Multicookere – Opinii si Recenzii in 2021
Pentru ca inlocuiesc cu succes mai multe aparate electrocasnice de care ai nevoie in bucatarie, multicookerele sunt o solutie ideala pentru persoanele care adora sa gateasca o varietate de retete gustoase. Daca te-ai gandit ca este timpul sa profiti si tu de beneficiile acestui tip de dispozitiv, te ajutam cu cateva recomandari utile. Philips HD4749/70 este o versiune cu capacitate potrivita pentru 3 – 4 persoane, putere medie si o varietate de programe de gatire si functii utile, care iti ofera cam tot ce ai nevoie la capitolul procesare termica a alimentelor. Daca nu planuiesti sa folosesti zilnic produsul si vrei mai curand sa ai la dispozitie un astfel de aparat pentru sarbatori sau petreceri aniversare, iti recomandam ca alternativa Tefal Fuzzy Logic RK-705.
Tabel comparativ
Model performant, dotat cu functie slow-cooker, cronometru, 22 de programe predefinite si posibilitatea de a salva retete personalizate, ideal pentru familiile cu 3 – 4 membri. Este prevazut cu oala acoperita cu strat antiderent din ceramica si permite curatarea in masina de spalat vase, economisind timp pretios.
Se numara printre optiunile care nu folosesc gatitul sub presiune, ceea ce inseamna ca timpul de preparare este echivalent cu cel al gatitutului la aragaz sau putin mai mare, daca vorbim despre optiunea de slow-cooking.
Este o solutie eficienta pentru cei care gatesc frecvent si doresc sa aiba la dispozitie mai multe modalitati de preparare termica a mancarii, in acelasi dispozitiv.
Noua programe predefinite pentru pregatirea corecta a celor mai gustoase retete, posibilitatea de a programa pornirea procesului de gatire si functia de mentinere calda a mancarii - sunt doar cateva dintre atuurile acestui produs. Are o capacitate suficient de mare pentru a fi folosit in familii de 3-4 persoane, iar bolul interior este mai gros decat la alte modele, pentru incalzire uniforma.
Puterea de doar 600W, la o capacitate de 5litri, face ca acest produs sa necesite un timp mai mare pentru finalizarea gatirii si sa fie mai putin recomandat pentru utilizare intensiva.
Multicooker pentru folosire ocazionala in familie, disponibil si la un pret atractiv pentru cumparatori.
Este modelul potrivit daca vrei sa achizitionezi un multicooker care foloseste presiunea aburului la gatit, pentru a oferi un timp mai scurt de preparare si o concentratie mai ridicata de substante nutritive mentinute in interior. Include 18 programe de lucru, protectie pentru copii si timer care permite programarea procesului de gatire a alimentelor.
Are o putere de 700W, putin sub media categoriei, ceea ce poate inseamna o prelungire a timpului de gatire, fata de modele mai puternice.
Se numara printre cele mai bune optiuni disponibile la un pret accesibil, care iti pune la dispozitie optiunea de gatire sub presiune.
Pareri despre cele mai bune multicookere
Cauti un multicooker la pret bun si nu stii de unde sa incepi? Arunca o privire modelelor de mai jos, insotite de prezentarea caracteristicilor tehnice si selectate in functie de evaluarile clientilor care le-au testat. Foloseste informatiile pentru a identifica mai usor versiunea potrivita pentru necesitatile familiei tale.
Multicooker Philips:
Philips HD4749/70
Saute, gatit la aburi, copt, inabusit – sunt doar cateva dintre cele 22 de programe predefinite pe care ti le pune la dispozitie modelul de multicooker Philips HD4749/70. Este o versiune fara presiune, potrivit pentru persoanele care nu au nevoie neaparat de un instrument de gatit super rapid.
Face parte din categoria modelelor cu capacitate de 5litri, ceea ce inseamna ca este ideal pentru familiile cu 3 – 4 persoane si foloseste o putere de 1070W, optima pentru acest volum de alimente. Se evidentiaza prin prezenta functiei de cronometru, care permite programarea pregatirii retetelor, oala interioara cu invelis ceramic, ce previne lipirea, si posibilitatea de includere a accesoriilor in masina de spalat vase pentru curatare rapida.
Este prevazut cu functie Slow-cooker si de incalzire 3D, care asigura gatirea uniforma a preparatelor, iti ofera posibilitatea de a salva programe proprii de gatit si mentine mancarea calda pana cand toti ai casei s-au asezat la masa.
Philips HD3037/70
Formatul jos, cu baza incapatoare si capac fara valve, iti spune din prima ca ai de-a face cu un multicooker din categoria celor fara presiune, recomandate pentru slow-cooking, fierbere, coacere, prajire, gatire la aburi etc. Te va impresiona prin exteriorul metalic, confectionat din inox rezistent si capacul de un alb imaculat, prevazut cu maner rotativ pentru manevrare facila.
Include 12 programe predefinite, care te ajuta sa gatesti bine cele mai populare retete, indiferent cat de putin familiarizat esti cu arta culinara, si este livrat impreuna cu oala interioara cu pereti de 2mm, care asigura gatirea uniforma, impreuna cu sistemul de incalzire 3D.
La capitolul control si programare, iti putem spune ca modelul de multicooker Philips HD3037/70 este prevazut cu cronometru, care permite inceperea procesului de gatire la ora dorita si iti ofera in plus posibilitatea de seta temperatura si timpul de expunere la caldura. Poti pastra mancarea calda in interior pentru pana la 24 de ore, iar in ceea ce priveste intretinerea, nu trebuie sa-ti faci griji pentru curatenie, pentru ca oala interioara poate fi introdusa pur si simplu in masina de spalat.
PHILIPS Viva Collection HD4731/70
Ai copii mici in casa si cauti o versiune cu functie de blocare a meniului? Modelul de multicooker Philips Viva Collection HD4731/70 iti ofera aceasta optiune si multe altele. Este o varianta cu capacitate de 5litri si putere de 980W, potrivita pentru intreaga familie, care gateste aproape singura, datorita gradului ridicat de automatizare a parametrilor de functionare.
Astfel, ai la dispozitie 22 de programe de gatire, printre care slow-cooking, coacere, prajire si gatire la abur, pentru cea din urma varianta pachetul incluzand si un cos special pentru sustinerea alimentelor. Oala interioara este acoperita cu ceramica, pentru a preveni lipirea si a asigura o incalzire uniforma.
Produsul este prevazut cu cronometru, care ofera posibilitatea de a programa prepararea alimentelor, in functie de orarul celor din casa si a timpului disponibil. Pe lista de accesorii comercializate impreuna cu multicooker Philips hd4731/70 mai sunt incluse lingura, spatula, pahar gradat si carte cu retete gandite in mod special pentru a acoperi cele mai apreciate mancaruri si functiile de baza ale aparatului.
MulticookerTefal:
Tefal Fuzzy Logic RK-705
Vrei sa cumperi un dispozitiv de calitate, fabricat de un producator renumit si de incredere, dar nu ai nevoie neaparat de o versiune pentru utilizare intensiva? Multicooker Tefal Fuzzy Logic RK-705 se potriveste perfect cerintelor tale. Este o versiune de tip slow-cooker, cu capacitate de 5l, suficienta pentru 3 – 4 persoane si putere de 600W, ideala pentru cei care utilizeaza acest tip de aparat in mod ocazional.
Daca iti faci griji ca este o varianta prea simpla, nu este cazul. Este prevazut cu cronometru, care permite setarea personalizata a timpului de gatire, timer pentru programarea pornirii la o anumita ora si posibilitatea de a mentine mancarea la cald dupa finalizare, pana cand este momentul servirii (pana la 24 de ore).
Bolul din interior este conceput special pentru a asigura o incalzire uniforma, peretii avand o grosime de 2mm, iar interiorul este acoperit cu strat ceramic pentru a preveni lipirea alimentelor. Tefal MultiCooker este prevazut in plus cu 9 programe predefinite de gatire, care te ajuta sa te descurci usor chiar daca nu stii sa faci mancare.
Multicooker Delimano:
Delimano 18in1
Dupa cum spune si denumirea, aceasta versiune de multicooker include 18 programe. Dintre acestea 17 sunt predefinite si ultima functie iti permite sa creezi propriul tau program de gatit, setand temperatura si timpul de expunere la caldura. Include oala cu capacitate de 5litri, interior acoperit cu strat antiaderent din teflon si prevazut cu gradatii care ajuta la potrivirea ingredientelor.
Capacul este in acest caz unul cu inchidere etansa si valva de eliberarea a presiunii create de vapori, ceea ce inseamna un timp mai redus de gatire si mai putin miros de mancare in casa. Se opreste automat si poate fi programat cu o seara inainte pentru a pregati micul dejun la ora la care te trezesti de obicei.
La categoria securitate, iti putem spune ca este un aparat gandit pentru familie, cu protectie pentru copii, care permite blocarea meniului si protectie la supraincalzire. Panoul de control este digital, de tip touch si include, in plus, functie de mentinere calda a preparatelor. In cazul produsului Delimano multicooker 18 in 1, retete interesante si adaptate gasesti cel mai usor pe site-ul producatorului.
Multicooker Oursson:
Oursson MP5005PSD/DC
Designul robust, cu unghiuri drepte si panou de control conceput pentru functionalitate optima, te duce cu gandul la un dispozitiv profesional din primul moment in care privesti acest model de multicooker Oursson. Este o versiune care functioneaza cu presiune, dupa cum iti poti da seama usor dupa capacul cu structura complexa, prevazut cu mai multe vale, care iti ofera posibilitatea de a regla manual presiunea eliminata.
Te va impresiona de asemenea si prin numarul extins de programe predefinite, care acopera 45 de situatii culinare in care vei gati ca un bucatar cu experienta, fara sa ai nevoie de prea multe notiuni teoretice. Pentru ca detii controlul asupra presiunii, il poti folosi pentru a obtine preparate foarte rapid, folosind setarile maxime, dar si cu rol de slow-cooker, rice-cooker sau pentru a prepara iaurt delicios de casa.
Permite programarea la ora dorita, mentinerea calda a mancarii si reincalzirea preparatelor atunci cand este nevoie si il poti folosi de asemenea si pentru sterilizare.
Multicooker Heinner:
Heinner HPCK-6IX
Daca gatesti frecvent si in cantitati mari si vrei sa reduci cat mai mult timpul petrecut cu pregatirea mancarii, iti recomandam sa incerci acest model de multicooker Heinner sub presiune. Iti pune la dispozitie oala interioara cu strat antiaderent din teflon, cu capacitatea neta de 4.5litri, potrivita pentru intreaga familie, si 15 programe predefinite.
Iti place sa gestionezi singura procesul de gatire? Heinner HPCK-6IX iti ofera posibilitatea de a seta dupa propriile preferinte, atat temperatura de gatire, cat si presiunea din interior, pe trei trepte de intensitate. Il poti folosi atat pentru fripturi, tocanite si mamaliga, cat si pentru chec-uri sau alte deserturi.
Panoul de control este prevazut cu afisaj digital si butoane touch usor de folosit. Pentru ca manualul inclus impreuna cu produsul este limitat ca indicatii si retete, conform clientilor care au achizitionat deja produsul, va fi insa nevoie sa cauti online mai multe informatii pentru retetele preferate.
Multicooker Victronic:
Victronic VC9127
Cu o capacitate de 4litri si putere de 860W, versiunea de multicooker Victronic VC9127 se numara printre optiunile recomandate pentru gospodariile cu 1 – 3 persoane, in care va fi folosit ocazional, in paralele cu sistemele clasice de gatit.
Bolul este confectionat din aluminiu de 1.5mm, pentru uniformizare mai buna a temperaturii, iar interiorul este acoperit cu strat antiaderent de teflon, care previne lipirea alimentelor si asigura curatarea facila dupa utilizare. Produsul este prevazut cu 10 programe predefinite, printre care se numara optiunile de gatire a orezului, cerealelor, si iaurtului, si poate fi folosit pentru coacere, prajire, gatire la aburi.
Permite programarea pornirii la o ora prestabilita si trece automat in modul de mentinere calda a mancarii, dupa ce procesul de gatire s-a finalizat. Include timer pentru stabilirea timpului de expunere la caldura si este livrat impreuna cu recipient pentru masurarea ingredientelor si ustensilele necesare pentru gatirea la aburi.
Crock-pot Express Multicooker:
Crock-Pot Express CSC051X
Saute, supa, desert, carne de pasare, iaurt, orez, fasole, carne si tocane sunt cele 8 programe predefinite puse la dispozitie de Crock-pot Expres Multicooker. Pe langa optiunile prestabilite, sa adauga modul Manual care iti ofera libertate totala in gestionarea conditiilor de preparare, pentru retetele personalizate pe care doresti sa le gatesti.
Aparatul functioneaza in patru moduri de lucru: aburi, gatire lenta, sub presiune si mentinere la cald, pe care le poti alege in functie de timpul pe care il ai la dispozitie, reteta preparata si momentul in care vei servi masa.
Este o versiune cu presiune si un capac etans pe masura, cu valve, maner robust si sistem de blocare, si permite reglarea acestui parametru, precum si a temperaturii, direct de la panoul de control digital cu taste touch. Are capacitatea de 5.6litri, volum suficient pentru a pregati frecvent mancarea in familii de 3 – 4 persoane si include functia de Start intarziat care permite stabilirea orei de incepere a gatirii pentru potrivirea cu orarul familiei.
Ghid de cumparare
Multicookerul este in esenta format dintr-o oala si un dispozitiv de incalzire alimentat cu electricitate. Dincolo de cele doua elemente de baza vei gasi insa o mare varietate de modele si optiuni tehnice.
Rolul acestui ghid este acela de a-ti prezenta pe scurt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont pentru a alege cel mai bun multicooker pentru familia ta, incepand de la capacitate si putere si finalizand cu accesoriile incluse in pachet.
Categorii: Sub denumirea de multicooker vei gasi doua categorii de produse destul de similare, care iti ofera posibilitatea de a prepara termic mancarea in mai multe variante (la aburi, fiert, prajit, copt etc.). Ceea ce le separa este folosirea aburilor sub presiune, sistem care scade durata de preparare. Vei gasi astfel pe piata modele de multicookere, la preturi bune, cu si fara presiune.
Le poti recunoaste usor datorita capacului cu design diferit. In timp ce optiunile care folosesc presiunea sunt prevazute cu capac cu inchidere etansa si valve, cele de tip slow-cooker includ adesea capace din sticla sau din plastic ori inox, simple, cu format compact, fara alte detalii structurale in afara manerului care permite deschidere facila.
Daca vrei sa stii cum sa alegi intre cele doua iti vom spune ca optiunile care folosesc presiunea inalta consuma mai putin si gatesc mult mai repede mancarea, fierband de exemplu orezul in doar cateva minute, in timp ce modelele fara presiune au nevoie de semnificativ mai mult timp.
Capacitate: Un astfel de dispozitiv poate avea de la 1.5l si pana la 10litri. Cele mai populare modele sunt cele care se incadreaza intre 4 – 5 litri, capacitate suficienta pentru o familie de 3 – 4 persoane. Modelele de 2 – 3litri sunt recomandate pentru cupluri, iar cele sub 2litri pentru cei care gatesc pentru o singura persoana. Versiunile de peste 6 litri sunt mai potrivite pentru gospodariile cu peste 6 persoane si pentru petreceri.
Desi poti alege foarte usor volumul optim pentru numarul de persoane pentru care gatesti in mod obisnuit, cele mai multe pareri despre cele mai bune multicookere sustin ca este mai intelept sa te orientezi catre o versiune putin mai mare, pentru ca poti oricand umple oala doar pe jumatate, dar niciodata cu varf. Nu uita de asemenea si ca oala din interior este rotunda si ca ai nevoie de spatiu daca vrei sa gatesti bucati mari de carne sau legume intregi.
Putere: Acest indicator variaza in functie de capacitatea de incarcare, avand de regula valori intre 500 si 1500W. Daca ai de gand sa folosesti aparatul frecvent, cel mai bun multicooker pentru tine va fi unul care iti pune la dispozitie cel putin 900W, in caz contrar folosirea implicand un timp de asteptare mai mare, sesizabil in utilizarea zilnica. Pentru cei care cumpara aparatul pentru utz ocazional, sunt suficiente si alternative cu putere sub 900W.
Functii: Functiile puse la dispozitie de acest tip de dispozitiv pot fi impartite in doua categorii. Cele de baza implica timer si oprire automata sau/si semnal acustic, controlul temperaturii si posibilitatea de a mentine alimentele calde in interior pentru mai mult timp.
Urmeaza o lista extinsa de programe predefinite de gatire care poate include intre 4 si 45 de optiuni, ce acopera cele mai frecvente alimente si moduri de preparare termica cu care intri in contact in viata de zi cu zi: orez, paste, supa, carne, vegetale, iaurt, gem, compot, fierbere, coacere, gatire la abur etc.
Toate modelele iti permit sa definesti programe personalizate de gatire introducand temperatura, timpul de gatire si presiunea (in cazul versiunilor cu presiune inalta), dar numai cele mai bune multicookere iti ofera si posibilitatea de a le salva in memorie.
O functie deosebit de utila este cea de programare a inceperii prepararii termice, disponibila de asemenea la unele dintre produsele de pe piata.
Accesorii: Toate modelele de multicookere ieftine si bune includ oala de interior, confectionata din inox, aluminiu teflonat sau ceramica, capacul si de regula o spatula pentru amestecarea continutului alimentar. Pentru a curata cat mai usor componentele dupa folosire, iti recomandam sa alegi o versiune de oala cu interior antiaderent (ceramica sau strat suplimentar adaugat) si sa cauti o versiune care permite includerea accesoriilor in masina de spalat vase.
In unele cazuri, la aceste elemente se adauga cos/sita pentru gatire la aburi, una sau doua recipiente folosite ca masuri, lingura si carte de retete care explica detaliat cum se foloseste dispozitivul.
Intrebari frecvente
Gasesc online retete pentru multicooker sau primesc manual la achizitie?
Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta retetelor pe care le poti pregati la un multicooker ieftin si bun, pentru ca acestea sunt disponibile pe Internet atat pe site-uri culinare, cat si sub forma de colectii tip carte de gatit, in format pdf sau tiparit. Retete vei mai gasi de asemenea, de obicei, si in manualul livrat impreuna cu dispozitivul, in special daca este vorba despre o versiune de produs premium.
Se poate prepara paine la multicooker?
Pentru cei care doresc sa achizitioneze un multicooker la un pret bun si nu stiu sigur daca este un aparat potrivit si pentru produse de panificatie, venim cu vesti linistitoare. Poti pregati cea mai buna si mai pufoasa paine de casa, foarte simplu, folosind functia de coacere disponibila in meniul acestui tip de aparat.
Iese, daca fac mamaliga la multicooker?
Din review-urile oferite de cei care au testat reteta de mamaliga la multicooker reiese ca intr-adevar, poti sa prepari si acest produs traditional, folosind un astfel de aparat. Iti recomandam insa sa cauti o reteta detaliata, publicata fie de producatorul dispozitivului, fie de o persoana care a verificat-o, pentru ca trebuie sa folosesti combinat mai multe functii din cele disponibile.
Primesc carte de retete la multicooker Philips?
Majoritatea modelelor de multicooker Philips sunt livrate impreuna cu o carte de retete.
Unde gasesc retete multicooker Tefal?
Numeroase retete pentru versiunile de multicooker Tefal disponibile pe piata sunt publicate chiar pe site-ul producatorului, deci pentru inceput nu va fi nevoie sa cauti prea mult. La fel de la indemana este si cartea de retete inclusa de regula in cutia produsului, la livrare. Daca vrei ceva mai mult, vei gasi cu siguranta retete pe diverse site-uri de profil culinar, cu toate instructiunile necesare pentru a obtine un produs gustos.
Care sunt cele mai laudate retete la multicooker Delimano?
Printre cele mai apreciate retete pe care iti recomandam sa le incerci la un multicooker Delimano se numara supa cu taitei, somonul copt, costite in sos, paste cu branza, pui intreg copt, orez turcesc cu piept de pui, paine de casa, clatite.
Retete multicooker
Multicookerul simplifica foarte mult procesul de gatire, indiferent de reteta, reducand timpul pe care trebuie sa il petreci in bucatarie. Singurul aspect care te poate pune in dificultate este absenta informatiilor care te ajuta sa intelegi si sa alegi programul potrivit pentru fiecare preparat. Iata cum se obtin doua dintre cele mai populare mancaruri pentru care poti folosi acest dispozitiv.
Friptura de porc la multicooker
Oursson Multicooker se numara printre optiunile care functioneaza sub presiune, ceea ce inseamna ca in acest caz vei obtine un preparat gustos, suculent si cu gust intens, in timp mai scurt decat in cazul unui slow-cooker.
Pregatirea este simpla. Foloseste cutitul pentru a intepa in mai multe locuri bucata de carne, permitand astfel condimentelor sa patrunda in interior. Aplica un amestec de sare si piper, masand usor pentru a stimula patrunderea in interior.
Intr-un castron, combina sos de soia, mustar, ulei de masline si usturoi zdrobit. Omogenizeaza si aplica peste carne cu o pensula, lasand apoi la marinat peste noapte. Pune carnea in vasul de gatit, inchide capacul si alege modul Carne (Beef), presiunea 4 si durata de 30 de minute. Dupa finalizarea timpului, intoarce carnea pe cealata parte si repeta procesul. Serveste impreuna cu legume proaspete.
Cartofi la multicooker
Daca ai in casa un Philips MultiCooker, sigur te gandesti sa prepari, printre multele retete apetisante, si cativa cartofi. Iti propunem o varianta simpla si rapida, cu unt, ulei de masline, sare, piper, parmesan ras si frunze proaspete de busuioc. Pasii sunt simpli.
Mai intai adaugi uleiul si untul in multicooker, activezi optiunea Boil si setezi timer-ul la 10 minute. Intre timp, tai doi – trei cartofi in cubulete si cand programul s-a oprit si untul este topit, ii adaugi in oala, impreuna cu jumatate de masura de apa, sare si piper dupa gust. Apesi din nou Boil, de data aceasta cu o durata de 30 minute si cat timp aparatul isi face treaba, toci marunt cateva frunze de busuioc si un catel de usturoi.
Cand au trecut 15 minute de la inceperea gatirii cartofilor, adaugi usturoiul peste ei. La finalizarea programului scoti cubuletele putin rumene, torni peste ele sosul format in oala, presari busuiocul, razi parmezan dupa preferinte si ii servesti calzi.
Aceleasi retete pot fi obtinute rapid si usor si cu Delimano Multicooker sau modele de la Tefal, Heinner etc. cu ajutorul detaliilor din manualul aparatului sau a retetelor disponibile pe internet.
Salut! Mulțumim pentru informațiile extensive. Am cumpărat pentru mama mea un multicooker de la Heinner, cel negru, care nu gătește sub presiune, și sunt mega incantata de el. Programul prestabilit pentru supe, de exemplu, e de 2 ore, dar ea e gata undeva la 40 minute. Pentru mine ma gândeam la un multicooker crockpot, asta gătește sub presiune și teoretic zice ca timpul de gătire e mai mic. Oamenii zic însă că durează cam 10-15 minute sa se presurizeze vasul, și după ce timpul de gătire e gata, mai durează încă 20-30 min sa se depresurizeze natural – in cazul… Read more »
Salut! Multumesc si eu pentru feedbackul incurajator! Eu as zice ca crockpot-urile sunt, de regula, recomandate cand te intereseaza calitatea preparatului, nu musai sa fie gata cat mai repede. Acum fiecare stie cam ce stil de gatit prefera – la un crock pot poti face supa de oase, de pilda, si sa o folosesti ca baza pentru mancaruri. Ce e diferit la crockpot e functia de slow cooker, care face mancarea mult mai aromata. Atunci cand functioneaza si cu presiune, practic imbina avantajul gatitului rapid cu acel al gustului, despre care toti spun ca se obtine doar la metoda slow… Read more »