fbpx

Cel mai bun ibric

Last Updated: 13.10.24

 

Ibrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Nu toti folosesc aparate moderne pentru a-si face cafeaua. Unele persoane inca o prefera pe cea la ibric, motiv pentru care adesea cauta sa cumpere online un astfel de produs. Lista de mai jos iti poate fi de folos. Pe primul loc se afla Z-LINE 36-28, un ibric electric, realizat din inox, cu maner care nu se infierbanta si cu baza stabila, ce are conector rotativ, la 360 grade. Capacitatea lui e de 500 ml. Daca ceea ce cauti e un model pe care sa-l folosesti pe plita electrica sau cu gaz, vezi varianta de pe locul 2, Schmitter 1L.

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Z-LINE 36-28

E un ibric electric, pe care il poti folosi oriunde ai fi, atat timp cat ai pe aproape o sursa de energie la care il poti conecta. Este rezistent, fiind confectionat din inox, are un maner care nu se infierbanta, o baza stabila, cu conector rotativ la 360 de grade, indicator luminos si buton ON/OFF.

Poti incalzi cel mult 500ml, ceea ce poate fi putin pentru familiile mai numeroase sau excursiile in care mergi cu mai multi prieteni.

Ibricul acesta ar putea fi de mare ajutor celor care vor un model electric, din inox, usor de transportat.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

E un ibric electric, pe care il poti folosi oriunde ai fi, atat timp cat ai pe aproape o sursa de energie la care il poti conecta. Este rezistent, fiind confectionat din inox, are un maner care nu se infierbanta, o baza stabila, cu conector rotativ la 360 de grade, indicator luminos si buton ON/OFF.

Minusuri

Poti incalzi cel mult 500ml, ceea ce poate fi putin pentru familiile mai numeroase sau excursiile in care mergi cu mai multi prieteni.

Concluzie

Ibricul acesta ar putea fi de mare ajutor celor care vor un model electric, din inox, usor de transportat.

A 2-A OPTIUNE!

Schmitter 1L

Obiectul acesta din inox rezistent, disponibil pe multiple marimi, va fi potrivit oricarui tip de incalzire, putandu-se intrebuinta pentru fierberea apei pentru ceai sau prepararea cafelei, mentinand lichidul fierbinte pentru cateva zeci de minute dupa atingerea punctului de fierbere si se bucura de un pret de achizitie accesibil oricarui doritor. 

Pe interior, in urma intrebuintarii, pot aparea depuneri de calcar care, din fericire, pot fi indepartate folosind otet, manerul putandu-se defecta pe masura ce se incalzeste foarte tare. 

Este optiunea accesibila din punctul de vedere financiar, realizata dintr-un material despre care romanii au impresii bune, motiv pentru care se situeaza in topurile de vanzari.  
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Obiectul acesta din inox rezistent, disponibil pe multiple marimi, va fi potrivit oricarui tip de incalzire, putandu-se intrebuinta pentru fierberea apei pentru ceai sau prepararea cafelei, mentinand lichidul fierbinte pentru cateva zeci de minute dupa atingerea punctului de fierbere si se bucura de un pret de achizitie accesibil oricarui doritor. 

Minusuri

Pe interior, in urma intrebuintarii, pot aparea depuneri de calcar care, din fericire, pot fi indepartate folosind otet, manerul putandu-se defecta pe masura ce se incalzeste foarte tare. 

Concluzie

Este optiunea accesibila din punctul de vedere financiar, realizata dintr-un material despre care romanii au impresii bune, motiv pentru care se situeaza in topurile de vanzari.  

A 3-a Optiune!

Ethnic Plantation Coffee

Este un ibric pentru cafea turceasca si te va ajuta sa obtii o cafea delicioasa pentru tine si cei dragi, fiind realizat dintr-un cupru de inalta calitate. Are o capacitate de 350 ml, are un design interesant, e simplu de utilizat si are un maner care nu se infierbanta, realizat din lemn.

Poate fi utilizat doar pe plitele ce functioneaza cu gaz sau energie electrica, deoarece nu are insertie speciala pentru inductie.

Daca te afli in cautarea unui ibric special realizat pentru cafea turceasca, simplu de folosit, ia in calcul aceasta recomandare.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Este un ibric pentru cafea turceasca si te va ajuta sa obtii o cafea delicioasa pentru tine si cei dragi, fiind realizat dintr-un cupru de inalta calitate. Are o capacitate de 350 ml, are un design interesant, e simplu de utilizat si are un maner care nu se infierbanta, realizat din lemn.

Minusuri

Poate fi utilizat doar pe plitele ce functioneaza cu gaz sau energie electrica, deoarece nu are insertie speciala pentru inductie.

Concluzie

Daca te afli in cautarea unui ibric special realizat pentru cafea turceasca, simplu de folosit, ia in calcul aceasta recomandare.

 

 

Pareri despre cele mai bune ibrice

Pentru prepararea celei mai gustoase cafele ori a unui ceai desavarsit, poate fi de folos investigarea pietei de profil, iar cateva exemple de ibrice iti vor oferi un imbold in ce priveste achizitia. 

 

 

Ibric electric

 

Z-LINE 36-28

 

Ibric din inox cu baza electrica

Daca vrei sa-ti faci cu usurinta cafeaua oriunde ai o sursa de energie electrica la dispozitie, iti recomandam acest ibric. Este un model electric, asadar ai nevoie de o priza pentru a-l conecta. Are o putere de 800W, pentru a incalzi apa cat mai repede, timpul de asteptare fiind de 2-3 minute.

Pentru a functiona, ibricul trebuie asezat pe o baza, apoi trebuie sa apesi un buton. Totul e foarte simplu. Arata foarte elegant, baza fiind neagra si elementul de incalzire ascuns. Are o capacitate generoasa, de 500 ml, asadar, poti sa pregatesti apa pentru doua bauturi. Poti totodata sa-l folosesti si pentru a reincalzi anumite lichide si e preferat mai ales pentru calatorii.

Conectorul acestui ibric electric e unul rotativ, asadar, e simplu de pozitionat. Produsul are si indicator luminos. Este realizat din inox si are un maner fabricat dintr-un material care nu se infierbanta. Corpul este gri, iar manerul e negru.

 

 

Ertone Clasic

 

Filtru de cafea din inox, cu maner negru

Daca nu te multumesc cele mai bune ibrice electrice pe care le gasesti pe piata si esti hotarat sa alegi un filtru manual, care sa te ajuta sa faci o cafea savuroasa, vezi acest produs. El vine in sprijinul persoanelor care folosesc plite pe gaz sau electrice, insa nu e potrivit pentru inductie, neavand la baza acea insertie speciala. 

Capacitatea pe care o ofera acest filtru manual de cafea e una generoasa, de 1 litru, ceea ce inseamna ca vei putea face cu ajutorul lui suficienta cafea pentru mai multe persoane. Totul functioneaza foarte rapid, timpul de preparare fiind de numai 4 minute. 

Acest produs are un design modern, elegant. Este realizat din inox de inalta calitate, pentru a fi cat mai rezistent si durabil si este argintiu. Va fi si foarte usor de curatat, fie manual, fie in masina automata de vase, fiind compatibil si cu un astfel de aparat. Manerul e unul care nu se infierbanta, pentru a-ti fi cat mai simplu sa il manevrezi.

 

 

 

Ibric de cafea

 

Schmitter 1L 

 

Vrei un ibric de cafea disponibil pe multiple marimi, de la 500 ml, la 750 ml si la 1 litru, pentru a putea alege versiunea pe care o doresti cel mai mult, luand in considerare si cati oaspeti ai sau cate persoane vor consuma ceai sau cafea in acelasi timp? Cu cat ai mai multi amatori de bauturi de acest fel in casa, alaturi de care te poti bucura dimineata la o cana de ceva cald, cu atat mai incapator ar trebui sa fie recipientul. 

Articolul acesta poate fi folosit pe aragaz cu flacara sau electric, fiind realizat din inox argintiu rezistent, care nu se va deforma in timp, in special cand este curatat frecvent, sau dupa fiecare intrebuintare, spre a te asigura ca aspectul si utilitatea produsului nu se schimba.

