Cel mai bun blender – Recomandarile noastre pentru 2024
Avand in vedere ca esti mereu grabit, nu intotdeauna ai timpul necesar sa te documentezi inainte sa cumperi un blender. Noi am analizat ofertele disponibile pe internet si consideram ca Russell Hobbs 23180-56 Nutri Boost este un produs de calitate, cu ajutorul caruia poti zdrobi sau pasa o multime de alimente, pentru ca are un motor puternic de 700w. Acesta are incluse mai multe recipiente in care poti depozita amestecurile preparate, dar si unul special conceput pentru calatorie, astfel ca iti vei putea lua milkshake-ul cu tine in drum spre serviciu. Taisul lamelor este acoperit cu titan, deci isi va pastra calitatea in timp, iar datorita dimensiunilor reduse, nu ocupa spatiu mult de depozitare. Cea de-a doua varianta: Philips HR2100 este indicata celor care au un buget de achizitie mai restrans.
Tabel de comparatie
Cel mai bun!
Plusuri
Este un produs ce iti permite sa macini sau sa maruntesti alimentele, facandu-le sa devina o pasta, deoarece are un motor de 700W, iar lamele acoperite cu titan vor taia la fel de bine, chiar si dupa un timp indelungat. In momentul achizitiei, vei mai primi 5 recipiente de marimi diferite si capace, pentru a putea pastra corespunzator amestecurile.
Minusuri
Nu poti selecta viteza de zdrobire a alimentelor, deoarece are o singura treapta de putere.
Concluzie
Blenderul nu trebuie sa lipseasca din bucataria celor care adopta o alimentatie sanatoasa, dar poate fi de un real ajutor si familiilor care au copii.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Reprezinta cea mai buna alternativa ca raport pret/calitate oferita de un brand renumit in Europa, puterea de 400W oferindu-i eficienta, iar sistemele de siguranta si blocare ii garanteaza fiabilitatea sporita. E usor de curatat in masina de spalat vasele.
Minusuri
Utilizatorii care au oferit impresii legate de folosirea produsului s-au plans de lungimea redusa a cablului de alimentare.
Concluzie
Recomandam piesa ca fiind o investitie avantajoasa intr-un aparat apartinand unui brand cunoscut si renumit pentru fiabilitate, durabilitate si functionalitate. Usurinta in exploatare reprezinta un plus pe care merita sa il ai in vedere.
A 3-a Optiune!
Plusuri
Blenderul e unul puternic, de 1200 W, cu viteza de 28.000 rpm, functie Pulse si sase lame din inox, pozitionate in asa fel incat rezultatul final sa fie obtinut rapid si intr-un mod eficient. Cana in care sunt introduse ingredientele e de capacitate mare (2 litri), are maner, orificiu pentru adaugarea ingredientelor si capac.
Minusuri
Avand in vedere modul in care e realizat, nu e potrivit pentru ingrediente mai uscate, ci trebuie adaugi ingrediente lichide sau semi-lichide pentru a fi cat mai eficient.
Concluzie
E o alegere buna pentru persoanele care vor sa faca supe creme, smoothie-uri sau alte bauturi cat mai simplu si rapid.
Cum alegi un blender bun
Ghidul cumparatorului
Indispensabil in orice gospodarie moderna, utilizat pentru a prelucra diverse categorii de alimente, blenderul constituie in prezent un dispozitiv care poate prelua multe dintre sarcinile obositoare ce trebuie efectuate intr-o bucatarie si care implica prepararea felurilor de mancare.
Aparatul este compus dintr-un motor, un recipient colector si cutitele de prelucrare. La origini este vorba despre un item simplu, insa care poate face minuni in cateva minute. Daca va numarati printre potentialii utilizatori care doresc sa afle care e cel mai bun blender sau unde gasesc un blender la un pret bun, va recomandam sa tineti cont de o serie de criterii de selectie, care va vor ajuta sa alegeti modelul potrivit pentru nevoile personale.
Tipul: Exista mai multe moduri de a categorisi blenderele, insa cel mai important se refera la cat de complex este aparatul respectiv. Astfel se deosebesc 2 tipologii: blenderul traditional si cel modern.
Blenderele traditionale sunt recomandate pentru preturile mai accesibile si utilizatorilor cu frecventa de folosire moderata. Fiecare model clasic de blender prezinta o baza ce contine motorul propulsor, este separata de recipientul colector si captusita cu o garnitura de cauciuc, pentru a evita scurgerea alimentelor in motor.
Deasupra motorului este situat un recipient confectionat din sticla, otel inoxidabil, plastic sau portelan, in interiorul caruia se introduc alimentele pentru a fi prelucrate. Containerul este prevazut cu scala specifica, ce permite utilizatorului sa aprecieze corect cantitatea de ingrediente utilizate. Motorul actioneaza o serie de cutite pozitionate in recipientul colector printr-un ax de translatie a miscarii.
Mecanismul este dotat si cu un capac, ce impiedica pulverizarea in exterior a alimentelor in timpul actionarii motorului si al procesului de amestecare. La blenderele traditionale cutitele actioneaza de jos in sus, si prezinta un panou de control pe baza care adaposteste motorul. Sunt posibile diferite setari conventionale, cum ar fi: amestec, taiere sau tocare.
Blenderele moderne sunt construite dupa acelasi tipar, insa ceva mai pretentioase ca investitie, fiind utile pentru cei care prefera sa le foloseasca aproape zilnic. Prezinta o multitudine de extra-optiuni de prelucrare a ingredientelor, plus o serie de functii noi, fata de modelele traditionale.
