste in acest produs.

A 3-a Optiune!

Tojiro-Shippu FD-1597

E un accesoriu foarte util in bucatariile persoanelor care vor precizie si rapiditate atunci cand maruntesc, taie si feliaza, fiind un cutit confectionat din otel carbon, cu o lama ce are lungimea de 16.5 cm, latimea de 4 cm si grosimea de 2 mm. E usor de manevrat, avand un maner fabricat din lemn de cires.

Lama va trebui ascutita periodic, deoarece otelul carbon e un material care se uzeaza si necesita o astfel de procedura pentru a-si recapata eficienta.

Iti recomandam acest cutit santoku, daca vrei sa utilizezi un accesoriu care sa ofere cu adevarat precizie si finete atunci cand tai.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

E un accesoriu foarte util in bucatariile persoanelor care vor precizie si rapiditate atunci cand maruntesc, taie si feliaza, fiind un cutit confectionat din otel carbon, cu o lama ce are lungimea de 16.5 cm, latimea de 4 cm si grosimea de 2 mm. E usor de manevrat, avand un maner fabricat din lemn de cires.

Minusuri

Lama va trebui ascutita periodic, deoarece otelul carbon e un material care se uzeaza si necesita o astfel de procedura pentru a-si recapata eficienta.

Concluzie

Iti recomandam acest cutit santoku, daca vrei sa utilizezi un accesoriu care sa ofere cu adevarat precizie si finete atunci cand tai.

 

 

Pareri despre cele mai bune cutite santoku 

 

Online-ul e foarte bogat cand vine vorba de achizitionarea cutitelor. Pentru a nu pierde vremea pe tot felul de site-uri, ai mai jos o lista cu produse populare.

 

Cutit santoku profesional 

 

Maranc M3

 

Daca vrei sa cumperi cutite santoku, la preturi bune, dar si calitative, ti le recomandam pe cele de la Maranc. Acesta este un model profesional, care va fi util chiar si marilor bucatari. Are o lama de 18 cm, confectionata din otel, un material rezistent la tot felul de factori, inclusiv coroziune si decolorare. Va arata foarte bine chiar si dupa ce il folosesti un timp indelungat. 

Prezentul cutit e dotat cu un maner imbracat in lemn, care arata foarte placut si elegant, dar care trebuie intretinut cu atentie, deoarece daca e expus prea mult la umezeala se va deteriora. Acesta e si motivul pentru care se recomanda splarea manuala, nu automata. 

Un mare avantaj pe care il are acest cutit santoku, profesional, e dat de faptul ca lama e prevazuta cu alveole, ceea ce ajuta la o utilizare mai simpla, nepermitandu-le alimentelor sa se lipeasca. Se livreaza intr-o cutie de depozitare, pentru a putea fi oferit si cadou, daca ai astfel de intentii. 

 

 

Mrk Prestige MRK-06

 

Mrk Prestige MRK-06 este un cutit santoku profesional, care e confectionat din materiale de inalta calitate. Pentru lama s-a folosit otelul inoxidabil de calitate germana, un material rezistent, care nu rugineste si care permite taieturi de mare precizie. La partea de maner, s-a utilizat lemnul, care pe langa aspectul foarte placut pe care il are, ofera si o buna prindere, pentru o manevrare sigura. 

Revenind la lama, aceasta masoara o lungime de 17 cm, o latime de 4.2 cm si o grosime de 2 mm. E suficient de mare pentru a marunti totul cat mai eficient. Ea e prevazuta cu mici alveole, pentru a tine la distanta mancarea ce altfel s-ar putea lipi.

Lungimea totala a cutitului e de 37 cm, iar greutatea e destul de mare – 503 grame. Acest ultim aspect nu e musai un dezavantaj, deoarece pe unii ii poate ajuta sa marunteasca mai usor. Avand in vedere faptul ca manerul e fabricat din lemn, nu se recomanda splarea la masina automata de vase. Cutitul va fi ambalat intr-o cutie eleganta.

 

 

 

Cutit santoku din otel

 

Samura Damascus

 

Cei care ofera pareri despre cele mai bune cutite santoku aduc de multe ori in discutie si acest model, datorita faptului ca e un produs realizat cu simt de raspundere, care ofera o taiere perfecta, avand o lama confectionata din otel de calitate superioara (de Damasc, renumit pentru duritatea mare pe care o are), ce masoara 17.5 cm, pentru a marunti totul simplu si rapid.