Pentru manipulare facila, manerul lung este realizat din bachelita, avand o forma ergonomica si fiind prevazut cu un orificiu de agatare. 

 

 

Ibric din cupru

 

Ethnic Plantation Coffee

 

Ibric din cupru cu maner din lemnIti place cafeaua turceasca? Daca raspunsul tau e unul pozitiv, atunci ia in calcul achizitia acestui ibric din cupru. El are un aspect clasic, ce iti va aminti de Turcia, daca ai vizitat aceasta tara sau daca o indragesti, si are un maner imbracat in lemn, care nu se infierbanta, ceea ce permite o manevrare simpla. 

Ca si dimensiuni, diametrul ibricului e de 9 cm, iar inaltimea lui e de 10 cm. Are o capacitate totala de 350 ml, pentru a putea face 2-3 cafele, in functie de cantitatea de licoare consumata. Ibricul este prevazut cu un orificiu ce permite turnarea cu usurinta si precizie a cafelei in ceasca. 

Poti sa utilizezi acest ibric pe plitele ce functioneaza cu gaz sau energie electrica, insa nu e compatibil cu aparatele de gatit prin inductie. Cuprul din care e realizat e unul de inalta calitate, insa va trebui sa ai grija sa il cureti in mod corespunzator, pentru a-l mentine aspectuos pentru mai mult timp.

 

 

 

Ibric din inox

 

Armony Inoxriv 

 

Cu ajutorul unui ibric din inox ai la dispozitie un recipient accesibil ca pret si usor de folosit oricand doresti, atata timp cat ai la indemana si o sursa de caldura, precum aragazul sau plita electrica. 

Modelul acesta in stil modern are un aspect placut si o culoare frumoasa (argintiu lucios la exterior si satinat la interior), materialul fiind gros, rezistent in timp si usor de intretinut, manerul fiind din inox si acoperit cu bachelita termorezistenta, pentru a permite utilizatorului sa manevreze recipientul cand acesta este incalzit. In plus, acest aspect va ajuta la mentinerea formei si la evitarea ruperii manerului in timp, asa cum se poate intampla cu un produs din plastic neranforsat. 

Este posibila igienizarea sa si la masina de spalat vase, daca se doreste acest lucru, iar capacitatea recipientului se ridica la 900 ml, suficient pentru patru cafele medii sau patru cani de ceai, de exemplu. Din nefericire, iti putem spune ca modelul acesta nu este compatibil cu plita cu inductie, ci doar cu cea pe gaz, la flacara deschisa. 

 

 

Ibric turcesc

 

Colrola-DM 08 

 

Iata un ibric turcesc cu personalitate, care a fost lucrat manual, avand un aspect deosebit, fiind batut dintr-o singura coala de cupru, manerul fiind realizat din lemn si avand incrustatii din sidef natural, fiind fixat cu nituri puternice. In consecinta, poate avea proprietati antibacteriene si antimicrobiene, putandu-se folosi pe aragaz cu plita electrica sau pe foc deschis, pe plita clasica, la foc natural. 

Curatarea unui astfel de produs se face cu otet si sare fina ori bicarbonat, readucand la suprafata luciul natural al materialului cand acesta se pierde. Din punctul de vedere al designului nu lipseste ciocul pentru turnare, astfel incat sa fie evitate accidentele si pentru ca lichidul sa fie in siguranta in interior. 

Pentru un ibric pentru cafea turceasca ai la dispozitie suficienta capacitate, deoarece modelul acesta are 550 ml, astfel incat sa poti servi cel putin patru cafele mici, pregatite in stil traditional turcesc, pe nisip sau aragaz. 

 

OEM C001

 

Ibric din cupru

Ce este deosebit la acest ibric de cafea e faptul ca e un produs realizat manual in proportie de 100%, pe baza unor tehnici vechi de sute de ani. El e fabricat din cupru cu puritate de 99.9%, ceea ce va ajuta la pastrarea aromelor din cafea, astfel incat sa te bucuri de o bautura cat mai delicioasa. 