De asemeni, se diferentiaza in cadrul acestei categorii blenderele cu imersiune, care se mai numesc si blendere verticale, fiind variante de dimensiuni mai mici ce sunt actionate diferit. Acestea pastreaza baza cu motor si cutitul de faramitare, insa recipientul colector poate fi orice recipient de orice dimensiuni, ales de utilizator. Corpul blenderului devine astfel un maner mobil ce poate fi actionat manual si cu care se poate amesteca in recipientul in care sunt puse alimentele.
Daca va intrebati care e cel mai bun blender vertical, este bine sa va asigurati, inainte de toate, ca modelul sa fie un aparat eficient si ca se pot face cu el piureuri, salate sau supe creme. In cazul acestei tipologii, cutitele sunt actionate de sus in jos, modelul fiind unul foarte mobil, usor de manevrat, insa care necesita putin mai multa atentie si efort din partea celui care utilizeaza aparatul. Ambele tipologii permit utilizatorilor folosirea diversificata de functii si de metode de taiere, cat si dozarea eforturilor proprii in functie de preferinte.
Performanta: Aceasta categorie include: puterea motorului, raportata la consumul de energie si puterea reala de prelucrare a ingredientelor. De asemeni, este necesar ca un blender de calitate sa poata procesa orice tip de aliment, in moduri cat mai diverse.
Ca in cazul oricarui aparat electrocasnic, puterea se masoara in Watti si este indicatorul efectiv al vitezei si fortei cu care alimentele sunt prelucrate. Asadar, veti alege un model cu un motor puternic, care sa ofere un minim de putere de 400W sau 500W. Viteza trebuie sa varieze si sa permita un control total al dispozitivului. Daca utilizati blenderul pentru a prepara in cantitati medii shake-uri, sosuri sau frisca, o putere de 300 – 400W este suficienta.
Pentru retetele de smoothie este bine sa alegeti un blender cu o putere a motorului de 500 – 600W. In schimb, daca doriti sa preparati cantitati mai mari, sa utilizati zilnic aparatul sau foarte des, atunci aveti nevoie de un model cu motor nu numai puternic, ci si rezistent, care sa ofere intre 600W si 700W si care va reusi sa transforme ingredientele spre o textura foarte fina, indiferent de natura acestora.
Pentru blenderele verticale, viteza motorului poate fi mai mica de 300W, acestea pastrandu-si totusi eficienta, datorita faptului ca sunt actionate manual si permit utilizatorului sa modereze forta de apasare. Asadar, puterea reprezinta un parametru esential, ce trebuie cuantificat neaparat pentru a sti care e cel mai bun blender.
Designul: Pentru a va asigura ca faceti alegerea potrivita este bine sa urmariti doua trasaturi esentiale: fiabilitatea si ergonomia. Un blender fiabil trebuie sa ofere siguranta in utilizare, dar sa fie si un model rezistent, care necesita conditii minime de mentenanta si implicit are o garantie extinsa.
Materialele din care este confectionat dispozitivul sunt si ele importante, pentru ca trebuie sa fie rezistente, permitand utilizarea indelungata si igienizarea facila. De asemeni, este de preferat sa alegeti un aparat cu o cuva din sticla, pentru a evita alterarea gustului alimentelor in timpul prelucrarii, risc existent in cazul unul recipient colector confectionat din plastic. Totodata, daca produsul vine insotit de mai multe tipuri de accesorii, aceasta reprezinta un mare avantaj.
Ergonomia: vizeaza doua aspecte: manevrabilitatea si cat de intuitive sunt functiile si setarile. Manevrabilitatea dispozitivelor variaza in functie de forma si de capacitatea acestora. Bineinteles, este bine ca modelul de blender ales sa va ofere posibilitatea sa preparati si cantitati mai mari de ingrediente, insa nu este recomandat ca acesta sa ocupe tot spatiul de lucru. Modelele clasice permit utilizatorului sa seteze desfasurarea procesului de prelucrare si sa-l supravegheze, fara a depune vreun alt efort.
Situatia este diferita pentru aparatele verticale, ce trebuie directionate manual si necesita sa aiba un design de forma cat mai comod pentru utilizator. Astfel, va puteti da seama care e cel mai bun blender vertical analizand manerul de prindere si lungimea tijei in varful careia sunt dispuse cutitele.
Panoul de control al setarilor trebuie sa fie usor de citit si intuitiv, in cazul ambelor tipuri de blendere, iar sunetul produs de motor la functionare nu trebuie sa fie prea puternic.
Functiile si setarile: Cele mai bune blendere va ofera pana la 14 trepte diferite de viteza si functii suplimentare cum ar fi: functia de sfaramare a ghetii, functia de incalzire a recipientului sau functia turbo. La acest capitol este important modul de lucru al dispozitivului, pentru ca si ingredientele necesita o preparare diferentiata. Este bine ca blenderul sa opereze de la o treapta de viteza mai mica si aceasta sa creasca pe masura ce alimentele sunt mai faramitate.
Totodata, functiile de baza trebuie sa insoteasca orice tip de dispozitiv, acestea fiind: omogenizare, mixer, taiere, tocare, faramitare, lichefiere. Per total, optiunile constituie aspecte la fel de importante si depind in mare parte de tipul de blender ales, deoarece in cazul blenderelor moderne beneficiati de mai multe.
Pentru ca aveti acum la dispozitie toate specificatiile, descrierile si parerile despre cele mai bune blendere, va recomandam sa achizitionati un blender ieftin si bun de pe internet. Preturile sunt similare sau chiar mai bune, garantia este aceesi, iar daca nu sunteti multumiti de produsul ales, il puteti returna sau inlocui.
Modele recomandate in 2024
Russell Hobbs 23180-56 Nutri Boost
Produsul se adreseaza celor care vor sa manance alimente cat mai sanatoase si isi prepara deseori amestecuri ce includ fructe sau supe crema. Poate fi folosit pentru pasare sau maruntire, deci este de un real ajutor si atunci cand vrei sa pregatesti masa bebelusului.
Are o singura treapta de viteza si un motor cu o putere de 700w, astfel ca ingredientele vor deveni fine, transformandu-le intr-o pasta sau intr-o pulbere. Lamele sunt invelite cu titan, ce ofera rezistenta, deci se vor mentine ascutite chiar si dupa o utilizare indelungata.
Acesta are incluse 5 recipiente cu capac, de dimensiuni diferite, de 0.7l, respectiv 0.35l, astfel ca poate fi folosit de intreaga familie. Pentru a pastra in conditii optime continutul macinat, in pachetul de achizitie vei avea si un capac cu gauri si un recipient de depozitare. Obiectul are un design minimalist si nu ocupa mult spatiu in bucatarie. In timpul folosirii, acesta va ramane in aceasi pozitie, indiferent de suprafata pe care il amplasezi, deoarece este prevazut cu un sistem anti-alunecare.
Avantaje
Are un motor puternic, astfel ca marunteste fin continutul.
Vine la pachet cu o multime de recipiente, cu capacitati diferite, iar tu vei putea depozita usor preparatul.
Lamele sunt acoperite cu titan, deci nu va trebui sa le ascuti frecvent.
Are dimensiuni mici si nu va ocupa mult spatiu de depozitare.
Dezavantaje
Produsul are o singura treapta de putere, astfel ca nu vei putea sa selectezi rapiditatea functionarii.
Blender Philips
Philips HR2100
Philips constituie un producator respectat pe piata mondiala a electrocasnicelor, drept pentru care nu ar strica sa verificati insusirile produselor acestui brand. Asadar, daca va aflati in cautarea unui blender ieftin si bun, este recomandat sa aflati mai intai care e cel mai bun blender de la Philips la un pret convenabil. Este si cazul modelului HR2100, dispozitiv din categoria blenderelor clasice, care este echipat cu un motor ce ofera o putere de 400W.
Designul este unul mimimalist, elegant prin simplitate, iar materialele utilizate sunt: otel inoxidabil pentru lame, plastic dur si rezistent la socuri pentru bolul colector si carcasa motorului. Recipientul este creat cu design ergonomic al manerului si are o capacitate de colectare de 1,25l. Aparatul este prevazut cu un sistem simplu de stocare a cablului de alimentare, care are o lungime de 1m.
Pentru fiabilitate crescuta, dispozitivul este echipat corespunzator anti-alunecare si cu indicator de blocare. Toate partile detasabile se curata facil in masina de spalat vase. Functiile se navigheaza usor cu ajutorul controlerului circular, fiind disponibile 2 viteze diferite si functia Pulse, care permite accelerarea procesului de lucru. Produsul este insotit de o garantie de 24 de luni.
Avantaje
Constituie un model care e cel mai bun blender de la Philips cu acest raport pret/calitate.
Este eficient, deoarece motorul ofera o putere de 400W.
Are fiabilitate sporita, prin sistemele de siguranta si blocare.
Permite o igienizare comoda, in masina de spalat vase.
Dezavantaje
Philips Daily Collection HR2052/90
Modelul acesta de aparat este un blender pentru supa crema care te va ajuta sa obtii rapid aceasta mancare. Are un vas generos, de 1.25 litri, transparent, cu gradatie, care este usor de manevrat datorita manerului. Este totodata si confortabil de folosit, gratie capacului si orificiului pentru curgere.
Puterea de lucru a acestui blender Philips este de 450 W. Ai disponibila o singura viteza, plus functia Impuls. Cutitele ce vor pasa sau zdrobi sunt realizate din otel inoxidabil si plasate in asa fel incat sa ofere o eficienta cat mai buna. Cu exceptia partii electronice, componentele pot fi curatate in masina automata de vase.
Pentru a te putea bucura cat mai mult timp de acest aparat, el are protectie la supraincalzire. Daca te intereseaza panoul de comanda, acesta e format din butoane intuitive, dar sensibile la atingere, asadar, ai grija sa nu le apesi din greseala si sa ai parte de incidente mai putin placute.
Blender Tefal
Tefal BL811D38
Acest blender Tefal e foarte apreciat in randul cumparatorilor datorita faptului ca e foarte eficient cand vine vorba de pasarea, amestecarea sau maruntirea ingredientelor. Poti face cu ajutorul lui tot felul de smoothie-uri, poti zdrobi gheata, poti face supe creme si multe alte bunatati.
Performantele acestui aparat nu sunt date doar de puterea de 1200 W, ci si de lamele puternice, realizate din inox, care sunt in numar de sase. Timpul de pregatire este unul redus, viteza de lucru fiind de pana la 28.000 rpm. Acest blender pentru sucuri si alte bunatati vine cu un bol incapator, ce are o capacitate de 2 litri, capac si maner. Este realizat din sticla, e gradat si are in partea de sus un orificiu ce permite introducerea ingredientelor in timp ce functioneaza.
Aparatul acesta vine cu protectie la supraincalzire, pentru a proteja cat mai bine motorul, are disponibila si functia Pulse, pentru a ajunge la puterea maxima printr-o simpla apasare de buton, si un panou de comanda intuitiv, cu butoane clasice si un buton rotativ. Nu e un model potrivit pentru ingrediente uscate, ci trebuie sa te folosesti de ceva lichid pentru a-si face treaba cat mai bine.
Tefal Blendforce BL435831
Daca iti place sa consumi smoothie-uri cat mai diverse si doresti sa le prepari cu mare usurinta, iti recomandam acest blender pentru fructe. Puterea cu care el lucreaza e de 800 W, ai disponibile doua trepte de viteza si e dotat si cu functia Pulse.