Manerul cutitului e fabricat din micarta, un material termorezistent, care asigura o prindere confortabila si care il face sa fie rezistent in timp. Acesta are o forma rotunjita, motiv pentru care poate fi inconfortabil daca pana acum ai folosit cutite clasice. E de culoare neagra, cu insertii care imita lemnul. 

Per total, acest produs cantareste 150 de grame, o greutate mica, ceea ce inseamna ca nu va fi obositor de tinut in mana. Pretul de achizitie este unul mult mai mare, in comparatie cu alte articole prezentate in aceasta lista, dar, daca vrei ceva cu adevarat calitativ, merita investitia.

 

 

 

Carl Schmidt Sohn Konstanz

 

Pentru a te bucura de o experienta cat mai placuta atunci cand gatesti, iti recomandam acest cutit santoku din otel japonez, apreciat si renumit pentru calitatea superioara pe care o are, deoarece e rezistent chiar si la texturi mai dure, nu rugineste, ofera o buna precizie si finete, si e durabil. 

Referitor la partea de maner, acesta atrage atentia prin modul in care e fabricat. S-a folosit lemnul natural, pentru un aspect placut, dar si pentru o prindere cat mai ergonomica. Este de culoare neagra si arata foarte elegant. Forma e una rotunjita, pentru un grad de confort si mai mare. 

Lama acestui cutit are o lungime de 18 cm, pentru a permite o actionare rapida si precisa, insa, nu e prevazuta cu alveole care sa nu permita lipirea in timpul maruntirii, in cazul in care te intereseaza acest detaliu. Se recomanda curatarea manuala, sub jet de apa, deoarece la masina de spalat manerul se poate deteriora in timp, din cauza faptului ca e tinut mai mult intr-un mediu umed.

 

 

ICOS jj1500801

 

Acest cutit santoku, din otel inoxidabil, e alegerea multor persoane care nu isi permit sa investeasca foarte multi bani intr-un astfel de accesoriu de bucatarie. El e prevazut cu o lama lunga de 17 cm, cu mici alveole, care va oferi o buna precizie si o manevrare usoara, pentru a-ti face treaba cat mai rapid.

Manerul acestui cutit e imbracat in ABS, un material rezistent, care ofera confort cand e tinut in mana, insa, daca esti umed/a pe palme e posibil ca prinderea sa fie ceva mai dificila. E usor de curatat, folosind apa calda si detergent special si nu se recomanda utilizarea masinii automate, pentru a nu deteriora lama, pentru ca expunerea la apa l-ar putea face sa rugineasca destul de rapid. 

Acest cutit va trebui si ascutit atunci cand nu mai taie foarte bine, iar acest lucru il poti face cu ajutorul diverselor dispozitive gandite special pentru asta. Cu cat lama e mai bine pusa la punct, cu atat si taieturile se vor face mai rapid si mai precis. 

 

 

 

Cutit japonez

 

Tefal Santoku Ingenio Ice Force

 

Cutit Santoku, cu lama de 18cm

Acest cutit japonez este apreciat in primul rand datorita rezistentei pe care o are. Lama este confectionata din otel inoxidabil, cu ajutorul tehnologiei Ice Force. E facuta astfel incat sa fie capabila sa taie foarte bine, sa fie durabila, iar finisajele sunt perfecte, fiind supusa unei temperaturi de -70 grade Celsius.

Lama cutitului este una generoasa, cu o lungime de 18 cm. Ea e prevazuta cu alveole, acestea din urma fiind foarte utile, deoarece nu vor permite lipirea alimentelor. Daca vrei sa il cureti cat mai bine, il poti baga si la masina automata de vase.

Manerul acestui cutit este realizat din plastic, insa nu iti va aluneca din mana. E gandit in asa fel incat sa fie sigur, dar si ergonomic, pentru a fi cat mai usor de manuit. Este negru, cu inscriptia brandului pe lama. Are o garantie de 10 ani, ceea ce intareste faptul ca e intr-adevar un produs de calitate superioara.

 

 

 

Tescoma Santoku Azza

 

Cutit Santoku cu maner negru

Recomandarea pe care ti-o facem acum e un cutit Santoku, la un pret bun, care e compus dintr-o lama puternica, fabricata din otel inoxidabil si un maner negru, din plastic. Produsul e gandit in asa fel incat sa fie cat mai ergonomic de utilizat, fiind o buna achizitie chiar si pentru bucatarii profesionisti. 

