Mixere cu bol – Opinii si Recenzii in 2021
De la frisca si creme de ciocolata si pana la aluaturi dense pentru paine cu miez afanat, lista retetelor pentru care ai nevoie de un mixer se intinde la nesfarsit. Daca ai ajuns la concluzia ca e musai sa iti cumperi si tu unul, profita de recomandarile noastre, pentru a alege cat mai corect. Girmi IMA4500 este produsul potrivit pentru tine, daca vrei sa poti pregati usor de la cozonaci traditionali, turte, gogosi si pana la prajituri cu blat fraged si glazura. Pentru cei care cauta un model mai mic si cu putere suficienta pentru preparate ocazional, propunem ca alternativa Bosch MFQ36460.
Tabel comparativ
Model de mixer cu stand, suficient de puternic pentru a prepara usor aluaturi de paine si cozonac, cu putere de 1.2kW si capacitate de 2.5kg. Este suficient de greu pentru a oferi stabilitate buna in timpul utilizarii si pune la dispozitie 10 trepte de viteza, pentru gestionarea facila a procesului de omogenizare a compozitiei.
Produsul este insotit doar de carlig si paleta, restul de accesorii specifice necesitand achizitionare separata.
Este o varianta de mixer cu caracteristici tehnice profesionale, care il recomanda pentru persoanele obisnuite sa gateasca mult, care au nevoie de un instrument robust si eficient.
Este o versiune accesibila de mixer, cu bol incapator si design de dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi folosit si intr-o bucatarie limitata ca spatiu. Include bol rotativ, cu uniformizarea facila a compozitiei si mai multe trepte de viteza si este comercializat impreuna cu accesoriile necesare folosirii.
Volumul redus si puterea de 450W limiteaza capacitatea aparatului de a face fata la utilizare intensiva si compozitii cu densitate ridicata.
Daca doresti un mixer practic si de dimensiuni reduse, pentru pregatirea rapida si facila de creme si aluaturi, pentru petreceri si aniversari, acest model poate fi solutia perfecta.
Combinand sistemul de rotatie automata a bolului cu palete conice, concepute special pentru acces la nivelul intregii compozitii, acest model de mixer te ajuta sa prepari rapid orice aluat sau crema. Este prevazut cu ventuze pentru stabilitate si un cablu de alimentare mai lung decat media, care iti ofera mai multa libertate de amplasare.
Bolul confectionat din plastic poate fi mai greu de curatat, daca folosesti ingrediente lipicoase sau colorant alimentar.
Este un produs recomandat pentru utilizare in majoritatea gospodariilor, cu capacitate si putere medie si accesorii compatibile incluse in pachetul de livrare.
Pareri despre cele mai bune mixere cu bol
Philips, Heinner, Tefal, Bosch, Star-light, Myria sunt doar cateva dintre brandurile care iti ofera versiuni de mixere cu bol la preturi bune, cu caracteristici convingatoare si aspect placut. Pentru a alege mai usor, analizeaza pentru inceput cateva dintre cele mai populare modele evaluate de specialistii nostri si apreciate de clientii care le-au testat deja.
Mixer cu bol, profesional:
Girmi IMA4500
Daca vrei sa cumperi un mixer cu bol, profesional, care sa iti ofera suficienta putere pentru a putea pregati aluaturi dense, iti recomandam ca optiune modelul Girmi IMA4500. Include bol cu capacitatea de 6l, confectionat din inox, rezistent si usor de curatat.
Aceasta versiune are o putere de 1200W si 10 trepte de viteza, care te ajuta sa gestionezi cu precizie procesul de pregatire a compozitiei, plus functie Pulse, care iti ofera instant viteza maxima. Capacitatea sa de procesare este de maxim 2.5kg, iar lista accesoriilor incluse in pachetul de livrare cuprinde carlig de amestecare si dispozitiv de malaxare.
Produsul cantareste 7.9kg si are dimensiunile de 46 x 34 x 23cm, o marime medie, usor de integrat in majoritatea bucatariilor. Pentru omogenizarea mai facila a compozitie, mixerul include bol rotativ, iar pentru folosire in cele mai bune conditii, este prevazut cu picioare anti-alunecare, pentru stabilitate cat mai buna.
Mixer cu bol Bosch:
Bosch MFQ36460
Vrei sa ai la dispozitie un dispozitiv eficient si usor de folosit, care sa iti ofere puterea necesara pentru a pregati aluaturi, creme si prajituri, fara prea mult zgomot sau un spatiu ocupat prea mare? Incearca acest mixer cu bol Bosch, cu maner moale, pentru sustinere confortabila, si functionare silentioasa.
Iti pune la dispozitie o putere de 450W, o capacitate maxima de 500g (faina plus ingrediente) sau 500ml (volum al bolului) si cinci trepte de viteza, pentru ajustarea intensitatii de lucru conform necesitatilor.
Include de asemenea functie Turbo si Pulse, pentru momentele in care ai nevoie sa accelerezi procesul, buton care permite ejectarea automata a accesoriilor si sistem patentat, care iti ofera posibilitatea de a inlocui accesoriile standad cu blender. Vine impreuna cu 2 teluri pentru creme, frisca si bezele si 2 spirale pentru aluaturi, plus bol rotativ, care te ajuta sa obtii o compozitie uniforma si cu textura potrivita.
Mixer cu bol Philips:
Philips Viva Collection HR3745/00
Framantare, amestecare si mixare oua sunt cele trei categorii de operatiuni cu ajutorul carora acest model de mixer cu bol Philips iti permite sa pregatesti aproape orice tip de compozitie. Include bol rotativ si palete cu forma conica, concepute special pentru a se potrivi perfect cu recipientul si a ajuta la aerarea mai eficienta a aluatului.
Pentru stabilitate, designul include picioare cu ventuze, iar pentru mobilitate buna in bucatarie, este dotat cu cablu de alimentare cu lungimea de 1.2m. La capitolul putere, produsul iti pune la dispozitie 450W si cinci trepte de viteza, pentru a alege intensitatea potrivita de amestecare.
In ceea ce priveste capacitatea, bolul, realizat din plastic, are volumul de trei litri, suficient pentru majoritatea retetelor concepute pentru familie. Pe lista optiunilor oferite de acest mixer Philips cu bol, pentru utilizare eficienta, este inclus butonul de fixare si desprindere rapida a paletelor si functiile Pulse si Turbo, care permit accelerarea vitezei de rotatie atunci cand este necesar.
Mixer cu bol Heinner:
Heinner Master Collection HPM-1500XMC
Daca te numeri printre pasionatii de patiserie, care vor sa aiba la dispozitie un instrument puternic si incapator, te sfatuim sa iei in considerare ca optiune, modelul de mixer cu bol Heinner Master Collection HPM-1500XMC. Corpul este confectionat din aluminiu turnat si este completat de un bol rotativ, cu miscare eliptica, pentru uniformizare optima a compozitiei, si baza cu suprafata aderenta pentru stabilitate foarte buna.
Este livrat impreuna cu tel si carlig din otel inoxidabil si paleta din aluminiu turnat si permite, in plus, atasarea de accesorii suplimentare precum cap de blender sau masina de tocat. Puterea pusa la dispozitie este de 1.5kW, iar capacitatea bolului este de 5.5litri.
Controlul este asigurat de panoul de comanda cu sase viteze de lucru si de sistemul de siguranta, care iti permite sa pornesti aparatul doar atunci cand ai inchis capacul si ai fixat accesoriile corect. Iti atragem insa atentia ca o parte dintre clientii care l-au testat deja, mentioneaza ca suprafata interioara a bolului nu este finisata foarte bine si poate fi mai greu de curatat cand lucrezi cu compozitii lipicioase sau care se usuca repede.
Mixer cu bol Tefal:
Tefal Prepline HT413
Pentru cei care cauta pachetul perfect pentru completarea electrocasnicelor din bucatarie, am inclus in lista de produse recomandate si acest model de mixer cu bol Tefal, livrat impreuna cu paleta, tel, carlig si vas gradat, care te ajuta sa masori usor si cu precizie ingredientele de care ai nevoie pentru reteta.
Poti folosi mixerul separat sau impreuna cu standul, in functie de durata de preparare a compozitiei si forta necesara pentru omogenizarea acesteia. Produsul este o versiune cu putere de 450W, cu cinci trepte de viteza plus buton Turbo, si pune la dispozitie un bol cu capacitate de 2.5l si sistem rotativ, care ajuta la accesul facil al ustensilelor in interiorul compozitiei.
Mixerul cantareste 2.6kg si are o baza cu suprafata de 20 x 20cm, fiind usor de amplasat si in spatiile mai putin ofertante. Pentru curatare rapida, dispozitivul permite introducerea in masina de spalat vase.
Mixer cu bol inox:
Star-Light SMM-1000W
Cauti combinatia potrivita intre pret si performante? Incearca acest mixer cu bol din inox, cu capacitate de 1kW si vas de 4litri, potrivit pentru aluaturi, creme, bezele si orice tip de compozitie care necesita forta de lucru si un bol care poate accepta o cantitate semnificativa de ingrediente.
Produsul cantareste 6.5kg, ceea ce inseamna stabilitate buna chiar si atunci cand lucrezi cu aluaturi dure. Iti pune la dispozitie 6 viteze de lucru, cu functie Pulse, pentru a te putea adapta cat mai bine procesului de omogenizare si este livrat impreuna cu tel din inox, carlig pentru framantare si paleta pentru amestecare, ambele confectionate din aluminiu.
Modelul de mixer cu bol Star-Light SMM-1000W se numara printre cele mai bune optiuni ca raport dintre cost si caracteristicile oferite, insa, conform clientilor care l-au testat deja, din cauza bratului care nu se ridica suficient de sus, trebuie sa demontezi mai intai accesoriile (paleta, tel etc.) pentru a putea scoate bolul.
Mixer cu bol Myria:
MYRIA MY4018
Din categoria optiunilor de capacitate redusa, disponibile la pret accesibil, pentru cei care pregatesc cantitati mai mici de prajituri, fursecuri, cozonaci sau paine de casa, propunem modelul de mixer cu bol Myria MY4018. Foloseste o putere de 250W, pe care o poti gestiona pe cinci trepte de intensitate si include bol din plastic cu capacitate de 3.5l.
Se numara printre versiunile silentioase, generand sub 85dB in timpul functionarii, are dimensiunile de 186 x 91 x 145mm si cantareste 1.1kg, fiind varianta ideala pentru bucatariile limitate ca suprafata.
Il vei primi impreuna cu doua teluri si doua carlige din inox, care te vor ajuta sa pregatesti aluat pufos si creme gustoase. Butonul care permite detasarea automata a accesoriilor ajuta la schimbarea facila a acestora pentru curatare si depozitare. In plus, ai la dispozitie functia Turbo pentru accelerarea vitezei de rotatie, ideala pentru etapele in care compozitia este deja omogenizata si ai nevoie doar sa finisezi textura.
Mixer vertical cu bol:
Star-Light SMB-300W
Iti place sa gatesti torturi complicate, dulciuri cu aluat pufos sau crocant, cornulete, fursecuri, bezele sau piureuri? Atunci ai cu siguranta nevoie de un mixer de bucatarie cu bol pentru amestecarea rapida si omogena a ingredientelor. Iti propunem ca optiune acest model de la Star-Light, cu putere de 300W si cinci trepte de viteza, plus optiunea Turbo pentru accelerarea vitezei de amestecare, atunci cand este nevoie.
Bolul este confectionat din inox rezistent si iti pune la dispozitie o capacitate de 4l, medie pentru aceasta categorie de produse si ideala pentru utilizare casnica. Poti folosi mixerul in combinatie cu standul, pentru retetele care necesita timp mai mult de procesare, si ca mixer de mana, pentru compozitiile care au nevoie doar de putin ajutor.
Impreuna cu dispozitivul primesti doua carlige pentru malaxarea aluatului si doua palete potrivite pentru creme, frisca si bezele. Iti atragem insa atentia ca bolul nu este autorotativ, deci va trebui sa il rotesti manual din cand in cand, pentru a asigura omogenizarea corecta a compozitiei.
Ghid de cumparare
Structura unui mixer este simpla si include un motor care asigura miscarea rotativa a bratului pe care poti monta diverse extensii (carlig, paleta etc.), plus un bol pentru continut si un picior de sustinere. Acest mecanism te salveaza insa de foarte multa munca si efort.
Rolul acestui ghid este acela de a te ajuta sa alegi cel mai bun mixer cu bol, tinand cont de putere, dimensiune, trepte de viteza, accesorii si alte caracteristici relevante.
Trepte de viteza: Cele mai multe modele pun la dispozitie intre 3 si 12 trepte de viteza, iar cei mai multi dintre utilizatori se pot descurca cu minimul. Esential este sa poti folosi un nivel suficient de lent pentru a putea amesteca ingredientele, fara sa le imprastii peste tot, pana se omogenizeaza, si unul suficient de rapid pentru a obtine o compozitie perfect uniforma si a putea aera o crema sau frisca.
Daca te numeri insa printre persoanele care simt nevoie sa aiba ceva mai mult control asupra texturii obtinute si a intregului proces, orienteaza-te catre mixere cu bol, ieftine si bune, cu minim 5 trepte de intensitate.
Tot in aceasta categori intra si functiile Pulse si Turbo. Ambele duc mixerul la viteza sa maxima de functionare, diferenta dintre cele doua fiind faptul ca in cazul Pulse, aparatul revine la viteza initiala cand iei degetul de pe buton. Sunt folosite pentru a reduce timpul de lucru si a ajuta la omogenizarea mai rapida a compozitiei.
Putere si capacitate: In cazul modelelor cu stand, puterea variaza de la 0.15kW pana la 2.5kW. Daca esti convins ca o putere mai mare inseamna un aparat mai bun, iti vom spune ca exista un indicator mai relevant, numit capacitate de procesare, indicata in grame sau kilograme si exprimata cel mai adesea raportat la faina, in special daca este vorba despre o versiune cu functie de framantare.
Intre cei doi parametri se interpune sistemul de functionare si eficienta sa de folosire a puterii consumate. Pentru ca in multe cazuri, chiar si pentru cele mai bune mixere cu bol, descrierea nu include acest indicator, poti folosi puterea ca criteriu, atat timp cat tii minte ca nu iti ofera o evaluare foarte precisa, ci doar orientativa.
Greutate: In afara cazului in care stii ca trebuie sa muti frecvent aparatul, probabil greutatea este un criteriu caruia nu i-ai acorda foarte multa atentie. Este insa mai importanta decat pare, pentru ca asigura stabilitatea dispozitivului in timpul lucrului.
Numeroase pareri despre cele mai bune mixere cu bol recomanda o varianta de cel putin 6-7kg daca vei lucra frecvent cu aluaturi dense. In caz contrar, aparatul se va misca si va face mai mult zgomot in timpul utilizarii.
Accesorii: Adaptabilitatea unui astfel de dispozitiv se extinde cu cat ai la dispozitie mai multe accesorii.
Elementele obisnuite pe care le vei primi impreuna cu aparatul sunt de regula: carlig pentru invartit aluatul, util pentru turte si paine etc., o versiune cu forma de tel, ideala pentru frisca, creme usoare, glazura si bezele, si o paleta, potrivita pentru aluaturi mai moi, creme mai groase, prajituri, torturi si piure de cartofi. Unele dintre ele vor fi insotite de asemenea de un accesoriu care permite adaugare de ingrediente suplimentare fara a face mizerie.
Daca ai ales un model de mixer cu bol Heinner, Bosch, Philips sau orice alt brand care permite atasarea de accesori suplimentare fata de cele de baza, il poti completa treptat cu elemente precum: cutit de feliat, roller pentru paste, storcator de fructe, cap de macinat, tocator de carne, sistem pentru umplut carnati, accesoriu pentru inghetata, blender, masina de ravioli etc.
Mod de rotire: Doua sunt functiile care difera de functionarea clasica si te pot ajuta sa obtii mai repede rezultatul dorit, in forma sa cea mai buna. Prima este rotirea bolului fata de piciorul fix si cea de-a doua este miscarea eliptica a capului mixerului. Ambele au fost concepute pentru a asigura accesul facil al accesoriilor pe intreaga suprafata a bolului si uniformizarea mai rapida a compozitiei.
Dimensiuni: Daca locuiesti intr-un apartament cu bucatarie mica sau iti place sa ai totul pus la punct pana in cele mai mici detalii, vei dori sa evaluezi cu atentie spatiul disponibil si dimensiunile aparatului inainte sa alegi un astfel de dispozitiv.
De cele mai multe ori, marimea totala a dispozitivului este in stransa legatura cu capacitatea bolului, care depinde de cantitatea de preparat pe care obisnuiesti sa o pregatesti. Bolurile au in general intre 2 si 10litri, cele mai frecvent folosite in locuinta fiind cele de 3 – 4litri, care imbina echilibrat cerintele de capacitate si spatiu ocupat.
Material: Cele mai rezistente modele sunt cele confectionate integral din inox, insa exista si variante care combina cu succes inoxul in zonele de solicitare maxima, cu plasticul in ariile care tin de cosmetizare si profil.
In ceea ce priveste bolul, iti putem spune ca inoxul rezista mai bine la variatii de temperatura, nu absoarbe mirosuri si gusturi si resturile alimentare, inclusiv cele lipicioase sau uscate, se indeparteaza mult mai usor. Sunt insa ceva mai grele si mai scumpe.
Nivel de zgomot: Putine aparate electrocasnice puternice reusesc sa functioneze fara un minim de deranj sonor. Acesta este si cazul mixerelor. Majoritatea se incadreaza intre 80 si 95dB, nivel destul de ridicat.
Pentru ca nu se folosesc pentru perioade lungi de timp, acest aspect nu reprezinta de obicei o problema. Daca locuiesti insa intr-un bloc cu pereti subtiri sau esti mai sensibil la sunete puternice, iti recomandam sa cauti o versiune de mixer cu bol, ieftin si bun, promovat ca silentios.
Intrebari frecvente
In ce magazine fizice gasesc mixer cu bol Delimano?
Daca vrei sa cumperi un mixer din marca Delimano si nu esti dispus sa il achizitionezi online sau folosind comanda telefonica disponibila in prezentarile teleshoping, poti cauta modelul in reteaua Top Shop din Bucuresti, Iasi, Cluj sau Timisoara.
Cat consuma un mixer cu bol?
Un mixer vertical cu bol consuma intr-o ora numarul de watti precizati ca putere nominala, daca il folosesti 60 de minute in continuu. In practica, consumul este mult mai redus, pentru ca de obicei aparatul este oprit periodic pentru adaugarea de ingrediente si verificarea consistentei si foarte rar este utilizat timp de o ora intreaga. Deci, daca ai cumparat o versiune de 1.2kW si o utilizezi pentru 20 de minute, aparatul tau va consuma 0.4kW.
Pot face aluat la un mixer cu bol sau trebuie sa folosesc un robot de bucatarie?
Aproape orice model de mixer cu bol la un pret bun iti permite sa faci aluat, limitarea provenind doar din puterea disponibila, care este recomandat sa fie peste 200 – 250W, si accesul la un accesoriu de tip carlig, necesar pentru framantarea compozitiei. Nu este deci nevoie de un robot de bucatarie, ci doar de mixerul potrivit.
Retete pentru care ai nevoie neaparat de un mixer cu bol rotativ
Un mixer cu bol rotativ te ajuta sa omogenizezi mai usor compozitia, fara sa fie nevoie sa modifici tu, manual, pozitia recipientului pentru a acoperi intreaga suprafata. Un astfel de dispozitiv iti poate fi de mare ajutor intr-o varietate de retete, dintre care iti mentionam doua dintre cele mai populare.
Maioneza
Desi nu ai nevoie de un mixer cu bol, profesional, pentru a face maioneza, fiind suficient si unul cu putere redusa sau medie, ar fi bine sa ai la dispozitie unul cu bol rotativ care asigura uniformizarea completa a ingredientelor.
Si daca tot vorbim despre ingrediente, pentru o maioneza gustoasa si pufoasa ai nevoie de 2 galbenusuri de ou crude si 2 fierte, 2 lingurite de mustar, 2 lingurite de suc de lamaie si 350ml ulei de floarea soarelui sau o combinatie cu ulei de masline.
Este important sa sfarami foarte bine galbenusurile fierte si sa folosesti o viteza medie de amestecare in prima etapa, cand omogenizezi doar ouale si mustarul. O data ce incepi sa adaugi uleiul, va fi mai intelept sa alegi o viteza redusa, pentru a evita stropirea.
Gogosi
Daca tocmai ai cumparat un mixer cu bol, la pret bun, si vrei sa pregatesti ceva gustos, iti recomandam sa incerci clasicele gogosi. Ai nevoie de 500g faina, 350ml lapte, 10g drojdie uscata, 10g zahar pudra, 2 galbenusuri, sare, 1 lingura de zahar, coaja de lamaie, ulei pentru prajit.
Amesteca drojdia cu laptele putin incalzit si asteapta pana face spuma. Adauga galbenusurile si 300g faina si amesteca-le cu mixerul, folosind la inceput paletele, cu o viteza redusa si apoi crescand treptat intensitatea.
Adauga un praf de sare, coaja de lamaie rasa, zahar cu aroma de vanilie si restul de 200g faina si inlocuieste paleta cu carligul de malaxare. Amesteca pana cand aluatul este moale si omogen, apoi lasa la dospit.