fbpx

Cele mai bune suporturi vase

Last Updated: 09.12.23

Cel mai bun suport de vase – Recomandarile noastre pentru 2023

 

Daca mobila ta de bucatarie nu integreaza un picurator de vase suspendat, este necesar sa achizitionezi unul care sa fie pus langa chiuveta, pentru a oferi un spatiu de tranzitie, unde sa se usuce vesela inainte de a fi depozitata intr-un dulap (in caz contrar, va aparea mucegai). Pentru cei care nu vor sa analizeze prea mult optiunile disponibile, recomandarea noastra este As Seen On TV USB22, o versiune dispusa pe doua niveluri, facuta din inox, care ofera posibilitatea de a separa farfuriile, de boluri, cani, pahare, sau tacamuri. Modelul are o capacitate destul de extinsa de incarcare, si poate fi folosit intr-o bucatarie folosita si de patru persoane. Alternativa ar fi Curver Urban, care este fabricata din plastic si are partea pentru pahare extensibila. Aceasta optiune se preteaza mai mult pentru a depozita vasele folosite la o masa de doua persoane, desi are nevoie de ceva mai mult spatiu langa chiuveta.

 

 

Modele recomandate in 2023

 

 

As Seen On TV USB22

 

Iti propunem unul dintre cele mai bune suporturi vase din inox, cu tava de colectare a apei din plastic alb, pe doua niveluri, care se va dovedi perfect, daca ai la dispozitie un spatiu ingust langa chiuveta. Partea superioara este rezervata pentru farfurii si are mai mult de 10 locasuri: daca vorbim numai de modele plate, probabil le vei putea utiliza pe toate.

Accesoriul iti ofera posibilitatea de a pune bolurile si canile in partea de jos, ceea ce inseamna ca poti maximiza spatiul oferit: farfuriile sau castroanele care au aproximativ aceeasi adancime pot fi stivuite mai usor. In plus, paharele au locul lor in partea laterala (6 suporturi), in timp ce pe fateta opusa este plasat cosul pentru tacamuri.

Desi este putin inalt (39 cm), nu ar trebui sa apara probleme, chiar daca ai un corp suspendat deasupra chiuvetei: majoritatea constructorilor au grija sa lase macar 50 cm distanta intre cele doua elemente. Modelul are o lungime de 45 cm si o latime de 25 cm, valori care ar trebui sa fie compatibile cu cele mai multe versiuni de chiuvete.

 

Avantaje:

Picurator vase bucatarie, din inox, cu tava de colectare a apei din plastic (materiale durabile).

Ofera doua etaje de depozitare, deci va putea asigura spatiu pentru un numar mare de vase.

Include suporturi pentru pahare si tacamuri in partea laterala, pentru o mai buna organizare.

Potrivit pentru chiuvete care au un spatiu ingust in lateral, pe baza dimensiunilor.

 

Dezavantaje:

Obiectele agatate in zonele laterale vor depasi suprafata acoperita de tava de colectare a apei.

 

 

Curver Urban

 

Acest suport de vase, ieftin si bun, pe un singur nivel, a carui capacitate de depozitare oscileaza, vine cu o tava pentru pahare care poate fi extinsa sau stransa foarte usor. Zona centrala este rezervata pentru farfurii, dar are si un mic locas pentru tacamuri intr-un colt.

Modelul are o lungime de 39.4 cm si o latime de 29.5 cm, in varianta compacta, prin urmare se potriveste mai bine unei chiuvete care are ceva mai mult spatiu in lateral. Pentru a oferi stabilitate vaselor, versiunea are si o margine de 10.2 cm. Desi are destul de multe locasuri pentru farfurii, avand in vedere diversitatea pieselor pe care le folosim, se potriveste unei bucatarii mai mici, care nu e folosita de mai mult de doua persoane de obicei.

Fiind fabricat din plastic, si avand in vedere ca are diferite striatii pentru a asigura o priza buna pentru vase, trebuie sa avem grija sa fie curatat periodic, evitand astfel formarea depunerilor de piatra. In alta ordine de idei, combinatia de culori (rosu cu negru), este destul de comuna, ceea ce il face usor de asortat.

 

Avantaje:

Picurator vase plastic, care are o tava extensibila pentru a stoca si pahare.

Poate asigura spatiu fara probleme farfuriilor folosite de macar doua persoane.

E fabricat din plastic, un material durabil, daca este curatat periodic.

Culorile folosite(rosu si negru) pot da o pata de culoare bucatariei tale.

 

Dezavantaje:

Zona destinata tacamurilor este destul de restransa.

 

 

Peterhof Clarita

 

Fabricat din sarma cromata, acest model are o tava de scurgere a apei din plastic rosu, si foloseste aceeasi culoare inclusiv pentru elementele laterale, ceea ce aduce un plus de culoare in orice spatiu. Uscatorul are doua niveluri, iar in partile laterale prezinta suporturi pentru pahare (6 locasuri) si tacamuri.

Partea centrala are o lungime de 45 cm, dar cu tot cu zonele laterale, ajunge la 55 cm, prin urmare produsul este destinat sa fie plasat langa o chiuveta cu dimensiuni ceva mai mari. In alta ordine de idei, picuratorul este destul de ingust (25 cm), iar inaltimea (40 cm) nu ar trebui sa ridice probleme, chiar daca e pus sub un dulap suspendat.

Are o greutate peste medie (1.38 Kg), ceea ce il face destul de stabil in orice situatie. Pentru ca poti sa organizezi vasele pe doua niveluri, are o capacitate destul de ridicata, si face fata unei bucatarii utilizate de patru persoane.

 

Avantaje:

Suport pentru vase pe doua niveluri, care poate acomoda vesela si paharele pentru 4 persoane.

Farfuriile plate, bolurile, canile, paharele si tacamurile pot fi separate pe tipologii destul de usor.

Potrivit pentru chiuvete care au un spatiu ingust in lateral, dimensiuni restranse.

Foloseste culoarea rosu pentru tava de colectare a apei, aducand culoare in ambient.

 

Dezavantaje:

Sarma cromata poate rugini in timp.

 

 

Zeller 24890

 

Iti propunem un suport de vesela pe un singur nivel, de plastic, care are totusi rosturile pentru vase facute din metal cromat. Ca majoritatea modelelor de acest fel, este potrivit pentru bucatarii in care nu sunt prea multe vase, desi poate acomoda farfuriile, canile, si paharele folosite la o masa de doua persoane fara probleme.

Modelul prezinta trei zone majore: suportul pentru linguri si furculite, partea cu rosturi pentru farfurii, si suprafata pentru pahare. Tava de colectare a apei prezinta un canal de scurgere spre chiuveta, pentru a nu retine lichidul prea mult timp (reduce depunerile de piatra sau formarea de impuritati).

Aceasta versiune are o lungime de 45 cm si o latime de 32 cm, prin urmare spatiul de langa chiuveta ar trebui sa fie generos, fara a fi exagerat (tava de scurgere face o treaba buna, deci obiectul poate fi pus si pe partea cu blat). Suportul pentru tacamuri are o inaltime de 13 cm, ceea ce ofera o stabilitate destul de mare. Datorita culorii neutre (gri), se potriveste usor oricarui spatiu.

 

Avantaje:

Picurator pentru vase compact, potrivit pentru o bucatarie folosita de doua persoane.

Tava de colectare are un canal de scurgere spre chiuveta, care se doveste a fi destul de practic.

Rosturile pentru farfurii sunt facute din metal cromat, material destul de durabil.

Culoarea neutra il face usor de asortat, indiferent de restul mobilei de bucatarie.

 

Dezavantaje:

Capacitatea de depozitare este destul de redusa.

 

 

Raki MN018599

 

Daca iti doresti un suport vase, la un pret bun, acest model pe doua niveluri cu siguranta ar trebui sa iti capteze atentia. Picuratorul este fabricat din metal, in timp ce tava pentru colectare a apei si suportul pentru tacamuri sunt facute din plastic rosu, ceea ce da mai multa culoare bucatariei tale. Ambele materiale sunt destul de durabile si fac fata cu brio unui mediu umed.

Modelul iti ofera posibilitatea de a organiza vasele destul de bine: cele plate pe etajul superior, bolurile si canile pe cel inferior, in timp ce tacamurile si paharele pot fi puse pe partile laterale (are 6 locasuri diferite pentru cele din urma).

Versiunea are 48 cm lungime, prin urmare este potrivita langa o chiuveta care are o lungime de macar 50 cm. Pentru ca tava de colectare nu acopera intreaga suprafata a picuratorului, este de preferat sa fie plasat intr-o zona capabila sa suporte scurgeri minime de lichid.

 

Avantaje:

Suport pentru vase pe doua niveluri, fabricat din materiale durabile: metal si plastic.

Poate mentine vasele destul de bine organizate si asigura spatiu pentru farfurii si pahare folosite de macar patru persoane.

Are o lungime medie, si se potriveste cu orice chiuveta care are macar 50 cm lungime.

Culoarea elementelor de plastic da o nota vesela oricarui spatiu.

 

Dezavantaje:

Tava de colectare a apei nu acopera intregul suport.

 

Cum alegi un suport de vase bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice bucatarie are nevoie de un stativ pe care sa poata fi puse obiectele proaspat clatite, chiar si cele care incorporeaza o masina de spalat vase. In definitiv, nu intotdeauna ai atat de multe vase murdare incat sa umpli o masina, iar cana ta preferata de cafea merita cele mai bune ingrijiri.

Online poti gasi diferite pareri despre cele mai bune suporturi de vase, dar este important sa gasesti unul care se potriveste spatiului pe care il ai la dispozitie. Pentru a fi sigur ca ai facut alegerea corecta, e bine sa fii atent la cateva detalii.

 

 

Design: In general, un suport de vase poate fi structurat in doua feluri: cu un nivel sau cu doua.

Varianta simpla – in acest caz, toate zonele de depozitare sunt plasate in acelasi loc, astfel incat o anumita sectiune este utila pentru a stoca farfurii, imediat langa ar trebui puse paharele, iar tacamurile au locasul lor special, pozitionat intr-un colt al suportului.

Aceasta este alegerea cea mai populara daca nu avem foarte multe vase, pentru ca spatiul oferit este destul de limitat. In acelasi timp, desi are aceeasi lungime cu a unui model cu doua etaje, latimea este cu vreo 10 cm mai mare, prin urmare trebuie sa ne asiguram ca este indeajuns de mult loc langa chiuveta pentru el.

Versiunea cu doua etaje este recomandata daca avem mai mult spatiu de manevra pe inaltime decat pe lungime: desi mai ingusta, este ceva mai generoasa cand vine vorba de cate elemente putem stivui. De obicei, etajul superior este rezervat pentru farfurii, cel inferior pentru cani si boluri, iar pe laterale sunt incluse suporturi speciale pentru pahare si tacamuri (cel din urma poate fi detasabil). Prin urmare, vasele tale vor fi ceva mai bine organizate.

Este important de mentionat ca ambele tipuri necesita si o tava pentru colectat apa, facuta din plastic. Cand sunt mai multe niveluri, aceasta este atasata de cel inferior, si deserveste numai partea centrala a dispozitivului: vasele puse pe elementele laterale se vor scurge pe langa aceasta, deci e important sa fim atenti unde il depozitam.

 

Capacitate: Numarul de vase pe care le putem depozita pe un uscator de vase variaza foarte mult si in functie de dimensiunea si forma lor, prin urmare e greu sa hotarasti care e cel mai bun suport vase. De cele mai multe ori se poate folosi un suport pentru a scurge vasele rezultate de la o masa pentru cel mult patru persoane. Depinde, bineinteles, si de tipul de suport pe care il utilizam.

De exemplu, daca discutam despre un model dispus pe un singur nivel, si avem de depozitat numai farfurii plate, lucrurile sunt destul de simple, numarul lor putand fi destul de mare (chiar si o duzina). Dar daca pe langa farfurii plate mai avem si cateva boluri sau cani, va trebui sa uscam o parte din vase manual, pentru a le depozita in alta parte, si a face loc unui set nou pe uscator.

Situatia sta un pic mai bine daca lucram cu un suport de vase pe doua niveluri: dispozitivul lateral pentru pahare poate avea intre 4 si 6 elemente, iar cosul pentru tacamuri este ceva mai generos. Prin urmare, centrul uscatorului este pastrat pentru farfurii si boluri, iar volumul de vase la care poate face fata creste.

 

Material: Pentru a evita formarea ruginei, este de preferat ca materialele folosite pentru un suport de vase sa fie inox sau crom. Bineinteles, este si posibilitatea de a fi fabricat din plastic, mai ales ca, si la versiunile care se bazeaza pe inox, tava pentru colectarea apei este facuta din acest material.

Din nefericire, elementele din plastic retin mai mult timp apa, si sunt ceva mai greu de curatat. In timp, este posibil sa observam depuneri de piatra, caz in care este nevoie sa folosim o solutie detartranta puternica pentru a le putea elimina fara a zgaria suportul de vase (este valabil si pentru tava de colectare a apei).

Diferenta se simte atat in ceea ce priveste stabilitatea (metalul este mai greu decat plasticul, deci mai stabil), dar si la pret: daca esti interesat de un suport vase, la un pret bun, o varianta din plastic ar putea fi destul de atractiva.

 

Dimensiuni: Desi nu sunt masuri universale pentru un suport de vase, majoritatea incearca sa se integreze in valorile maxime rezervate pentru spatiul lateral al unei chiuvete. Drept urmare, un astfel de dispozitiv poate avea lungimea in jurul a 55 cm, latimea intre 20 cm si 40 cm, iar inaltimea intre 10 cm si 40 cm (distanta dintre o chiuveta si un eventual dulap suspendat este de minim 50 cm, in cele mai multe cazuri).

Greutatea depinde destul de mult si de materialul folosit (plasticul este mai usor, iar metalul mai greu), dar in orice caz nu ar trebui sa depaseasca 1.5 Kg in cele mai multe cazuri. Este important sa nu fie foarte greu, pentru ca trebuie mutat periodic pentru a fi curatat, atat el, cat si zona in care este plasat.Culoare: Pentru ca majoritatea modelelor facute din inox folosesc o tava de scurgere, culoarea unui astfel de uscator este in general determinata de acest element. Optiunile pot fi destul de variate, plecand de la alb, negru, sau gri, pana la culori mai vesele, cum ar fi rosu sau verde.

Desi pare un aspect insignifiant, este bine sa fim atenti si la acest detaliu pentru a nu face nota discordanta cu restul mobilei de bucatarie, mai ales in cazul culorilor mai deosebite sau al texturilor. Daca accesoriile detinute sunt realizate, la randul lor, din plastic, o suprafata asortata acestora va fi mai usor tolerata in ambient. Pe de alta parte, cand cauti solutii de decorare cu un aer futurist, finisajele cromate si taioase par cele mai bune optiuni.

Indiferent de alegere, este important sa gasesti un produs care se potriveste spatiului si stilului tau de viata: daca este prea mic si trebuie sa petreci la fel de mult timp uscand vase manual pe cat petreci spalandu-le, cu siguranta ai nevoie de ceva mai bun. Online poti gasi numeroase variante de suporturi vase, la preturi bune, iar in continuare vom prezenta cateva dintre ele.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii