Cel mai bun racoritor de vinuri – Recomandarile noastre pentru 2024
Pentru cel mai bun raport calitate – pret, racitorul de vin pe care il alegi trebuie sa beneficieze de cateva caracteristici speciale, iar tu poti afla care sunt acestea, lecturand ghidul nostru de cumparaturi. Nu uita ca optarea pentru un produs sau altul, bazandu-te doar pe propria intuitie si ceea ce vad ochii, nu este deloc potrivita, intrucat, de cele mai multe ori, risti te pricopsesti cu un produs care nu este atat de eficient si silentios pe cat ti-ai dori. Daca nu ai timp sa citesti tot, noi iti recomandam direct cele mai apreciate astfel de modele. Primul este Candy CCVB 120 X, iar atunci cand i-am acordat increderea noastra, ne-am bazat pe urmatoarele argumente: are o constructie solida si numara 4 rafturi din lemn, care, pe langa faptul ca ofera o buna organizare a vinurilor depozitate si un aspect rustic, atenueaza cu succes vibratiile daunatoare procesului lent de reactie biochimica ce asigura pastrarea bauturii. Totodata, ofera un control al temperaturii de la 4° C la 18°C, ceea ce inseamna ca este perfect pentru pastrarea vinurilor rosii, albe si spumante deopotriva. Capacitatea de stocare a reprezentat si ea un factor decisiv: 35 de sticle. Pe locul al doilea se situeaza Liebherr Ekb 4212.
Tabel de comparatie
Cea mai buna!
Plusuri
Creeaza conditii climatice ideale pentru pastrarea vinurilor rosii, albe sau spumante, lasandu-le sa-si dezvolte in voie calitatile nobile si sa-si pastreze valoarea in timp, caci permite reglarea temperaturii de la 4° la 18°C si setarea unui grad corect de umiditate, de peste 65%. Pe scurt, bauturile stocate isi vor pastra buchetul si gustul nealterat.
Minusuri
Propaga un nivel de zgomot de 63 dB, astfel ca daca va functiona in permanenta, la un moment dat va deveni deranjant pentru auz.
Concluzie
Ofera conditii perfecte de temperatura, umiditate si iluminare, aspecte care-l plaseaza in topul preferintelor utilizatorilor pasionati de vinuri.
A 2-A OPTIUNE!
Plusuri
Iti permite sa pastrezi si sa servesti cat mai multe specialitati de vinuri, datorita capacitatii extinse de stocare (200 de sticle), astfel ca reprezinta o investitie foarte buna pentru cei care detin un local sau un restaurant foarte frecventat de clienti. Altfel spus, este un racitor capabil sa satisfaca gusturile tuturor iubitorilor de vin.
Minusuri
Este un model recomandat afacerilor extinse, deci ultra-performant, astfel ca, pentru achizitionarea sa, este nevoie de o suma generoasa.
Concluzie
Se numara printre cele mai silentioase si performante aparate de acest tip din comert, drept care se bucura atat de increderea, cat si de recomandarea noastra.
A 3-a Optiune!
Plusuri
Este dotat cu un panou de afisaj electronic si beneficiaza de reglaj digital, astfel ca iti va fi foarte usor sa setezi temperaturile racitorului si sa asiguri o umiditate optima bauturilor stocate, astfel incat acestea sa-si poata pastra intacte aroma si gustul delicios. Cu alte cuvinte, este un aparat orientat pe usurinta la utilizare.
Minusuri
Racitorul de vinuri face parte din clasa energetica D, fapt care se traduce printr-un consum de curent mare si, deci, un cost crescut al facturilor.
Concluzie
Pe langa performantele dovedite, produsul se bucura si de multe review-uri pozitive, datorita bunului raport calitate – pret pe care il prezinta.
Modele recomandate in 2024
Candy CCVB 120 X
Confectionat din materiale de calitate superioara si avand un volum net total de 120 l, acest produs reuseste sa-si croiasca drum printre cele mai bune racitoare de vinuri. Cu alte cuvinte, dozatorul se bucura de un design solid, caci compartimentul interior e din inox, iar cele 4 rafturi din dotare sunt realizate din lemn, avantajul acestora din urma constand in atenuarea eventualelor vibratii care ar putea influenta gustul vinului, caci sunt daunatoare procesului lent de reactie biochimica.
Practic, racitorul iti pune la dispozitie spatiul necesar depozitarii a 35 de sticle, fiind ideal pentru micile afaceri. In plus, conservarea perfecta a vinului se datoreaza compresorului incorporat, care mentine o temperatura constanta intre 10° si 15° C, valorile fiind adecvate atat pentru cel alb, cat si pentru cel rosu.
Datorita finisajului din sticla cu 2 straturi si iluminarii interne cu LED albastru, vei beneficia de o vizibilitate excelenta, iar vinul va fi ferit de expunerea la soare, care ii poate altera gustul.
Avantaje:
Permite reglarea digitala a temperaturii (4° – 8°C), pastrand vinul in conditii de climatice optime.
Ofera o capacitate totala de 120 l, fiind capabil sa stocheze 35 de sticle de vin.
Rafturile sunt realizate din lemn, deci nu afecteaza procesul de maturare a bauturii.
Finisajul de sticla cu tratament fumè si iluminarea interna cu LED albastru garanteaza pastrarea in siguranta a vinurilor alese.
Dezavantaje:
Nivelul de zgomot este de 63 dB, astfel ca, tinut foarte mult in functiune, poate deveni deranjant.
Liebherr Ekb 4212
Atunci cand ai nevoie sa pastrezi in conditii corespunzatoare de temperatura o cantitate foarte mare de vin imbuteliat, acest racitor Liebherr va fi o solutie foarte inspirata. Dispozitivul impresioneaza prin capacitatea extinsa, de 200 sticle de 750ml. Depozitarea va avea loc in conditii profesionale, intrucat interiorul este repartizat pe trei zone climatice distincte, unde poti regla preferential temperatura.
Poti folosi cate o valoare pentru vin rosu, alb si chiar roze. Racirea este un proces activ, unde lucreaza un compresor de mare capacitate. Vinurile vor fi pastrate ca intr-o crama, frigiderul incluzand un sistem special de filtrare a aerului, pe baza de carbune, o metota inovatoare de crestere a umiditatii in interior, prin intermediul rocii vulcanice si un sistem de iluminare cu LED, care degaja cele mai mici cantitati de caldura posibile.
Cele 6 rafturi sunt facute din lemn si previn alunecarea sticlelor. Toate setarile se fac pe un panou digital cu display, iar geamul securizat anti radiatii nu permite influentele nefaste ale luminii sa afecteze vinul in vreun fel. Ca energie consumata, aparatul este situat intro meritata clasa A de economie.
Produsul este organizat pe inaltime, masoara 60 x 165 x 73cm si nu produce decat 40dB, fiind unul dintre cele mai silentioase din comert.
Poate depozita la temperaturi separate fiecare sortiment de vin, avand 3 zone de clima interna.
Are capacitatea extinsa, putand stoca 200 de sticle de vin.
Lucreaza cu sisteme de control al aerului si umiditatii, oferind conditii foarte apropiate de cele dintr-o crama.
Este perfect etans la inchidere si prevazut cu iluminare interna pe baza de LED, izoland excelent interiorul de exterior.
Este ultra-performant, deci necesita si o investitie corespunzatoare.
Hyundai HYU VIN 12 A
Cauti o oferta cotata printre cele mai ieftine racitoare de vin? – Daca vrei sa beneficiezi totodata si de performanta, Hyundai iti ofera o buna sansa in aceasta directie. Modelul este unul termoelectric si se recomanda alegerea acestuia pentru a completa setul de electrocasnice potrivit unei locuinte.
Capacitatea maxima este de 12 sticle de vin, iar asta nu poate fi decat un atu pentru utilizatorii individuali. Fiind prevazut cu afisaj digital si cu 3 rafturi din inox, acest aparat va fi foarte util pentru cei care au cunostinte minime de tehnica si de pastrare a vinului, permitand oricui setare usoara si ordonare eficienta a sticlelor.
Termostatul intern este, bineinteles, reglabil digital, permitandu-ti sa stabilesti temperatura printr-o singura comanda. Piesa este echipata cu geam fumuriu la usa, maner ergonomic incastrat si masoara doar 35.5 x 48.4 x 50.5cm.
O sa lucreze foarte silentios, intrucat produce numai 38dB cand e in functiune. Doar clasa de eficienta energetica D ii poate fi reprosata, dar la scara extinsa, consumul nu este foarte mare.
Frigider de vinuri ieftin si bun.
Potrivit pentru utilizare individuala, deoarece are capacitate restransa, de 12 sticle.
Asigura mentinerea automata a temperaturii corecte intern, prin functie cu termostat.
Poate fi setat facil, avand reglaj digital si panou de afisaj electronic.
Are un nivel de zgomot scazut, 38dB.
Consumul este ceva mai mare, aparatul fiind cotat in clasa D ca eficienta energetica.
Electrolux ERW1170AO
Unu nou si laudat exemplu de racitor pentru cantitati moderate de vin este acest model Electrolux. Va putea pastra in conditii excelente de temperatura un numar de 32 de sticle de vin, oferind spatiu de depozitare pe 3 rafturi etajate pe verticala.
Face parte din clasa de eficienta energetica A si ofera un volum net de 110l, ceea ce inseamna ca ocupa destul de putin spatiu, masurand in total 85 x 50 x 55.2cm. Este echipat cu termostat reglabil, care iti da control perfect asupra valorilor de temperatura interne.
Racirea pe baza de compresor lucreaza cu eficienta maxima, si chiar si asa, produsul nu produce mai mult de 40dB cand este pornit. Are un design elegant, cu usa din sticla special texturata pentru a preveni infiltrarea luminii in interior.
Cand il dechizi, o functie cu iluminare se activeaza, oferindu-ti posibilitatea de a observa eficient etichetele sticlelor. Igienzarea va fi posibila rapid si facil, deoarece piesa include un sistem cu decongelare automata.
Potrivit pentru pastrarea unor cantitati medii de vin – 32 sticle.
Echipat cu dezghetare automata si lampa interna, putand fi utilizat ergonomic.
Lucreaza foarte silentios, cu doar 40dB zgomot.
Optiunea cu reglaj de termostat ofera performante excelente la mentinerea temperaturii perfecte.
Nu este prevazut cu zone separate de clima.
Whirlpool ARZ000
Clasamentul nostru include si un racitor de vinuri incorporabil la un pret bun. Produsul are un volum net total de 146l si poate stoca pana la 33 de sticle pe cele 3 rafturi ale sale. Are o constructie robusta, din inox, cu etajere din lemn anti-alunecare si o usa fumurie, care impiedica actiunea luminii asupra vinului pastrat.
Foloseste un singur compresor, deci racirea se efectueaza activ, iar clasa eficientei energetice indica performante laudabile, fiind A. Nu se putea sa lipseasca functia cu termostat reglabil, care asigura functionare performanta pe tot parcursul depozitarii.
Cand vrei sa-l cureti, se va putea dezgheta in mod automat. Pentru o plasare fiabila, 4 picioruse ajustabile te ajuta sa mentii sticlele in pozitii stabile, perfect orizontal. Piesa are dimensiunile perfecte pentru a fi usor incorporata, 81.5 x 59.7 x 55.9, cantareste 31Kg si lucreaza cu numai 37dB de zgomot produsi.
Model incorporabil, comercializat la pret avantajos.
Este facut din cele mai bune si rezistente materiale, lemn inox, sticla securizata.
Are compresor si termostat, asigurand cele mai bune temperaturi si o economie energetica excelenta, fiind incadrat in clasa A.
Este silentios, cu doar 37dB de zgomot emis.
Pentru un model de capacitate moderata, este ceva mai greu, avand 31Kg.
Hyundai HYU VIN 18
Daca iti doresti un racitor de vin mic, intrucat spatiul in care doresti sa-l amplasezi nu este foarte generos, poti opta pentru Hyundai HYU VIN 18. De dimensiuni reduse (36 x 64.5 x 51 cm) si avand o greutate neta de 16 kg, nu ridica probleme la transport si instalare. Designul este unul modern si elegant (negru), caci usa este tip vitrina (geam fumuriu) si display-ul se prezinta sub forma unui panou cu touch, deci putem afirma ca este, de asemenea, orientat pe ergonomie.
Are un volum net de 48 de l, fiind capabil sa adaposteasca 18 sticle de bautura, acestea venind frumos aranjate pe cele 5 rafturi din inox. Temperatura poate fi reglata intre 12° – 18° C, garantand pastrarea in conditii ideale a vinului rosu si alb deopotriva.
In ceea ce priveste tipul de racire, acesta este termoelectric, astfel explicandu-se nivelul de zgomot redus (38 dB). Beneficiaza de iluminare interioara, asigurandu-ti o vizibilitate optima atunci cand deschizi usa.
Avantaje:
Este echipat cu display cu touch, pentru o setare usoara a temperaturii si pastrarea in conditii de umiditate optima a bauturii..
Iti permite sa selectezi temperatura in functie de tipul vinului stocat (18°C, rosu si 12°C, alb).
Nivelul de zgomot este de 38 dB, fiind foarte silentios in timpul functionarii.
Ofera o capacitate restransa, de 18 sticle, dar perfecta pentru uz individual.
Dezavantaje:
Face parte din clasa de eficienta energetica C, deci consumul se va resimti negresit in factura de curent.
Candy CCV 200 GL
Cu o constructie solida si o capacitate de racire foarte rapida, acest model poate fi considerat drept cel mai bun racitor de vinuri de la Candy. Piesa este organizata pe verticala, include 5 rafturi si are un volum brut total de 117l. Pe cele cinci nivele incap un numar maxim de 40 de sticle de vin, fiecare avand cate 750ml.
In acest mod, poti aproviziona cu o cantitate adecvata de vin un restaurant de dimensiuni mici si moderate. Ca tehnologie, dispozitivul utilizeaza un singur compresor si R600a pe post de agent de racire, oferind racorire activa a aerului din interior.
Consumul energetic de 289KWh pe an demonstreaza incadrarea in clasa de economie energetica B. In interior, o lampa asigura iluminare eficienta, iar usa reversibila este transparenta, permitandu-ti sa supraveghezi constant situatia sticlelor depozitate.
Il poti curata facil, intrucatse dezgheata automat. Piesa masoara 84 x 50 x 59cm si cantareste in jur de 29Kg, fiind destul de usor de depozitat. Nici macar nu produce foarte mult zgomot, acesta mentinandu-se la un nivel destul de silentios – 46dB.
Ofera spatiu suficient pentru 40 de sticle de vin(0.75l).
Include racire activa, pe baza unui compresor eficient.
Permite dispunerea sticlelor pe rafturi, asigurand ordonare mai buna si acces facil la fiecare sortiment de vin.
Este prevazut cu usa transparenta, functie de dezghetare automata si iluminare interna.
Economia energetica nu este cea mai eficienta, facand parte din clasa B.
Bosch KSW30V80
Daca preferati sa cumparati un model apartinand brandului Bosch, ne-am gandit la varianta perfecta. Acest produs este una dintre vitrinele frigorifice pentru vinuri care se vand si la preturi avantajoase, in raport cu capacitatea lor. Poti afla ca piesa este foarte adecvata pentru depozitarea rezervelor de vin de la un restaurant cu cerinte ridicate, intrucat are loc pentru 120 de sticle.
Cu un numar de 9 rafturi din lemn de stejar si un sistem de reglare de temperatura in mod electronic, acest dispozitiv reuseste sa creeze un mediu perfect izolat, asemanator cu toate conditiile de crama necesare.
Filtrarea spre interior impiedica acumularea sau patrunderea mirosurilor neplacute, iar setarea temperaturii se face foarte simplu, avand ca suport un afisaj LED, fiind posibila in intervalul 6 – 18 grade Celsius. In ciuda dimensiunilor mari si greutatii de 85Kg, acest aparat produce numai 38dB ca sunet de functionare. O usa din sticla convexa impiedica acesul radiatiei luminoase in interior.
Produce doar 38dB, deci e suficient de silentios.
Asigura loc generos pentru 120 de sticle.
Pastreaza piesele pe rafturi de stejar si in conditii de luminozitate scazuta, avand usa din sticla special conceputa.
Lucreaza cu reglaj digital si termostat, permitand cele mai bune conditii de stocare.
Odata montat, nu mai poate fi mutat, deoarece cantareste foarte mult – 85Kg.
Climadiff ECHANSON
Apreciat in mai multe exemplare pentru dotarile bucatariei unui hotel sau singular, in special pentru utilizatori unici, acest racitor de vin ieftin si bun iti permite sa racesti cate o singura sticla pe rand. Iti poti racori in cateva minute sampania sau vinul pe care planuiesti sa-l bei la cina, avand la dispozitie un produs electronic de ultima generatie.
Este construit dupa modelul racitoarelor cu cuva umpluta cu gheata, numai ca are sistem termoelectric de racire si asigura 3 nivele diferite de reglaj, toate presetate. Un afisaj cu LED-uri colorate diferit iti indica eficient stadiul de racire al sticlei introduse in cuva.
Dispozitivul accepta orice fel de sticla, atata timp cat diametrul acesteia nu depaseste 10.3cm. Per total, aparatul are un aspect compact si elegant, fiind construit ca orice electrocasnic sofisticat, unde se pune mult accent si pe impactul estetic.
Este portabil, putand incalzi cate o sticla de vin sau de sampanie pe rand.
Asigura racire preferentiala in functie de tipul de vin, cu 3 nivele de temperatura presetate.
Lucreaza rapid si eficent, pe baza unui element termoelectric.
Se poate seta si interpreta facil, avand un panou de control cu afisaj LED.
Nu incap sticle cu diametrul mai mare de 10.3cm.
Cum alegi un racoritor bun de vinuri
Ghidul cumparatorului
Stim cu totii ca unele vinuri se consuma la temperatura camerei, iar altele pot fi usor racite inainte de a fi baute. Totusi, nimeni nu vorbeste despre conditiile corecte de temperatura si umiditate in care, practic, trebuie sa stochezi sticlele cu vin. Presupunand ca nu oricine are la dispozitie o crama proprie, unde exista parametri climatici controlati, solutia cel mai des recomandata consumatorilor este un racitor de vin de calitate. Iti vei cumpara un astfel de dispozitiv atunci cand observi ca sticlele achizitionate saptamanal ajung sa-ti ocupe spatiu inutil in frigider. De asemenea, avand in vedere ca se confectioneaza piese de diferite marimi si cu diverse capacitati, restaurantele trebuie sa aiba neaparat in dotare vitrine frigorifice de vinuri, daca nu au propria pivnita corect echipata.
Convingandu-te astfel de utilitatea pe care o au aceste aparate, va trebui sa te mai gandesti la cateva aspecte in plus, inainte sa incepi sa investighezi pentru a afla unde gasesc racitoare de vinuri la un pret bun iubitorii acestei bauturi. In cateva paragrafe simple, am organizat un mini-ghid de cumparare, care te va ajuta in alegerea dispozitivului perfect.
Capacitatea: este foarte firesc sa faci un calcul corect si sa anticipezi cam ce cantitate de vin vrei sa pastrezi in cele mai bune conditii. In aceste circumstante, fie ai in administrare un mic restaurant, fie esti utilizator individual si e inspirat sa alegi un racitor de vinuri pe masura consumului.
Daca il cumperi pentru acasa, noi iti recomandam fie un model pentru o singura sticla, fie un mini-frigider incorporabil. Cele mai mici(1 sticla) sunt si portabile, dar te ajuta numai sa racesti bautura inainte de a o consuma, nu si in depozitare. Asadar, le vei alege numai ca accesorii suplimentare. In cealalta privinta, consideram ca o capacitate de 10 – 15 sticle este mai mult decat potrivita atunci cand pastrezi bautura consumata saptamanal sau pentru o cina de amploare cu prietenii.
Daca lucrezi cu o selectie limitata, mai exista varianta intermediara si cea mai apreciata pentru restaurantele mici, anume cea cu o capacitate de 30 – 40 de sticle. In cazul in care nevoia de sticle racite rapid si toate deodata este mai mare, mai ales intr-un local foarte frecventat si care serveste mai multe specialitati care se consuma cu vin, e mai util sa cauti un frigider de vin sub forma de vitrina, cu o capacitate de 100 sau chiar pana la 200 de sticle.
Tehnologia: exista doua modele principale in comert: racitoare cu celula termoelectrica si frigidere de vinuri cu compresor.
Daca tii mai mult la cat de silentios sa fie aparatul, varianta termoelectrica e perfecta pentru tine. Aceste piese nu racesc propriu-zis, caci nu fac decat sa absoarba caldura din sticle si apoi sa le mentina perfect izolate termic de mediul ambiant. Pentru un numar limitat de sticle, aceste dispozitive sunt cele mai recomandate.
In schimb, cantitatile mai mari necesita un sistem de racire integrat, deci tehnologie cu compresor. Ca mod de functionare, variantele astfel configurate se aseamana cel mai mult cu frigiderele, drept pentru care mai pot capata si aceasta denumire. Un termostat intern analizeaza constant temperatura si activeaza un compresor care incepe sa raceasca aerul din interior. Se mai intampla ca acest proces sa fie putin zgomotos, insa foarte multe pareri despre cele mai bune racitoare de vinuri iti vor spune clar ca aceasta tehnologie este si cea mai performanta, uneori obligatorie pentru restaurante si in utilizare extinsa, datorita eficientei.
Repartitia: poate fi pe o singura temperatura sau pe doua zone separate. Cand cumperi un dispozitiv de capacitate redusa, din cauza dimensiunilor mici este imposibil sa ai la dispozitie cate o temperatura separata pentru fiecare tipologie de vin. In schimb, la o capacitate mai mare de 40 de sticle, e foarte important sa alegi frigiderul cu doua zone de temperatura. In acest mod, sortimentele de vin rosu si alb vor putea fi pastrate fiecare la temperatura cea mai indicata(sub 10°C pentru alb si sub 18°C pentru rosu) sau pregatite pentru a fi gata de consum, respectiv intre 16 si 20°C(rosu) si intre 9 – 13°C(alb). Daca nu ai incotro si va constitui o alegere mai buna un model cu o singura temperatura generala, asigura-te ca permite setare preferentiala de temperatura pentru valoarea de 15 – 16°C, considerata suficient de adecvata pentru ambele vinuri.
Ergonomia: ca la orice dispozitiv electric, un set complet de functii creeaza utilitatea si folosirea usoara unui racitor de calitate: comanda electronica pentru temperatura si umiditate, optiune de curatare facila (dezghetare automata), usa cu sistem reversibil si economie de energie. Orice dispozitiv cotat in clasa A de economie energetica va fi considerat fiabil si util. Un reglaj fin pentru umiditate te va ajuta sa mentii un nivel de pana in 75% in interior, considerat cel mai indicat in cazul vinurilor.
Termostatul este aproape indispensabil si prin prezenta acestuia poti recunoaste cele mai performate modele. Pentru confortul tau la utilizare si igienizare, sistemul automat de dezghetare si usa care se inchide singura vor constitui elemente indispensabile. Daca alegi varianta cu compresor, poti verifica si valorile de zgomot produse, toate cele situate sub 45dB fiind considerate nederanjante.
Firma si costul: din moment ce se aseamana foarte mult cu alte dispozitive frigorifice, si pentru un racitor brandul va fi destul de important. Printre liderii de piata la vanzari in Romania putem aminti: Hyundai, Liebherr, Whirlpool, Electrolux, Candy sau Bosch. In materie de preturi, acestea vor varia raportate la capacitate si la performante, deci se presupune ca aparatele mai scumpe pot oferi si mai multe facilitati. Nu este exclus sa gasesti modele de calitate si la niste furnizori despre care nu ai mai auzit, dar daca verifici cu atentie capabilitatile si beneficiezi de o garantie de pana la 2 ani, nu consideram a fi un risc achizitionarea de la un producator necunoscut.
Cand te orientezi unde gasesc racitoare de vinuri la preturi bune o sumedenie de alti utilizatori, afla ca cele mai avantajoase preturi pentru tine sunt disponibile online. Nu exista nici macar un risc, daca decizi sa comanzi produsul de pe Internet, drept pentru care aceasta este si optiunea recomandata de noi. Garantia se ofera indiferent de sursa, investitia necesara va avea o valoare mai scazuta fata de magazine, iar politica de returnare iti permite sa inlocuiesti modelul, in cazul in care depistezi defecte. Pentru a-ti clarifica alegerile optime, iata-le prezentate mai jos, ofertele reprezentand cele mai bune frigidere de vin in prezent, pentru vanzarile din Romania.
Cum se folosesc racitoarele de vinuri
Vinul, la fel ca toate celelalte bauturi, isi schimba savoarea odata cu trecerea anilor, asa ca pentru a pastra calitatea bauturii o perioada indelungata, tot mai multi utilizatori opteaza pentru racitoarele de vinuri. Cu toate astea, conditiile optime de pastrare si maturare a licorii vor fi mentinute atata timp cat si dispozitivul care le adaposteste va fi utilizat si intretinut in mod corect, drept care am tinut sa subliniem cateva lucruri importante in acest sens, in paragrafele de mai jos.
Unde depozitezi racitoarele de vinuri
Fie ca vorbim despre modele care se instaleaza direct pe masa sau pe blat, fie despre cele de sine-statatoare, trebuie sa stii ca locul de amplasare al aparatelor de racire trebuie ales in asa fel incat acestea sa nu intre in contact cu razele soarelui sau orice alta sursa de caldura (cuptoare, radiatoare etc.), deoarece factorii cu pricina pot duce la afectarea invelisului acrilic si functionarea necorespunzatoare a frigiderelor. Asta nu inseamna insa ca zonele care sunt prea umede sau cu temperaturi foarte scazute (anexe de constructie, garaje, pivnite de vin) reprezinta o alternativa, intrucat umezeala excesiva se face responsabila de formarea rapida a ghetii pe evaporator.
Totodata, se impune ca acestea sa fie pozitionate pe o suprafata plata si suficient de rezistenta incat sa suporte aparatele incarcate la capacitate maxima, iar intre partea din spate a racitoarelor de vinuri si perete sa se pastreze un spatiu de aprox. 12 cm, deoarece aerul trebuie lasat sa circule sau compresorul nu va beneficia de o ventilatie optima. In ceea ce priveste nelamuririle legate de alimentare si impamantare, iti recomandam sa apelezi la ajutorul unui electrician, astfel incat sa eviti sa fii expus pericolului de incendiu sau celui de electrocutare. In rest, pentru familiarizarea cu produsul, citeste cartea tehnica!
Cum te asiguri ca racitoarele de vinuri pastreaza bautura in mod corespunzator
Este adevarat ca un racitor de vinuri te asigura ca bauturile tale vor fi pastrate adecvat si ca vor imbatrani frumos, transformandu-se in licorile demne de serbarea unui moment memorabil, insa pentru a avea garantia ca acestea se cer intr-adevar gustate si impartite cu cei dragi este nevoie si de aportul tau in ceea ce priveste setarea corecta a parametrilor de lucru ai aparatului.
Si cum nimic nu este mai neplacut decat sa bei un vin bun la o temperatura nepotrivita, primul pas ce se cere facut consta in a te asigura ca frigiderul atinge intotdeauna valoarea perfecta de depozitare si ca aceasta este mentinuta constant si uniform in interiorul aparatului. Ca atare, verifica daca vinurile albe sunt pastrate la o temperatura de sub 10°C, iar cele rosii, la una de 18° C, asa cum tin sa recomande expertii in vinuri, dar si daca nu exista cumva fluctuatii, deoarece trecerile de la rece la cald si invers vor duce la pierderea aromelor si la contractia sau dilatarea lichidului, care poate rezulta in impingerea dopului afara. Daca nu-ti doresti sa te complici prea mult, tine minte doar ca temperatura recomandata pentru pastrarea vinurilor este in general cea de 12 – 13°C si seteaza racitorul la o asemenea valoare.
In ceea ce priveste depozitarea sticlelor de bautura, nu mai e un secret pentru nimeni ca aparatele de acest gen impun pastrarea recipientelor de vin in pozitie orizontala (astfel lichidul din interior atinge dopul si se evita uscarea acestuia), insa nu toti stiu ca sticlele trebuie sa fie pastrate cu eticheta la vedere, astfel incat sa nu fie necesara miscarea lor pentru a vedea continutul, caci este binecunoscut faptul ca vibratiile compromit biochimia alcoolului.
Care sa cureti si sa intretii corect un racitor de vinuri
Pentru o buna sanatate a utilizatorului, dar si pentru o functionare optima si indelungata a aparatului, este important ca acesta sa fie mentinut curat si dezinfectat. Drept urmare, se recomanda sa realizezi lunar igiena de rutina. Mai inainte de toate, se impune scoatarea cablului de alimentare din priza si indepartarea pe rand a sticlelor de vin.
Odata golit racitorul, spala-i interiorul cu apa si bicarbonat de sodiu, iar rafturile cu o solutie de detergent, caci astfel vei preveni si producerea mirosurilor neplacute, important fiind insa ca aceasta sa nu fie abraziva si sa nu produca spuma (nu provoaca zgarieturi si poate fi indepartata lesne).
Partea exterioara a racitorului de vinuri se igienizeaza cu apa calda si detergent, iar in ceea ce priveste operatiunile de intretinere ale aparatului, iti sugeram sa apelezi la o persoana calificata ca sa eviti sa te ranesti sau sa deteriorezi dispozitivul.
Marci populare:
Daca esti un bautor de vin rafinat si exigent, atunci stii ca, in functie de sortiment, se cer anumite conditii de temperatura si umiditate pentru pastrarea sticlelor. Atat pentru consumatorii pasionati, cat si pentru localurile ce nu au crama, solutia o reprezinta racitoarele de vinuri. Daca te intereseaza un astfel de aparat, este preferabil sa-ti indrepti atentia spre marii producatori de electrocasnice, ce ofera atat calitate inalta, cat si o gama variata, de la racitoare mici, de cateva sticle si pana la vitrine de vinuri de 200 de sticle, acestea beneficiind si de zone de temperatura separate in functie de sortiment. Iti vom prezenta si recomanda in continuare trei mari companii specializate in electrocasnice, care se bucura de increderea consumatorilor.
Candy este o companie italiana infiintata in 1945, care si-a inceput activitatea in domeniul electrocasnicelor, cu producerea masinilor de spalat. Spre sfarsitul anilor 1950, brandul si-a castigat un renume pentru aceste aparate, lansand prima masina de spalat rufe cu incarcare frontala.
Astazi, Candy e unul din liderii pe piata europeana a electrocasnicelor mari, fapt datorat orientarii pe satisfactia clientilor. Are peste 2000 de centre in Europa si detine si marca Hoover. Strategia brandului este progresul constant, cu scopul de a fabrica dispozitive care sa simplifice viata.
In Italia a infiintat un Centru de cercetare si dezvoltare, cu scopul de a adapta cele mai recente tehnologii la aparatele electrocasnice, pentru a le transforma in modele smart, interactive. Noua gama simply-Fi include aparate ce se conecteaza prin Wi-Fi, putand fi controlate de la distanta.
Brandul militeaza pentru protectia mediului inconjurator, foloseste materiale reciclabile, produsele fiind fabricate asa incat sa reduca consumul energetic. Candy imbina tehnologia moderna cu designul, rezultatul fiind aparaturi inovative, user-friendly si in acelasi timp accesibile financiar. Gama de produse built-in sau free standing include masini de spalat, uscatoare, aparate frigorifice, aragazuri, cuptoare.
Liebherr este o companie germana ce si-a inceput activitatea in 1949, ca o afacere de familie, creandu-si un nume de prestigiu odata cu fabricarea primei macarale-turn mobile, care s-a bucurat de un enorm succes si a pus bazele extinderii intreprinderii.
Astazi, grupul detine peste 130 de companii pe toate continentele si are sediul central in Bulle, Elvetia. A ajuns printre cei mai mari si apreciati producatori de masini de constructii pe plan international. Orientat spre client, Liebherr ofera si servicii de calitate si si-a extins activitatea in domenii precum tehnologie aeronautica, utilaje de minerit, containere portuare, macarale, excavatoare, unelte.
De asemenea, un alt domeniu e reprezentat de industria electrocasnicelor, brandul fiind cunoscut pentru aparatele frigorifice fabricate. Printre altele, a produs un camion pentru minerit ce a castigat premiul de excelenta in anul 2007. Toate aparatele trec prin multiple verificari si testari in procesul de fabricare motiv pentru care compania a castigat incredere.
Cu standarde exigente in ceea ce priveste calitatea produselor sale, Liebherr are peste 60 de ani de experienta in dezvoltarea si productia de electrocasnice, care imbina functionalitatea, designul si consumul redus de energie. Din 2008, Marelvi distribuie in Romania aparatele frigorifice Liebherr.
Electrolux este o companie suedeza, al doilea producator de electrocasnice pe plan international. Portofoliul include si alte branduri, precum Zanussi, AEG, Eureka. Intreg procesul de dezvoltare si fabricare al produselor se bazeaza pe intelegerea si satisfacerea asteptarilor consumatorilor.
Compania vinde peste 60 de milioane de electrocasnice in mai mult de 150 de tari anual. Aparatele sunt destinate atat uzului casnic, cat si celui profesional, gama variata incluzand aspiratoare, aparate frigorifice, masini de spalat vase si rufe, aragazuri.
Electrolux si-a inceput activitatea in 1919 si are sediul in Stockholm. Pentru a isi atinge obiectivele de crestere profitabila, brandul si-a propus sa ofere clientilor sai cele mai bune experiente, concentrandu-se pe inovatia bazata pe expertiza si experienta. Strategia de dezvoltare se axeaza pe imbunatatirea produselor, in special pe transformarea digitala.
Oferind de asemenea preturi competitive, Electrolux produce aparatura moderna, insa care este simplu si intuitiv de utilizat. In Romania are sediu din 1995 in Bucuresti si o fabrica de aragazuri in Satu Mare, de unde exporta in alte tari. Ca indicator al standardelor inalte de calitate, electrocasnicele de bucatarie ale brandului sunt alese de mai multe restaurante cu stele Michelin.