fbpx

Cel mai bun lapte vegetal

Last Updated: 13.10.24

 

Lapte vegetal – Opinii si recenzii in 2024

 

Atunci cand cauti alternative la laptele clasic de vaca, laptele vegetal pare o solutie buna. Totusi, din multele produse de pe piata, pe care sa il alegi? Echipa noastra iti recomanda sa incepi cu Natrue Lapte de migdale neindulcit, un produs cu certificare Bio care nu include nici un fel de adaosuri de indulcitori, arome sau conservanti. Aroma sa natural dulceaga si blanda, la pachet cu aportul de vitamine incorporat, il fac o optiune buna atat pentru cafeaua de dimineata, cat si pentru desertul de seara. Iar daca doresti si o alternativa, Biona Bio poate fi o alta propunere demna de luat in calcul. 

 

Tabel comparativ 

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Natrue Lapte de migdale neindulcit

Este un produs 100% natural, obtinut din ingrediente de cea mai buna calitate, motiv pentru care detine si certificarea de produs bio. Nu include nici un fel de adaosuri dulci, arome sau conservanti, fiind potrivit pentru o multime de utilizari, datorita gustului autentic, placut, bland, si a texturii.

Din descrierea produsului, intelegem ca este aditivat cu unele vitamine esentiale, ceea ce ii poate deranja pe unii cumparatori.

Este una dintre cele mai gustoase alternative la care poti apela, avand, in plus, avantajul unui continut foarte scazut de carbohidrati, ceea ce il face adecvat si pentru diabetici sau pentru cei care vor sa limiteze aportul de zaharuri.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Este un produs 100% natural, obtinut din ingrediente de cea mai buna calitate, motiv pentru care detine si certificarea de produs bio. Nu include nici un fel de adaosuri dulci, arome sau conservanti, fiind potrivit pentru o multime de utilizari, datorita gustului autentic, placut, bland, si a texturii.

Minusuri

Din descrierea produsului, intelegem ca este aditivat cu unele vitamine esentiale, ceea ce ii poate deranja pe unii cumparatori.

Concluzie

Este una dintre cele mai gustoase alternative la care poti apela, avand, in plus, avantajul unui continut foarte scazut de carbohidrati, ceea ce il face adecvat si pentru diabetici sau pentru cei care vor sa limiteze aportul de zaharuri.

A 2-A OPTIUNE!

Biona Bio

Este un lapte vegetal din cocos, cu un continut redus de carbohidrati si un aport important de lipide benefice, cu un gust placut si o aroma discreta de nuca de cocos, caracteristica. Este produsul ideal pentru a fi incorporat in diferite dulciuri, avand in vedere aroma speciala.

Nu toti consumatorii ii apreciaza gustul specific, datorat nucii de cocos din care este, de altfel, extras.

Este una dintre variantele cele mai indragite de catre consumatori, dificil de refuzat avand in vedere pretul foarte accesibil pentru un lapte vegetal din categoria celor Bio, fara nici un fel de adaosuri.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Este un lapte vegetal din cocos, cu un continut redus de carbohidrati si un aport important de lipide benefice, cu un gust placut si o aroma discreta de nuca de cocos, caracteristica. Este produsul ideal pentru a fi incorporat in diferite dulciuri, avand in vedere aroma speciala.

Minusuri

Nu toti consumatorii ii apreciaza gustul specific, datorat nucii de cocos din care este, de altfel, extras.

Concluzie

Este una dintre variantele cele mai indragite de catre consumatori, dificil de refuzat avand in vedere pretul foarte accesibil pentru un lapte vegetal din categoria celor Bio, fara nici un fel de adaosuri.

A 3-a Optiune!

Sanovita Lapte de soia cu sirop de agave

Este un lapte gustos, compus doar din ingrediente provenite din culturi ecologice, nu are in componenta lui lactoza si e indulcit cu sirop de agave. Este un amestec bogat in calciu, se poate servi atat cald, cat si rece, poate fi baut pur si simplu sau folosit pentru a face diverse preparate.

Chiar daca e indulcit natural, cu sirop de agave, nu e pe placul celor care vor un lapte care sa aiba in componenta lui doar soia.

E o buna alegere pentru tine, daca vrei un lapte din soia usor indulcit cu sirop de agave, in cantitate de 1 litru.
Vezi Pretul Aici

Plusuri

Este un lapte gustos, compus doar din ingrediente provenite din culturi ecologice, nu are in componenta lui lactoza si e indulcit cu sirop de agave. Este un amestec bogat in calciu, se poate servi atat cald, cat si rece, poate fi baut pur si simplu sau folosit pentru a face diverse preparate.

Minusuri

Chiar daca e indulcit natural, cu sirop de agave, nu e pe placul celor care vor un lapte care sa aiba in componenta lui doar soia.

Concluzie

E o buna alegere pentru tine, daca vrei un lapte din soia usor indulcit cu sirop de agave, in cantitate de 1 litru.

 

 

Pareri despre cel mai bun lapte vegetal

Atunci cand doresti sa introduci, in alimentatia ta obisnuita, o varianta sau alta de lapte vegetal, oferta de pe piata poate fi putin coplesitoare. In randurile urmatoare, poti descoperi cateva dintre cele mai interesante produse disponibile pe piata. 

 

 

Lapte de migdale

 

Natrue Lapte de migdale neindulcit

 

Multe pareri despre cel mai bun lapte vegetal mentioneaza laptele de migdale ca fiind o varianta sanatoasa, bine tolerata de catre toata lumea, cu un gust placut si usor acceptat si de majoritatea copiilor. Iar daca discutam despre un produs cu adevarat sanatos, aceasta propunere merita luata in calcul. 

E un lapte de migdale natural, care nu contine nici un fel de indulcitori, arome sau amelioratori de gust, caruia aroma ii este data de zaharurile naturale din continutul sau. Pe lista de ingrediente vei regasi apa, migdale, ulei de floarea soarelui, carbonat de calciu, sare  marina, lecitina din floarea soarelui, guma gellan, vitaminele A, E si D. 

Acest lapte de migdale este unul pasteurizat la temperatura inalta; il poti pastra la temperatura camerei dupa achizitie, dar va trebui sa il bagi la frigider dupa desfacere si sa il consumi in cel mult 3 – 4 zile. Fiind o sursa importanta de vitamina B2, el protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ si reduce senzatia de oboseala. 

 

 

Lapte de cocos

 

Biona Bio

 

Daca vine vorba despre lapte de cocos, iti propunem sa arunci o privire la acest produs ambalat intr-o cutie metalica, originar tocmai din Filipine, care iti ofera un lapte de cea mai buna calitate, produs din ingrediente atent selectate.

Avem de-a face cu un lapte de cocos bio, utilizabil fie ca atare, fie intr-o multime de retete orientale, si nu numai. Poate fi baut, simplu, dar poate fi inclus in sosuri sau dulciuri, dupa cum poate fi folosit si ca un tratament eficient pentru piele. 

Lucrul care il face cel mai interesant este certificatul ecologic, care ii atesta calitatea de produs bio. Ambalajul iti pune la dispozitie 400 ml de lichid parfumat, obtinut din nuca de cocos presata, ingredientele mentionate fiind apa, cocos 60% si guma de guar ca stabilizator. Merita mentionat si ca pretul de achizitie este unul accesibil, convenabil, astfel ca merita investitia intr-un asemenea produs de buna calitate: un veritabil exemplu de lapte vegetal la preturi bune. 

 

 

Lapte de soia

 

Sanovita Lapte de soia cu sirop de agave

 

Lapte de soia bio, cu indulcitor natural

Daca ceea ce cauti e un lapte de soia indulcit natural, iti recomandam acest produs, care are ca si ingrediente: apa, soia decorticata, sirop de agave si alge. Toate ingredientele folosite in acest amestec provin din culturi certificate ecologic, nefiind modificate genetic, astfel incat sa te bucuri de un produs cat mai sanatos.

Acest lapte poate fi baut ca atare sau adaugat in tot felul de preparate. E foarte bun atat cald, cat si rece, dupa preferinte. Nu poate fi utilizat insa ca inlocuitor de lapte matern sau praf in cazul copiilor sub 12 luni. 

Laptele despre care vorbim acum este obtinut din boabe de soia, nu din extract proteic, nu are in componenta lui zahar si e bogat in calciu, un pahar de 200 ml oferind 30% din necesarul zilnic. Cantitatea din recipient este de 1 litru. Nu contine lactoza si e un produs 100% vegan. Acest lapte se pastreaza la loc uscat si racoros, iar dupa ce este deschis, il poti tine la frigider pentru 3-4 zile.

 

 

 

Lapte fara lactoza

 

Allos Lapte de orez si cocos Bio

 

Pe lista de preferinte ale cumparatorilor vei gasi, de multe ori, diverse variante de lapte fara lactoza, aceasta combinatie fiind una dintre cele mai apreciate, pentru gustul placut si usor aromat.

Produsul pe care ti-l propunem este disponibil intr-un ambalaj de 1 litru si poate fi folosit atat ca atare, ca o bautura placuta si gustoasa, dar poate fi inclus si intr-o multime de retete, in loc de lapte fara lactoza de origine animala pe care din ce in ce mai multi consumatori doresc sa il evite. Un smoothie cu fructe si o prajitura pot, in egala masura, sa devina mai aromate. 

Aceasta reteta care include apa, orez, lapte de cocos, guma guar, sare de mare, este una bio, caci ingredientele provin din agricultura ecologica. Produsul nu include gluten, lactoza sau zahar si este ambalat in Germania. El poate fi consumat si de catre persoanele cu diferite alergii, caci nu contine nici un fel de contaminanti, linia de prelucrarea si ambalare fiind separata, si este descris de consumatori ca un lapte vegetal la pret bun. 

 

 

Lapte de orez

 

Sanovita Lapte Eco Orez

 

Daca doresti un lapte vegetal ieftin si bun, aceasta solutie este una care credem ca e dificil de refuzat. Este vorba despre un produs natural, fortificat cu vitamine si minerale pentru un aport suplimentar de nutrienti. 

Acest lapte de orez este produs in Italia si contine, in lista de ingrediente, apa, orez integral, ulei de floarea soarelui presat la rece, alga Lithothamnium calcareum si sare de mare. Atat orezul, cat si uleiul de floarea soarelui, provin din agricultura ecologica, astfel incat piesa detine certificat RO-ECO-008. 

Produsul trebuie agitat inainte de folosire si se poate pastra la frigider cel mult 3 – 4 zile dupa desigilare. Continutul de calciu de 120 mg/100 ml reprezinta 12% din doza zilnica recomandata. Avand in vedere ca nu are nici un fel de adaosuri, nici  macar de zahar, il putem descrie ca fiind un bun candidat la titlul de “cel mai bun lapte vegetal”, titlu pe care il confirma utilizatorii. 

 

 

Lapte de ovaz

 

The Bridge Bautura ecologica de ovaz

 

Lapte din ovaz, fara zahar adaugat

O buna alternativa la laptele de vaca o reprezinta cel din ovaz, care este preferat adesea de iubitorii de cereale, de catre cei care nu vor sau nu pot sa consume proteina animala. Acesta, de exemplu, are in componenta lui ingrediente precum: apa, ovaz, ulei de floarea soarelui si de sofranel si sare de mare.

Acest lapte de ovaz este sanatos, marea majoritate a ingredientelor pe care le are in componenta lui fiind provenite din culturi atent alese, ecologice. Nu este un produs care contine lactoza, zahar adaugat sau alte ingrediente modificate genetic. Cutia de lapte are o cantitate de 1kg, pentru a te bucura de continut pentru 2-4 zile.

Daca te intereseaza informatiile nutritionale, afla ca acest lapte are foarte putine calorii pe 100g si anume 54kcal. Totodata, mai contine si 1.9 g lipide, 8 g carbohidrati, 0.7 g proteine si 0.09 g sare.

 

 

 

Lapte de caju

 

Isola Bio

 

Desi mai putin cunoscuta, o varianta nutritiva interesanta este reprezentata de acest lapte de caju si nuca de cocos, adeseori recomandat sportivilor si altor persoane care au nevoie de un aport de minerale si de grasimi de buna calitate. 

Continutul de grasimi al nucilor caju este mai mic decat al altor nuci, si reprezentat in principal de acidul oleic, cu beneficiii recunoscute pentru inima. In plus, in reteta acestui produs vei gasi cupru, mangan, triptofan, magneziu si fosfor din surse naturale, vitamine din complexul B si nu numai. Nuca de cocos este o sursa importanta de grasimi saturate.

Lista de ingrediente contine apa, caju, sirop de agave, lapte de cocos, guma de guar si sare; ingredientele provin din agricultura ecologica, fiind sanatoase. Se recomanda agitarea inainte de consum si pastrarea la frigider timp de maxim 3 – 4 zile dupa desfacere. Este una dintre acele variante de lapte vegetal, ieftine si bune, de care cumparatorii se declara adeseori satisfacuti. 

 

Aparat de făcut lapte de soia si supa crema

 

Aparat de facut lapte vegetal si supe crema

Daca iti place laptele vegetal, dar nu vrei doar sa il cumperi, ci sa il si faci la tine in bucatarie, o buna idee ar fi sa folosesti acest aparat special, care este capabil sa te ajute sa obtii acest preparat. Mai mult decat atat, el poate fi folosit si pentru a face supe creme. Este foarte apreciat mai ales de catre persoanele care adopta un stil de viata vegan. 

Acest aparat are un numar de trei programe pentru supe, pentru a le putea prepara cu textura dorita. Trebuie doar sa adaugi ingredientele si apa si preparatul va fi gata in circa 25 de minute. Laptele vegetal nu se face cu ajutorul caldurii, ci se obtine la rece, pentru a fi cat mai nutritiv si calitativ. 

Dispozitivul este realizat din inox. Are o putere de 200W si un panou de comanda digital. Detine o singura treapta de viteza si o capacitate de 2 litri. Are functia de oprire automata, pentru a nu fie necesar sa astepti langa el cat lucreaza, si este simplu de curatat. Ca si dimensiuni, masoara 32 x 19 x 19 cm si are o greutate de 2.5 kg.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Atunci cand spui “lapte vegetal”, lucrurile par mai simple decat sunt. Dar daca incepi sa studiezi putin oferta disponibila pe piata, vei descoperi ca nu e neaparat usor sa gasesti cele mai sanatoase variante. Ghidul nostru este menit sa iti ofere cateva alternative, care sa iti imbunatateasca, cu adevarat, dieta si sa te invete cum sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine. 

 

 

Tipul de lapte: Exista, pe piata, mai multe sortimente de lapte vegetal, si e firesc ca un cumparator neinitiat sa nu stie pe care dintre ele ar trebui sa il aleaga. 

Laptele de soia are o aroma specifica, blanda, dar gustul variaza destul de mult intre branduri. Este preferat ca substitut pentru laptele de vaca, in special in cereale sau cafea. O cana (240 ml) contine 80-90 calorii, 4-4.5 g lipde, 7-9 g proteine si 4 g carbohidrati. Tragand linie, laptele de soia este substituentul cel mai apropiat de laptele de vaca, una dintre putinele surse vegetale de proteine complete, care ofera toti aminoacizii esentiali.

Pe de alta parte, soia este unul dintre alimentele cele mai controversate, astfel ca oamenii sunt ingrijorati in legatura cu potentialele sale efecte asupra corpului uman. Este vorba despre continutul crescut de isoflavone, care afecteaza receptorii pentru estrogeni si pot influenta modul de actiune al hormonilor. 

Laptele de migdale are o textura usoara si este usor dulceag, astfel ca e perfect pentru a fi adaugat in cafea sau ceai, in smoothie-uri sau in alte deserturi, cum sunt de pilda celebrele clatite cu lapte de migdale. 

O cana de lapte de migdale contine 30 – 35 calorii, 2.5 g de grasime, 1 g de proteine si 1 – 2 g carbohidrati. In comparatie cu laptele de vaca, are mai putin de un sfert din numarul de calorii ale acestora si mai putin de 50% din continutul de grasime. E mai sarac si in proteine si carbohidrati.

Fiind laptele vegetal cu cel mai mic continut caloric, el este preferat de cei care tin diverse diete sau care vor sa limiteze aportul de carbohidrati. De fapt, laptele de migdale contine doar 2% migdale. Pe de alta parte, este o sursa importanta de vitamina E, cu rolul sau antioxidant important, care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. 

Se recomanda prudenta si limitarea cantitatii consumate, caci migdalele contin acid fitic, o substanta care se leaga de fier, zinc si calciu si scade absorbtia acestora in organism. 

Laptele de cocos contine apa si fulgi de cocos, are o textura dulce si cremoasa si o aroma subtila de cocos. O cana de 240 ml contine 45 calorii, 4g de grasime, dar nu are deloc proteine si aproape deloc carbohidrati. 

In categoria de lapte vegetal, acesta are cel mai mic continut de proteine si de carbohidrati, fiind preferat de cei care doresc sa isi reduca consumul de carbohidrati. Mai mult decat atat: 90% dintre caloriile din laptele de cocos provin din grasimi saturate, inclusiv dintr-o categorie aparte cunoscuta ca trigliceride cu lant mediu, care par sa reduca pofta de mancare si sa imbunatateasca nivelul de colesterol. 

Pe de alta parte niste studii recente arata o posibila corelatie intre laptele de cocos si nivelul total de lipide LDL si colesterol, insa aceasta nu a fost inca demonstrata fara urma de indoiala. Prin urmare, consumul moderat de lapte de cocos nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare. 

 

 

Laptele de ovaz este obtinut dintr-un amestec de ovaz si apa, insa multi producatori ii adauga agenti de ingrosare, uleiuri sau sare, pentru a obtine o anumita textura. Laptele de ovaz este dulceag si cremos si poate fi folosit la gatit exact la fel ca laptele de vaca. Este apreciat in retete ca gris cu lapte, dar poate fi baut si ca atare. 

O cana de lapte de ovaz contine 140 – 170 calorii, 4.5 – 5 g de lipde, 2.5 – 5 g proteine, 19-29 g carbohidrati. Este un numar de calorii asemanator laptelui de vaca, dar de doua ori mai multi carbohidrati si jumatate din continutul de grasimi si proteine. Avand o cantitate mare de fibre si beta-glucan, el reduce absorbtia colesterolului in organism, ceea ce determina scaderea concentratiei sangvine de LDL.

Laptele de orez contine adeseori agenti de ingrosare care sa ii imbunatateasca textura. Este produsul cu cel mai mic risc de a declansa alergii, astfel ca e considerat cea mai sigura optiune pentru persoanele cu alergii sau intolerante la lactate, gluten, soia sau nuci. Consistenta sa naturala este apoasa, iar gustul este dulceag, astfel ca este apreciat ca atare, dar si in deserturi, cu cereale sau in diverse deserturi de tipul quinoa cu lapte. 

Indicele glicemic ridicat al laptelui de orez il face sa fie rapid absorbit in intestin si sa creasca glicemia, astfel ca nu e indicat pentru persoanele cu diabet. Continutul scazut de proteine nu il face potrivit pentru copii, decat daca e vorba despre un consum ocazional. Un alt minus este reprezentat de continutul crescut de arsenic, motiv pentru care iti recomandam variantele organice. 

Laptele de caju este cremos si bogat si are o aroma dulceaga subtila. Este ideal ca agent de ingrosare in smoothie-uri si poate fi folosit ca lapte condensat in cafea, sau ca inlocuitor al laptelui de vaca in deserturi. O ceasca de lapte de caju contine 25-50 calorii, 2-4 g grasime, 0-1 g proteine si 1-2 g carbohidrati. 

Continutul scazut de proteine il face inadecvat pentru copii si varstnici si pentru persoane cu boli cronice sau in convalescenta. Pe de alta parte, el poate fi o optiune foarte interesanta pentru cei care se straduiesc sa isi reduca aportul de calorii si pentru diabetici. 

 

Zahar adaugat: De multe ori in laptele vegetal se adauga zahar, pentru a imbunatati gustul si pentru a creste densitatea. Evita brandurile care contin pe lista de ingrediente zahar, sau care au diversi indulcitori mentionati printre primele 3 ingrediente. 

 

 

Continutul de calciu: Laptele de vaca este o sursa de calciu, in timp ce laptele vegetal contine, in mod natural, cantitati foarte mici din acest mineral. Opteaza pentru variante imbogatite cu minim 120 mg calciu/100 ml, daca nu consumi deloc produse lactate clasice. 

 

Aditivi: Tot pentru a regla textura, multe variante de lapte vegetal contin diversi aditivi; ei nu sunt neaparat nesanatosi, totusi multi consumatori prefera sa ii evite, in incercarea de a consuma o dieta cat mai sanatoasa. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se poate prepara inghetata de casa cu lapte vegetal?

Laptele vegetal poate substitui laptele de vaca in orice retete, atata timp cat tii cont de faptul ca aportul sau nutritiv este diferit de cel al laptelui de vaca obisnuit. Totusi, dat fiind continutul ridicat de apa, este destul de probabil ca inghetata ta sa aiba o multime de “ace” de gheata.

 

 

Care este cea mai buna pentru regim sarac in carbohidrati: cafea cu lapte vegetal sau cu lapte condensat?

In cazul in care ai decis sa optezi pentru un regim sarac in carbohidrati, cea mai buna optiune este laptele de migdale. Iar daca ai de ales intre lapte vegetal si lapte condensat, evident laptele vegetal este mai sarac in carbohidrati decat laptele condensat, al carui gust dulce este foarte evident. 

O alta varianta acceptabila pentru o dieta saraca in carbohidrati este laptele de cocos, insa daca il alegi pentru un consum regulat si exclusiv, trebuie sa iei in calcul si eventualele dezavantaje asociate. 