Ibricul acesta este realizat din cupru pe intreaga suprafata, inclusiv manerul. Ai grija sa nu se infierbante prea tare. Manerul este mai lung si nu are o forma prea confortabila, dar nici nu trebuie manevrat prea mult. In capat e prevazut cu agatatoare care ajuta la depozitarea in cui. 

Capacitatea acestui vas este de 500ml si iti permite sa faci in acelasi timp mai multe cafele. Diametrul e de 10.1cm, inaltimea de 10cm si greutatea de aproximativ 200 de grame. Baza e una antiaderenta si compatibila cu plitele cu gaz sau energie electrica. Nu poate fi utilizat pe aparatele de gatit cu inductie.

 

 

 

 

Ibric pentru inductie

 

Fissman FI-3310

 

Ibric din inox cu maner lung

Fabricat din otel inoxidabil de calitate superioara, acest ibric, ieftin si bun, e rezistent la coroziune, dar si la caldura si permite distribuirea uniforma a caldurii. El are o capacitate de 500 ml, pentru a putea face in el cafea chiar si pentru 2-4 persoane, in functie de cantitatea dorita. 

Acest ibric are marele avantaj al faptului ca e compatibil cu toate sursele de caldura, inclusiv cu inductia. E prevazut cu maner, un maner din sarma groasa, ce se infierbanta in timp ce apa se incalzeste, motiv pentru care e necesar sa folosesti manusi de protectie pentru a-l manevra. 

Diametrul acestui ibric pentru inductie este de 10 cm, iar inaltimea lui e de 8 cm. Este gri si e prevazut cu un canal de scurgere ce te va ajuta sa il golesti cu usurinta. Pentru a-l curata poti sa folosesti chiar si masina automata de vase, deoarece e compatibil cu acest aparat.

 

 

 

Ibric de ceai

 

Hausberg HB-3810AB

 

Ibric alb, electric, de voiaj, cu baza neagraUn ibric electric, precum acesta, e alegerea ideala pentru persoanele care vor sa aiba mereu posibilitatea de a-si face singure cafeaua, cand prin apropiere exista o sursa de energie. El poate fi utilizat atat acasa, cat si in calatorii, si are o putere de 600W, pentru a fi capabil sa iti prepare cat mai rapid bautura dorita.

Ibricul este realizat din inox de buna calitate, pentru a pastra cat mai bine gustul cafelei. El are o baza din plastic, rotativa la 360 de grade, regulator de temperatura si protectie anti-uscare. E gandit in asa fel incat sa fie cat mai simplu si sigur de utilizat. Ca si capacitate, e de 500 ml, pentru a putea face in acelasi timp mai multe bauturi. 

Produsul poate fi foarte bine si un ibric de ceai sau unul in care poti incalzi lapte sau alte bauturi. Este alb, cu detalii negre la baza. E dotat si cu un maner ergonomic, ce nu se infierbanta, fiind usor de manipulat.

 

 

 

Ibric italian

 

Espresso Italiana VonShef 1000144

 

Filtru pentru espresso, argintiuAcest ibric italian e o alegere potrivita mai ales pentru persoanele care vor sa se bucure de un espresso cremos si savuros. El e special conceput pentru a-ti face cafea, avand in partea de jos un recipient in care poti introduce boabele macinate si in partea de sus un vas in care va curge cafeaua. 

Capacitatea pe care o pune la dispozitie ibricul e de 600 ml, pentru a te bucura de aceasta bautura impreuna cu alte persoane dragi tie si pentru a-ti incepe diminetile intr-un mod energic si aromat. Poti sa folosesti acest ibric pe plitele cu gaz sau energie electrica, insa nu si pe cele cu inductie. 

Produsul acesta e realizat din aluminiu de calitate superioara, pentru a oferi o durabilitate cat mai buna. Manerul e imbracat in silicon, ceea ce va ajuta la o buna manevrare, fara a fi necesare manusi de protectie. Exista pe partea din fata a recipientului un canal de scurgere, pentru a turna cat mai usor bautura in cesti.

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Cafeaua la ibric ramane un ritual pentru multe persoane din Orient si din Occident, multi romani preferand aroma deosebita pe care o are lichidul licoros si inchis la culoare care face diminetile mai usoare. Procesul de fierbere sau preparare difera de la o zona la alta, poate, insa, pe langa aparatele automate de pregatire, ibrice, la preturi bune, inca se mai vand, si chiar foarte bine. 

Recipientul exista in multiple forme si dimensiuni, care mai de care mai interesante, care pot fi intrebuintate acasa ori chiar facute cadou, deoarece sunt usor de igienizat si intretinut si pot indeplini un dublu rol, pentru fierberea apei pentru ceai, nu doar cafea. 

Iata cateva date care te pot ajuta sa faci o alegere mai usoara: 

 

Tipuri: O prima diferentiere poate fi facuta intre modelele clasice, pentru flacara, si cele electrice, care reprezinta cele mai importante selectii de ibric. 

Varianta traditionala poate fi realizata dintr-un aliaj metalic, din cupru ori inox, unele fiind chiar finisate in materiale pretioase precum argintul sau aurul, acestea din urma reprezentand optiunile artizanale cele mai costisitoare. Un astfel de ibric, la un pret bun, trebuie monitorizat cand se afla pe aragaz, necesitand atentie sporita si prin prisma faptului ca se va incalzi, de aceea este indicat sa fie manipulat de maner. 

Are nevoie de foc pentru a prepara orice lichid. In ce priveste designul, se deosebesc cele in stil turcesc, mai mici si compacte, cele alungite si mai mari, cu capacitate ridicata, in stil european, si versiunile italienesti pentru espresso, in functie de finisaj si calitatea materialului putand fi destinate flacarii deschise, plitei prin inductie, electrice sau sursei de caldura de alta natura. 

Optiunea electrica va avea o infatisare asemanatoare celei traditionale sau poate semana mai mult cu un espressor. Incorporeaza o plita drept sistem de incalzire si se porneste si opreste folosind un switch sau un buton. Cel mai bun ibric electric va fi realizat din otel inoxidabil sau alt aliaj metalic sigur, dar poate include si parti din sticla termorezistenta, manerul putand fi din plastic. 

Riscul accidentarilor scade, deoarece nu vei intra in contact prea des cu aparatul, lasandu-l sa isi faca treaba nestingherit, putand exista si filtre care protejeaza si filtreaza zatul, de exemplu. 

 

Utilizare: Din fericire, un ibric bun va indeplini un dublu rol deoarece, in esenta, se foloseste pentru a incalzi sau fierbe apa necesara atat cafelei, cat si ceaiului sau cafelei instant, de pilda. Utilizatorul va alege daca adauga si cafea spre a produce licoarea energizanta ori daca va folosi apa incalzita pentru a face un ceai. 

 

Materiale: Printre cele mai populare si apreciate materiale din care poate fi facut ibricul se afla cuprul si otelul inoxidabil. 

Un ibric din cupru argintat va avea un aspect deosebit si va indeplini un rol interesant prin prisma faptului ca inlesneste o experienta autentica de preparare la nisip sau pe aragaz a cafelei. 

Optiunea din otel inoxidabil are, de regula, o forma mai moderna, dar totusi mai lata la baza si mai subtire, conica, la varf, pentru ca lichidul sa nu se verse prea repede. In cazul celor electrice, recipientul poate avea si parti din sticla termorezistenta. 

Manerul este mai lung, putand fi realizat din acelasi material metalic precum corpul, caz in care te poti accidenta, daca il manipulezi cand este fierbinte, dar poate fi facut si din lemn, plastic, bachelita sau alama. 

 

Capacitate: Este importanta deoarece determina cat lichid prepari dintr-un foc. In acelasi timp, indica si cate persoane pot fi servite. Pentru doua cafele este suficient un ibric cu capacitatea de pana la 280 de grame, in timp ce pentru patru persoane este util un model in care incap pana la 400 ml de lichid. 

Exista, totusi, si ibrice, ieftine si bune, in care vor incapea si peste 500 ml de lichid, sau chiar peste 1 litru, astfel incat sa poti servi mai multi oaspeti fara a trebui sa prepari cafeaua sau ceaiul in doua ture. 

In plus, in magazinele online, si nu numai, gasesti seturi de ibrice cu mici cescute incorporate, in stil turcesc, cu ajutorul carora poti sa masori cantitatile de apa necesare portionarii, spre a cunoaste exact cate cafele poti prepara, sau mici servicii complete. 

Mentenanta: Este simplu de realizat, incluzand spalarea sub jet de apa si folosirea unui burete de vase si a unui detergent. Este indicat sa nu introduci ibricul in masina de spalat vase, ci mai degraba sa il cureti manual. 

Ai grija ca in timpul folosirii cafeaua sa nu dea pe afara, deoarece poate arde sau chiar stramba exteriorul. De aceea este importanta curatarea imediat dupa folosire, pentru a prezerva, pe cat posibil, aspectul si utilitatea articolului in timp. 

In cele din urma, alegerea iti apartine cand vine vorba despre o noua achizite, dar te poti informa si prin prisma unor pareri despre cele mai bune ibrice gasite pe paginile de vanzari ale modelelor care iti fac cu ochiul in magazinele online, foarte aproape de tine. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cum se face ceai la ibric?

Pui apa la fiert in ibric si cand aceasta incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc si se toarna in ceasca, peste frunzele uscate deja dozate sau peste pliculet, acoperind cu o farfurioara spre a se infuza, dupa care se poate strecura, daca este cazul. 

Care e cea mai buna cafea de facut la ibric?

Fiecare persoana va avea gusturi diferite, asa ca si sortimentul preferat poate sa nu coincida. In general, cea mai buna cafea pentru ibric este cea proaspat prajita si macinata, a carei arome sunt mai intense, macinarea trebuind sa fie foarte fina, asemanatoare unei pudre, cea mai maruntita dintre toate metodele de preparare. 

 

Cum se face cafeaua la ibric?

Gusturile sunt subiective, asa ca si retetele de preparare vor fi diferite. In unele cazuri, se recomanda amestecarea cafelei cu apa inainte de incalzirea acesteia pe foc, in altele fiind preferat sa introduci cafeaua cand apa este deja calduta. In unele cazuri este specificat ca ar trebui ca lichidul sa dea in foc de cel putin doua ori. 

O reteta simpla este sa adaugi toate ingredientele in ibric (apa rece, doza de cafea macinata si, eventual, zaharul), dupa care pui sa fiarba la foc mediu pret de pana la trei minute, si apoi scoti de pe aragaz si torni in ceasca. 

 

 

 

Cafea la ibric – reteta

 

Daca te intrebi cum sa faci cafea la ibric in mod clasic, care sa aiba acelasi gust bogat si puternic, dar si sa isi mentina taria, afla ca exista diferite retete pe care le gasesti online. Printre cele mai interesante si populare se afla urmatoarea. 

Iti sunt necesare un ibric, o cafea proaspat prajita si rasnita, precum si apa. Dupa ce te obisnuiesti cum sa o prepari, poti investi intr-un recipient mai avansat, care sa te ajute sa pui mai mult in evidenta aromele. 

persoana care pune apa intr-un ibric de cupru

Pentru preparare cafea la ibric intr-o portie, ai nevoie de 100 ml de apa la care adaugi in jur de 10 grame de cafea. Cea mai slaba cafea va consuma in jur de 7 g de produs in timp ce cea mai puternica poate avea 22 de grame (8 lingurite cu varf). Poti incerca variate concentratii pentru a te asigura ca gustul iti este pe plac. 

Mai intai, rasnesti cafeaua (in mod ideal, poti sari pasul acesta daca ai deja produs macinat). 

Pui apa in ibric, masurand 100 ml, iar, daca pui zahar, este indicat sa il dizolvi la inceput, acum, potrivit retetei turcesti. 

Adaugi cafeaua si o amesteci cu o lingurita pentru a se uniformiza. 

Pui recipientul pe aragaz, la foc mediu, pentru pana la 10 minute, din care trei minute cu caimacul format, dupa care, cand se formeaza cercul mai deschis la culoare de caimac, il inlaturi de pe foc si il mai lasi 20 de secunde, dupa care il torni in ceasca. 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii