Am updatat ghidul pentru termometru de bucatarie cu produse noi si criterii care se aplica noilor modele de produse. Daca dai peste produse care nu mai sunt in stoc nu ezita sa ne anunti in comentarii. Incercam sa tinem mereu la zi toate ghidurile pregatite pentru tine. Iti mai putem spune si ca Hendi, cu sonda pliabila a fost cel mai popular termometru luna trecuta.
Termometre de bucatarie – Opinii si Recenzii in 2024
Gatitul e pentru multi o adevarata placere, mai ales atunci cand exista instrumente moderne care sa ajute ca totul sa se faca mult mai simplu. Este si cazul celor mai bune termometre de bucatarie, pentru care opteaza persoanele care doresc sa stie exact temperatura unui preparat sau pe cea care exista in interiorul unui aparat de gatit.
Daca si pe tine te intereseaza astfel de articole care ti-ar putea usura munca, le poti alege din lista de mai jos. Primul loc a ocupat de Zokura, pentru cuptor, un model analogic, ce afiseaza date in intervalul 0-300 grade Celsius, confectionat din materiale de calitate, rezistente la temperaturi inalte.
Daca ceea ce cauti e un aparat care sa masoare interiorul preparatelor, pe pozitia secunda avem Hendi, cu sonda pliabila.
Tabel comparativ
Cel mai bun!
Plusuri
Este un termometru recomandat pentru a masura temperatura din interiorul unui cuptor, fiind realizat in asa fel incat sa nu se deterioreze atunci cand aceasta atinge o intensitate mare a caldurii (maxim 300 de grade Celsius). Este fabricat din inox si sticla termorezistenta, detine o agatatoare si o baza solida.
Minusuri
Nu il poti utiliza pentru a sti cate grade se afla in interiorul preparatelor, deoarece nu are sonda, fiind un model analogic, pentru cuptor.
Concluzie
E un termometru de bucatarie care va fi foarte util gospodinelor care nu au un cuptor ce sa permita setarea gradelor.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Produsul acesta poate fi utilizat pentru a masura cate grade se afla la interiorul unui preparat, totul facandu-se cu usurinta, cu ajutorul unei tije confectionate din inox. Poate actiona atat asupra mancarurilor foarte reci (-50 grade Celsius), cat si foarte fierbinti (300 grade Celsius) si are functii care vor imbunatati experienta.
Minusuri
Fiind un model cu sonda, doar tija rezista la temperaturile ridicate, asadar nu il poti introduce in totalitate in cuptor.
Concluzie
E un instrument care iti va fi de mare ajutor in bucatarie, pentru a afla cate grade au anumite preparate in interior.
A 3-a Optiune!
Plusuri
Termometru profesional, cu sonda din inox si fir de 1m, timer si alerta de temperatura, ecran digital si 3 variante de pozitionare, usor de folosit in orice conditii si printre cele mai bune optiuni pentru lichide, friptura si alte preparate.
Minusuri
Din cauza caracteristicilor superioare, acest model are si un pret ceva mai mare decat al altor modele.
Concluzie
Cel mai bun termometru pentru care poti opta daca vrei un dispozitiv performant si precis pe care il poti folosi si in tigaie sau oala, si in cuptor, pentru o varietate de preparate.
Pareri despre cele mai bune termometre de bucatarie
Termometrul de bucatarie e un instrument din ce in ce mai popular, iar daca tu crezi ca e nevoie de el si la tine in locuinta, ai mai jos o lista din care poti alege un produs de top.
Termometru de cuptor
Zokura, pentru cuptor
Vrei sa ai parte de o buna precizie atunci cand faci pizza sau alte tipuri de preparate care necesita utilizarea cuptorului? Ai nevoie de un termometru care masoara intensitatea caldurii din interiorul acestui aparat de gatit. Produsul despre care vorbim acum e unul analogic, confectionat din metal, mai exact inox, pentru a rezista unor temperaturi foarte inalte.
Acest termometru de cuptor are un cadran rotund, pe care indica cu ajutorul unui ac gradele la care s-a ajuns, in intervalul 0-300 de grade Celsius.
El e realizat din sticla rezistenta la temperaturi foarte crescute. In partea de sus are agatatoare, iar baza este confectionata in asa fel incat sa ofere o buna stabilitate.
Acest termometru pentru cuptor de aragaz, poate fi utilizat la deserturi, dar si alte bunatati. Scara de temperatura folosita este exprimata in grade Celsius, iar iametrul cadranului este de circa 6 cm.
Hendi, 50/300°C
Atunci cand aparatul tau de gatit nu are functia de a indica temperatura care se afla la interior, poti folosi un termometru de cuptor, pentru bucatarie, ca acesta despre care vorbim acum.
E un model analogic (nu extrem de precis), confectionat din inox si sticla termorezistenta, pentru a fi capabil sa functioneze la temperaturi foarte inalte.
Acest produs poate fi un bun termometru pentru un cuptor din caramida, poate fi introdus in constructiile clasice ale aragazelor sau folosit in tot felul de aparate de gatit.
Articolul e capabil sa masoare intre 50 si 300 de grade Celsius, neafisand temperatura si in grade Fahrenheit.
Referitor la modul in care arata, instrumentul are un diametru de 6 cm. Din pacate, multi utilizatori reclama faptul ca in timpul folosirii, ecranul se poate innegri, moment in care sunt foarte dificil de citit datele pe care le afiseaza. Este de culoare gri si are o greutate de doar 50 de grame.
ElSales ELS-TRMC xla_791
Daca lucrezi cu un cuptor clasic, alimentat cu gaz, care nu iti indica foarte exact temperatura din interior, iti recomandam sa iei in considerare acest produs.
Este un termometru clasic, cu ecran analogic, pe care il poti lasa in cuptor in timpul prepararii retetelor.
Are dimensiunile de 72 x 61mm, deci nu va ocupa foarte mult loc si include clema pentru agatare si baza stabila, pentru a fi usor de fixat.
Masoara temperaturi cuprinde intre 0 si 300oC, ceea ce inseamna ca il poti utiliza si in cuptoare mai puternice, atunci cand prepari pizza si vrei sa obtii o crusta delicioasa la 250oC sau mai sus.
Este foarte usor de utilizat, doar il pui in cuptor si urmaresti prin geam temperatura indicata. Desigur, sticla termorezistenta de la usa cuptorului trebuie sa fie suficient de curata si cat mai lipsita de zgarieturi pentru a vedea bine prin ea.
Dupa cum bine stii, daca ai parcurs ghidul de mai jos, modelele analogice, cum este acesta, sunt mai putin precise decat cele digitale. Deci daca gatesti retete pretentioase, poate fi mai bine sa alegi o versiune digitala, dintre cele de mai jos.
Termometru digital de bucatarie
Hendi, cu sonda pliabila
Pentru a afla cu usurinta si mare precizie temperatura pe care o au anumite preparate la interior, iti recomandam folosirea acestui termometru de bucatarie. Este dotat cu o sonda de 11 cm, confectionata din otel inoxidabil, care se pliaza in lateral pentru a fi depozitat cu usurinta.
Acest produs indica valori minime de -50 grade Celsius si maxime de 300 grade Celsius, dar poate fi setat in asa fel incat sa afiseze si grade in sistemul Fahrenheit.
Masurarea se face cu mare precizie, iar datele sunt usor de citit cu ajutorul ecranului digital. Pentru a lucra, are nevoie de o baterie care e inclusa in pachetul de achizitie.
Functiile utile pe care le regasim la acest produs (care poate fi pentru multi cel mai bun termometru de bucatarie) sunt: mod blocare (necesar atunci cand vrei sa monitorizezi temperatura in mod continuu) si inchidere automata (pentru economisirea bateriei).
Produsul este dotat cu o agatatoare de tip snur, pentru a-l manevra si depozita cu usurinta. Dimensiunile acestui articol sunt de 11 x 15 cm, iar culoarea e albastra.
Zola ZY10733QWS5
La cat este de util, acest termometru digital pentru carne este surprinzator de accesibil la pret. Face parte din categoria modelelor digitale, ceea ce inseamna ca poti citi usor si precis gradele pe un ecran digital, cu cifre.
Designul cu tija il recomanda in special pentru carne, dar il poti folosi usor si pentru alte alimente, inclusiv lichide. Masoara temperatura intre -50 si 300 grade Celsius, deci l-ai putea utiliza si pentru preparate congelate, daca se iveste cazul.
Indica temperatura cu precizie foarte buna, dar masuratoarea dureaza ceva mai mult decat la alte modele. Deci incearca sa nu il introduci in carne chiar in ultimele secunde, pentru a-i oferi suficient timp sa reactioneze la gradele din interior.
Este livrat intr-un suport din plastic, in care il poti depozita atunci cand nu il utilizezi, pentru a proteja ecranul de zgarieturi. Poti alterna intre grade Celsius si Fahrenheit, in functie de unitatile de masura folosite in reteta.
Termometru de bucatarie pentru lichide
ThermoPro TP-14 Pro
Cu ThermoPro TP-14 Pro intram deja intr-o categorie diferita de termometre de bucatarie, cu caracteristici profesionale si un pret pe masura.
In primul rand, ai la dispozitie 3 modalitati de asezare a produsului: pe masa – cu piciorus de sprijin, agatat – folosind orificiul inclus in design, si prins de usa metalica a cuptorului – cu ajutorul insertiei care ii ofera proprietati magnetice.
Este o versiune cu ecran digital si cifre mari, usor de citit chiar si cand sunt multi aburi prin zona.
Include functie de timer si temperatura programata. Ceea ce inseamna ca nu doar iti spune cate grade are mancarea la interior, ci te si anunta cand friptura este facuta perfect si e cazul sa o iei de pe foc.
Include sonda din inox, cu fir lung de 1m, ceea ce inseamna ca il poti utiliza pentru aproape orice, de la masurat temperatura laptelui din oala si pana la evaluat gradele fripturii din cuptor.
Hendi, de buzunar
Cand lucrezi ca si bucatar, anumite instrumente iti sunt indispensabile. Asa e si cu termometrul, iar un model ca acesta, pe care il poti avea mereu la tine, datorita dimensiunilor reduse (20 x 150 mm), ar putea fi de mare folos.
Produsul acesta este un termometru digital, de bucatarie, care afiseaza datele cu precizie foarte buna, iar rezultatele sunt usor de citit, gratie ecranului.
Indica temperaturi cuprinse intre -40 si 200 de grade Celsius, poate fi setat in asa fel incat sa arate masuratorile si in sistem Fahrenheit. In plus, detine un capac pentru sonda, pentru a proteja acest element, dar si pentru a-l tine cu usurinta chiar si in buzunar.
Articolul acesta este considerat a fi un bun termometru de bucatarie si pentru lichide, nu doar pentru carne sau preparate solide.
Este usor de folosit, deoarece trebuie doar sa introduci sonda in textura dorita. E dotat cu functia “hold” pentru a pastra afisata o anumita temperatura si se inchide automat atunci cand nu este utilizat timp de cateva minute.
Termometru bucatarie cu sonda
Pufo PufoT1
Cand intentionezi sa gatesti si vrei sa masori interiorul anumitor preparate, de ajutor iti poate fi un termometru de bucatarie, cu sonda, asa cum e acesta pe care vrem sa ti-l prezentam in cele ce urmeaza.
Fiind un model digital, ofera o buna precizie, dar si o metoda simpla de citire a datelor, datorita display-ului digital.
Acest tip de dispozitiv este considerat a fi un bun termometru de bucatarie, pentru lichide, dar si pentru alimente solide, masurarea gradelor facandu-se cu ajutorul unei tije metalice care se introduce in preparatul dorit.
Temperatura indicata poate fi in intervalul -50 de grade Celsius si 300 de grade Celsius.
23 x 2.5 cm sunt dimensiunile acestui aparat, iar greutatea se invarte in jurul valorii de 30 de grame. Masurare se face rapid, datele fiind afisate in doar 5 secunde.
Device-ul e dotat cu functii utile precum “hold”, care permite blocarea pe ecran a unei anumite valori, si inchidere automata, dupa 15 minute de neutilizare. Alimentarea se face cu ajutorul unei baterii AG13, care este inclusa in pachet.
Deiss PRO 4251969615156
Carne, creme, sosuri, lapte, ceai sunt doar o parte dintre preparatele pentru care poti folosi cu succes acest termometru de bucatarie, eficient si durabil.
Este un model digital, care functioneaza cu baterie si este prevazut cu ecran electronic. Cifrele sunt usor de citit, iar ecranul este prevazut cu iluminare pe care o activezi dupa necesitati, de la unul dintre butoanele de pe micul panou de control.
Include sonda pliabila, functie care il face foarte simplu de depozitat si transportat. In plus, permite masurarea temperaturii din interiorul preparatelor, chiar ai atunci cand unghiul de acces nu iti usureaza munca.
Pentru ca beneficiaza de protectie IP67, il poti curata in siguranta sub jetul de apa.
Designul prevede o componenta magnetica ce permite atasarea pe suprafete metalice, si un carlig, pentru agatare confortabila si sigura, ca metoda de depozitare. Pentru a masura cat mai precis temperatura, acest model necesita calibrare, iar manualul de utilizare pe care il primesti include toate detaliile necesare pentru aceasta operatiune.
ThermoPro TP-03B Pro
ThermoPro TP-03B Pro este termometru bucatarie, cu sonda, apreciat pentru o multime de aspecte. Printre ele, cel pe care-l poti remarca de la primul contact e faptul ca tija ce face posibila masurarea este pliabila. Ceea ce usureaza depozitarea, dar si transportul, daca vrei sa il tii de exemplu mereu in buzunar.
Un alt aspect deosebit consta in faptul ca poate fi pastrat mereu la indemana, fie agatandu-l intr-un cui, fie plasandu-l pe o suprafata metalica, deoarece e dotat cu agatatoare, respectiv magneti.
E de culoare rosie, are display digital si se alimenteaza cu o baterie de tip AA, foarte usor de gasit cand e nevoie.
Intervalul de temperatura la care vor fi afisate rezultatele e -50 pana la 300 grade Celsius. Timpul de raspuns e rapid, de doar 3 secunde, aparatul se inchide automat dupa 10 minute de inactivitate si poate fi setat in asa fel incat sa afiseze gradele si in sistem Fahrenheit.
Masoara 16 x 4.2 cm (10 cm sonda) si cantareste in jur de 80 de grame. Se poate folosi pentru toate tipurile de carnuri, dar si pentru alte alimente solide sau lichide.
NYTRO Negru
Pentru ca friptura de vita medium-rare se gateste mai bine cu un termometru de bucatarie, ieftin si bun, si pentru ca ceaiul e mai bun cald, decat foarte fierbinte, e bine sa ai un astfel de dispozitiv in bucatarie.
Nytro este o versiune digitala, alimentata cu baterii si prevazuta cu afisaj electronic pe care poti citi usor temperatura preparatelor.
Este un model cu sonda de 23cm, deci vorbim despre temperatura interna, si poate fi folosit atat pentru alimentele solide, cat si pentru lichide. Nu poate fi insa utilizat in cuptor.
Este prevazut cu functie de oprire automata, care are rolul de a economisi bateria, buton de On/Off si optiunea de a alege intre grade Celsius si Fahrenheit, in functie de sursele de unde iei retetele.
Dimensiunile reduse il fac usor de depozitat si transportat, insa sonda nu este pliabila, deci daca ai de gand sa il iei cu tine la gratar nu uita sa il asezi in ambalajul de plastic cu care este livrat, pentru a-l proteja.
Emos E2157
Modelul Emos E2157 este o versiune 2 in 1 care iti pune la dispozitie atat un termometru alimentar eficient, cat si un timer cu numaratoare inversa (minim 59 secunde, maxim 99 minute). In plus, include si alarma pe care o poti folosi pentru a te asigura ca opresti mancarea la timp.
Masoara temperatura cuprinsa in intervalul -20 grade Celsius si +250 grade Celsius, oferindu-ti posibilitatea de a evalua la nevoie si gradele din interiorul preparatele mentinute la rece. Are de asemenea alarma pentru nivel setat de temperatura.
Include sonda cu cablu cu lungimea de 1.4m si nu se utilizeaza in interiorul cuptorului in timpul prepararii alimentelor.
Este dotat de asemenea cu trei tipuri de suport pentru fixare: orificiu de agatare, element magnetic si clapa picior care iti asigura pozitia verticala, atunci cand este asezat pe masa sau pe orice suprafata orizontala stabila.
Display-ul digital usor de citit afiseaza rezultatele in aproximativ 4 secunde de la introducerea sondei in alimente, in grade Celsius sau Fahreneheit, in functie de preferintele tale. Este alimentat de o baterie de tip AAA de 1.5V care nu este inclusa in pachetul de livrare.
