Termometre de bucatarie – Opinii si Recenzii in 2021
Gatitul e pentru multi o adevarata placere, mai ales atunci cand exista instrumente moderne care sa ajute ca totul sa se faca mult mai simplu, asa cum e cazul celor mai bune termometre de bucatarie, pentru care opteaza persoanele care doresc sa stie exact temperatura unui preparat sau pe cea care exista in interiorul unui aparat de gatit. Daca si pe tine te intereseaza astfel de articole care ti-ar putea usura munca, le poti alege din lista de mai jos. Primul loc a ocupat de Zokura, pentru cuptor, un model analogic, ce afiseaza date in intervalul 0-300 grade Celsius, confectionat din materiale de calitate, rezistente la temperaturi inalte. Daca ceea ce cauti e un aparat care sa masoare interiorul preparatelor, pe pozitia secunda avem Hendi, cu sonda pliabila.
Tabel comparativ
Este un termometru recomandat pentru a masura temperatura din interiorul unui cuptor, fiind realizat in asa fel incat sa nu se deterioreze atunci cand aceasta atinge o intensitate mare a caldurii (maxim 300 de grade Celsius). Este fabricat din inox si sticla termorezistenta, detine o agatatoare si o baza solida.
Nu il poti utiliza pentru a sti cate grade se afla in interiorul preparatelor, deoarece nu are sonda, fiind un model analogic, pentru cuptor.
E un termometru de bucatarie care va fi foarte util gospodinelor care nu au un cuptor ce sa permita setarea gradelor.
Produsul acesta poate fi utilizat pentru a masura cate grade se afla la interiorul unui preparat, totul facandu-se cu usurinta, cu ajutorul unei tije confectionate din inox. Poate actiona atat asupra mancarurilor foarte reci (-50 grade Celsius), cat si foarte fierbinti (300 grade Celsius) si are functii care vor imbunatati experienta.
Fiind un model cu sonda, doar tija rezista la temperaturile ridicate, asadar nu il poti introduce in totalitate in cuptor.
E un instrument care iti va fi de mare ajutor in bucatarie, pentru a afla cate grade au anumite preparate in interior.
Reprezinta un termometru de bucatarie, digital, care afiseaza precis si citet datele rezultate in urma masuratorilor si care e usor de luat mereu cu tine, deoarece are dimensiuni reduse. Vine cu functii utile, precum \\\"hold\\\" si inchidere automata si poate actiona atat asupra preparatelor lichide, cat si a celor solid.
Temperatura maxima pe care o poate indica e de doar 200 de grade Celsius, ceea ce pentru anumite preparat ar putea fi prea putin.
Iti recomandam acest produs, daca ai nevoie de un termometru digital care sa iti indice temperatura preparatelor lichide sau solide.
Pareri despre cele mai bune termometre de bucatarie
Termometrul de bucatarie e un instrument din ce in ce mai popular, iar daca tu crezi ca e nevoie de el si la tine in locuinta, ai mai jos o lista din care poti alege un produs de top.
Termometru de cuptor
Zokura, pentru cuptor
Daca vrei sa ai parte de o buna precizie atunci cand faci pizza sau alte tipuri de preparate care necesita utilizarea cuptorului, ai nevoie de un termometru care sa masoare intensitatea caldurii din interiorul acestui aparat de gatit. Produsul despre care vorbim acum e unul analogic, confectionat din metal, mai exact inox, pentru a rezista unor temperaturi foarte inalte.
Acest termometru de cuptor are un cadran rotund, pe care indica cu ajutorul unui ac gradele la care s-a ajuns, in intervalul 0-300 de grade Celsius. El e realizat din sticla rezistenta la temperaturi foarte crescute. In partea de sus are agatatoare, iar baza este confectionata in asa fel incat sa ofere o buna stabilitate.
Prezentul termometru pentru cuptor de aragaz, poate fi utilizat la deserturi, dar si alte bunatati. Scara de temperatura folosita este exprimata in grade Celsius, asadar, nu e o buna alegere pentru persoanele obisnuite cu sistemul de notare si masura Fahrenheit. Diametrul are o valoare de circa 6 cm.
Hendi, 50/300°C
Atunci cand aparatul tau de gatit nu are functia de a indica temperatura care se afla la interior, poti folosi un termometru de cuptor, pentru bucatarie, ca acesta despre care vorbim acum. E un model analogic (nu extrem de precis), confectionat din inox si sticla termorezistenta, pentru a fi capabil sa functioneze la temperaturi foarte inalte.
Acest produs poate fi un bun termometru pentru un cuptor din caramida, poate fi introdus in constructiile clasice ale aragazelor sau folosit in tot felul de aparate de gatit. Articolul e capabil sa masoare intre 50 si 300 de grade Celsius, neafisand temperatura si in grade Fahrenheit.
Referitor la modul in care arata, instrumentul are un diametru de 6 cm. Din pacate, multi utilizatori reclama faptul ca in timpul folosirii, ecranul se poate innegri, moment in care sunt foarte dificil de citit datele pe care le afiseaza. Este de culoare gri si are o greutate de doar 50 de grame.
Cewal 2001
Vrem sa iti vorbim acum despre un termometru care va fi de un real folos atunci cand doresti sa masori temperaturile inalte din cuptoare sau din tot felul de preparate ori amestecuri atat lichide, cat si solida. Este un model analogic, ceea ce inseamna ca nu e extrem de precis.
Produsul acesta lucreaza cu ajutorul unei tije care se afla la capatul unui cablu lung de 1100 mm si care e rezista la temperaturi cuprinse intre 0 si 500 de grade Celsius. Ai insa grija la carcasa acestui dispozitiv, deoarece senzorul care se ocupa de indicarea gradelor este mai sensibil si nu trebuie expus la mai mult de 100 de grade Celsius.
Acest termometru, pentru cuptor de pizza (si nu numai), are un diametru total de 12 cm si o grosime de 1 cm. Este confectionat din otel inoxidabil, pentru a fi cat mai rezistent si durabil. Are un pret de achizitie semnificativ, mult mai mare in comparatie cu alte produse prezentate in lista noastra.
Termometru digital de bucatarie
Hendi, cu sonda pliabila
Pentru a afla cu usurinta si mare precizie temperatura pe care o au anumite preparate la interior, iti recomandam folosirea acestui termometru de bucatarie, care e dotat cu o sonda de 11 cm, confectionata din otel inoxidabil, care se pliaza in lateral pentru a fi depozitat cu usurinta.
Acest produs indica valori minime de -50 grade Celsius si maxime de 300 grade Celsius, dar poate fi setat in asa fel incat sa afiseze si grade in sistemul Fahrenheit. Masurarea se face cu mare precizie, iar datele sunt usor de citit cu ajutorul ecranului digital. Pentru a lucra, are nevoie de o baterie care e inclusa in pachetul de achizitie.
Functiile utile pe care le regasim la acest produs (care poate fi pentru multi cel mai bun termometru de bucatarie) sunt mod blocare (necesar atunci cand vrei sa monitorizezi temperatura in mod continuu) si inchidere automata (pentru economisirea bateriei). Produsul este dotat cu o agatatoare de tip snur, pentru a-l manevra si depozita cu usurinta. Dimensiunile acestui articol sunt de 11 x 15 cm, iar culoarea e albastra.
Hendi, cu timer
E mult mai simplu sa gatesti o carne perfecta atunci cand de ajutor iti este un termometru digital, de bucatarie, ca acesta pe care il aducem in atentia ta in cele ce urmeaza. E vorba de un model dotat cu o sonda confectionata din inox, cu lungime de 15 cm care se introduce in preparatul dorit.
Dispozitivul este confectionat dintr-o carcasa fabricata din ABS, motiv pentru care contactul dintre el si alimente trebuie sa se faca doar prin intermediul tijei, care poate masura atat temperaturi foarte scazute, de -50 grade Celsius, cat si foarte inalte, de 250 grade Celsius. Poti sa setezi aparatul sa arate datele rezultate in sistem Celsius si Fahrenheit, in functie de cum anume esti obisnuit/a.
Masurarea se face cu precizie, iar pentru a functiona, termometrul are nevoie de o baterie de tip AAA. Pentru economisirea ei, device-ul se inchide dupa 10 minute de inactivitate. Rezultatele obtinute sunt afisate rapid, in doar 4 secunde, pe un ecran digital, care va permite citirea cu usurinta a datelor. Masoara 65 x 70 x 17 mm.
Termometru de bucatarie pentru lichide
Hendi, de buzunar
Cand lucrezi ca si bucatar, anumite instrumente iti sunt indispensabile. Asa e si cu termometrul, iar un model ca acesta, pe care il poti avea mereu la tine, datorita dimensiunilor reduse (20 x 150 mm), ar putea fi de mare folos.
Produsul acesta este un termometru digital, de bucatarie, care afiseaza datele cu precizie foarte buna, iar rezultatele sunt usor de citit, gratie ecranului. Indica temperaturi cuprinse intre -40 si 200 de grade Celsius, poate fi setat in asa fel incat sa arate masuratorile si in sistem Fahrenheit si detine un capac pentru sonda, pentru a proteja acest element, dar si pentru a-l tine cu usurinta chiar si in buzunar.
Articolul acesta este considerat a fi un bun termometru de bucatarie si pentru lichide, nu doar pentru carne sau preparate solide. Este usor de folosit, deoarece trebuie doar sa introduci sonda in textura dorita. E dotat cu functia “hold” pentru a pastra afisata o anumita temperatura si se inchide automat atunci cand nu este utilizat timp de cateva minute.
Zokura Z1187
Daca nu dispui de un buget foarte generos si vrei sa cumperi termometre de bucatarie, ieftine si bune, iti sugeram sa-ti indrepti atentia spre Zokura Z1187. Acest produs e special gandit pentru a masura temperatura lichidelor, insa nu are o precizie foarte mare si e destul de greu de citit, fiind un model analogic.
Sistemul de prindere e unul ce permite utilizarea cu usurinta, deoarece detine o clema, pentru a fi fixat pe marginea unei cratite, in baie de lichid. Tija ce ajuta la introducerea lui in preparate poate fi reglata, in asa fel incat sa il pozitionezi pe diverse tipuri de vase de gatit.
Acest produs permite masurarea lichidelor care pot atinge de la 40 la 200 grade Celsius, fiind util la sosuri, jeleuri, siropuri etc. Are dimensiuni de 5.3 x 2.3 x 30 cm, iar in capat e prevazut cu o agatatoare ce ajuta atat la depozitare, cat si la manevrare.
Termometru bucatarie cu sonda
Pufo PufoT1
Cand intentionezi sa gatesti si vrei sa masori interiorul anumitor preparate, de ajutor iti poate fi un termometru de bucatarie, cu sonda, asa cum e acesta pe care vrem sa ti-l prezentam in cele ce urmeaza. Fiind un model digital, ofera o buna precizie, dar si o metoda simpla de citire a datelor, datorita display-ului digital.
Acest tip de dispozitiv este considerat a fi un bun termometru de bucatarie, pentru lichide, dar si pentru alimente solide, masurarea gradelor facandu-se cu ajutorul unei tije metalice care se introduce in preparatul dorit. Temperatura indicata poate fi in intervalul -50 de grade Celsius si 300 de grade Celsius.
23 x 2.5 cm sunt dimensiunile acestui aparat, iar greutatea se invarte in jurul valorii de 30 de grame. Masurare se face rapid, datele fiind afisate in doar 5 secunde. Device-ul e dotat cu functii utile precum “hold”, care permite blocarea pe ecran a unei anumite valori, si inchidere automata, dupa 15 minute de neutilizare. Alimentarea se face cu ajutorul unei baterii AG13, care este inclusa in pachet.
Smart JR1
Poti sa cumperi un termometru de bucatarie, de calitate buna, chiar si cu bani mai putini, iar acest produs iti va demonstra acest lucru. E un model simplu de utilizat, deoarece este digital, si afiseaza valoarea inregistrata pe un ecran de 3 inchi, atat in sistem Celsius, cat si Fahrenheit. Poate fi utilizat cu succes atat la preparate lichide, cat si solide, pentru a-ti fi cat mai de ajutor.
Acest termometru de bucatarie, ieftin si bun, e capabil sa actioneze atat asupra preparatelor foarte reci (-50 de grade Celsius), cat si foarte calde (300 de grade Celsius). E dotat cu o tija metalica, fabricata din inox, care are o lungime de 10 cm. Nu e o valoare foarte mare, dar e suficienta pentru bucatariile in care se gateste pentru familie si prieteni.
Alimentarea dispozitivului se face cu o baterie AG13, care vine inclusa in pachetul de achizitie. Lungimea totala a termometrului e de 18 cm. Referitor la aspect, tija metalica e gri, iar manerul in care e incadrat display-ul e negru, cu detalii rosii si albe.
ThermoPro TP-03B Pro
ThermoPro TP-03B Pro este termometru bucatarie, cu sonda, apreciat pentru o multime de aspecte. Printre ele, cel pe care-l poti remarca de la primul contact e faptul ca tija ce face posibila masurarea este pliabila, ceea ce usureaza depozitarea, dar si transportul, daca vrei sa il tii de exemplu mereu in buzunar.
Un alt aspect deosebit consta in faptul ca poate fi pastrat mereu la indemana, fie agatandu-l intr-un cui, fie plasandu-l pe o suprafata metalica, deoarece e dotat cu agatatoare, respectiv magneti. E de culoare rosie, are display digital si se alimenteaza cu o baterie de tip AA, foarte usor de gasit cand e nevoie.
Intervalul de temperatura la care vor fi afisate rezultatele e -50-300 grade Celsius, timpul de raspuns e rapid, de doar 3 secunde, aparatul de inchide automat dupa 10 minute de inactivitate si poate fi setat in asa fel incat sa afiseze gradele si in sistem Fahrenheit. Masoara 16 x 4.2 cm (10 cm sonda) si cantareste in jur de 80 de grame. Se poate folosi pentru toate tipurile de carnuri, dar si pentru alte alimente solide sau lichide.
Ghid de cumparare
Atunci cand doresti sa realizezi preparate cat mai fine, care necesita masurarea temperaturii pe care o ating la un moment dat sau gatirea la anumite grade, un termometru de bucatarie, la un pret bun, ar putea fi de un real folos. Un astfel de instrument e nelipsit din spatiile de gatit ale profesionistilor si sunt din ce in ce mai populare si in bucatariile gospodinelor care pregatesc hrana pentru familie.
Unele persoane pot fi puse in incurcatura cand vine vorba de astfel de achizitii, deoarece nu stiu exact ce sa urmareasca pentru a se asigura de faptul ca isi cumpara ce trebuie. Noi le venim in intampinare cu cele mai importante caracteristici:
Tipul: In cadrul acestui aspect ne referim la scopul pentru care un anumit dispozitiv a fost realizat, deoarece in functie de el, termometrul se foloseste intr-un mod sau altul:
Pentru cuptor – la aceasta categorie intra articolele realizate din materiale rezistente la temperaturi foarte mari, care pot fi introduse in cuptor atunci cand se doreste aflarea gradelor sau care pot fi tinute acolo pe toata durata prepararii hranei. Pentru a putea sa intrebuintezi un astfel de produs pentru cat mai multe retete, vezi sa fie capabil sa reziste la temperatura maxima pe care o poate atinge aparatul de gatit pe care il detii.
Pentru frigider/congelator – aici vorbim de acele articole care sunt capabile sa indice cat mai putine grade, pentru a putea afla starea in care se afla diverse alimente care trebuie pastrate/gatite la rece.
Pentru interiorul preparatelor – sunt de mare ajutor mai ales cand vine vorba de carne sau deserturi, deoarece sunt concepute cu o tija ce se introduce in preparatul dorit pentru a indica temperatura care exista la interior. Unele modele sunt chiar si wireless, ceea ce inseamna ca trebuie doar sa apropii device-ul de alimente, fara a-l mai murdari de mancare.
Afisajul: Orice termometru de bucatarie, la pret bun, are rolul de a arata cate grade inregistreaza. Acest lucru se poate face pe un ecran, motiv pentru care putem achizitiona doua tipuri de device-uri din acest punct de vedere:
Digitale – sunt produse care au marele avantaj al faptului ca afiseaza gradele foarte exact. Astfel, vei avea informatii clare cu privire la temperatura atinsa. Totodata, e foarte usor sa citesti ceea ce indica, datorita unui mini ecran LCD.
Aceste variante au insa si dezavantaje, iar doua dintre cele mai importante sunt urmatoarele: se curata destul de greu, deoarece trebuie sa ai mereu grija sa nu patrunda apa la partea electronica si sunt mai costisitoare, fata de modelele fara ecran digital.
Analogice – au avantaje pe care nu le putem trece cu vederea, iar aici ne referim la faptul ca rezista la temperaturi foarte ridicate, se curata foarte usor, deoarece de regula sunt confectionate din inox si au un pret de achizitie accesibil. La ele, cea mai mare problema consta in faptul ca nu sunt la fel de precise ca variantele digitale.
Intervalul de temperatura: Acesta e unul dintre cele mai importante detalii legate de performantele unui astfel de dispozitiv. De ce? Pentru ca degeaba cumperi termometre de bucatarie, la preturi bune, daca ele nu vor functiona pentru a afisa gradele care te intereseaza pe tine.
De exemplu, daca ai un cuptor clasic si vrei sa atingi temperatura de 220 de grade, nu vei putea sa faci asta in mod corect cu un aparat care masoara in intervalul 20 – 200 de grade, ci ai nevoie de ceva care sa indice cel putin pana la valoarea maxima dorita de tine.
Caracteristicile cheie: Atentia la micile detalii e foarte importanta in achizitionarea unui termometru, iar anumite aspecte contribuie la imbunatatirea experientei pe care o poti avea cu un astfel de produs:
Inchidere automata – de ajutor pentru a economisi bateria, deoarece in bucatarie foarte frecvent te vei lua cu altele si vei uita sa inchizi aparatul.
Display iluminat – functie ce permite citirea cu usurinta a datelor afisate.
Masurare rapida – foarte utila pentru persoanele care vor sa afle, fara a astepta prea mult, la ce temperatura a ajuns o anumita mancare.
Cronometru cu alarma – functie ce te va ajuta daca nu ai timer la cuptorul la care gatesti.
Agatatoare – iti va fi de folos daca vrei sa agati termometrul de anumite suporturi, cand nu il folosesti, pentru a fi mereu la indemana.
Dimensiunile: Cu totii dorim sa ne facem macar o mica idee cu privire la cum anume arata in mod real un produs pe care il cumparam online, iar pentru asta, marimile sunt foarte importante.
In practica, e bine sa optezi pentru un produs cat mai lung, de vreo 20 cm, daca e vorba de cele care masoara interiorul, pentru a nu te accidenta si pentru a fi usor de folosit, sau de un diametru cat mai redus pentru cele de cuptor, pentru a nu ocupa mult loc.
Toate aceste detalii despre care ti-am vorbit mai sus, dar si produsele prezentate, te vor ajuta sa iti faci pareri despre cele mai bune termometre de bucatarie si sa stii exact la ce te uiti cand vrei sa cumperi din magazinele online un astfel de articol.
Intrebari frecvente
Ce retete se prepara neaparat cu termometru de bucatarie?
Un astfel de aparat este extrem de necesar atunci cand vine vorba de prepararea unor retete ce necesita finete, atunci cand doresti sa faci o carne care sa aiba la interior o anumita textura sau un sos ce trebuie tinut pe foc pana atinge anumite grade.
Bineinteles ca poti sa faci orice si fara el, dar nu vei sti niciodata in mod precis la ce temperatura lucrezi, iar de multe ori poti da gres daca nu ai suficienta experienta.
Am cu adevarat nevoie de un termometru de bucatarie?
Nu toata lumea are nevoie de un astfel de produs. Persoanele care gatesc destul de clasic nu se vor folosi prea mult de el. Cum am spus si putin mai sus, se poate prepara mancare si fara el. E necesar cand ai nevoie de temperaturi precise sau mai exact cand vrei musai sa gatesti la anumite grade.
Cand se folosesc cel mai frecvent termometrele pentru cuptor?
Cel mai adesea astfel de articole sunt utilizate cand se gateste carne, mai ales atunci cand doresti ca ea sa fie gatita mai putin, intermediar sau foarte bine. Asa, din ochi, e mai greu sa iti dai seama si nici ideea de a taia cate o bucatica pentru a vedea cum e facuta nu e buna. Un termometru insa iti va fi de mare folos pentru asta.
Apoi, astfel de aparate pot fi de mare ajutor si pentru deserturi, pizza, paine si tot felul de alte bunatati care necesita coacere la anumite grade, insa cuptorul tau nu ofera functia de indicare a temperaturii.
Carnea – timpi si temperaturi de preparare in functie de tipologie
Cei care vor sa gateasca o carne perfecta au nevoie de cele mai bune termometre de bucatarie pentru a o tine in cuptor suficient si pentru a obtine textura dorita.
Cea mai pretentioasa carne e cea de vita, deoarece se poate pregati intr-o multime de moduri cand vine vorba de cat e de facuta. Cei care o vor in sange, trebuie sa o aduca la 40-50° C (rare), cei care o doresc foarte putin gatita (medium-rare), merg pe 55-60° C, iar cei care prefera o textura medie (medium) 60-65° C. Daca nu vrei sa fie foarte uscata, dar nici in sange (mediu-facuta), atunci ai nevoie de o temperatura de 65-70° C, iar daca ceea ce doresti e o carne bine facuta – cel putin 70° C.
Si carnea de miel e destul de pretentioasa. Ea are nevoie 60° C pentru a fi preparata rare, 60-65° C pentru a fi medium-rare, 70° C pentru medium si cel putin 75 pentru bine facuta.
Carnea de pasare se serveste intotdeauna gatita, deci, nu trebuie sa fie in sange. La pui ai nevoie de 75-80° C, iar la curcan 75-80° C.
Daca ceea ce vrei sa prepari e o carne de porc suculenta si facuta bine, atunci temperatura potrivita e de 65-70° C.