Cea mai buna masina de spalat vase – Recomandarile noastre pentru 2024
Masina de spalat vase e un obiect electrocasnic deosebit de util si iti vei da seama cu adevarat cat de mult te ajuta de indata ce vei incepe sa o folosesti. Daca a venit si pentru tine momentul sa renunti la spalarea manuala a vaselor, poti gasi usor aparatul potrivit folosind recomandarile de mai jos. Whirlpool WFC3C26P ni s-a parut a fi un model tare interesant, deoarece este mai incapator decat alte variante, cu 14 seturi si 8 programe predefinite. Ofera multe functii utile si consuma doar 9.5 litri de apa la un ciclu de spalare. O buna alternativa poate fi si Bosch SMV46KX04E, daca vrei o varianta incorporabila.
Tabel comparativ
Cea mai buna!
Plusuri
Aceasta masina pentru vase are 8 programe prestabilite, care iti permit sa alegi durata si functiile dupa cat de murdare sunt vasele, permite programarea, are siguranta impotriva inundatiilor si este foarte incapatoare, fiind de 14 seturi. Consuma per ciclu de spalare doar 9.5 litri de apa si 0.93 kWh.
Minusuri
La programul rapid nu usuca, ceea ce e destul de neplacut pentru persoanele care sunt grabite si nu vor sa stearga apoi vasele.
Concluzie
Masina de vase incapatoare, pentru familii mari, cu consum redus de apa si energie electrica, usor de instalat si folosit.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Vasele si tacamurile vor fi foarte bine curatate chiar si de pete mai intense, poti seta cu usurinta programul dorit, iar organizarea obiectelor de la interior se face cu usurinta gratie celor doua rafturi speciale si a accesoriilor. Are un consum de apa de numai 9.5 litri per ciclu de spalare si consuma 0.94 kWh pe spalare, la o capacitate de curatare de 13 seturi.
Minusuri
De multe ori obiectele care au fost spalate trebuie si sterse inainte de a fi depozitate, chiar daca se foloseste si functia Extra Dry.
Concluzie
Incapatoare si incorporabila, aceasta masina de vase te ajuta sa economisesti timp pretios si spatiu in bucatariile ceva mai mici.
A 3-a Optiune!
Plusuri
E o masina de spalat vase, slim, de 9 seturi, ingusta, pentru a ocupa cat mai putin loc, cu programe prestabilite si multe functii utile, cea mai apreciata fiind deschiderea automata a usii in momentul in care se incheie programul. O poti integra intr-un mod elegant in bucataria ta, deoarece e incorporabila.
Minusuri
Daca ai deja facuta mobila de bucatarie, e mai greu de instalat, deoarece e o varianta incorporabila, nu un produs independent.
Concluzie
E varianta pe care trebuie sa o iei in calcul daca vrei o masina de spalat care sa nu ocupe mult loc si sa aiba multe functii utile.
Modele recomandate in 2024
Cele mai bune masini de spalat vase se potrivesc perfect in spatiul bucatariei, consuma putin, sunt usor de folosit si adaptate la cantitatea de vase pe care o folosesti de obicei. Iata cateva modele dintre care poti alege cea mai buna masina de vase pentru tine si familia ta.
Masina de spalat vase Whirlpool
Whirlpool WFC3C26P
Aceasta masina de spalat vase Whirlpool este un model standard, care functioneaza cu o putere de 1900W. Are 8 programe prestabilite, pentru a-l alege pe cel potrivit pentru fiecare caz (masa in familie, vasele de la petrecere etc.). Si e foarte incapatoare, fiind destinata unui numar de 14 seturi.
Whirlpool WFC3C26P este dotata cu cos pentru tacamuri, iar in partea de sus are spatii pentru diverse obiecte de mici dimensiuni (dopuri, capace, borcane mici etc.).
Masina dispune de un program rapid de spalat vase, de 30 minute. Este destinat obiectelor ce nu necesita curatare intensa. Acesta nu include insa si uscare.
Printre cele mai utile functii pe care le primesti in pret se numara si protectia impotriva inundatiilor si pornirea programabila. In plus, consumul de apa este redus, de numai 9.5 litri/ciclu de spalare.
Daca te intrebi ce zgomot emite, ei bine, vorbim de cel mult 46 dB. Consumul de energie electrica e de 265 kWh/an (0.93 kWh/ciclu de spalare). Dimensiunile aparatului sunt de 85 x 60 x 60 cm, furtunul de alimentare cu apa e de 150 cm si cablul de conectare la reteaua electrica are lungimea de 155 cm.
Masina de spalat vase incorporabila Bosch
Bosch SMV46KX04E
Daca vrei o masina de spalat vase, incapatoare, Bosch SMV46KX04E, cu 13 seturi, poate fi alegerea perfecta. Poti sa organizezi foarte bine obiectele din interior, avand la dispozitie tot felul de accesorii pentru tacamuri si lucruri mai mici.
Nu va ocupa foarte mult loc in bucatarie, avand dimensiunile de 81.5 x 59.8 x 55 cm. Dar necesita atentie speciala la instalare, deoarece este o masina incorporabila.
In ceea ce priveste consumul, te va ajuta sa economisesti atat apa, cat si energie electrica. De ce? Pentru ca la un ciclu de spalare are nevoie de 9.5 litri de apa si consuma numai 0.94 kWh. Zgomotul maxim pe care il emite e de 46 dB, dar in practica nu e deloc deranjant.
Pentru a te adapta usor la vasele pe care le speli, poti alege intre sase programe predefinite si cinci trepte de temperatura. Panoul de comanda e plasat in interiorul usii si iti ofera acces la functii utile precum: pornire programata, protectie impotriva inundatiei, prespalare (pentru vase foarte murdare) si Extra Dry.
Este bine sa stii inca ca, desi are uscare suplimentara, vasele si tacamurile nu ies mereu perfect uscate si uneori va fi nevoie sa le mai stergi putin.
Masina de spalat vase incorporabila 45cm
Electrolux EEA71210L
Daca nu ai prea mult spatiu in bucatarie si cauti o masina de spalat vase, ingusta, e foarte probabil ca acest model, de la Electrolux, sa fie potrivit pentru tine. Latimea e de numai 44.6 cm, inaltimea este de 81.8 cm si adancimea de 55 cm. In plus, este o masina incorporabila, deci bucataria ta va arata modern si elegant.
In ceea ce priveste capacitatea de incarcare, Electrolux EEA71210L este un model de 9 seturi. Poti sa alegi unul din cele cinci programe prestabilite pentru spalare, ai la dispozitie trei optiuni de temperatura, iar panoul de comanda e integrat in usa, in partea de sus.
Poti sa programezi pornirea, iar vasele si tacamurile sunt usor de organizat, gratie modului in care sunt realizate sertarele si accesoriilor disponibile.
Masina de spalat vase te avertizeaza sonor la incheierea programului, iar usa se deschide automat la final. Este dotata cu indicator pentru sare si solutie de clatire si un ciclu de spalare consuma 9.9 litri de apa. Consumul de energie electrica este de 0.78 kWh si genereaza pana la 49dB in timpul spalarii.
Masina de spalat vase independenta 45cm
Bosch SPS4EMI28E
Bosch SPS4EMI28E este o masina de spalat vase, compacta, care masoara 84.5 x 45 x 60 cm. Carcasa este gri, are maner ingropat in partea din fata si un panou de comanda plasat la exterior, cu butoane tactile si clasice.
Este un dispozitiv incapator, pentru 10 seturi de vase, si are doua rafturi si un sertar, pentru tacamuri sau alte obiecte de vesela, mai mici.
Masina are sase programe prestabilite de spalare, lucreaza cu o putere de 2400W si are multe functii utile. Este prevazuta cu wi-fi (pentru a controla din telefon anumite setari si pentru a vedea informatii cu privire la starea programului de spalare setat).
Are indicator pentru a sti cat mai e pana la incheierea ciclului de spalare, optiunea Favorit (poti alege mai usor programul pe care-l utilizezi cel mai des) si deschiderea automata a usii in momentul incheierii spalarii.
Este o masina de vase ieftina si buna, silentioasa, cu doar 44dB. In plus, vei face economie folosind-o, deoarece un ciclu de spalare consuma doar 9.5 litri de apa si 0.738 kWh.
Masina de spalat vase independenta slim
Whirlpool WSFC 3M17 X
Spalarea vaselor este acum mai simpla ca oricand, daca alegi sa achizitionezi o astfel de masina de spalat. Whirlpool WSFC 3M17 X e foarte apreciata pentru consumul redus de doar 9 litri de apa pe fiecare ciclu de spalare si 0.84 kWh. Nu e nici un aparat foarte zgomotos, emitand pana in 47 dB.
Este o masina de vase destul de incapatoare, de 10 seturi, dar cu design slim. Ocupa putin spatiu avand dimensiunile de doar 85 x 45 x 59cm. Carcasa e gri, fabricata din inox, manerul e incastrat in usa, iar panoul de comanda este de data aceata extern, cu butoane tactile.
Acest aparat are in interior doua sertare, un accesoriu pentru cutite, furculite, linguri etc. si inca o insertie in partea de sus, pentru diverse obiecte de vesela de mici dimensiuni.
Ai la indemana sase programe prestabilite si functii utile precum: blocare acces copii, pornire programata, oprirea automata a apei cand este cazul sau clatire igienizata.
Masina de spalat vase incorporabila slim
Slim Beko DIS28122
Cand bucataria ta nu e foarte spatioasa, trebuie sa gandesti bine fiecare alegere pe care o faci. Electrocasnicele incapatoare, dar care nu ocupa mult loc sunt ideale. Daca vrei deci sa cumperi o masina de spalat vase, micuta si eficienta, iata un model incorporabil, slim (81.8 x 44.8 x 55 cm) care s-ar potrivit de minune.
Ca si capacitate de incarcare, aceasta masina de spalat vase, slim, este de 11 seturi. Farfuriile si castroanele pot fi ordonate in cele doua sertare, iar tacamurile in suportul special sau pe insertiile de sus.
Are opt programe prestabilite, cinci niveluri pentru temperatura si diverse functii utile. Iar setarile se realizeaza de pe panoul de comanda plasat in interior, pe usa.
Consuma doar 8.7litri de apa la un ciclu de spalare, iar 0.81 kWh e energia electrica necesara pentru o tura de vase. Nu este nici foarte galagioasa, deoarece vorbim de 45dB generati in timpul spalarii.
Aceasta masina de spalat vase, la pret bun, are protectie impotriva inundatiilor, iar usa se deschide automat dupa incheierea programului. In plus, are indicatori pentru sare si extra clatire, senzor pentru gradul de murdarie de pe vase si pornire intarziata.
Masina de spalat vase incorporabila Electrolux
Electrolux EES42210L
Ce zici de o masina de spalat vase, Electrolux, incorporabila, pe care poti sa o integrezi intr-un mod elegant in mobila de bucatarie? Electrolux EES42210L are o capacitate de incarcare de 9 seturi, iar pentru o buna organizare a obiectelor din interior mai include: doua sertare, un cos pentru tacamuri si un suport pentru ustensile sau alte obiecte mai mici.
Puterea de lucru a acestei masini e de 1950W si poti seta temperatura in patru trepte. Ca si consum de apa, e vorba de 9.9 litri pe ciclu de spalare. Nu e foarte mult, dar nici putin in comparatie cu alte modele de capacitate de egala sau mai mare.
Are insa un consum redus de energie electrica, de 0.70 kWh per ciclu de spalare, iar zgomotul emis este de doar 44 dB.
Masina aceasta are dimensiuni de 81.8 x 44.6 x 55 cm si panou de comanda integrat. In ceea ce priveste functiile si caracteristicile cheie, te poti bucura de: oprire automata, indicatori pentru timp, sare si solutie de clatire, pornire programabila si senzor pentru gradul de murdarie.
Masina de spalat vase incorporabila Beko
Beko DIN28430
Daca ai o familie numeroasa si se aduna zilnic multe vase care trebuie spalate, te-ar putea ajuta Beko DIN28430, o masina eficienta, cu capacitate de 14 seturi.
Pentru a organiza vasele ce trebuie spalate, ai la dispozitie doua sertare mari, un cos pentru tacamuri si un sertar pentru obiecte mai mici.
In plus, opt programe predefinite te ajuta sa adaptezi modul de spalare la: timpul pe care il ai, gradul de murdarie si tipurile de vase ce trebuie curatate.
Masina e dotata de asemenea cu functii si caracteristici cheie: indicatori pentru timp, alerta terminare program, sare sau extra clatire si senzor pentru gradul de murdarie. Mai poti apela la functia de pornire intarziata si de incarcare la jumatate, cand ai putine vase murdare, totul de la panoul de comanda integrat
Aceasta masina de vase, la un pret bun, va arata foarte placut, deoarece se incorporeaza perfect in mobila de bucatarie. Are dimensiunile de 81.8 x 59.8 x 55cm si consuma 9.5 litri/ciclu de spalare. Este destul de silentioasa, zgomotul emis fiind de 44dB, iar consumul de energie electica per ciclu de spalare e de 0.83 kWh.
Masina de spalat vase independenta
Beko DTC36610W
Daca nu ai la dispozitie foarte mult loc pentru o masina de vase, insa iti doresti sa folosesti zilnic un astfel de aparat, iti recomandam aceasta varianta care e de numai sase seturi si care va ocupa putin loc, deoarece masoara numai 43.8 x 55 x 50 cm. Ea e independenta, are la baza picioare ajustabile, pentru fixare.
Fiind vorba de un aparat de mici dimensiuni, si consumul de apa e unul redus, mai exact 6.5 litri pentru un ciclu de spalare. Poti alege sa folosesti unul din cele sase programe, pentru a adapta totul in functie de nevoie, ai functii utile precum pornire programabila, protectie la inundatii, dar si indicatori pentru sare si clatire suplimentara.
Masina aceasta e destul de silentioasa, emitand pana la 49 dB, iar in ceea ce priveste consumul de energie electrica, acesta e de 0.61 kWh/ciclu de spalare. Varianta aceasta e una standard, cu maner incastrat si panou de comanda tactil.
Masina de spalat vase mini
Bosch SKS51E38EU
Cand bucataria ta e mica si spatiul e limitat, o masina compacta pentru spalat vase e un aparat de care ai cu adevarat nevoie. Produsul acesta are o inaltime de numai 45 cm, o latime de 55.1 cm si o adancime de 50 cm. Este o masina de sine statatoare, nu incorporabile, are carcasa gri si are panou de comanda mecanic, usor de folosit.
Aceasta masina de spalat vase, mini, are o capacitate de sase seturi, in interior regasind un sertar principal, un cos pentru tacamuri si un raft suplimentar pentru mici obiecte. Ai la dispozitie un total de cinci programe, iar puterea de lucru e de 2400W. Este prevazuta cu indicatori pentru sare si status program, dar si cu senzor pentru nivelul corect de incarcare cu vase.
Se numara printre cele mai bune masini de spalat vase ca nivel de consum (8 litri de apa si 0.61 kWh per ciclu de spalare). Este silentioasa, zgomotul emis fiind de pana in 49 dB.
Cum alegi o masina de spalat vase buna
Ghidul cumparatorului
Un produs relativ nou pe piata, ce pana nu demult era un moft, s-a transformat foarte repede intr-un ajutor de nadejde. Intr-un minim de 3 utilizari pe saptamana, masina de spalat vase te ajuta sa iti castigi inapoi timpul petrecul in fata chiuvetei, sa economisti surprinzator de multa apa si sa ai siguranta ca vasele au fost spalate si uscate in conditii perfecte de igiena si siguranta. Acest dispozitiv a fost conceput pentru a usura cu adevarat circuitul vaselor in bucatarie.
Usor de utilizat si foarte performante, cu un numar variat de programe de spalat, masinile de spalat vase ofera incredere inca de la prima utilizare. Desi constituie o investitie la inceput, veti constata ca sunt una de viitor.
Cand incepi cautarile pentru una dintre cele mai bune masini de spalat vase, trebuie sa iei in considerare cateva caracteristici ale acestui produs:
Performantele: aici poti evalua eficienta de spalare efectiva a vaselor, iar daca vrei sa o deduci, fii atent la programul principal de care dispune modelul dar si daca produsul are optiunea unui program ECO, de economisire a apei (fie ajusteaza consumul in functie de greutatea totala a vaselor aflate in interiorul masinii, fie consuma apa intr-un mod foarte eficient). Pentru a fi cu adevarat utila, masina trebuie sa contina un program eficient de uscare si un numar de programe divers, pentru ca pana la urma, nu toate vasele sunt la fel de murdare.
Niciodata nu a fost mai usor sa gasesti una dintre cele mai bune masini de spalat vase, cand ai la dispozitie Internetul. Majoritatea magazinelor au si optiunea de achizitie online, dar exista si numeroase magazine mari strict virtuale. Vei beneficia de reduceri de pret, transport gratuit, suport tehnic si, desigur, de posibilitatea de „refund” daca nu esti 100% multumit de produsul achizitionat.
Capacitatea si marimea: in primul rand masoara spatiul disponibil pentru instalarea unei masini de spalat vase, luand in considerare ca ai nevoie de un racord la apa si canalizare. Achizitioneaza o masina de spalat in functie de nevoile tale. Daca gatesti des si mult, folosind tigai de diferite marimi, vei avea nevoie de o masina cu o capacitate destul de mare, pana la 12 seturi si cu un suport pentru vase ajustabil pe inaltime.
Capacitatea de stocare a masinilor de spalat vase variaza de la 6-9 seturi pana la 12-13. In plus, multe produse contin cosuri speciale pentru tacamuri, farfurii, tigai sau pahare, deci, judeca specificatiile in functie de necesitatile casei tale.
Durata programelor: timpul efectiv de spalare trebuie sa fie relativ scurt sau, ideal este ca masina sa includa si un program rapid, ce va spala vasele usor murdare in doar 30 de minute. Adaugam aici si treptele de temperatura specifica fiecarei masini, temperatura ce variaza in functie de programul utilizat si gradul de murdarie. Unele masini ajung pana la 70 de grade C. Cu cat este mai inalta temperatura, cu atat gradul de igienizare va fi mai mare.
Usurinta in utilizare: manualul ce insoteste masina de spalata vase trebuie sa fie usor de inteles si aplicat. Impreuna cu usurinta generala in utilizare a masinii, sunt doua detalii ce nu trebuie neglijate. Urmareste toate componentele si aspectele produsului cum ar fi: dispunerea butoanelor de comanda, umplerea sertarului cu detergent, unghiul de deschidere a usii, marimea si diversitatea rafturilor, usurinta incarcarii dar si a descarcarii veselei, inainte si dupa utilizare. Totul trebuie sa fie fluid, simplu si usor.
Consumul: ia in cosiderare consumul de curent si cel de apa. O masina buna de spalat vase, cu o clasa de eficienta energetica A+, va trebui sa consume aproximativ 1 kwh. In plus, consumul de apa este bine sa nu depaseasca 15 litri per ciclu de spalare. Majoritatea producatorilor au dezvoltat si un program de spalare Eco, program ce scade consumul de apa si de energie, dar creste durata programelor.
Siguranta: majoritatea producatorilor au implementat si un sistem de siguranta, ce ofera protectia impotriva inundatiilor pe timpul functionarii, dar si in repaos, in cazul caderilor de tensiune. Fii atent si la acest detaliu al masinii de spalat, pentru ca nu stii niciodata cand se poate dovedi esential.
Cum se foloseste o masina de spalat vase
Daca te gandesti sa scapi de vesnica corvoada a spalatului vaselor, probabil ai deja in plan sa achizitionezi o masina de curatat automata. Totusi, asigura-te ca o folosesti cum trebuie, ca sa ai vase lucioase, fara ciobituri si fara pete de grasime.
Trebuie sa stii unde o montezi
Instalarea unei masini de spalat modifica, intrucatva, locul unde ai hotarat sa o amplasezi. Cel mai bine este ca aceasta sa fie pusa in bucatarie, in apropiere de reteaua de apa, insa, daca acest lucru nu e posibil, o poti aseza si pe un hol sau chiar in baie. Nu va fi la fel de convenabil, avand in vedere ca trebuie sa transporti vesela, insa solutia ramane la indemana. De asemenea, cauta ajutor specializat, daca furnizorul nu ofera asa ceva, mai ales daca nu te pricepi sa faci racordurile la retea.
Cunoaste instructiunile de folosire
Desigur, ca sa stii exact cum o folosesti este bine sa citesti instructiunile de utilizare inainte de a o porni. Fiecare masina are propriul mod de lucru, cu programe de temperaturi diferite. Daca este setata pe modul potrivit, vei obtine rezultate excelente indiferent de ce fel de mancare ai gatit. Nu te astepta, daca folosesti un program de spalare rapid la un set de tigai pline de grasime, ca acestea sa fie curate la finalul spalatului.
Consultarea instructiunilor e si mai importanta pentru a sti ce anume sa nu introduci in cuva, pentru a nu strica recipientul respectiv.
Pozitioneaza corect vesela
In primul rand, inainte sa introduci vasele in cosul de spalat, trebuie sa le cureti de resturile de mancare ramase si abia apoi sa incepi amplasarea lor inauntru. Ca regula generala, cestile, paharele, oalele si tigaile trebuie puse cu fata in jos, iar castroanele, bolurile si alte vase curbate trebuie amplasate oblic. Farfuriile putin adanci si plate sunt plasate in nisele speciale, precum si tacamurile.
Daca ai vase mai mari, rafturile pot fi scoase sau se pot adapta pentru a sustine tavi de marimi considerabile. Cel mai important este sa eviti unirea vaselor unele peste altele sau supraaglomerarea, deoarece din cauza acestora, jetul de apa nu va patrunde bine printre obiecte si unele vor ramane cu pete pe ele.
Adauga solutie de clatire
Pe langa detergentul propriu, masina foloseste si o solutie de clatire care asigura stralucirea vaselor, astfel ca paharele tale sa nu mai aiba urme de picaturi pe ele, cand se usuca. Folosind solutia mentionata dupa fiecare spalare, ai pahare gata de utilizat fara sa mai investesti in produse speciale de sters. In plus, nu va mai trebui sa depui tu efort pentru a le da luciu, asta daca acest aspect e important pentru tine.
Intretine-o in mod constant
Exista doua lucruri simple pe care trebuie sa le faci pentru ca masina ta sa ramana curata si eficienta multa vreme: foloseste numai detergenti recomandati pentru ea (nu cei manuali de spalat vase) si sare dedurizanta. Aceasta protejeaza masina de depunerile calcaroase, se pune in rezervorul special alocat si trebuie inlocuita o data la cateva luni; de obicei masina te va avertiza cand ramane fara.
Pe langa aceste doua lucruri esentiale, masina trebuie spalata la interior, pulverizatoarele de apa trebuie mentinute curate pentru a nu se bloca, iar filtrele trebuie si ele curatate pentru a evita infundarea. Este recomandat ca dupa utilizare, sa lasi usa acesteia intredeschisa, pentru a evita acumularea umezelii si a mirosurilor neplacute.
Marci populare:
Unul dintre cele mai apreciate electrocasnice mari care echipeaza bucataria este masina de spalat vasele. Cu ajutorul acesteia vei face o economie substantiala de timp, apa si detergent si nici nu va mai fi nevoie sa te ocupi tu insati de neplacuta indatorire. Iata care sunt cele mai apreciate branduri in domeniu.
Robert Bosch GmbH este o companie germana cu o indelungata existenta. A fost infiintata in anul 1886 de catre Robert Bosch in Stuttgart si numara in prezent peste 300 de filiale in mai mult de 60 de tari din intreaga lume.
Domeniile de activitate ale companiei sunt diverse si extinse : proiectarea si fabricarea de componente pentru industria automobilelor, proiectare si producere de electrocasnice, unelte si alte produse de consum, servicii de inginerie industriala in domeniul constructiilor si nu numai.
De la prima bujie de mic voltaj pentru motoarele pe benzina fabricata in 1887, pana la prima pompa de injectie diesel in 1927, prima bormasina in 1932 sau prima unitate electrica de control din 1979, drumul parcurs de brand a fost continuu ascendent, trend care se continua si in prezent.
Alte branduri care se comercializeaza si sunt fabricate tot sub umbrela Bosch sunt Blaupunkt si Junkers, ambele lideri de piata in domeniile lor de activitate. Cumparatorii descriu experienta utilizarii de produse ale companiei ca una placuta, care le ofera un sentiment de incredere, marcata de fiabilitate si consecventa, declarand ca vor ramane fideli brandului.
Cu denumirea completa Hotpoint Electric Heating Company, dar cunoscuta publicului larg doar ca Hotpoint, compania este unul dintre marii producatori de electrocasnice, care reuneste capital european si american. Efectivele sunt impartite intre cei doi proprietari principali, Whirlpool si Haier.
Hotpoint a fost fondata in anul 1911 in California, denumirea sa provenind de la primul fier de calcat electric. Inventatorul acestuia a pus bazele unei noi companii care a incept sa produca in serie aceste fiare de calcat, ulterior incepand productia de aparate electrice de gatit, din 1919. Tot Earls Richardson, caci despre el este vorba, a inventat si primul fier care se oprea automat odata atinsa temperatura maxima.
In 1929, compania s-a asociat cu Associated Electrical Industries, devenind parte a The General Electric Company, Hotpoint continuandu-si existenta ca o subsidiara a acesteia. La inceputul lui 2024 Hotpoint a fost initial preluat complet de catre Ariston, creandu-se o singura entitate, cunoscuta ca Hotpoint – Ariston. In 2008 Indesit a cumparat activele de la General Electric si a inlocuit ambele denumiri, si Hotpoint si Ariston. In 2014, Whirlpool a cumparat pachetul majoritar de actiuni si a decis revenirea la denumirea Hotpoint – Ariston.
In prezent, brandul este cunoscut ca cel mai mare producator de electrocasnice din Marea Britanie si unul dintre cei mai mari din Europa. Avand ca piete de desfacere principale atat Europa cat si Statele Unite, productia este in continua expansiune.
AB Electrolux sau, simplu, Electrolux, cum e cunoscuta publicului larg, este o multinationala suedeza cu sediul principal in Stockholm, care se afla pe locul doi in lume in topul producatorilor de electrocasnice, dupa celebrul Whirlpool. Produsele Electrolux se comercializeaza si sub alte branduri si sunt destinate in principal consumatorilor casnici, desi exista si produse destinate uzului profesional.
Compania s-a format practic in anul 1919, din fuziunea a doua alte firme care exista la acea vreme : Svenska Elektron AB si Lux AB. Denumirea de Electrolux a fost introdusa abia in anul 1957. Daca initial brandul comercializa aspiratoare in cateva tari europene, in scurt timp oferta s-a imbogatit cu frigidere, masini de spalat rufe, masini de spalat vase si aparate pentru prepararea alimentelor.
Cateva dintre brandurile sub care sunt vandute produsele Electrolux sunt Faure, Progress, Voss, Zanker, Zanussi, Kelvinator si nu numai. Indiferent de denumire, produsele imbina calitatile oferite de companie de aproape 100 de ani, una dintre cele mai marcante fiind raportul atragator intre pret si calitate.
In prezent, in oferta Electrolux pentru Romania se gasesc cuptoare, masini de spalat, plite, roboti de bucatarie, combine frigorifice, uscatoare, aragaze, blendere, masini de spalat vase, hote, frigidere, aparate de vidat, cuptoare cu microunde si lista poate continua.
Intrebari frecvente
Cum functioneaza masina de spalat vase?
Masina de spalat vase e un aparat pe care trebuie sa il conectezi la reteaua de apa si canalizare pentru a functiona. In interiorul ei vei gasi palete care sunt prevazute cu orificii prin care iese apa, compartimente pentru detergent, agent de clatire, sare, dar si o scurgere. Bineinteles, toate alaturi de compartimentele pentru vase.
Pentru a spala trebuie sa plasezi vasele in interior, sa le asezi in asa fel incat sa permiti apei sa atinga intreaga lor suprafata si sa ai grija ca paletele sa nu se blocheze in diverse obiecte mai voluminoase.
Dupa ce ai facut asta, verifica sa ai sare in recipientul special, introdu pastila si agentul de clatire si porneste programul dorit. La ora actuala sunt pe piata chiar si pastile speciale, care au atat sare cat si solutie pentru clatire si pentru spalare si ce ai de facut e sa introduci in spatiul destinat o simpla pastila.
Cum se curata masina de spalat vase?
Cand se termina programul de spalat vase, vei observa ca masina pare foarte curata. Ceea ce e si normal, gratie detergentilor folositi. Insa, e necesara si o igienizare mai profunda. Acorda mare atentie sitei de la scurgere, deoarece acolo se pot aduna resturi de mancare care sa emita un miros neplacut.
Tototdata, sunt si pastile sau solutii speciale ce trebuie folosite lunar pentru curatarea instalatiilor. Acestea se introduc de regula in spatiul destinat pastilelor cu detergent. Se foloseste programul cu temperatura cea mai mare pentru curatarea masinii.
Cum se monteaza masina de spala vase?
In primul rand orice masina necesita conexiune la apa si la scurgere, motiv pentru care, daca nu te pricepi, cel mai bine e sa apelezi la un instalator care stie exact ce are de facut.
Apoi, in ceea ce priveste pozitionarea ei, daca e vorba de o varianta standard, o asezi pe locul dorit si dupa ce ii faci legaturile la apa si canalizare, o poti folosi.
In cazul in care alegi o masina incorporabila, va trebui sa o prinzi de mobilier, cu suruburi speciale, care sunt rezistente la rugina, si sa ii prinzi si usa de o fata de MDF, PAL, lemn sau ce material ai folosit pentru mobila.
Cat consuma masina de spalat vase?
Consumul de apa este unul foarte mic la masinile de vase, acesta fiind unul din motivele principale pentru care multi aleg un astfel de aparat. Bineinteles, nu putem vorbi de valori fixe, depinde si de fiecare aparat in parte. De regula, e vorba de 7-15 litri per ciclu de spalare.
Daca te intereseaza energia electrica, si aici ai avantaje, deoarece un ciclu de spalare nu consuma, de obicei, mai mult de 1 kWh.
De consum vorbim si la capitolul detergenti si solutii de curatare pentru masina de spalat vase. Poti sa alegi sa cumperi separat sare, agent de clatire si detergent, dar poti alege si variante de pastile care le au pe toate trei. E posibil ca asa sa fie si mai practic, dar si mai avantajos din punct de vedere financiar.
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
Whirlpool ADP450WH
Cu capacitate de 9 seturi si un numar total de 5 programe, Whirlpool ADP450WH candideaza si ea la titlul de cea mai buna masina de spalat vase ieftina. Include un program intesiv de spalat ce foloseste apa la temperatura de 70 de grade C, un program rapid, cu o temperatura de 40 de grade C, un program auto si unul pentru prespalare. In plus, programu Eco reduce consumul de apa si de energie electrica, folosind o temperatura a apei de 50 de grade C.
Acest produs se incadreaza in clasa A de eficienta energetica si spalare si in clasa B in eficienta la uscare. Consumul de energie per ciclu de spalare de 0.81 kW, este unul din cele mai scazute din aceasta categorie de produse.
Daca nu ti-ai masurat deja spatiul alocat viitorului ajutor in bucatarie, este timpul sa o faci. Masina de spalat vase Whirlpool ADP450WH are dimensiunile ( I x L x A ) de 85.0 x 45.0 x 58.0 centimentri.
Desi marele avantaj al acestui produs este pretul si numarul de programe, masina de spalat vase Whirlpool ADP450WH nu contine programele si optiunile bonus importante, precum protectia la inundatie, filtru de autocuratire si optiunea de incarcare la jumatate. Nu include un display LCD sau senzori care sa te ajute la spalare. Este un produs bazic si bun, dar, poti spune, lipsit de imaginatie.
Avantaje
Capacitate de 9 seturi, adecvata pentru familii.
Clasa de eficienta energetica si spalare A, deci lucreaza economic.
Contine si un program Bio/Eco.
Include 5 programe de spalare si 4 nivele de temperatura, asigurand versatilitate in functionare.
Consum redus de energie per ciclu de spalare de 0.81 kW.
Pretul ofertei este considerat scazut.
Dezavantaje
Nu prezinta protectie impotriva inundatiei sau filtru de autoigienizare.
Arctic ADFS45
O masina de spalat cu o capacitate de 10 seturi, un numar de 5 programe de spalare si o eficienta generala triplu A. Printre programe gasim optiunea de prespalare, programul express 30, ce iti ofera in doar 30 de minute o spalare eficienta a vaselor putin murdare, programul Eco 50 si modulele rapid si intesiv. Dispozitivul controleaza 4 grade de temperatura, cuprinse intre 35 si 70 de grade C. Poti spala, igieniza si usca vasele rapid si fara sa consumi mai multa enrrgie sau apa decat este nevoie.
Optiunile suplimentare ale masinii de spalat ARCTIC ADFS45 incud si un sistem de protectie impotriva inundatiilor. In plus, programul de incarcare pe jumatate vine in ajutorul celor care nu suporta sa stea cateva zile cu vasele murdare in masina, daca ai putina vesela sau o familie mica. Cu ajutorul programului Eco, consumul de energie al produsului este de 0.94 kW per ciclu de spalare, iar cel de apa este de 13 litri. Consumul energetic este foarte bun, intrucat se situeaza sub media unei masini eficiente, deci doar cel de apa ar putea reprezenta un cost in plus.
Ca sa verifici daca incape in spatiul planuit, este util sa stii ca masina de spalat vase ARCTIC ADFS45 are dimensiunile de 44.8 x 57 x 85 ( L x A x H ) de centimentri. Desi isi indeplineste cu brio functiile, aceasta masina este totusi una mai simplista, cu control mecanic, fara afisaj digital sau senzori.
Avantaje
Capacitate de spalare a 10 seturi.
Contine 5 programe de spalare.
Clasa de eficienta triplu A.
Consum de 0.94 kW per ciclu de spalare cu ajutorul programului Eco.
Consum de 13 litri de apa per ciclu de spalare, cu ajutorul programului Eco.
Include 4 nivele de temperatura.
Dezavantaje
Nu contine multe accesorii.
Consum de apa destul de mare.
Indesit ICD661S
Cu o capacitate de 6 seturi, compacta si usor de amplasat, Indesit ICD661S este, poate, cea mai buna masina de spalat vase ieftina. Contine 6 programe de spalat ce includ un program intensiv, dar si opusul sau (rapid 30), ce iti ofera oportunitatea de a spala farfuriile mai putin murdare in doar 30 de minute. Contine si programul Eco, creat pentru a economisi, fie ca vorbim de consumul energetic sau cel de apa, un program de spalare zilnica, dar si un program specific vaselor fragile si paharelor. Un pachet eficient, simplu si complet, care sa satisfaca nevoile oricarei familii.
Masina contine doua sisteme de siguranta in caz de inundatie, unul dintre ele este sistemul Water Stop, ce blocheaza imediat intrarea apei in masina de spalat in cazul fluctuatiei de presiune sau ruperea conductei de alimentare. Sistemul Overflow controleaza inteligent cantitatea de apa folosita in timpul ciclului de spalare si intrerupe fuctionarea masinii si evacueaza excesul de apa, atunci cand este cazul. Cu acestea, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta accidentelelor privind masina de spalat vase.
Lista de accesorii este mica si include un cos pentru tacamuri si un suport de pahare, pe langa gratarul standard de vase. Consumul energetic general al acestui produs este de 0.63 kW per ciclu de spalare, transformand aceasta masina de spalat in una din cele mai rentabile de pe piata.
Dimensiunile sale sunt foarte reduse – aceasta este o masina de spalat vase compacta, potrivita pentru un cuplu sau o familie mica. Cu o greutate de 27.5 kilograme, dimensiunile sale sunt de (l x L x A) 44 x 55 x 52 cm. Per total, masina este destul de simpla, clasica, controlata mecanic si poate deveni uneori destul de zgomotoasa.
Avantaje
Clasa de eficienta triplu A.
Capacitate de 6 seturi.
Contine 6 programe de spalare
Include programul Eco.
Consum energetic scazut, de 0.63 kW per ciclu de spalare.
Sistem de protectie impotriva inundatiilor.
Dezavantaje
Lista mica de accesorii.
Poate fi destul de zgomotoasa.
Bosch SMS40M52EU
Masina de spalat vase Bosch SMS40M52EU este una dintre cele mai bune masini de spalat. Capacitatea totala de 12 seturi si cosurile speciale reglabile pe inaltime pentru vesela, tacamuri si pahare, permit deplasarea simpla a continutului si introducerea unor vase de varii dimensiuni. Asta inseamna ca alaturi de farfurii vei putea pune si vasul inalt de la blender si varii alte obiecte de vesela ce pot fi spalate la masina. Acest produs include 4 programe de spalare: un program intensiv ce foloseste o temperatura a apei de 70 de grade C, un program rapid si unul auto ce folosesc 45-65 de grade C si programul Bio/Eco ce foloseste o temperatura de pana la 50 de grade C. Fiecare dintre aceste programe pot fi folosite in functie de numarul de vase introduse in masina si de gradul lor de murdarire. Asta inseamna ca iti poti minimaliza consumul, daca estimezi cat de multe si cat de murdare sunt vasele. Pentru a „calcula” aceasta dificultate de curatare, producatorii au creeat si o serie de senzori, cum ar fi Aqua Sensor, ce permite ajustarea automata a duratei de spalare, a consumului de apa si modificarea temperaturii in functie de gradul de murdarie a veselei.
Prezinta si un senzor de incarcare, un sistem de protectia a paharelor si un ajutor vizual ce te asista in dozarea detergentului.Totul este foarte simplu si intuitiv (iar manualul iti va oferi suficiente idicatii), incat vei trece imediat la spalatul vaselor cu masina. Masina este si sigura, prezentand un sistem de protectie impotriva inundatiilor, intitulat Aqua Stop, ce ofera siguranta maxima in timpul functionarii, dar si in repaos sau in cazul caderilor de tensiune. Poti sta fara grija ca ai uitat masina pornita, sau ca n-ai inchis apa de la sursa cand ai plecat in vacanta.
Aceasta masina de spalat se incadreaza in clasa de eficienta energetica A+, cu un consum anual de energie de 290 kW, iar cu ajutorul programului energetic Eco, consumul este de 1.02 kW per ciclu de spalare. Consumul anual de apa este de 3360 de litri, iar pentru un ciclu de spalare se utilizeaza 19 litri de apa. Programul Eco vine si aici in ajutor, reducand consumul de apa per cilcu de spalare la 12 litri. Aceste diferente semnificative ofera un singur dezavantaj si anume cresterea timpului de spalare. Dar daca iti planifici din timp spalatul vaselor, acest lucru nu va fi o problema. Ca sa verifici daca incape in spatiul planuit, este util sa stii ca masina Bosch SMS40M52EU masoara 84.5 x 60 x 60 cm. Daca iei in considerare lista mare de avantaje, te vei convinge si tu ca Bosch SMS40M52EU este cea mai buna masina de spalat vase. Este un ajutor de nelipsit in bucatarie, care nu iti va „da o gaura” in buget pe termen lung si poate fi folosita cu usurinta de intreaga familie.
Avantaje
Clasa de eficienta energetica, de spalare si uscare A+.
Contine un program Eco ce ajuta la reducerea generala a consumului de apa (12 litri per cilcu de spalare) si curent (1.02 kWh).
Include 4 programe de spalare, cu 4 nivele de temperatura specifice fiecarui program de spalare.
Ofera protectie impotriva inuntatiilor (Aqua stop).
Contine senzori ajutanti programelor de spalare (Aqua Sensor, Senzor de incarcare, Dosage Assist).
Lista de accesorii ce include un cos reglabil pe inaltime (Rackmatic), un cos tacamuri si un suport special pentru pahare, dar si un cos special de dimensiuni mari (silver XXL).
Control digital.
Dezavantaje
Consum crescut de energie si apa per ciclu de spalare, fara utilizarea programului Eco, de 1.6 kWh si 19l.
Electrolux Real Life ESF8620ROW
Daca te intereseaza un model de masina de spalat vase de mare capacitate, cei de la Electrolux au o sugestie irezistibila pentru tine. Aceasta piesa are o cuva XXL si poate fi incarcata cu 15 seturi de vesela, pe care le va igieniza optim. Din moment ce se specifica faptul ca face parte din clasa A++ de economie energetica, nici consumul nu va fi prea mare, iar ca spalare si uscare, clasa A demonstreaza clar niste performante de invidiat.
Cu un consum de 11l de apa pe ciclu, putem spune ca si in aceasta privinta dispozitivul este relativ economic. Despre programele oferite amintim ca sunt in numar de 6 si toate se vor seta prin control electronic, foarte util si usor. Pe langa reglajul de temperatura si optiunea cu clatire suplimentara, care te va asigura ca vasele nu numai ca sunt curate si dezinfectate, ci si gata de utilizare dupa scoaterea din cuva, masina mai ofera si alte tehnologii inovatoare.
Dintre acestea, sistemul DryTech iti garanteaza ca vesela va fi si perfect uscata la finalizarea unui ciclu de lucru. Solutiile fiabile sunt si ele prezente, intrucat aparatul e echipat cu senzor la inundatie, oprire automata si un sistem termoeficient care izoleaza temperaturile in interior. Se livreaza cu un raft rabatabil pentru cani si cu un cos, alaturi de o tava pentru tacamuri ergonomica. Este putin mai mare decat alte modele de capacitati mai scazute, masurand 85 x 59.6 x 61cm, iar cand e pornita genereaza doar 46dB de zgomot, deci e chiar siletioasa. Avand in vedere tabloul acestor capabilitati, costul e mai convenabil decat al altor modele din comert.
Avantaje
Poate spala cantitati mari de vesela deodata, avand loc pentru 15 seturi.
Include multiple functii de reglaj si siguranta, deci functioneaza fiabil.
Ofera 6 programe de lucru, asigurand spalare diversificata si preferentiala.
Face economie de resurse, fiind peste tot incadrata in clasa A.
Masina de spalat Electrolux la un pret bun.
Genereaza foarte putin zgomot, 46dB.
Dezavantaje
E putin mai voluminoasa, avand cuva XXL.
Nu include spalare pe zone, pentru cand preferi sa o incarci mai putin.
Hansa ZWM 407WH
Pentru cei cu necesitati mai restranse de igienizare a veselei, aceasta piesa de la Hansa va fi suficient de incapatoare, asigurand o capacitate de 9 seturi de vase. Modelul este unul simplu si e incadrat in clasa A pentru economia energetica si de apa de care e capabil. Cele sapte programe se pot utiliza cat mai diversificat, permitand spalare conventionala, intensiva sau rapida, alaturi de optiunile care iti ofera posibilitatea sa incarci masina doar pe jumatate sau sa speli Bio-Eco.
Pentru pahare, ai un program separat. Dispozitivul este prevazut cu protectie la inundatie, iar ca metoda suplimentara de a-l face fiabil, inginerii au inclus o functie de siguranta pentru copii, care nu permite acestora sa deschida cuva in timpul functionarii. Un afisaj LED permite vizualizarea parametrilor de folosinta, dar controlul se face in mod mecanic, prin butoane simple. La sfarsit, vasele vor fi si uscate, pe baza tehnologiei cu aer cald.
Nu in ultimul rand, poti apela la programul cu pornire intarziata, in caz ca vrei sa lasi acest aparat sa lucreze nesupravegheat. Cablul de alimentare si furtunul de scurgere masoara ambele cate 1.5m si 1.75m, permitand montarea intr-o bucatarie de mici dimensiuni. Modelul are doua cosuri in interior si prezinta si un compartiment pentru sare, in cazul in care vrei sa degresezi anumite piese. Piesa este micuta, masurand 84.5 x 44.8 x 60cm si cantarind maxim 40Kg.
Avantaje
Adecvata pentru cantitati mici si moderate de vesela – avand capacitate de 9 seturi.
Poate spala si incarcata pe jumatate, permitand economie de apa si energie.
Lucreaza cu 7 programe si are calificativ A ca eficienta.
Investitia necesara este moderata si chiar mica.
Dezavantaje
Furtunul si firul electric au dimensiuni limitate, deci necesita integrarea intr-o incapere mai mica.
Beko DFN 6833
Capacitatea de 13 seturi si clasa de eficienta A+, fac masina de spalat vase Beko DFN 6833 un candidat real pe lista de viitoare achizitii casnice. Dintre cele 8 programe de spalare disponibile, poti alege si un program intensiv, unul rapid si unul auto, dar si programul Bio/Eco, iar temperaturile de spalare variaza intre 35 la 70 de grade C, in functie de gradul de murdarie aflat pe suprafata vaselor.
Acestea asigura flexibilitatea si versatilitatea masinii de spalat vase, caci nici o gospodarie nu e ca alta si in plus si obieceiurile noastre alimentare variaza de la o zi la alta. Masina este livrata impreuna cu un cos special, pentru depozitat vase si tacamuri.
Aceasta masina include si trei functii speciale. Prima dintre acestea, Extra Hygiene, este special creata pentru o igiena sporita, un program ce garanteaza o distrugere a bacteriilor in proportie de 99.99 %. Este in special utila daca ai copii mici si ti-e frica de contaminare cu microbi, prin vesela. Celelate doua functii speciale sunt reprezentate de programul Quick & Clean, pentru o spalare rapida si de programul Active Wash, pentru o curatire eficienta si in deplina siguranta a sticlei si portelanului chinezesc. Cu aceasta functie, poti fi sigur ca vesela delicata care e o frumoasa mostenire de familie nu se va urati si nu se va sparge in masina de spalat vase. Consumul de energie per ciclu de spalare este de 0.94 kW, iar cel de apa este de 10 litri, consum care nu iti va creste prea mult facturile lunare. Desigur, nu putea lipsi din aceasta lista si protectia impotriva inundatiilor. Desi pretul nu o face cea mai buna masina de spalat ieftina, este totusi un dispozitiv foarte eficient, iar noi credem ca aceasta investitie va merita fiecare leu.
Avantaje
Capacitate de 13 seturi.
Clasa de eficienta energetica A+, de spalare si uscare A.
Consumul energetic de 0.94 kW per ciclu de spalare.
Consumul de apa de 10 litri per ciclu de spalare.
8 programe de spalare.
Protectie impotriva inundatiilor.
Contine programul Eco de spalare.
Controleaza 6 nivele de temperatura.
Programe special de spalare, cum ar fi Extra Hygiene si Active Wash.
Control digital.
Dezavantaje
Lista de accesorii mica.
Bosch SMS40C22EU
Daca vrei sa fii scutit de efortul depus atunci cand igenizezi vasele manual si sa economisesti timp pretios, Bosch SM40C22EU este un produs ce nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta. Avand o capacitate generoasa, masina de spalat vesela permite curatarea unui set de 12 piese, fiind perfecta pentru orice persoana care are frecvent musafiri.
De asemenea, aparatul dispune de un senzor de viteza de rotatie care, in functie de greutatea incarcaturii, foloseste nivelul potrivit de apa pentru inmuierea vaselor murdare. Pe scurt, aceasta caracteristica te ajuta sa economisesti apa si electricitate. Un alt plus consta in prezenta temporizatorului de intarziere electronic care programeaza procesul de igenizare in functie de pretentii, la orice ora din timpul zilei sau noptii.
Masina de spalat vase este dotata cu sistemul AquaStop, care ofera protectie 100% pe parcursul intregii durate de functionare impotriva pagubelor produse de apa, beneficiind totodata de tehnologie pentru protectia sticlei, astfel incat portelanurile sa nu aiba de suferit.
Avantaje
Dispune de LoadSensor pentru selectia automata a programului optim de spalare.
Optiunea HalfLoad te ajuta sa igenizezi un numar mai mic de vase, economisind apa si timp.
Permite incarcarea a 12 seturi de vase pentru igenizare.
Beneficiaza de protectie impotriva inundatiei.
Dezavantaje
Nu este prevazuta cu program de uscare.
Electrolux ESF4200LOW
O masina de spalat vase ce include 9 seturi si 5 progame de spalare. Printre functii si optiuni gasim un senzor de control, ce detecteaza nivelul de murdarie si ajusteaza consumul de apa si energie in functie de aceasta, un program ce amana pornirea ciclului de spalare cu pana la 3 ore si un program rapid de spalare, pentru vasele usor murdare, gata in 30 de minute. In lista de programe mai gasim si optiunea Eco, dar si modul intensive, normal si quick plus.
In total, masina de spalat ELECTROLUX ESF4200LOW foloseste 4 nivele de temperatura, de la 50 la 70 de grade C, incorporate in 5 programe de spalare usor de activat. In acest fel, poti modula functiile masinii in functie de ce ai pus inauntru, fara a-ti parea vreodata rau dupa apa, detergent si curent.
Clasa de eficienta energetica, de spalare si uscare este triplu A, iar consumul energetic per ciclu de spalare este de 0.87 kW, valoare foarte buna pentru un asemenea dispozitiv. Consumul de apa per ciclu de spalare este si el destul de scazut, pana la 9.5 litri. Consumul anual al apei estimat de producator este de 2660 de litri, cu un total de 220 de cicluri de spalare. Acest lucru nu se va face simtit prea tare in bugetul lunar, tinand cont ca ai fi consumat oricum multa apa spaland vasele de mana. Dar timpul economisit nu are un pret!
Avantaje
Capacitate de 9 seturi.
Contine un numar de 5 programe de spalare.
Contine programul Eco.
Clasa de eficienta triplu A.
Consum de energie de 0.87 kW per ciclu de spalare.
Consum de apa de 9.5 litri per ciclu de spalare.
Include 4 stadii de temperatura.
Pret mai redus decat alte produse de acest tip.
Dezavantaje
Nu contine protectie la inundatie sau accesorii suplimentare.
» Ascunde recomandarile anterioare