Ghid de cumparare
Atunci cand doresti sa realizezi preparate cat mai fine, care necesita masurarea temperaturii pe care o ating la un moment dat sau gatirea la anumite grade, un termometru de bucatarie, la un pret bun, ar putea fi de un real folos. Un astfel de instrument e nelipsit din spatiile de gatit ale profesionistilor si sunt din ce in ce mai populare si in bucatariile gospodinelor care pregatesc hrana pentru familie.
Unele persoane pot fi puse in incurcatura cand vine vorba de astfel de achizitii, deoarece nu stiu exact ce sa urmareasca pentru a se asigura de faptul ca isi cumpara ce trebuie. Noi le venim in intampinare cu cele mai importante caracteristici:
Tipul: In cadrul acestui aspect ne referim la scopul pentru care un anumit dispozitiv a fost realizat, deoarece in functie de el, termometrul se foloseste intr-un mod sau altul:
Pentru cuptor – la aceasta categorie intra articolele realizate din materiale rezistente la temperaturi foarte mari, care pot fi introduse in cuptor atunci cand se doreste aflarea gradelor sau care pot fi tinute acolo pe toata durata prepararii hranei. Pentru a putea sa intrebuintezi un astfel de produs pentru cat mai multe retete, vezi sa fie capabil sa reziste la temperatura maxima pe care o poate atinge aparatul de gatit pe care il detii. Intra aici modelele analitice, cu amplasare in cuptor, si cele digitale cu sonda cu fir.
Pentru frigider/congelator – aici vorbim de acele articole care sunt capabile sa indice cat mai putine grade, pentru a putea afla starea in care se afla diverse alimente care trebuie pastrate/gatite la rece.
Pentru interiorul preparatelor – sunt de mare ajutor mai ales cand vine vorba de carne sau deserturi, deoarece sunt concepute cu o tija ce se introduce in preparatul dorit pentru a indica temperatura care exista la interior. Unele modele sunt chiar si wireless, ceea ce inseamna ca trebuie doar sa apropii device-ul de alimente, fara a-l mai murdari de mancare.
Afisajul: Orice termometru de bucatarie, la pret bun, are rolul de a arata cate grade inregistreaza. Acest lucru se poate face pe un ecran, motiv pentru care putem achizitiona doua tipuri de device-uri din acest punct de vedere:
Digitale – sunt produse care au marele avantaj al faptului ca afiseaza gradele foarte exact. Astfel, vei avea informatii clare cu privire la temperatura atinsa. Totodata, e foarte usor sa citesti ceea ce indica, datorita unui mini ecran LCD.
Aceste variante au insa si dezavantaje, iar doua dintre cele mai importante sunt urmatoarele: se curata destul de greu, deoarece trebuie sa ai mereu grija sa nu patrunda apa la partea electronica si sunt mai costisitoare, fata de modelele fara ecran digital.
Analogice – au avantaje pe care nu le putem trece cu vederea, iar aici ne referim la faptul ca rezista la temperaturi foarte ridicate, se curata foarte usor, deoarece de regula sunt confectionate din inox si au un pret de achizitie accesibil. La ele, cea mai mare problema consta in faptul ca nu sunt la fel de precise ca variantele digitale.
Intervalul de temperatura: Acesta e unul dintre cele mai importante detalii legate de performantele unui astfel de dispozitiv. De ce? Pentru ca degeaba cumperi termometre de bucatarie, la preturi bune, daca ele nu vor functiona pentru a afisa gradele care te intereseaza pe tine.
De exemplu, daca ai un cuptor clasic si vrei sa atingi temperatura de 220 de grade, nu vei putea sa faci asta in mod corect cu un aparat care masoara in intervalul 20 – 200 de grade, ci ai nevoie de ceva care sa indice cel putin pana la valoarea maxima dorita de tine.
Caracteristicile cheie: Atentia la micile detalii e foarte importanta in achizitionarea unui termometru, iar anumite aspecte contribuie la imbunatatirea experientei pe care o poti avea cu un astfel de produs:
Inchidere automata – de ajutor pentru a economisi bateria, deoarece in bucatarie foarte frecvent te vei lua cu altele si vei uita sa inchizi aparatul.
Display iluminat – functie ce permite citirea cu usurinta a datelor afisate.
Masurare rapida – foarte utila pentru persoanele care vor sa afle, fara a astepta prea mult, la ce temperatura a ajuns o anumita mancare.
Cronometru cu alarma – functie ce te va ajuta daca nu ai timer la cuptorul la care gatesti.
Agatatoare – iti va fi de folos daca vrei sa agati termometrul de anumite suporturi, cand nu il folosesti, pentru a fi mereu la indemana.
Dimensiunile: Cu totii dorim sa ne facem macar o mica idee cu privire la cum anume arata in mod real un produs pe care il cumparam online, iar pentru asta, marimile sunt foarte importante.
In practica, e bine sa optezi pentru un produs cat mai lung, de vreo 20 cm, daca e vorba de cele care masoara interiorul, pentru a nu te accidenta si pentru a fi usor de folosit, sau de un diametru cat mai redus pentru cele de cuptor, pentru a nu ocupa mult loc.
Toate aceste detalii despre care ti-am vorbit mai sus, dar si produsele prezentate, te vor ajuta sa iti faci pareri despre cele mai bune termometre de bucatarie si sa stii exact la ce te uiti cand vrei sa cumperi din magazinele online un astfel de articol.
Intrebari frecvente
Ce retete se prepara neaparat cu termometru de bucatarie?
Un astfel de aparat este extrem de necesar atunci cand vine vorba de prepararea unor retete ce necesita finete, atunci cand doresti sa faci o carne care sa aiba la interior o anumita textura sau un sos ce trebuie tinut pe foc pana atinge anumite grade.
Bineinteles ca poti sa faci orice si fara el, dar nu vei sti niciodata in mod precis la ce temperatura lucrezi, iar de multe ori poti da gres daca nu ai suficienta experienta.
Am cu adevarat nevoie de un termometru de bucatarie?
Nu toata lumea are nevoie de un astfel de produs. Persoanele care gatesc destul de clasic nu se vor folosi prea mult de el. Cum am spus si putin mai sus, se poate prepara mancare si fara el. E necesar cand ai nevoie de temperaturi precise sau mai exact cand vrei musai sa gatesti la anumite grade.
Cand se folosesc cel mai frecvent termometrele pentru cuptor?
Cel mai adesea astfel de articole sunt utilizate cand se gateste carne, mai ales atunci cand doresti ca ea sa fie gatita mai putin, intermediar sau foarte bine. Asa, din ochi, e mai greu sa iti dai seama si nici ideea de a taia cate o bucatica pentru a vedea cum e facuta nu e buna. Un termometru insa iti va fi de mare folos pentru asta.
Apoi, astfel de aparate pot fi de mare ajutor si pentru deserturi, pizza, paine si tot felul de alte bunatati care necesita coacere la anumite grade, insa cuptorul tau nu ofera functia de indicare a temperaturii.
Carnea – timpi si temperaturi de preparare in functie de tipologie
Cei care vor sa gateasca o carne perfecta au nevoie de cele mai bune termometre de bucatarie pentru a o tine in cuptor suficient si pentru a obtine textura dorita.
Cea mai pretentioasa carne e cea de vita, deoarece se poate pregati intr-o multime de moduri cand vine vorba de cat e de facuta. Cei care o vor in sange, trebuie sa o aduca la 40-50° C (rare), cei care o doresc foarte putin gatita (medium-rare), merg pe 55-60° C, iar cei care prefera o textura medie (medium) 60-65° C. Daca nu vrei sa fie foarte uscata, dar nici in sange (mediu-facuta), atunci ai nevoie de o temperatura de 65-70° C, iar daca ceea ce doresti e o carne bine facuta – cel putin 70° C.
Si carnea de miel e destul de pretentioasa. Ea are nevoie 60° C pentru a fi preparata rare, 60-65° C pentru a fi medium-rare, 70° C pentru medium si cel putin 75 pentru bine facuta.
Carnea de pasare se serveste intotdeauna gatita, deci, nu trebuie sa fie in sange. La pui ai nevoie de 75-80° C, iar la curcan 75-80° C.
Daca ceea ce vrei sa prepari e o carne de porc suculenta si facuta bine, atunci temperatura potrivita e de 65-70° C.