 

Cum citesc nutrientii pe eticheta laptelui vegetal? E vreo diferenta fata de cel animal?

Laptele animal este in general standardizat, cat timp il cumperi din magazin, asadar continutul sau de grasimi, carbohidrati si proteine este constant pentru variantele degresat complet, 1.8% respectiv 3.5% grasime.

 

 

In cazul laptelui vegetal, aportul de nutrienti variaza semnificativ in functie de ingredientul principal din care este acesta produs. Analiza calorica si biochimica iti va spune ce cantitate de lipide, proteine, carbohidrati, sare vei regasi in fiecare 100 ml.

Pe de alta parte, daca laptele de vaca standard contine, in general, doar lapte, laptele vegetal e posibil sa aiba tot felul de alte ingrediente. Din fericire, regula de baza se pastreaza: acestea sunt notate pe eticheta in ordinea cantitatii in care se regasesc in produsul final, astfel incat poti evita variantele comerciale cu un continut ridicat de zahar, arome sau alte adaosuri nedorite. 

 

 

 

Retete bune, cu lapte vegetal

 

In cazul in care te simti intimidat de ideea de a introduce laptele vegetal in diverse retete, te invitam sa arunci o privire la randurile de mai jos si te vei lamuri ca lucrurile nu sunt deloc complicate. 

 

 

Orez cu lapte vegetal

Daca iti doresti sa prepari orez cu lapte vegetal ai nevoie de:

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 cana de apa
  • 4 cani de lapte vegetal (soia, orez, cocos)
  • 2 linguri miere 
  • Scortisoara
  • Un sfert de pastaie de vanilie 
  • O lingura crema de cocos
  • Gem 

 

Se spala orezul si se pune la fiert cu o ceasca de apa. Cand orezul a absorbit apa, se adauga laptele vegetal si vanilia si se lasa sa fiarba la foc mic. Odata ce orezul a fiert si a absorbit laptele, se adauga scortisoara si se amesteca. Odata stins focul, poti adauga optional crema de cocos, pentru un plus de aroma. 

Dupa ce orezul s-a racit macar 10 minute, vei adauga mierea pentru a-l indulci. Poti servi cu un strat de gem deasupra, sau in straturi succesive de orez cu gem, sau simplu, in functie de preferinte. 

 

Clatite cu lapte de migdale

Clatitele cu lapte de migdale se prepara din:

  • 500 ml lapte de migdale
  • 230 g faina integrala de grau
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de cocos

 

Toate ingredientele se amesteca intr-un recipient de dimensiuni potrivite, faina incorporandu-se treptat pentru a nu forma cocoloase. Odata ce amestecul a ajuns la consistenta potrivita, clatitele se coc in tigaie, la fel ca cele obisnuite.

Daca iti displace ideea indragita de copii de clatite cu Nutella, poti apela la miere, un gem de casa, o crema dulce de branza cu stafide sau o alta umplutura mai sanatoasa.

 

Gris cu lapte de cocos si vanilie

Reteta pe care ti-o propunem de data aceasta este una interesanta si atractiva. Ai nevoie de:

  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 cutie crema de cocos
  • 120 g gris
  • 100 g apa
  • 2-3 linguri zahar brut sau miere
  • Esenta de vanilie 
  • Cacao
  • Fructe

 

Laptele de cocos si crema de cocos de amesteca pana la omogenizare. Grisul si apa se amesteca bine, dupa care se toarna in laptele de cocos, iar amestecul se fierbe la foc mic pana la densitatea dorita. 

Este momentul sa adaugi zaharul, esenta de vanilie si sa stingi focul.

 

 

Daca vrei ca desertul tau sa fie gustos, te poti opri aici. Daca doresti un produs mai elaborat, poti imparti rezultatul obtinut in doua parti, astfel ca in una dintre ele sa adaugi cacao. Se toarna in cupe in straturi intercalate si se pot adauga fructe proaspete sau din dulceata. 

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

2 Comentarii
Denisa

June 25, 2021 at 7:46 am

Pe mine ma incanta foarte mult laptele vegetal de la Naturli, este fara gluten, fara zahar, poate fi consumat de persoanele cu diverse intolerante. Este gustos si hranitor.

Raspunde
4
Ioana

June 28, 2021 at 12:48 pm

Salut, Denisa,

De unde le-ai cumparat mai exact?

Raspunde
4