In ceea ce priveste lamele, acestea sunt realizate in asa fel incat sa ofere o eficienta sporita. Ele sunt fabricate din inox si sunt foarte bine ascutite. Sunt plasate in asa fel incat sa mixeze bine intregul continut, insa, pentru asta, trebuie sa ai in interiorul vasului si o anumita cantitate de lichid.
Cana cu care e dotat acest blender Tefal este una cu capacitate mare, avand 1.75 litri. Ea este realizata din sticla transparenta si e destul de grea. Are maner, orificiu pentru curgere, gradatie , capac si orificiu pentru adaugarea ingredientelor. Este stabil, avand la baza sistem anti-alunecare si e negru. Panoul de comanda e unul simplu, intuitiv, sub forma unui buton care se roteste.
Blender Heinner
Heinner Master Collection HBL-1000XMC
Daca doresti un aparat puternic, iti recomandam produsul Heinner Master Collection HBL-1000XMC, care exceleaza la toate sarcinile pe care le are de indeplinit datorita puterii totale de 1000W. In plus, datorita ecranului LCD, poti vedea mereu cat timp este necesar pentru orice operatiune ai selectat.
Cutitul, detasabil pentru o curatare facila, este confectionat din inox de cea mai bun calitate, un material rezistent care face fata provocarilor. Bolul din sticla are o capacitate de 1.5 litri si este gandit sa fie destul de generos pentru o familie. Curatarea se face lejer, sub jetul de apa.
Dispozitivul functioneaza pe baza a 5 viteze predefinite, cu ajutorul carora vei obtine rezultatul dorit. Functiile pe care le poate indeplini cu succes sunt: mixare, maruntire, lichefiere, amestecare si producere de fulgi de gheata. Toate bauturile tale preferate sunt la doar un buton distanta.
Avantaje
Dispozitiv cu putere mare de 1000W – capabil sa marunteasca eficient si ingredientele dure.
Afisaj LCD care iti indica durata operatiunilor.
Cutit din inox rezistent – indica durabilitate.
Echipat cu 5 viteze predefinite care permit indeplinirea mai multor functii – adaptabilitate.
Dezavantaje
Blender Star-Light
Star-Light BLP-1200SS
Star-Light BLP-1200SS este un blender pentru bucatarie, fix, pe care multe persoane il utilizeaza pentru a pasa diverse ingrediente, pentru a le amesteca sau marunti. E de ajutor chiar si pentru a zdrobi gheata. Are butoane clasice pentru functia Pulse, zdrobirea ghetii si smoothie-uri, si un buton ce se roteste pentru a porni motorul si pentru a seta intensitatea.
Blenderul acesta vine la pachet cu o cana de 1.5 litri, transparenta, realizata din sticla. Ea are maner ergonomic, pentru a permite o manevrare simpla, orificiu pentru curgere, dar si pentru introducerea ingredientelor pe parcurs, capac si gradatie. Lamele acestui aparat sunt in numar de sase. Doua dintre ele sunt indreptate in jos, pentru o eficienta sporita. La baza canii e si o garnitura din silicon, pentru o etansare cat mai buna.
Puterea acestui blender e de 1200 W. Sunt disponibile 5 functii, plus Pulse. Ca si dimensiuni, aparatul are 42 x 13 x 15 cm, iar greutatea ii e de 4.5 kg, ceea ce ofera stabilitate. Ai la baza si insertii anti-alunecare si exista si un sistem pentru stocarea cablului. Acesta din urma are o lungime de 1.5 litri.
Blender Biovita
Biovita Active-600
Daca obisnuiesti sa bei smoothie-uri si vrei sa le faci cat mai simplu si rapid, acest blender Biovita ar putea fi ceea ce cauti de mult timp. El are in dotare lame din inox, pentru a taia cat mai bine si eficient. Doua dintre ele sunt indreptate in sus, doua in jos, iar la baza mecanismului in care sunt inserate cutitele exista o garnitura din silicon, pentru etansare.
Partea foarte confortabila in legatura cu acest blender de bucatarie consta in faptul ca vasul in care se mixeaza ingredientele e sub forma de sticla. Aceasta din urma are chiar si un orificiu special pe capac, ce iti va permite sa consumi cu usurinta bautura din interior. Iti prepari rapid sucul dorit si il poti lua cu tine peste tot pe unde mergi.
Modelul nu e unul cu putere foarte mare, aceasta fiind de numai 500 W, insa, avand in vedere faptul ca vorbim de o capacitate de numai 600 ml, e suficient. Nu sunt prezente trepte de putere sau accesorii multiple, iar greutatea totala a aparatului e de 1.2 kg. Pentru a porni/opri motorul, tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe un buton.
Mini Blender Concept SM-3384
Vrei un blender pe care sa-l poti lua cu usurinta cu tine atunci cand mergi in vacanta sau la birou? Daca raspunsul tau e unul pozitiv si daca iubesti smoothie-urile, indreapta-ti atentia spre acest mini-blender. Cu ajutorul lui iti poti face bautura favorita chiar in recipientul inclus si nu e necesar sa mai murdaresti alte vase sau sa transferi sucul pentru a-l putea lua cu tine. Ii pui capacul si il servesti cand ai nevoie.
Capacitatea recipientului e de 570 ml, iar puterea de lucru a aparatului e de 500 W. Lucreaza cu 23.000 rpm, asadar, vei avea intr-un timp foarte scurt o bautura delicioasa. Recipientul e fabricat din plastic transparent, fara BPA sau alte substante daunatoare. Ai inserata si o garnitura din silicon pe suprafata lui, pentru a impiedica alunecarea din mana.
Blender pentru smoothie
Electrolux ESB2500
Un smoothie maker e aparatul ideal pentru iubitorii acestei bauturi. Produsul acesta e tot ce ai nevoie daca iti plac sucurile din fructe/legume care includ si pulpa. Are o putere de 300W, insa e suficient pentru a zdrobi cu usurinta ingredientele din interior. Nu ii poti regla viteza de lucru, dar nici nu e necesar avand in vedere pentru ce anume e creat.
Acest blender sport are o capacitate de 0.6 litri. El vine cu doua recipiente in care se maruntesc ingredientele. Acestea sunt sub forma de sticla, asadar, le poti lua cu tine oriunde mergi. Ambele au capace cu inchidere ermetica, ceea ce ajuta la transport, si au si orificii ce contribuie la servirea cu usurinta a bauturii din interior.
Nu e deloc dificil sa folosesti acest blender, deoarece doar introduci ingredientele in recipient si apesi pe un buton. Multi cumparatori sunt incantati de calitatea titanului din care sunt facute vasele, dar si de usurinta cu care sunt capabile cutitele din inox sa isi faca treaba.
Biovita Legend-800
O recomandare pe care sugeram sa o iei in calcul daca vrei sa cumperi un blender pentru smoothie e aceasta. Acest aparat a fost creat special pentru astfel de bauturi, avand incluse doua recipiente de tip sticla, cu capacitate de 600 ml, in care poti realiza si transporta bautura ta preferata.
800 W e puterea acestui dispozitiv, iar aceasta poate fi reglata cu ajutorul unor butoane, in functie de duritatea ingredientelor introduse in vas. Daca acestea sunt moi, apesi butonul Soft, daca sunt mai dure, te folosesti de butonul Hard. Totul e simplu si intuitiv. Eficienta acestui blender Biovita e data de lamele bine ascutite, realizate din inox, pozitionate in asa fel incat ingredientele sa fie zdrobite rapid.
In ceea ce priveste cele doua recipiente, ele sunt realizate din titan, sunt transparente si au capace speciale care te ajuta sa consumi cu usurinta continutul. Se inchid ermetic, pentru a le transporta cat mai simplu. Aparatul are la baza picioruse ce împiedica alunecarea, pentru a te bucura de o stabilitate cat mai buna.
Cum se foloseste un blender
Nu stii cat de util e un blender in bucatarie pana ce nu incerci unul pentru prima data. Multe dintre secretele acestui dispozitiv se afla si pe cont propriu, respectand bineinteles instructiunile si restrictiile la intrebuintare. Daca vrei sa stii ce sfaturi am centralizat noi si ce informatii suplimentare iti putem oferi pe aceasta tema, iata-le prezentate aici:
Prima utilizare
Inainte sa prepari ceva, toate partile detasabile ale aparatului vor fi spalate si prealabil uscate, asigurandu-te ca nu pastreaza reziduuri din fabrica sau alte impuritati. In cazul blenderelor cu doua iesiri, unitatea ce contine cutitul se monteaza deasupra celei cu motor, fiind adaugata intre acestea o garnitura care impiedica inflitrarea lichidelor. Deasupra se monteaza recipientul cu capac detasabil, prin care vor putea fi introduse treptat ingredientele.
Daca vorbim despre modelele care au recipient portabil, ordinea procedeelor de realizat se schimba. Intrucat recipientul are un singur orificiu, se adauga mai intai toate ingredientele, in cantitatile admise si in functie de reteta aleasa. Accesoriul care include cutitul se monteaza pe post de capac. Ulterior, se intoarce in jos, montandu-se pe unitatea cu motor.
Setari
Majoritatea modelelor din comert includ minimum de comenzi, permitand cel mult reglajul de viteza si functia pulse. Daca nu portionezi prealabil fructele sau legumele adaugate, optiunea respectiva te ajuta sa omogenizezi amestecul, atunci cand cutitul ajunge sa se invarta in gol, daca o bucata mai mare s-a blocat deasupra.
Fiecare reteta va necesita o viteza mai mica sau mai mare de taiere. E recomandat ca alimentele dure sa fie procesate la inceput cu o turatie medie si constanta, urmand ca abia dupa faramitare sa fie mai bine amestecate, la trepte superioare de putere.
Ce poti prepara
Probabil ca cea mai rapida utilizare a blenderului si cea mai evidenta este obtinerea unor smoothie-uri delicioase. Astfel obtii imediat suc de fructe cu tot cu pulpa, adaugand o cantitate variabila de apa sau alte lichide. Nici cocktailurile nu trebuie ignorate, intrucat unele pot fi mixate usor cu gheata faramitata.
Daca blenderul iti permite sa adaugi treptat ingrediente, poti aborda si retete mai complicate, cum ar fi cele pentru diverse sosuri. Cand ai restrictie la temperatura alimentelor, nu vei putea obtine piureuri si nici supe crema, insa in caz contrar, vei aborda orice reteta cu linte, mazare si alte legume fierte. Unele aparate, cu predilectie cele profesionale, asigura si macinarea, procesand biscuiti, nuci, cafea si chiar cereale.
Ce greseli sa eviti
Asa cum si manualul arata, nu e indicat sa depasesti o anumita cantitate de ingrediente cand prepari ceva. Este exclusa folosirea alimentelor fierbinti in modelele de blender cu recipient fara capac, intrucat vaporii degajati pot cauza presiuni interne mari, care nu pot fi eliberate. Inclusiv lichidele fierbinti trebuie obligatoriu lasate sa “respire”.
Mentenanta
Curatarea temeinica a componentelor aparatului trebuie facuta imediat dupa fiecare utilizare. Astfel eviti ca resturile alimentare sa se intareasca pe accesorii. Unitatea cu motor nu trebuie sa aiba contact cu apa sau alte fluide, asa ca analizeaza mereu eficienta garniturii care o separa de cutit.
Cele mai importante piese de curatat sunt recipientul si lama rotativa, care se vor spala delicat, sub jet de apa si cu putin detergent, clatindu-se bine si lasandu-se la scurs. Carcasa aparatului se poate sterge cu servetele de curatat umede(pentru obiectele din bucatarie) sau cu o laveta.
Marci populare:
Cu un blender, indiferent de puterea sa, vei putea face oricand un smoothie delicios si satios. Iar daca investesti in unul mai performant, vei scapa de maruntirea manuala a alimentelor, de amestecarea acestora, de spargerea cuburilor de gheata si vei putea face chiar si piureuri fine. Nu trebuie decat sa stii cum sa il gasesti, iar pentru asta, te poti indrepta cu incredere spre unul dintre cei trei producatori: Philips, Oster si Breville.
Povestea brandului olandez Philips incepe pe 15 mai, anul 1891, la initiativa lui Gerard si a tatalui sau, Frederik Philips. Primul avea priceperea de-a construi filamente de carbon, mai sigure, pentru iluminarea electrica, iar celalalt dispunea de mijloace pecuniare, astfel ca a mai ramas un singur pas pana au deschis o mica fabrica in Eindhoven.
Intre timp, afacerea s-a intins pe mai multe directii, existand, in prezent, trei departamente principale: Philips Lighting (dezvoltarea de solutii pentru iluminat), Philips Consumer Lifestyle (produce de la obiecte de ingrijire personala la electrocasnice de consum) si Philips Healthcare (aduce o serie de inovatii in domeniul sanatatii, menite sa imbunatateasca viata consumatorilor).
Nu e nevoie de prea multe informatii pentru a te convinge de impactul pe care compania il are la nivelul comertului global, caci produsele sale sunt prezente pe mai toate rafturile magazinelor si pe ecranele televizoarelor. Totusi, cateva cifre sunt edificatoare: in 2012, avea profit de 226 milioane €, peste 122.000 de angajati, prezenta in peste 60 de tari, 39.000 de marci in palmares si 54.000 de drepturi de brevet detinute.
Sub motto-ul “Innovation and you”, lansat impreuna cu o noua gama in 2013, e clar ca renumitul producator intentioneaza sa se axeze pe inovatie si in continuare, urmand aceeasi directie care l-a consacrat de-a lungul timpului: respectarea nevoilor consumatorilor si venirea in intampinarea acestora.
Oster a aparut in anul 1924, cand John Oster observa cat de profitabila e piata produselor de ingrijire pentru femei si face in propriul garaj un aparat de stilizare a parului, operat manual. Dupa 4 ani de la infiintare, odata cu lansarea masinilor de tuns automate, se contureaza compania The John Oster Manufacturing Company. Brandul va deveni un nume de referinta pentru simplii cumparatori si profesionisti din domeniul ingrijirii parului.
Activitatea companiei s-a diversificat, indreptandu-se, in zilele noastre, catre patru directii de productie: frumusete (ondulatoare, uscatoare de par si placi de indreptat), electrocasnice de bucatarie (mixere, cafetiere, blendere, fierbatoare, etc.), aparate pentru ingrijirea tesaturilor ( calcatoare simple, cu abur si verticale) si wellness (purificatoare de aer).
Incepand cu anii ’60, in interiorul companiei au loc schimbari: mai intai, brandul e achizitionat de corporatia Sunbeam, iar John Oster demisioneaza 3 ani mai tarziu. Afacerea, insa, a prosperat si s-a extins in continuare.
Un moment important l-a reprezentat anul 2001, cand sunt introduse blenderele din gama Oster In2itive, ce aveau la baza o tehnologie revolutionara. Multumita acesteia, aparatul functiona atat ca blender si ca robot de bucatarie, avand cicluri pre-programate, ce determinau timpul de invartire si directia lamelelor. In prezent, te poti astepta la aceeasi performanta, de la toate blenderele acestei marci.
Infiintata in 1923, in Melbourne, Australia, compania Breville a ajuns in zilele noastre sa fie recunoscuta ca un furnizor de top pe segmentul aparatelor electrocasnice. Fondatorii erau Bill O’Brien si Harry Norville, un vanzator de radiouri si un inginer, iar in primii 50 de ani de activitate, s-au axat pe producerea si distribuirea de radiouri, folosite, in acel moment, la detectarea bombelor amplasate in mine in timpul razboiului.
Piata radiourilor a scazut, in momentul aparitiei televiziunii, iar interesul se muta inspre realizarea de mici electrocasnice pentru bucatarie. Pana in acel punct, firma functiona ca o mica afacere de familie, asta pana cand John O’Brien, fiul lui Bill, decide ca e vremea sa investeasca mai mult in cercetare si inovatie.
Popularitatea si importanta brandului aveau sa creasca odata cu producerea si lansarea primului model de aparat pentru sandvisuri, in 1974. In acel an, compania a vandut 400.000 de produse, iar numele marcii a devenit sinonim cu sandwich makerele pe intreg teritoriul australian. Aproape acelasi succes l-a avut aparatul si in Noua Zeelanda si Marea Britanie.
In prezent, Breville furnizeaza blendere si alte dispozitive de bucatarie in peste 50 de tari, printre care si Romania.
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
Oster Delighter BLSTDG-W00-050
Daca ti-ai propus sa achizitionezi cel mai bun blender, ai o misiune dificila! Noi iti putem propune un model care se bucura de aprecierea unanima a utilizatorilor deoarece ofera o putere buna de 450W si un numar de 6 viteze care iti permit sa potentezi actiunea acestuia in functie de ingredientele folosite si reteta preparata.
Sistemul de angrenaj este denumit All-Metal Drive – o combinatie de metal care este extrem de durabil si de solid si care ofera puterea necesara inclusiv pentru maruntirea ghetii. Vasul de sticla are o forma ovala, aplatizata tocmai pentru a putea fi asezat in bune conditii pe usa frigiderului. Capacitatea totala de 1.75 litri este suficienta pentru o familie.
Pe panoul de functii sunt incluse 6 comenzi presetate: low, medium, high, pulse, ice crush si drinks. Actiunea fiecareia dintre ele este perfectionata: functia ice crush actioneaza automat timp de 30 de secunde pentru a sfarama gheata, optiunea Pulse iti permite tocarea foarte fina a ingredientelor, iar functia Drinks declanseaza dispozitivul pentru 45 secunde pentru amestecul cocktailurilor cu gheata.
Avantaje
Bender cu angrenajul confectionat complet din metal – durabil si rezistent.
Include un total de 6 functii si viteze de lucru – permite prelucrarea diversificata a alimentelor
Vas de sticla cu forma aplatizata care poate fi pus in frigider – ergonomic.
Functii speciale pentru sfaramarea ghetii – perfecte pentru amatorii de cocktailuri.
Dezavantaje
Breville Active Pro
Breville Active Pro este cel mai indicat blender pentru persoanele cu un stil de viata activ si dinamic, caci recipientul sau portabil te poate insoti in calatoriile tale. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi ingredientele preferate, cu sau fara gheata, si sa pornesti aparatul.
Datorita motorului de 300W, care actioneaza lamele de inox ale cutitului, poti mixa ingrediente dure ca gheata si nucile. Recipientul sport are o capacitate de 500 ml si este prevazut cu o banda neagra din cauciuc pentru un grip cat mai bun.
Husa de neopren iti protejeaza recipientul si are functie izoterma, pentru ca bauturile tale sa ramana reci. Materialul din care e confectionat e numit Tritan Copolyester, fara BPA, rezistent termic si la socuri si compatibil cu suporturile speciale din masina si bicicleta. Putem spune ca aspectul acestei piese este inovator: unitatea neagra, cu accente cromate, este completata de recipientul transparent care se va incadra in orice bucatarie.
Avantaje
Blender inovator cu un design special, dinamic(“to go”).
Echipat cu un recipient detasabil, cu capac – poate fi luat in calatorii.
Recipientul este rezistent la socuri, termorezistent si e echipat cu o husa termoizolanta – pastreaza lichidele proaspete.
Compatibil cu suportul special pentru bicicleta si masina.
Dezavantaje
Tefal BlendForce Faciclic Plastic BL300138
Acest model de la Tefal constituie un blender clasic eficient, fiind dotat cu un motor ce ofera o putere de 400W. Designul este unul simplu, cu o baza stabila si un recipient colector cu o capacitate de 1,25l, confectionat din plastic.
Lamele de prelucrare sunt din otel inoxidabil, pot fi facil demontate si permit o prelucrare optima a majoritatii tipurilor de alimente. Este prevazut cu sisteme de stocare a cablului de alimentare si cu sistem de siguranta anti-alunecare, pentru o mai mare fiabilitate in utilizare. Partile detasabile se igienizeaza cu usurinta in masina de spalat vase.
Panoul de control mecanic se actioneaza prin rotire, iar functiile includ 2 trepte de viteza si functia Pulse, de accelerare intre aceste standarde.
Avantaje
Are un raport bun pret/calitate.
Constituie un dispozitiv cu eficienta sporita, deoarece motorul este puternic.
Modelul este fiabil, fiind echipat anti-alunecare.
Este comod in utilizare, fiind usor de depozitat si de igienizat.
Dezavantaje
Braun MR 320
Potentialii utilizatori ce incearca sa afle unde gasesc un blender la un pret bun, care sa ofere si o eficienta sporita, sunt sfatuiti de catre expertii in electrocasnice pentru bucatarie sa incerce si produsele de la Braun. Modelul de blender vertical MR 320 este un exemplu excelent de blender performant, care e cel mai bun blender de la Braun la un pret foarte accesibil.
Dispozitivul poate fi si mixer, si blender, iar motorul ofera o putere de 450W. Forma si designul ergonomic cu ax detasabil si manerul din material moale si translucid permit manevrarea facila in timpul utilizarii. Este confectionat din materiale rezistente si accesorizat corespunzator, cu tel, pasator, palete de amestecare si tocator, toate detasabile. Pentru tocator are si un recipient cu vas gradat ce permite fixarea blenderului intr-o pozitie fixa, verticala. Toate accesoriile pot fi igienizate facil, in masina de spalat vase. Functiile includ 2 viteze, care permit prelucrarea optima si diferentiata a alimentelor. Aparatul are dimensiunile de 30,5×35,5×25,5cm si o greutate totala de 907g.
Constituie un dispozitiv multifunctional, fiind mixer si blender.
Model care e cel mai bun blender de la Braun, ca oferta de pret.
Este eficient, avand o putere a motorului de 450W.
Pate fi utilizat comod, pentru ca in mode-ul tocator se poate fixa blenderul, reducand din efortul depus de utilizator.
Are doar 2 trepte de viteza.
Heinner OptiMix 600
Provenind de la un producator renumit de electrocasnice de calitate, modelul Heinner OptiMix 600 constituie un blender clasic si este dotat cu un motor de mare putere: 600W. Este confectionat din materiale de inalta calitate, cu lame din otel inoxidabil si bol din sticla, ce permit prelucrarea optima a ingredientelor, fara a le afecta gustul.
Designul este unul modern, ergonomic si permite o fiabilitate sporita. Recipientul din sticla are o capacitate de 1,5l si este prevazut cu un capac special de etansare si cu maner ce faciliteaza prinderea. Dispozitivul poate functiona continuu si se seteaza facil cu ajutorul panoului de control mecanic.
Este echipat cu sistem de blocare si cu sistem de siguranta, pentru o fiabilitate optima, iar motorul produce un zgomot ce atinge valoarea de 85dB in timpul functionarii. La capitolul functii se remarca nu mai putin de 5 viteze diferite si functia Puls, care se pot adapta la orice tip de aliment si la orice tip de prelucrare.
Are un raport excelent pret/calitate.
Manifesta diversitate in optiuni de tocare si maruntire, deoarece are 5 viteze.
Este eficient, datorita motorului puternic de 600W.
Prezinta fiabilitate, pentru ca este confectionat din materiale de calitate.
Nivelul zgomotului produs este unul ridicat, 85dB.
Cuisinart BFP603E
Recomandat printre cele mai bune blendere clasice de la Cuisinart, modelul SmartPower Duet BFP603E constituie o alegere performanta, eleganta si cu o eficacitate sporita pentru orice tip de bucatarie. Este vorba despre un dispozitiv clasic, fix, al carui motor ofera o putere de 600W, permitand procesarea oricarui tip de aliment in conditii optime.
Ca design, aparatul prezinta fiabilitate sporita, fiind confectionat din materiale de cea mai inalta calitate: cutite din otel inoxidabil si doua recipiente din sticla si policarbonat: cana blender cu o capacitate de 1,25l si bol pentru mixare cu o capacitate de 1,1l. Dispozitivul este insotit de doua accesorii indispensabile: 1 disc de feliere reversibil, pentru razuire si feliere si 1 cutit pentru tocat. Toate partile detasabile se igienizeaza facil si au o perioada de uzura indelungata.
Panoul de control al functiilor si setarilor este digital si include 4 viteze de miscare cu functie Turbo/Impulse, care permite trecerea neintrerupta de la o viteza la alta in functie de preferintele utilizatorului, putand prelucra legume, fructe, gheata si multe alte ingrediente.
Blenderul poate intra si in mode-ul Standby, o pauza automata de 2 minute, ce permite si evitarea supraincalzirii motorului. Modelul are dimensiuni de 17,78×38,1x33cm si o greutate de 2,7Kg.
Este un model performant, deoarece motorul ofera o putere de 600W.
Are eficienta crescuta, pentru ca are 4 viteze si poate prelucra majoritatea tipurilor de alimente.
Poate fi setat cu usurinta, datorita consolei digitale.
Este confectionat din materiale calitative, uzura producandu-se dificil.
Poate fi considerat mai greu de manevrat, avand o greutate de 2,7Kg.
Bamix Classic 160
Provenind de la compania elvetiana care a brevetat primul model de blender vertical din istorie, modelul Bamix Classic 160 constituie unul dintre cele mai performante dispozitive cu imersiune de pe piata. Este cazul unui aparat de inalta performanta si foarte durabil. Motorul profesional asincron ofera o putere de 160W, reglarea vitezei de actionare fiind automatizata.
Designul este unul deosebit de ergonomic si fiabil. Toate materialele din care blenderul este confectionat sunt de cea mai buna calitate, iar partile componente ce intra in contact cu alimentele nu influenteaza in nici un mod gustul acestora. Lungimea totala a dispozitivului este de 49,5cm, in timp ce tija are o lungime care permite o adancime de lucru de 35cm. Manerul este prevazut cu soft grip comod, ce se adapteaza formei anatomice a mainii.
Produsul este accesorizat cu: 1 lama multifunctionala pentru maruntire, 1 lama pentru batut amestecuri si 1 dispozitiv pentru faramitat ingredientele in piureuri, toate partile detasabile fiind usor si intuitiv de asamblat si igienizat. Functiile incorporeaza 2 trepte de viteza controlabile la nivelul manerului si permit procesarea diferita a alimentelor prin asocierea cu accesoriile corepunzatoare. Aparatul are o greutate totala de 935g si o lungime a cablului de alimentare de 1,9m.
Este un blender vertical multifunctional, fiind dotat cu accesorii diverse pentru o multitudine de tipuri de alimente.
Are fiabilitate sporita, fiind confectionat din materiale rezistente.
Este ergonomic, fiind echipat cu maner cu soft grip.
Se adapteaza usor in spatiul bucatariei, avand un cablu de alimentare de 1,9m.
Poate fi destul de obositor la utilizarea prelungita, deoarece are o greutate de aproape 1Kg.
Electrolux ESB2400
Acest model clasic de blender face parte din categoria produselor ce ofera calitate la un pret accesibil si este si foarte facil de utilizat, datorita caracteristicilor de design. In ceea ce priveste puterea motorului, aceasta are o valoare de 300W. Designul este simplu si placut din punct de vedere estetic, iar partile detasabile sunt rezistente la socuri deoarece sunt confectionate din plastic Tritan.
Dispozitivul este dotat cu un pahar de colectare din plastic, de forma cilindrica, care are o capacitate de 600ml. Aceste particularitati alungesc vizual forma aparatului, dadu-i un aspect elegant. Capacul de etansare se adapteaza optim, iar baza este asigurata cu sistem de fixare si sistem de siguranta, fiind compatibila ca forma cu alte accesorii de colectare din aceeasi gama.
Cablul de alimentare la reteaua electrica are o lungime de 1m, iar greutatea totala a produsului este de 1,9Kg. Aparatul functioneaza cu o singura viteza ce poate varia pe baza functiei Turbo Pulse.
Paharul este portabil si poate fi folosit oriunde, oricand.
Are un raport bun pret/calitate.
Prezinta functia Turbo Pulse care permite accelerarea procesului de prelucrare a alimentelor.
Este facil de utilizat si de depozitat, avand o greutate redusa, 1,9Kg.
Recipientul are o capacitate redusa, 600ml.
» Ascunde recomandarile anterioare