Modele recomandate in 2025
Tefal Avante 3 in 1 SW6058
Tefal pune la dispozitie un sandwich maker 3 in 1 care se situeaza usor pe primele locuri, avand in vedere ca indeplineste toate functiile pe care le-ai astepta de la un astfel de dispozitiv. Vei putea face la el atat sandvisuri calde (intre placile metalice, triunghiulare, convexe), dar si waffe si, mai ales, gratar sau frigarui.
Fiecare dintre cele 3 placi sunt detasabile si au suprafata anti-aderenta, astfel ca mancarea nu se va prinde, mai ales daca folosesti si un strop de ulei, iar la final, nu va trebui sa le freci mult, pentru a le curata. Mai important, orice ai gati, se va prepara rapid, multumita puterii de 850W, dar si indicatorilor LED (pe rosu si verde), care iti vor arata cand poti introduce mancarea si cand sa o scoti.
E la fel de usor de depozitat, pe cat e de manevrat. In pofida formei putin voluminoase, il poti pune in picioare, in dulap, fara a ocupa mult spatiu, si are si un lacas pentru prinderea cablului.
Avantaje:
Este eficient, avand o putere mare, de 850W.
Cele 3 placi (pentru sandvis, grill si gofre) sunt detasabile si antiaderente.
Dispune de indicator luminos, ce-ti arata cand e atinsa temperatura potrivita pentru gatit.
E ergonomic: il poti aseza, vertical, in dulap si are spatiu pentru cablu.
Are garantie de 24 de luni, cu posibilitate de extindere.
Dezavantaje:
Suprafata de inox, desi eleganta, poate fi cam pretentioasa la igienizare.
Heinner SM-800
Iata unul dintre cele mai bune sandwich makere 3 in 1 de pe piata, daca e sa ne luam dupa raportul calitate-pret, mai mult decat satisfacator. In primul rand, e destul de puternic pentru nevoile a doua persoane, cei 800W consumati asigurand prepararea rapida chiar si a unei bucati de pui. Pentru alimentare, va trebui sa te asiguri ca ai o priza ce furnizeaza o tensiune de 220 – 240 V/Hz.
Incorporeaza 3 tipuri de placi, grill, sandvis si wafe, pentru gustari calde si deserturi rapide cu care sa-ti rasfeti familia. Piesele metalice sunt detasabile, avand fanta si un carlig de prindere, iar pentru a le fixa bine, trebuie sa apesi pana se aude un click. In caz de montare gresita, te vei trezi ca placutele se misca.
Multumita felului in care se imbina carcasele, vei putea introduce felii de paine de grosimi diferite. De mentionat ca manerul se mentine rece si cele doua parti se blocheaza, pentru a presa eficient sandvisurile si alte preparate.
Avantaje:
E suficient de puternic pentru a incalzi rapid (800W).
E accesorizat cu placi antiaderente, facil de curatat de resturile de mancare.
Produsul e livrat impreuna cu garantia de 36 de luni.
E mic si compact, ocupand spatiu putin, pe blatul din bucatarie sau in dulap.
Dezavantaje:
Nu poti curata placile in masina de spalat vase.
Korona – Germania 3 in 1
In cazul in care ti-ai propus sa investesti intr-un sandwich maker 3 in 1 Korona, modelul de fata s-ar putea sa fie cea mai buna investitie pe care o faci. Ce anume il recomanda? Pe langa faptul ca este echipat cu toate functiile care il fac practic si eficient, un atu care il diferentiaza este tocmai posibilitatea de a-l deschide la 180 de grade.
Asadar, e potrivit fie ca vrei sa faci sandvisuri sau waffe, si e excelent in special pentru functia de grill. Lasand ambele suprafete in jos, vei putea prepara, rapid, un gratar, cu mai putin ulei si fum, fata de un grill obisnuit. Are o putere de 750W, astfel ca s-ar putea sa astepti cu cateva secunde in plus, pana e atinsa temperatura potrivita.
Are indicatori luminosi, placile sunt detasabile si antiaderente, are sistem antialunecare, mecanism de blocare a clapetei si poate fi depozitat in pozitie verticala.
Avantaje:
E perfect pentru gratar, avand deschidere la 180 de grade.
E incapator, avand capacitate pentru 4 felii.
Prezinta siguranta, avand sistem anti-blocare si protectie la supraincalzire.
Forma redusa si compacta, ce permite stocarea in picioare, face sa fie usor de depozitat.
Dezavantaje:
Garantia e scurta, de doar un an.
Taurus Miami Premium 3×1
Iata un sandwich maker 3 in 1 foarte incapator, care iti ofera o suprafata mare pentru gatit si consuma o putere de 900W. Multumita acestor detalii, e potrivit pentru nevoile a mai mult de doua persoane. Este accesorizat cu toate cele trei placi care ii confera caracterul multifunctional, fiecare cu proprietati antiaderente si interschimbabile.
Este prevazut cu indicatori cu aprindere (rosu si verde), iar in pofida dimensiunilor de 257 x 230 x 152 mm, nu va aluneca de pe oricare suprafata plana pe care il vei pune, gratie picioarelor antiderapante. De mentionat ca are o greutate de 2,5 kg, insa il vei putea aseza, vertical, in dulap.
Are clapeta pentru inchidere solida si ergonomic construita, asa incat sa o poti deschide, fara a fi expus la riscul de arsura. In plus, carcasa e confectionata din bachelita, un material dens, rezistent la contactul cu temperatura inalta si bun izolator.
Avantaje:
Sandwich maker 3 in 1, la un pret bun, cu grill si placi pentru panini si gofre.
Este foarte puternic si eficient, consumand 900W.
Are picioare inaltatoare, anti-derapante, ce protejeaza blatul de aerul fierbinte.
Vine cu garantie de 2 ani.
Dezavantaje:
Are o constructie mai voluminoasa, ocupand mai mult spatiu.
Star-Light 3 in 1 TIA-750W
Cine nu intentioneaza sa scoata prea multi bani din buzunar si se multumeste cu un sandwich maker 3 in 1, ieftin si bun, cu design si mecanism simple, se poate orienta catre o oferta precum cea de la Star-Light. Daca faci waffe ocazional, nu te va deranja puterea de 750W, care face ca placile sa se incalzeasca putin mai lent, decat la alte aparate mai puternice.
Cumparatorii care se bucura deja de acest model sustin ca are o clema frontala foarte rezistenta, care va face fata, chiar daca, ocazional, vei introduce felii mai groase de paine. Cele trei placi pot fi inlaturate si curatate sub jet, iar aluatul nu se va lipi, suprafata fiind anti-aderenta.
Are doua LED-uri, colorate in rosu si verde, care te vor anunta cand e momentul sa introduci sandvisul sau sa torni aluatul pentru grofe, dar si cand sa le scoti. Are o forma restransa, cu aspect de inox, astfel ca nu va ocupa spatiu exagerat si nici nu va strica aspectul bucatariei, in cazul in care il tii pe dulap.
Avantaje:
Sandwich maker 3 in 1 pentru wafe, gratare si sandwich.
Placile sunt interschimbabile, fiind usor de spalat.
Il poti desface la 180 de grade, marind suprafata de gatit.
Vine cu garantie, astfel ca nu vei suporta costurile, in eventualitatea in care se strica.
Dezavantaje:
Suprafata externa se poate incinge rapid, necesitand manevrare precauta.
Cum alegi un sandwich maker 3 in 1 bun
Ghidul cumparatorului
Auzim peste tot ca micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, insa nu de putine ori se intampla sa nu avem nici macar jumatate de ora pentru a-l prepara, inainte de-a fugi pe usa, spre munca, scoala sau treburile zilnice. Din fericire, s-a inventat sandwich makerul 3 in 1, cu care poti face, rapid, nu doar sandvisuri calde, dar si bacon prajit, omleta, legume sau carne la grill si chiar waffe.
Sa il cumperi nu poate fi prea dificil, in fond, vorbim de un aparat electric cu un mecanism simplu si fiabil. Cu toate acestea, nu strica sa te documentezi putin, pentru a afla cum trebuie sa fie cel mai bun sandwich maker 3 in 1, iar noi iti punem la dispozitie un ghid de cumparaturi cuprinzator, cu sfaturi practice si informatii utile.
Multifunctionalitatea: Cade in baza celor trei tipuri de placi, integrate in aparat, cate una (doua, daca luam in calcul si partea superioara) pentru sandvisuri, pentru grill si pentru waffe (gofre). Acestea sunt interschimbabile si metalice, presand la cald mancarea si prajind-o uniform.
Cele pentru sandvis pot fi simple (suprafata plana), dar de cele mai multe ori vei intalni placi triunghiulare convexe, care impart feliile patrate de paine, in doua. Avantajul acestora e ca lipesc marginile sandvisului si incalzesc mai bine interiorul – cascavalul va fi topit si gustos.
Placile pentru gofre au forma de fagure, suficient de adanca in asa fel incat sa retina aluatul pe care il torni. Trebuie sa stii ca majoritatea modelelor 3 in 1 sunt dreptunghiulare, astfel ca, waffele vor fi patrate (nu rotunde, inimioara, floare sau alte forme distractive pentru copii, pe care le intalnesti la aparatele facute anume pentru acest desert).
Placile pentru grill au suprafata valurita, cu santuri dispuse orizontal sau oblic, care pot imprima, pe paine, legume sau carne, acele urme clasice de gratar. Pentru a profita de o suprafata mai mare de gatit, iti recomandam sa cumperi un model cu deschidere la 180 de grade.
Puterea: Cu cat e mai mare, cu atat va fi atinsa mai repede temperatura optima pentru gatit, asa ca e bine sa tii cont de acest aspect, mai ales daca pregatesti sandvisuri pentru toata familia. In cazul in care nu va fi folosit foarte des, ci doar cand ai pofta de o gustare sau un desert rapid, te poti multumi cu un aparat de pana la 750W (nu mai putin).
Cu toate acestea, daca nevoile tale sunt mai mari, te sfatuim sa mergi catre modelele care consuma cel putin 800-900W, daca nu mai mult. Costul va fi ceva mai ridicat, insa e acoperit de beneficii. In plus, ai la dispozitie numeroase magazine, in special pe cele online, unde gasesc sandwich maker 3 in 1, la preturi bune, cumparatorii mai economi.
Capacitatea: Mai exact, cate felii poti introduce in aparat, pentru a fi preparate simultan. Sau cate waffe? Forma placilor si dimensiunea acestora sunt un bun indiciu. Populare sunt dispozitivele 3 in 1, cu spatiu pentru doua sandvisuri. Mai rar, vei gasi si modele cu capacitate pentru 4 felii simultan, la preturi, evident, mai ridicate. In partea de grill, poti verifica dimensiunea placilor, insa, cel mai probabil, nu vei putea pune mai mult de trei frigarui sau doua, trei bucati de carne, pe fiecare parte.
Pentru siguranta aparatului si confortul tau, iti sugeram sa te uiti si la grosimea acceptata a feliilor. Daca sunt prea mari, va trebui sa aplici mai multa presiune pe capac, iar clemele de sustinere risca sa cedeze. In plus, s-ar putea sa fii nevoit sa pui sandvisul de doua ori, pentru a patrunde caldura, bine, in interior.
Siguranta: Nu e nici un pericol sa folosesti un sandwich maker, dimpotriva, insa tot e necesar sa dispuna de cateva masuri de siguranta, caci te poti arde din neatentie, tu sau copiii care se aventureaza prin bucatarie. Asadar, protectia la supraincalzire, un sistem de blocare al clapetei si un mecanism anti-alunecare, pentru a nu se deplasa de pe blatul mobilierului (reprezentat, de obicei, de picioruse cu cauciuc la baza) sunt principalele dotari dupa care vrei sa te uiti.
Conform numeroaselor pareri despre cele mai bune sandwich makere 3 in 1, emise de utilizatori cu experienta, un produs de calitate trebuie sa aiba maner din plastic termorezistent si o carcasa izolata de placile metalice fierbinti, asa incat sa retina caldura in interior, pentru a nu te arde, atingand clapeta superioara din greseala.
Ergonomia: Evident, placile sunt detasabile, asa ca le poti curata usor, manual sau in masina de spalat (in functie de specificatiile producatorului). Insa exista si alte masuri care dau caracterul ergonomic al unui sandwich maker. In primul rand, e esential ca placile sa fie antiaderente, pentru a nu le zgaria si pentru a le curata facil, chiar daca anumite preparate tot vor avea nevoie de putin ulei.
Indicatorii luminosi, reprezentati, de regula, de doua LED-uri in culori diferite, iti vor indica cand a fost atinsa temperatura adecvata pentru a adauga alimentul, si cand e momentul sa il scoti sau sa il intorci.
Un model 3 in 1 nu e mai voluminos decat unul obisnuit, insa, pentru a-l stoca fara sa-ti ocupe mult spatiu, e bine sa permita depozitarea pe verticala si sa aiba un lacas pentru stocarea cablului de alimentare.
In momentul documentarii acestui material, am studiat si ofertele de pe piata, orientandu-ne spre unde gasesc sandwich maker 3 in 1, la un pret bun, alti cumparatori. De departe, sursa cea mai utilizata este Internetul, iar avantajele indicate de clienti sunt demne de luat in serios.
Mai intai, e mult mai usor de gasit un astfel de aparat, caci oferta e, inevitabil, mai bogata decat cea din supermarket-uri sau magazinele de profil din oras. Apoi, si preturile tind sa fie mai scazute, indiferent ca alegi o marca mai cunoscuta sau una conventionala, avand in vedere numeroasele perioade cu promotii si reducerile oferite. In plus, comanda iti va ajunge la usa, fara a mai trebui sa te deplasezi la shopping si sa pierzi timp pretios.
Cum se foloseste un sandwich-maker 3 in 1
Desi nu isi propune sa inlocuiasca prajitorul de paine, cuptorul sau tigaia, un sandwich-maker 3 in 1 este un ajutor de nadejde in prepararea unui mic dejun gustos sau al unei gustari copioase. Desigur, daca stii sa il folosesti profitand cat mai bine de ceea ce are sa iti ofere!
Utilizarea in cativa pasi simpli
Primul pas este reprezentat, fireste, de curatarea zonei de gatit. Este suficient sa o stergi de praf cu ajutorul unei lavete umede, inainte de a te apuca de treaba. Odata uscate tavitele pentru gatit, iti recomandam sa aplici cateva picaturi de ulei vegetal pe care sa le intinzi bine, ca sa eviti lipirea.
Pune aparatul in priza si porneste-l, cu capacul inchis. Astfel, el se va incalzi automat pana la temperatura adecvata de lucru.
Odata ce a atins temperatura potrivita, lucru indicat de catre LED-ul amplasat intr-o zona vizibila, poti pune in interior sandvisul. Desigur, poti opta pentru utilizarea altor accesorii de gatit, cum sunt formele pentru vafe, sau placile pentru legume, in functie de ce ai in meniu la momentul respectiv.
Tipul de preparare variaza in functie de gradul de rumenire al painii pe care il doresti. In 3-4 minute, painea este incalzita bine, iar branza din interior se topeste; in aproximativ 5 minute, obtii o paine usor rumenita, in timp ce 6 minute iti garanteaza o paine crocanta.
Foloseste accesoriile potrivite
In cateva cuvinte, asta inseamna sa eviti sa folosesti in apropierea aparatului cutite, furculite sau spatule metalice, care ar putea zgaria invelisul antiaderent din interior. Opteaza, in schimb, pentru spatule de lemn sau din silicon, cu care sa scoti la timp sandvisurile aburinde si delicioase.
Curata-l corespunzator
Odata ce ai terminat de gatit, trebuie sa te asiguri ca aparatul este curatat temeinic inainte de a-l depozita inapoi in dulap. Pentru inceput, scoate-l din priza si lasa-l desfacut, ca sa se raceasca complet. Cand a atins temperatura camerei, produsul poate fi pur si simplu sters cu ajutorul unei lavete umede, sau poti indeparta tavitele pentru gatit, pe care le vei spala cu atentie sub jetul de apa, cu ajutorul detergentului de vase si al unui burete moale.
Evita sa folosesti orice tip de material abraziv, care ar putea deteriora stratul antiaderent. De asemenea, evita sa folosesti masina de spalat vasele, ca si socurile termice.
Cum se fac setarile dorite?
In cazul in care ai optat pentru un produs echipat cu mai multe functii si setari, asigura-te ca le selectezi corect in functie de reteta pe care o ai in vedere. De pilda, vafele trebuie coapte la temperatura mai mare, pentru ca aluatul sa nu ramana crud, si totusi sa nu aiba timp sa se usuce. Sandvisurile trebuie facute la o temperatura ceva mai scazuta, pentru ca branza din interior sa aiba timp sa se topeasca.
Legumele pot sa ramana crocante interior, invelite intr-o crusta rumenita, daca alegi combinatia corecta de temperatura si timp de preparare. Pentru cat mai multe retete reusite, iti recomandam sa consulti manualul de instructiuni, sectiunea retete, a aparatului selectat, sa te inspiri din experienta altor persoane, sau sa experimentezi pana ajungi la cele mai bune combinatii.
Marci populare:
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. El reprezinta hrana care-ti va da energia pentru o mare parte din zi. De multe ori insa, nu avem timp sa pregatim aceasta masa asa cum ne dorim si vrem sa facem totul cat mai simplu si rapid. In astfel de cazuri, in ajutor iti poate veni un sandwichmaker 3 in 1. Cu el vei putea face sandwich-uri, dar si waffe sau gratar.
Daca vrei sa cumperi un produs de calitate, tine cont de brandul caruia ii apartine. Vom vorbi in continuare despre cateva dintre cele mai importante.
Compania Tefal a fost infiintata in Sarcelles, Paris, in 1954. A devenit cunoscuta in mod special pentru tigaile antiaderente, insa, in timp, gama a fost extinsa si astazi gasim pe piata o multime de produse care fac din gatit un proces simplu si placut: sandwichmakere, prajitoare de paine, aparate de gatit cu aburi, roboti de bucatarie, statii de calcat, fiare de calcat, cantare de baie, etc.
Gama de produse de la acest brand iti va oferi articole sigure, fiabile si inovatoare, care in plus au si un design foarte placut. Tefal isi respecta clientii si partenerii si face tot ce poate pentru a tine pasul cu tehnologia si a uimi prin calitate si preturi corecte.
Companie declara faptul ca are 5 prioritati: sa fabrice articole care sa respecte principiile etice, sa ofere angajatilor conditii de munca bune si sigure, sa ajute la dezvoltarea societatii prin sustinerea asociatiilor locale si participarea la discutii despre nutritie si sanatate, sa comercializeze produse care sa ajute la realizarea unor preparate gustoase si sanatoase si sa protejeze mediul prin procesul de productie.
Aceasta marca atat de cunoscuta este prezenta in peste 120 de tari, fiind lider mondial in ceea ce priveste aparatele de gatit, oalele sub presiune, fiarele de calcat sau vasele de gatit antiaderente.
Heinner este un brand ce a aparut pe piata in 2011, fiind o marca inregistrata a societatii Network One Distribution (NOD), care a fost infiintata in 2002 si care la ora actuala este lider de piata in ceea ce priveste distributia de articole care apartin domeniului electro-IT. Ea are peste 3.000 de clienti importanti carora le furnizeaza produse IT&C, servicii integrate de infrastructura si software si tot felul de aparate de ultima generatie.
Initial, sub brandul Heinner se regaseau doar electrocasnice mici, dar in timp, gama a fost extinsa si la ora actuala cuprinde peste 100 de produse, fabricate in Turcia si China, care au preturi accesibile pentru toate buzunarele: electrocasnice mici si mari, home confort, accesorii, produse de menaj, articole de gradina si bricolaj.
Aparatele Heinner sunt realizate astfel incat sa fie practice, usor de folosit si sa indeplineasca mare parte din nevoile pe care le poate avea o persoana in locuinta. Multe dintre ele au functii multiple, ca sa fie cat mai eficiente.
Poti achizitiona produse de la acest brand atat din magazinele online, cat si din cele stationare, raportul calitate-pret fiind unul cat se poate de corect.
Aceasta companie este una de familie si a fost infiintata in 1966, de catre Friedrich Unold, in Offernach am Main, Germania. La ora actuala ea e condusa de a doua generatie de proprietari, care isi dedica munca bunului mers al lucrurilor. Sotii Unold (fondatorii) s-au retras pe rand din aceasta afacere. Mai intai Friedrich, in 1993, din motive de sanatate, apoi Gisela, in 2002 (ea era si director din 1989).
De la an la an compania a crescut tot mai mult si dintr-o mica afacere de familie a ajuns sa fie un business de dimensiuni medii, cu un personal valoros si articole realizate la standarde inalte, care imbunatatesc stilul de viata.
Gama de produse este impartita in 3 mari categorii: Unold (sandwichmakere, cuptoare, cafetiere, prajitoare de paine sau masini de gatit), Unold Care + Style (aparate de ras, masini de tuns, perii electrice sau placi de par) si Unold Fan + Heat (ventilatoare si aeroterme).
Aparatele comercializate de Unold aduc mai multa distractie in intreaga locuinta. Ele au un design modern si sunt de calitate superioara. Sunt folosite tehnologii de ultima generatie, care duc la realizarea unor produse cu un design modern usor de folosit. In privinta celor care ajuta la gatit, ele sunt gandite in asa fel incat sa poti prepara o hrana cat mai sanatoasa.