Lama acestui cutit japonez Santoku e de 18 cm, pentru a lucra cu el intr-un mod cat mai rapid si divers. Vei observa ca pe sprafata ei vei intalini alveole speciale, care au rolul de a impiedica lipirea alimentelor in timp ce actionezi asupra lor. 

Daca vrei sa lungesti cat mai mult durata de viata a acestui cutit, trebuie sa ai grija sa nu il expui mult timp la apa, motiv pentru care, el nu e compatibil cu masina automata de vase. Trebuie sa il speli bine, il usuci, apoi il depozitezi. Lungimea totala e de 25 cm, ceea ce inseamna ca 7 cm din el reprezinta manerul.

Acest cutit santoku, la un pret bun, are o lungime totala de 30 cm. Lama masoara 18 cm lungime, 4.5 cm inaltime si 2 mm grosime. 195 grame e greutatea acestui accesoriu, asadar, nu e greu de manevrat. Se livreaza alaturi de un sapun care contribuie la indepartarea mirosurilor persistente si o protectie pentru degete.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Cutitul santoku e caracterizate prin faptul ca e o ustensila cu lama lunga si lata, care ajuta la taierea rapida a alimentelor, astfel incat sa gatesti cat mai simplu si eficient. Denumirea “Santoku” se traduce din japoneza prin “trei lucruri bune” si face referire la faptul ca e realizat in asa fel incat sa fie bun pentru tocare, feliere si maruntire. 

Cum alegi un astfel de cutit? Tinand cont de o serie de criterii de selectie importante. Care sunt acestea? Iti vom spune in cele ce urmeaza.

Materiale lama: Pentru a te asigura de faptul ca iti achizitionezi cel mai bun cutit santoku, acesta trebuie sa fie fabricat din materiale de calitate foarte buna. Cel mai frecvent vei intalni:

Otel inoxidabil – reprezinta o alegere care isi va dovedi calitatea si in timp, oferind rezistenta, durabilitate si eficienta. Sunt multe tipuri de otel, printe cele mai apreciate fiind cele de calitate germana sau de Damasc. Cutitele confectionate din acest material pot fi ascutite, daca se uzeaza in timp, si au un aspect mai dur.

Otel carbon – este o varianta rezistenta, dar in timp, se va uza mai repede, putand rugini daca nu e curatat si uscat dupa ce il folosesti. E alegerea profesionistilor de multe ori, deoarece o astfel de ustensila poate fi ascutita foarte bine.

Ceramica – e un material casant, care de regula e de culoare alba, motiv pentru care in timp lama va arata destul de neplacut. Se poate ciobi destul de usor, daca nu ai grija, si nu poate fi ascutit. E apreciat insa pentru faptul ca nu schimba gustul alimentelor, nu se oxideaza si se intretine cu mare usurinta.

 

Dimensiuni: La cutitele santoku, lama are de regula intre 12 si 18 cm. Daca vrei o mai mare agilitate si o manevrare mai precisa, atunci iti recomandam modelele de dimensiuni mai mici, daca doresti un articol ce sa te ajute sa actionezi rapid asupra unui volum mare de alimente, atunci indreapta-ti atentia spre variantele cu lama mai lunga. 

Referitor la greutate, nu exista valori pe care sa ti le spunem in ideea ca sunt mai mult sau mai putin indicate, ci aici depinde de ce iti e tie mai confortabil. Tine insa cont de faptul ca variantele mai grele, vor fi poate mai obositoare pentru mana, dar contribuie la taierea mai usoara a texturilor mai dure, presiunea pe care o ofera fiind de folos in acest sens.

 

Caracteristici maner: Acest element al cutitului este important, deoarece de el depinde foarte mult usurinta cu care va fi manevrat. Ai in vedere:

Materialul – de cele mai multe ori poti alege dintre urmatoarele optiuni: lemn (arata bine, este confortabil, in timp se poate uza si permite adunarea bacteriilor, trebuie uscat la timp pentru a nu se deterioara), silicon (rezistent, durabil, nu permite alunecarea), plastic (poate varia mult cand vine vorba de culoare si forma, se curata cu usurinta, poate oferi o prindere ergonomica daca e gandit bine in acest sens) sau metal (rezistenta sporita, curatare usoara, aspect dur, poate aluneca foarte usor din mana, daca ai palmele umede).

Forma – aici ne referim la doua variante – patratoase si rotunde. Primele permit o prindere mai stabila, dar folosite un timp indelungat pot fi deranjante, iar ultimele nu sunt la fel de confortabile, deoarece nu se muleaza asa bine pe mana. 

 

Caracteristici cheie: Ai grija ca atunci cand cumperi un cutit santoku, ieftin si bun, sa fii atent/a si la micile detalii care pot face diferenta:

Lama cu alveole – prezenta acestor mici elemente e una demna de apreciere, deoarece contribuie la o feliere mai simpla, pentru ca nu permite lipirea alimentelor de lama. 

Compatibil cu masina automata de vase – pentru o curatare mai rapida si eficienta, alege un model care sa poata fi spalat la masina speciala de vase.

Continut pachet: Cele mai bune cutite santoku pot veni insotite de tot felul de articole interesante, care vor oferi o experienta placuta:

Cutite – unele variante se livreaza alaturi de alte tipuri de cutite, mai mici sau mai mari, care te vor ajuta in tot felul de activitati in bucatarie.

Protectie lama – pentru a putea transporta cutitul cu usurinta, in cazul in care e necesar, dar si pentru a-l pastra in cele mai bune conditii, astfel incat sa-l protejezi cat mai bine.

Sapun pentru curatare – e un element care te ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute, astfel incat acestea sa nu se impregneze in material. 

Suport – ajuta la pastrarea cutitelor intr-un mod cat mai placut si sigur, astfel incat aceasta sa iti fie si la indemana. 

 

Daca vrei sa cumperi cutite santoku, ieftine si bune, o buna idee ar putea fi achizitionarea lor din magazinele online. Acestea iti vor oferi o gama variata de produse, astfel incat sa il gasesti pe cel perfect pentru tine.

 

 

 

Cum sa folosesti cutitul santoku ca un adevarat chef

 

Cutitul santoku e alegerea multor persoane care iubesc sa gateasca si e nelipsit din bucatariile profesioniste. El e de mare folos cand vine vorba de tocarea, felierea si maruntirea alimentelor si e de provenienta japoneza. Se aseamana foarte mult cu modelul clasic pe care il stim ca fiind cutitul bucatarului si la fel trebuie si folosit.

Cand il utilizezi, tine-l cu grija, in asa fel incat sa fie cat mai simplu sa lucrezi cu el. Degetul arataror se plaseaza pe partea exterioara a lamei, degetul mare pe interior, iar celelalte sustin manerul. Ideal ar fi sa il pozitionezi paralele cu corpul tau, pentru a-l controla cat mai bine si pentru a avea o precizie cat mai buna. 

Cand treci propriu-zis la maruntit alimente, lama trebuie sa fie indreptata in partea de jos, pentru a nu te rani accidental. 

De regula, un astfel de produs are dimensiuni destul de generoase, lama avand o lungime de 12-18 cm. Pe ea pot fi prezente si mici alveole, care au rolul de a nu permite lipirea alimentelor, ceea ce duce la imbunatatirea experientei si la rapiditate in miscari.

In functie de materialul folosit la fabricarea lamei, un cutit santoku, la pret bun, va putea actiona asupra unor texturi mai dure sau mai moi. De exemplu, daca alegi o varianta confectionata din otel inoxidabil, poti sa tai chiar si alimente cu duritate mai mare, insa, daca optezi pentru o lama fabricata din ceramica, aceasta trebuie intrebuintata doar pentru texturi mai moi, deoarece se va ciobi cu usurinta. 

Manerul joaca si el un rol important cand vine vorba de folosirea unui cutit santoku. Acesta trebuie sa asigure o buna priza si sa impiedice alunecarea, daca nu vrei incidente neplacute sau o manevrare dificila. Cele mai apreciate modele sunt cele cu insertii cauciucate, care ajuta la o prindere ergonomica. 

In ceea ce priveste suprafata pe care se taie, pentru a proteja cat mai bine lama, foloseste-te de tocatoare confectionate din lemn sau plastic. 

Daca in timp cutitul se uzeaza, orice bucatar profesionist stie sa il ascuta, astfel incat sa il aduca din nou “la viata”. Acest lucru se poate face cu aparate electrice sau pietre clasice, special gandite in acest scop. Ai insa grija, deoarece nu toate lamele pot fi ascutite, iar o exceptie in acest sens o reprezinta variantele confectionate din ceramica, ce odata uzate trebuie inlocuite.

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii