Cel mai bun gratar pe gaz – Recomandarile noastre pentru 2024
Ca sa poti sa iti cumperi un gratar pe gaz de care sa fii mandru, trebuie sa te gandesti mai intai ce utilitate va avea pentru tine si sa iti stabilesti functiile si accesoriile pe care doresti sa le ofere. Ulterior vei analiza mai multe modele din comert si vei decide care e mai adecvat, inclusiv ca buget necesar. Daca te afli in criza de timp, noi iti spunem ce modele am identificat ca fiind deopotriva bine construite si adecvate pentru utilizare conventionala. Primul este OutdoorChef Canberra 4G, un dispozitiv profesional care poate la fel de usor sa prajeasca alimentele pentru un mic bistro sau chiar la tine in gradina, cand ai invitati prieteni la gratar. Produsul demonstreaza posibilitati extinse de coacere, avand un numar de 4 arzatoare si o plita cu suprafata generoasa, pe care incap in jur de 10 portii de alimente deodata. Partile active termic sunt facute din fonta, promitand incalzire eficienta si curatare facila. Daca mai luam in calcul si spatiul de depozitare sau sistemul de deplasare(roti), conchidem ca nu sunt multe de reprosat acestui aparat. Cauti ceva mai micut si mai ieftin? – Exemplul nostru suplimentar este OutdoorChef Hamilton 3+G.
Tabel de comparatie
Cea mai buna!
Plusuri
Se remarca printr-o capacitate de coacere extinsa, pe baza unei suprafete de prajit de 2825cm² si a celor 4 arzatoare integrate. Putem spune ca prepara fara dificultati circa 10 portii in cel mai scurt timp. Gratarul, plita si arzatoarele sunt realizate din fonta - facil de curatat.
Minusuri
Daca luam in calcul dimensiunile de 117x 139 x 56cm, se poate spune ca va ocupa relativ mult spatiu in locul in care decizi sa il intrebuintezi. Spunem asta si pentru ca mai si totalizeaza 58kg in greutate, deci nu va fi chiar un fleac sa il muti.
Concluzie
Ai toate motivele sa alegi acest produs pentru utilizare semi-profesionala si chiar profesionala la domiciliu, intrucat garanteaza capabilitati incontestabile.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Se va utiliza ca grill de gradina, fiind dotat cu 3 arzatoare si cu un spatiu de gatit cumulat de 2070 cm². Pe baza acestora reuseste sa prepare pana la 10 portii de alimente in mai putin de 20 de minute, confirmand astfel utilitatea, cand se doreste prepararea unei cantitati mari de alimente.
Minusuri
Ca in cazul tuturor dispozitivelor performante si pentru acesta pretul de vanzare pare sa fie relativ \\\"piperat\\\". Daca te gandesti sa investesti pentru a-l intrebuinta doar ocazional, consideram ca toata cheltuiala nu este prea justificata.
Concluzie
Poti alege acest dispozitiv pentru a-l folosi frecvent, intrucat atat capacitatea de coacere, cat si calitatea materialelor integrate demonstreaza ca este util si durabil.
A 3-a Optiune!
Plusuri
Produsul se comercializeaza la un pret foarte accesibil si face parte din oferta unui brand care furnizeaza gratare pe gaz profesionale. Include un singur arzator, de 5.5kW, care va fi indeajuns de puternic pentru a garanta ca 8 portii de friptura sunt gata in scurt timp.
Minusuri
Nu include garnitura pentru racord, deci trebuie sa procuri adaptorul din alte surse. La fel putem spune si despre butelia cu care trebuie alimentat, fiind vorba despre un model mobil. Accesoriile compatibile, desi trebuie cumparate separat, se vor gasi in diverse magazine.
Concluzie
Pentru ca nu costa la fel de mult ca un dispozitv cu capacitate de coacere mare, insa ofera aproape aceleasi facilitati, recomandam acest produs tuturor celor care cauta o oferta avantajoasa.
Modele recomandate in 2024
OutdoorChef Canberra 4G
Iata intr-adevar un gratar pe gaz profesional care va constitui o aditie utila in orice gospodarie respectabila. Modelul Canberra de la OutdoorChef este un grill echipat cu patru arzatoare din fonta, care au meritul de a incalzi rapid suprafata pentru coacere. El se va comporta ca un adevarat aragaz, deoarece va permite sa incalziti diferit si sa prajiti preferential fiecare tip de aliment.
Dispozitivul are in dotare o plita de fonta cu trei gratare detasabile, realizate din acelasi material. Suprafata de gatit este una extinsa, de 2.825 cm², fiind suficient de mare pentru a asigura prajirea a cel putin 10 portii concomitent. Este dotat cu patru butoane de control al debitului de gaz, fiecare regland cate un arzator.
Doua mese laterale rabatabile si un capac tip copertina garanteaza utilizare fiabila si ergonomica. Modelul este confectionat cu o structura metalica rezistenta din otel portelanat si dispune de un spatiu de depozitare amplu, plasat chiar sub cuva grillului. Produsul masoara 117x 139 x 56 cm si cantareste 58Kg, fiind prevazut cu patru roti pivotante de mici dimensiuni, care faciliteaza transportul. Rotile pot fi dirijate si blocate corespunzator, avand astfel stabilitate excelenta.
Avantaje:
Garanteaza prepararea unor cantitati mari de ingrediente, avand o plita cu suprafata de de 2.825 cm², potrivita pentru cel putin 10 portii.
Faciliteaza coacerea la temperaturi diferite pe zone, fiind echipat cu patru arzatoare.
Se curata si se intretine usor, avand plita, gratare si arzatoare confectionate din fonta.
Prezinta spatiu de depozitare, mese laterale si capac de protectie, pentru o utilizare cat mai ergonomica.
Dezavantaje:
Este destul de mare si ocupa mult spatiu, pentru ca masoara 117x 139 x 56 cm.
OutdoorChef Hamilton 3+G
Hamilton este un model de grill pentru gradina ce face parte din cea mai apreciata gama de dispozitive de acest tip de la OutdoorChef. Dispozitivul este dotat cu trei arzatoare principale(tip ochi de aragaz) si cu unul auxiliar, montat in lateral si intregrat intr-una dintre cele doua masute rabatabile laterale.
Ca suprafata de gatit, va sta la dispozitie o plita formata din doua gratare detasabile emailate si portelanate, care obtin un spatiu cumulat de coacere de 2.070 cm². De aici putem deduce ca se potriveste foarte bine pentru familiile mari, oferind loc suficient pentru a prepara intre 8 si 10 portii de mancare deodata.
Aparatul este confectionat din cele mai bune materiale, cu o structura metalica vopsita in camp electrostatic, realizata din otel portelanat, foarte durabil si rezistent. Ca functionalitate, va sta la dispozitie un panou mecanic de control al flacarilor, dotat cu butoane pentru fiecare functie. Fiabilitatea este garantata si de un capac de protectie rabatabil. Transportul se face destul de facil, in ciuda greutatii mari, de 43Kg, deoarece modelul incorporeaza doua roti. Grillul masoara 111 x 121 x 56 cm, fiind insotit si de o garantie de conformitate de 24 de luni.
Avantaje:
Ofera spatiu mare pentru gatit, cumuland o plita cu suprafata de 2.070 cm², potrivita pentru a prepara 8-10 portii.
Este ideal pentru a prepara multiple tipuri de alimente, putand fi incalzit diferit, caci incorporeaza 3 arzatoare principale si unul lateral.
Prezinta durabilitate excelenta, fiind confectionat din otel portelanat vopsit in camp electrostatic.
Poate fi igienizat usor, gratarele fiind detasabile.
Dezavantaje:
Pretul de achizitie este pe masura performantelor oferite.
Landmann Lava Rock 12375
Daca nu stiai deja ca brandul Landmann se numara printre cei mai apreciati producatori de gratare profesionale, e momentul sa ti-o demonstreze un model de gratar pe gaz ieftin si bun. Este vorba despre un dispozitiv mobil, care include un singur arzator dublu, cu o putere totala de 5.5kW. Acesta poate fi ajutorul perfect la o petrecere campeneasca, la care iti poti invita toti prietenii, fara sa te gandesti ca prajirea aliemntelor se va lasa asteptata.
Piesa este fabricata din otel si echipata cu un spatiu de depozitare. Demonstreaza astfel nu numai durabilitate, ci si posibilitati de utilizare ergonomica, in deplin confort. Ca dimensiuni, masoara 84 x 99 x 52cm si include o suprafata de gatire de 48.5 x 37.5cm, care permite prepararea a circa 8 portii de friptura deodata.
Se foloseste cu butelii cu gaz, pentru care vei avea nevoie si de un adaptor special. Produsul cantareste numai 18Kg, fiind cat se poate de facil de mutat si transportat pana in zona in care te pregatesti de petrecerea barbeque.
Avantaje:
Gratar pe gaz oferit de un producator cu renume, la pret avantajos.
Include arzator cu o putere totala de 5.5kW, promitand prajirea rapida a alimentelor.
Are suprafata de gatit de 1818 cm patrati – util pentru circa 8 portii preparate simultan.
Dotat cu spatiu de depozitare, dar facil de transportat.
Fabricat din otel rezistent.
Dezavantaje:
Pentru alimentare si racord, ai nevoie de butelie si adaptor, dar le poti procura facil chiar de la unele benzinarii.
Outdoor Chef Leon 570G
Versiunea Leon din cadrul liniei de gratare cu gaz de la OutdoorChef reproduce ca design forma tipica de cuva a produselor tip barbeque americane. El este capabil sa coaca, fiarba si sa prepare la grill o serie de alimente, beneficiind de o suprafata de gatit de 2.290 cm², ideala pentru maxim 10 portii prajite simultan.
Modelul este realizat din otel portelanat, material rezistent si durabil, care permite si o igienizare destul de facila ulterior folosirii. Cuva este dotata cu un capac de siguranta si prezinta un panou de control cu buton de reglaj pentru singurul arzator incorporat. Manerele si suportii externi garanteaza utilizarea ergonomica.
Dispozitivul cantareste 25Kg si masoara 88 x 80 x 65 cm, putand fi plasat cu usurinta in curte sau in gradina. Mobilitatea sa poate creste, mai ales daca este alimentat cu butelie tip voiaj.
Avantaje:
Se comercializeaza la un pret bun.
Ofera suficient spatiu pentru prepararea alimentelor, fiind gata sa coaca in jur de 10 portii concomitent.
Este durabil, fiind realizat din otel portelanat.
Are fiabilitate crescuta, avand forma tipica de cuva, ce reduce la minim riscul accidentelor.
Dezavantaje:
Este echipat doar cu un singur arzator, deoarece incorporeaza un sistem de incalzire tip palnie.
Cum alegi un gratar pe gaz bun
Ghidul cumparatorului
Atunci cand week-endurile sunt singurele prilejuri de relaxare, iar munca la birou nu mai lasa timp pentru calatorii in scop recreational, oricine stie ca, nu se poate sa treaca o vara fara macar o iesire in aer liber. Conform statisticilor, cei mai multi romani isi petrec sfarsitul de saptamana fie in excursii scurte in diferite zone cu potential turistic, fie la iarba verde sau in cadrul petrecerilor de tip barbeque date in curtea sau in gradina proprie. Fireste ca, pentru a putea beneficia de toate facilitatile gatitului in aer liber, este nevoie sa detineti si niste ustensile pe masura.
Mai ales pentru persoanele care prefera sa prepare alimentele in intimitatea propriei gospodarii, cele mai recomandate dispozitive sunt gratarele de gradina pe gaz. Un astfel de item este capabil sa va ofere toate avantajele unei plite, permitandu-va sa preparati preferential diverse tipuri de alimente, necesitand numai o sursa de alimentare pe baza de butan sau propan.
Un foarte mare avantaj pe care il ofera cele mai bune gratare pe gaz sunt optiunile suplimentare, care au meritul de a imbunatati simtitor intreaga experienta a gatitului in aer liber, un model performant incalzindu-se in cel mai scurt timp si mentinand temperatura de coacere constanta. Asadar, daca ati decis ca doriti sa aflati care este cel mai bun gratar cu gaz pe care il puteti achizitiona cat mai curand, va sugeram sa tineti cont de cateva criterii de selectie, care au rolul de a indica performantele unui produs de calitate.
Tipologia: se stabileste pe baza complexitatii procedeelor executate de catre un model de calitate. Din aceasta perspectiva, aveti de ales intre un produs conventional pentru curte si gradina si un gratar pe gaz profesional. In afara de diferenta clara de pret pe care o veti sesiza, fiti siguri ca toate caracteristicile tehnice ale unui model profesional le va depasi cu mult pe cele ale produselor clasice.
Cei care deja se intreaba unde gasesc cel mai bun gratar pe gaz profesional ar fi bine sa urmareasca un set de aspecte ce nu trebuie sa lipseasca dispozitivului respectiv. In primul rand, trebuie sa beneficiati de actiunea mai multor arzatoare(cel putin doua), astfel incat sa puteti regla diferit nivelul de temperatura pe plita. Veti reusi sa gatiti concomitent mai multe tipuri de carne sau carne si legume separat.
Un gratar cu gaz profesional va va oferi suficient spatiu pentru pregatirea ingredientelor si chiar o portiune de plita special amenajata pentru mentinerea la cald. Alimentarea se va face la butelie, fiecare item fiind echipat cu rezerva proprie, ce poate fi umpluta la benzinarii. De asemeni, sunt de apreciat si produsele cu racord universal, care pot fi conectate si la buteliile conventionale.
Daca va puneti problema unei investitii substantiale, fiti constienti de faptul ca, aparatul respectiv poate fi utilizat in orice sezon, drept pentru care isi va amortiza considerabil costul achizitiei. Totodata, nu uitati ca aceste variante sunt mai voluminoase decat cele conventionale, drept pentru care, trebuie sa aveti suficient spatiu de depozitare.
Indicatorii de performanta: constituie o categorie importanta, in special prin prisma rezultatelor obtinute in prepararea adecvata a alimentelor. In aceasta categorie vom incadra temperatura si puterea de ardere. Cel mai bun gratar pe gaz va fi suficient de eficient incat sa se incalzeasca in cateva secunde, degajand o valoare mare a puterii cumulate a multiplelor arzatoare.
Indicatorul se exprima in genere in Kw. Cu cat sunt mai puternice arzatoarele, cu atat va fi mai ridicata temperatura de coacere, insemnand ca permite prajirea rapida a oricarui tip de aliment. Totusi, nu va lasati pacaliti de niste valori superioare, tinand cont si de posibilitatea de a regla temperaturile. Unele ingrediente isi pierd din enzime si vitamine, daca sunt coapte la temperaturi prea mari pentru perioade indelungate, ajungand sa aiba valoare nutritiva zero si calorii “goale”.
Conteaza foarte mult si tipul de gaz utilizat, deoarece puterea calorica poate diferi. Astfel, pentru butan se cunoaste valoarea de 49.50MJ/Kg si cea de 50,35 pentru propan. Aceasta reprezinta practic numarul de unitati de caldura dezvoltata prin arderea completa la presiune constanta.
Functionalitatea: intruneste mai multi factori foarte utili pentru un aparat de calitate. Multe pareri despre cel mai bun gratar de gradina pe gaz sunt de acord ca acesta trebuie sa ofere suficient spatiu pentru gatit, astfel incat sa fie ales in functie de capacitatea de coacere, adica in mod corespunzator. Daca obisnuiti sa aveti destui invitati sau pur si simplu faceti parte dintr-o familie numeroasa, e indicat sa va orientati catre un model cu plita incapatoare, care sa ofere oportunitatea coacerii dintr-o data a alimentelor pentru toti consumatorii. Un avantaj compensatoriu il pot avea produsele dotate cu plita de mentinere la cald, pentru ca pastreaza alimentele proaspat prajite la temperaturi adecvate de servire.
Dispozitivele sofisticate sunt echipate cu functie rotisor sau cu un kit complet pentru rotiserie, care va diversifica excelent modul de preparare al carnurilor. Reglajul de temperatura este ideal pentru orice varianta, iar panoul de control cu aprindere manuala sau electrica trebuie sa fie cat mai intuitiv de utilizat. De asemeni, este binevenita o functie de iluminare a suprafetei de gatit, deoarece aceasta va permite sa utilizati grillul chiar si dupa lasarea serii.
Daca vi se ofera si avantajul unui racord multifunctional, puteti conecta si alimenta direct gratarul la reteaua de gaze din locuinta. Poate ca unul dintre cele mai bune argumente pentru achizitionarea unui astfel de barbeque este faptul ca, la intrebuintare nu se degaja deloc fum. Chiar daca aroma alimentelor prajite cu carbuni difera, o puteti “imita” cu ajutorul utilizarii recipientelor speciale in care plasati mirodeniile in timpul coacerii, multe gratare de pe piata fiind dotate cu asa ceva.
Fiabilitatea: se refera nu numai la o intrebuintare sigura, ci si la o durabilitate garantata. Primul parametru se stabileste pe baza designului si a materialelor utilizate in constructia produsului. Orice gratar cu gaz trebuie sa fie conceput astfel incat sa se alimenteze fara scapari de combustibil, care ar putea constitui un risc la utilizare. Carcasa si arzatoarele principale trebuie sa fie optim izolate, de preferinta cu otel inoxidabil de cea mai buna calitate.
O copertina de protectie va acoperi suprafata activa termic, astfel incat sa se evite stropirea cu grasime incinsa sau alte lichide care se evapora din alimente in timpul coacerii. La acest capitol, cele mai performante modele asigura o intrebuintare sigura prin functii cu tehnologie cu infrarosu. Atata timp cat evitati montarea aparatului in apropierea unor structuri usor inflamabile si respectati indeaproape toate instructiunile de instalare si intrebuintare, orice model conventional va fi suficient de fiabil.
Materialele componente trebuie sa fie din cea mai buna calitate, rezistente din punct de vedere termic. Cele mai noi modele de pe piata incorporeaza tehnologie cu placi ceramice, realizate cu particule minerale care au rolul de a incalzi uniform suprafetele de prajire, astfel incat prepararea alimentelor se face fara puncte fierbinti, care pot deteriora proteinele, enzimele si vitaminele.
Sunt foarte apreciate cele din inox, in ciuda faptului ca se curata ceva mai greu. Modelele cu grill din fonta emailata se vor igieniza cel mai facil si mai rapid. Acestea se incalzesc ceva mai greu, insa acumuleaza caldura si o iradiaza ulterior pentru o perioada de timp, chiar si dupa ce arzatoarele au fost inchise.
Mentenanta: este un capitol ce nu trebuie neglijat, atunci cand alegeti un gratar cu gaz. De obicei, producatorii renumiti, cum ar fi, Barbecook, Outdoor sau Baron ofera garantii de conformitate convenabile, iar modelele sunt indeajuns de bine realizate, astfel incat sa functioneze optim pentru perioade extinse de timp. Cele realizate din materiale rezistente vor avea durabilitatea mare, insa trebuie sa fiti atenti si la cat de usor se pot curata.
Daca gasiti variante cu parti detasabile, igienizabile separat, alegerea va fi un inspirata. In principal, costurile de intretinere se rezuma la combustibilul utilizat, in aceasta privinta fiind mai economice modelele care pot fi conectate la reteaua de gaz.
Costul: reprezinta un argument important pentru cei mai multi potentiali cumparatori. In cazul in care doriti cat mai multe facilitati si o suprafata de gatit considerabila, investitia pe care o faceti va fi ceva mai mare. Totusi, nu trebuie sa regretati niste cheltuieli extinse, mai ales atunci cand dispozitivul ales este ultra-performant si multifunctional. Pentru utilizari periodice si dese, alegeti un gratar de gradina pe gaz mai costisitor, multe exemple de acest tip fiind mai rezistente si mai durabile. In cealalta situatie, daca preferati sa il folositi ocazional, va puteti orienta catre un item conventional, mai ieftin.
Asadar, acum va stau la dispozitie toate indiciile, informatiile si sfaturile necesare, care va vor ajuta sa gasiti un grill pe gaz ieftin si bun. Chiar si asa, veti descoperi ca, in magazine oferta este destul de limitata, fara prea multe optiuni din care sa alegeti ceva adecvat.
De aceea, va sugeram sa va cumparati produsul de pe internet. Online puteti comanda orice tipologie preferati, iar preturile sunt cu mult mai avantajoase decat in magazine. Bineinteles, calitatea si garantia produselor sunt aceleasi, constituind un argument suplimentar pentru acest tip de achizitie. Mai mult decat atat, daca nu sunteti pe deplin convinsi de calitatile modelului sau pur si simplu nu sunteti multumiti, puteti sa il inlocuiti sau sa il returnati, lunadu-va banii inapoi.
Cum se foloseste un gratar pe gaz
Iti place mancarea la gratar, ai des prieteni in vizita si nu mai ai timp si chef sa te complici cu carbuni, facut foc si asa mai departe? Poti apela cu succes la varianta unui gratar pe gaz, dar trebuie sa te informezi in prealabil despre modul in care se utilizeaza o asemenea piesa.
Pregatirea gratarului
Gratarul trebuie amplasat pe o suprafata plana, cat mai dreapta, la o distanta sigura de cladire. Citeste manualul cu instructuni ca sa afli cum trebuie montat ca sa fie gata de functionare si cum se conecteaza butelia corect.
Verifica intotdeauna integritatea furtunului care face legatura intre butelie si aparat si de asemenea asigura-te ca cele doua sunt conectate sigur si ca nu exista scurgeri de gaz. Cel mai simplu mod de a face asta e cu o solutie de apa cu sapun aplicata in zona valvei: daca se formeaza balonase de sapun, inseamna ca exista o pierdere de gaz.
Aprinde gratarul fie folosind propriul sau sistem – majoritatea au incorporat un buton pentru aceasta functie, exact ca la aragaz – fie cu ajutorul unui aprinzator cu maner lung. Daca nu ai reusit din prima, opreste gazul, asteapta doua minute si incearca din nou.
Greseli frecvente pe care trebuie sa le eviti
Cea mai frecventa greseala facuta de utilizatori este plasarea alimentelor inainte ca gratarul sa fie bine incins. Chiar daca acum aprinderea dureaza cateva secunde, tot trebuie sa astepti ca grilajul sa fie bine incins, pentru ca alimentele sa nu se prinda. Un sfat des intalnit este ca, odata aprins, sa pui capacul pe gratar si sa stepti pana la un sfert de ora ca acesta sa fie foarte fierbinte.
A doua greseala este sa lasi piesele murdare dupa folosire. E normal ca dupa o petrecere cu munti de vase de curatat sa nu ai nici o chemare sa speli resturile de carne de pe gratar, pe de alta parte, nu credem ca vrei nici ca hamburgerii de diseara sa se prind de resturile de pui de saptamana trecuta. Ai de ales intre doua metode: fie sa speli gratarele cat sunt caldute si mancarea nu s-a intarit pe ele, fie sa le lasi asa, iar data viitoare cand vei gati, sa folosesti o perie de sarma speciala ca sa indepartezi resturile arse.
Multi dintre utilizatori uita sa actioneze butoanele cu ajutorul carora controleaza temperatura de gatit, sau ridica prea des capacul gratarului, ca sa verifice gradul de preparare a alimentelor.
Cum se gateste efectiv?
Modul de preparare depinde de alimentul pe care il faci. In functie de materia prima folosita, temperatura trebuie sa fie mai ridicata sau mai scazuta.
Carnea rosie, hamburgerii, hotdogul se gatesc la foc iute, in timp ce puiul, pestele, legumele si fructele se prepara mai bine la o temperatura medie. Daca ai pe foc bucati mari de care, cum sunt coastele sau puiul intreg, poti apela la gatitul indirect, mult mai lent, care permite patrunderea intregii grosimi a bucatii de carne, fara ca exteriorul sa se arda.
Pentru cele mai bune rezultate, carnea trebuie condimentata cu macar o ora inainte de a fi pusa pe gratar, pentru ca aromele sa aiba timp sa se patrunda. Evita insa sa adaugi sosuri dulci, caci ele se vor arde inainte ca mancarea sa fie bine gatita.
Marci populare:
Amatorii de petreceri de tip barbeque in aer liber se vor bucura de utilitatea noilor modele de gratare pe gaz, ce ofera avantaje considerabile: nici un efort de a face focul, nici un fum inecacios, posibilitatea de a prepara diferite alimente in timp scurt si la o temperatura constanta. Desi exista “traditionalisti” care raman fideli variantei clasice, cu carbune, aceste noi echipamente de barbeque au castigat o larga apreciere. Indiferent de marimea si optiunile extra ale gratarului dorit, pentru performante optime si rezistenta in timp, e preferabil sa te orientezi spre producatori consacrati in domeniu, ce ofera game variate de modele, pentru toate nevoile si bugetele. Iti vom prezenta un top al celor trei mari nume recunoscute in industria de profil.
Cu sloganul “Landmann – Your World of BBQ” (barbeque), compania e un reprezentant al ingineriei germane ce a impus noi standarde de calitate in industria de gratare, fie ele pe gaz sau pe carbune. Infiintat in 1966 in Osterholz-Scharmbeck, Landmann este prima companie care a introdus pe piata germana echipamente de barbeque la scara larga.
Este astazi unul din cei mai mari producatori si furnizori de gratare si accesorii din Europa, fiind o afacere de familie ce s-a bucurat de un real succes. De la fondare, misiunea Landmann a fost cea de a dezvolta si distribui echipamente de calitate si user-friendly.
Mentinand un raport optim calitate-pret, gama de produse se adreseaza tuturor bugetelor. Valorile centrale ale brandului sunt implicarea, dezvoltarea sustenabila, ambitia si nu in ultimul rand, distractia. Landmann se asociaza cu imaginea unei companii oneste, de incredere, moderne si profesioniste.
Cu solutii moderne in termeni de functionalitate si design, gratarele de calitate premium garanteaza o experienta de barbecuing perfecta. Compania produce echipamente si sub marca Grillchef, ce are ca grup tinta consumatorii tineri care doresc functionalitate la un pret mai atractiv. De asemenea, fabrica mobilier de gradina sub brandul Belardo, din lemn provenit exclusiv din padurile sustenabile.
Povestea brandului Outdoor Chef incepe atunci cand Mike Lingwood inventeaza primul gratar rotund cu gaz, cu mai mult de 25 de ani in urma. Urmand viziunea acestuia, cea a unui gratar in aer liber sanatos, Outdoor Chef va crea diverse inovatii in domeniu, devenind lider global pe piata.
Succesul se bazeaza in mare parte pe tehnologia elvetiana cu sistem de palnie de colectare a grasimii, o inovatie originala a brandului, ce ofera o gatire sanatoasa, sigura si simpla, fara efectele nocive ale arderii la flacara si a fumului. Jucator important in industria gratarelor, ofera atat grilluri pe gaz sau electrice, cat si clasice grilluri cu carbune.
Misiunea brandului este cea de a continua sa dezvolte si sa lanseze inovatii care sa ofere o “cultura a barbecuing-ului” moderna. Gratarele Outdoor Chef asigura o utilizare simpla si rezultate ireprosabile, fiind in acelasi timp usor de intretinut si curatat. Optiunea de gatire lenta Low&Slow garanteaza preparatele cele mai sanatoase.
Printre produsele revolutionare ce i-au castigat un renume in industrie se poate mentiona modelul Minichef, “cea mai mica bucatarie in aer liber”, un aparat multifunctional cu care poti gati grill, poti coace sau praji. Calitatea premium a produselor recomanda brandul, aprecierea consumatorilor fiind cea mai eficienta strategie de marketing.
Campingaz iti ofera “experienta gatitului in aer liber din 1949”, cand trei ingineri francezi infiinteaza brandul. Povestea companiei incepe cu o idee pe cat de simpla, pe atat de inovatoare si anume un cilindru compact si economic cu realimentare pentru grillurile in aer liber.
Brand lider in Europa (numarul 1 in Franta, Italia, Elvetia), a creat produse sigure de utilizat si moderne, gama sa extinsa incluzand gratare, plite, lanterne, racitoare, cartuse. Succesul primei inventii a fost continuat de modelul de plita cu 2 arzatoare pentru camping, lansat in 1952.
In anul 1994 va lansa si gratarul pe gaz The Ranchero, primul model de acest fel produs si vandut pe piata europeana. Extinzandu-se si deschizand o fabrica si in Italia, Campingaz va mai aduce si tehnologia RBS (Radiant Burner System), cu ajutorul careia caldura e distribuita uniform, fara a arde preparatele.
Pana in 2000, gratarul The Expert ajunge cel mai bine vandut in toata Europa. Un alt moment marcant in istoria brandului il reprezinta inovatia Low Flame Burner, care a castigat diverse premii; cu aceasta se garanteaza un consum cu 50% mai scazut decat in cazul altor gratare pe gaz. Cea mai recenta gama, The Master Series, lansata in 2024, imbina toate tehnologiile de pana acum.