fbpx

Cele mai bune tavi pentru prajituri

Last Updated: 13.10.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Tefal Easy Grip Springform

 

1. Tefal Easy Grip SpringformPentru cei care vor sa isi doteze arsenalul propriu cu noi ustensile utile in realizarea sarcinilor din bucatarie si se intreaba ,,care este cea mai buna tava pentru prajituri de la Tefal?’’, le recomandam sa analizeze modelul de fata. Produsul, ce apartine acestui producator renumit pentru produsele sale calitative si de incredere, are forma rotunda, cu diametrul de 27 cm si este fabricat din otel carbon, material foarte rezistent, robust si cu durabilitate crescuta.

Vasele destinate uzului in bucatarie, fabricate din acest material, sunt printre cele mai apreciate, deoarece pot fi manevrate usor si au proprietatea de a distribui foarte bine caldura in timpul coacerii, aspect deosebit de important pentru obtinerea unor rezultate optime, mai ales cand este vorba despre pregatirea deserturilor pe baza de aluaturi.

Aceasta tava pentru prajituri, Tefal, este recomandata pentru prepararea blaturilor de tort, deoarece are prevazut un sistem de deschidere care usureaza scoaterea acestora, astfel veti uita de vechile metode traditionale si incomode care realizau aceasta operatiune. Pe langa blaturi de tort, produsul este potrivit pentru realizarea diverselor prajituri, placinte, tarte cu fructe ori cu legume.

 

Avantaje:

Tava este fabricata din material superior, otel carbon.

Apartine unui brand cu traditie, recunoscut pentru realizarea produselor calitative.

Peretii tavii sunt detasabili.

 

Dezavantaje:

Diametrul produsului poate fi insuficient pentru necesitatile unora dintre utilizatori

 

 

 

 

Vanora Home

 

2. Tava 12 briose Vanora HomeIn materie de retete de deserturi, briosele au devenit in ultima perioada un dulce usor de realizat si foarte apreciat atat de catre cei mici, dar si de catre adulti, fiind deseori o solutie practica si deosebita totodata de a servi invitatii la petreceri si evenimente. Alegerea unei tavi bune pentru copt briose va ajuta semnificativ la obtinerea unor rezultate pe masura.

Modelul oferit de Venora Home este un produs practic si calitativ, realizat din otel carbon, foarte rezistent si durabil in timp si care are rolul de a distribui caldura uniform in timpul coacerii. La exterior produsul are un strat de teflon, material antiadeziv si foarte usor de curatat.

In pachetul de achizitie va sunt oferite si 12 forme din silicon de diferite culori, care ii vor incanta pe cei mici. Siliconul este un material ce permite utilizarea la cuptor, microunde si congelator si nu necesita a fi uns inainte de a adauga compozitia. Produsul va permite realizarea a 12 briose cu dimensiunea de 7 cm.

 

Avantaje:

Este o tava pentru prajituri, ieftina si buna.

Setul include tava si 12 forme de silicon pentru copt briose.

Produsul este realizat dintr-un material cu rezistenta inalta.

 

Dezavantaje:

Numarul de briose, obtinut intr-o singura sesiune de coacere, poate fi insuficient pentru nevoile unora dintre utilizatori

 

 

 

 

Pyramis Evergreen

 

3. Pyramis EVERGREENDaca v-ati alocat un buget semnificativ si va intrebati ,,care este cea mai buna tava pentru prajituri cu fund detasabil?’’ va recomandam sa va indreptati atentia catre modelul de fata, deoarece poate constitui alegerea ideala pentru dumneavoastra. Produsul are diametrul de 37 cm si este recomandat, in special, pentru realizarea tartelor de orice fel, dupa preferinte, cu fructe, branza sau chiar cu legume ori carne.

Orice gospodina stie cat de dificil poate fi uneori procesul de scoatere a prajiturii din tava in care a fost coapta. Apeland la produsul de fata, veti uita ce inseamna aceasta operatiune incomoda si care ia timp, deoarece modelul Pyramis EVERGREEN respecta nevoile femeii moderne si include un mecanism de detasare a bazei tavii, care va permite sa scoateti fara probleme tarta, putand fi gata de servit musafirilor.

In ceea ce priveste materialele din componenta, interiorul este fabricat din aluminiu combinat cu ceramica naturala, acestea fiind neaderente, avand rolul de a distribui caldura uniform si de a oferi rezistenta crescuta, in timp, la uzura. Tava are prevazut manere din silicon, este compatibila cu masina de spalat vase si are o garantie de 3 ani.

 

Avantaje:

Este un model cu baza detasabila, ce usureaza scoaterea prajiturilor din tava

Interiorul este neaderent, prevenind lipirea copturilor

Produsul este compatibil cu masina de spalat vase, putand fi intretinut usor

 

Dezavantaje:

Costul de achizitie este ridicat

 

 

 

 

Easy Clean Zenker

 

4. Easy Clean ZenkerPentru cei care sunt in cautarea unei tavi de copt ieftine cu capac, modelul de fata poate constitui alegerea potrivita. Este conceputa de catre un brand cu traditie in realizarea de produse destinate uzului in bucatarie, ce respecta standardele inalte ale calitatii germane.

Deoarece are capac inclus, va fi ideala pentru situatiile cand doriti sa transportati prajitura si sa o oferiti persoanelor dragi direct in tava si vreti sa o pastrati calda si protejata de factori nocivi precum praf, razele soarelui sau umiditate. Capacul se inchide ermetic si pentru manevrare facila, este echipat cu doua manere ergonomice.

Produsul este fabricat din otel durabil, care asigura rezistenta in timp si care are rolul de a distribui uniform caldura. Peste acesta este adaugat un strat de teflon antiaderent, care poate fi curatat si intretinut usor. Tava are forma dreptunghiulara, iar dimensiunile sunt 42 x 29 x 8 cm. Este potrivita pentru atunci cand vrei sa faci si prajituri foi, pe dosul tavii.

 

Avantaje:

Are prevazut un capac util pentru transport, cat si pentru pastrarea temperaturii

Este fabricata din materiale de calitate si anume otel teflonat

Include un strat anti-lipire, care va facilita desprinderea mancarii

Ofera calitate la un pret avantajos

 

Dezavantaje:

Nu este compatibila cu masina de spalat vase si nu se poate folosi in cuptorul cu microunde

 

 

 

 

Dr. Oetker

 

5. Tava de copt extensibila Dr. OetkerDincolo de respectarea pasilor retetei, pentru a obtine prajitura perfecta, un rol important il detine alegerea unei tavi corespunzatoare. Dr.Oetker propune un model ce se situeaza printre cele mai bune tavi pentru prajituri disponibile pe piata la ora actuala si care nu se exclude de la standardele germane de calitate ridicata a acestui brand.

Este o tava extensibila, ceea ce inseamna ca este conceputa incat ii puteti mari dimensiunea in lungime, atunci cand va doriti sa faceti o cantitate mai mare de compozitie sau ii puteti micsora dimensiunea, pentru cazurile cand veti pregati o prajitura cu volum mai mic. Practic, cu acest model 2 in 1, veti avea la indemana doua produse, ce vor acoperi necesitati diferite.

De asemenea, forma dreptunghiulara a tavii ofera versatilitate in coacerea diferitelor tipuri de retete, de la prajituri, tarte, placinte si chiar pregatirea a diverselor mancaruri pe baza de legume, carne sau branzeturi. Produsul este fabricat din material durabil si anume otelul, are un strat antiaderent, iar dimensiunile sunt 33 x 37 x 52 cm.

 

Avantaje:

Poate fi extinsa in dimensiune, acoperind astfel mai multe necesitati

Este fabricata dintr-un material calitativ si rezistent si anume otel

Forma dreptunghiulara a tavii mareste aria de tipuri de prajituri si alte retete ce pot fi realizate

Ofera calitate la un pret rezonabil

 

Dezavantaje:

Nu poate fi curatata in masina de spalat vase si nu poate fi folosita in cuptorul cu microunde

 

 

 

 

Tefal Easy Grip, 22 cm

 

6. Tefal Easy GripModelul de fata face parte din categoria tavilor de copt ieftine si bune pe care le puteti gasi pe piata la momentul actual, oferind calitate la un pret avantajos, fiind astfel accesibil si pentru persoanele cu un buget mai redus.

Materialul este detaliul cel mai important, atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei asemenea ustensile utile in bucatarie, deoarece influenteaza in mod direct procesul final in obtinerea retetelor si anume coacerea. Modelul este realizat din otel carbon, ce are proprietatea de a distribui foarte bine caldura in timpul coacerii, aspect esential pentru obtinerea de rezultate optime.

De asemenea, acest tip de material se remarca prin faptul ca este foarte rezistent, robust si cu durabilitate crescuta, avand un strat special antiaderent. Tava are diametrul de 22 cm, iar forma sa rotunjita va da preparatelor un aspect decorativ aparte, permitandu-va sa coaceti diferite tipuri de placinte, checuri sau cozonaci.

 

Avantaje:

In compozitia sa are la baza otelul carbon, un material extrem de rezistent

Pretul de achizitie este economic

Suprafata interioara are un strat special antiderent

Forma rotunjita va permite sa dati prajiturilor un aspect deosebit de prezentare

 

Dezavantaje:

Produsul are un diametru de 22 cm, care poate fi considerat insuficient pentru necesitatile unora dintre utilizatori

 

 

 

 

Tava din silicon pentru copt briose

 

7. Tava din silicon pentru copt brioseDaca sunteti un incepator in arta prepararii brioselor sau doriti sa va completati colectia de dispozitive necesare, va recomandam un model de tava calitativa si eficienta, care poate fi achizitionata la un pret rezonabil in aceasta perioada. Este realizata din silicon, un material din ce in ce mai popular si mai utilizat in randul patiserilor si cofetarilor, atat amatori, cat si profesionisti, deoarece ofera o serie de avantaje fata de modelele clasice.

Este foarte practic si usor ca greutate, tava putand fi manevrata cu usurinta, poate fi curatat facil, cu mentiunea de a evita contactul cu ustensile ascutite, dar mai ales se remarca prin proprietatea neaderentei, scutindu-va astfel de procesul de ungere a tavii cu diferite ingredinte precum, unt, ulei sau margarina.

De asemenea, gratie acestui material, tava poate fi folosita atat in cuptor, cu precizarea sa nu se depaseasca temperatura de 260 de grade, cat si in congelator si in cuptorul cu microunde. Produsul va permite obtinerea a 12 briose intr-o sesiune de coacere si are diametrul de 84 cm.

 

Avantaje:

Tava este realizata din silicon, material foarte practic, neaderent, care poate fi curatat usor

Poate fi folosita in cuptor, frigider si congelator

Este un produs calitativ, care poate fi achizitionat la un pret rezonabil

 

Dezavantaje:

Pentru necesitatile unora dintre utilizatori, poate fi insuficient numarul de briose obtinut intr-o singura sesiune de coacere

 

 

Cum alegi o tava pentru prajituri buna

 

Ghidul cumparatorului

Toate gospodinele pasionate de gatit sunt incantate cand isi achizitioneaza un dispozitiv nou in bucatarie, un instrument util sau un recipient corespunzator pentru prepararea adecvata a felurilor de mancare preferate. Printre aceste ustensile indelung cautate se numara si clasica tava pentru prajituri. Fie ca este vorba despre un model specializat sau unul cu design universal, orice bucatar pasionat se va intelege mai bine cu o piesa de intrebuintare frecventa, iar cand aceasta se uzeaza, poate fi destul de problematic sa gasesti un inlocuitor pe masura.

Asadar, indiferent daca nu ai mai detinut pana acum un astfel de item sau pur si simplu vrei sa-ti diversifici setul pentru bucatarie, este indicat sa verifici cateva criterii de selectie si pareri despre cele mai bune tavi de prajituri, inainte de a cumpara primul produs pe care-l gasesti.

Cea mai buna tava de copt prajituri

Materialul: este foarte important, deoarece ofera indicii cu privire la durabilitatea produsului si la conditiile in care il puteti folosi. Cele mai multe modele de tavi de pe piata sunt realizate din metal, anume otel, acesta fiind un material rezistent si indeajuns de bun drept conductibilitate termica. Piesele cu peretii foarte subtiri se mai pot deforma la temperaturi mari, insa per total el este un material foarte bun, mai ales atunci cand este imbunatatit sub forma de otel carbon.

Tavile din sticla termorezistenta sunt ceva mai rar intalnite, insa garanteaza o coacere mult mai uniforma decat cele din metal si pot fi intrebuintate si la temperaturi mici. Le veti utiliza cu succes la retete neconventionale, cum ar fi creme brulee sau panna cotta. Nu in ultimul rand, cele mai noi modele aparute in comert sunt tavile din silicon. Acestea sunt special realizate pentru a rezista la temperaturi ridicate, fara a se deteriora, in ciuda consistentei gelatinoase. Sunt utilizate, pentru elasticitatea de care dau dovada, mai ales in coacerea brioselor.

 

Invelisul: se constituie ca un aspect adiacent materialului, deoarece nu toate tavile sunt acoperite cu un strat suplimentar de protectie. Atunci cand va propuneti sa aflati unde gasesc tava de prajituri la un pret bun celelalte gospodine si observati o oferta care vi se pare costisitoare, verificati si daca modelul vizat este confectionat cu strat ceramic sau teflonat. In cele mai multe cazuri, invelisul se utilizeaza pentru a conferi proprietati anti-aderente tavilor confectionate din metal.

Solutiile cel mai des intalnite sunt teflonul si invelisul din cristale minerale, dintre care primul are cele mai bune performante, insa este si foarte sensibil la zgarieturi, iar al doilea ofera mai multa rezistenta, insa dupa multe utilizari poate incepe sa se uzeze, blatul ajungand sa se lipeasca de fundul tavii. Modelele cu baza detasabila sunt de apreciat, chiar daca nu sunt tratate cu invelis anti-aderent, prin faptul ca permit extragerea prajiturii foarte usor.

 

Modelul: reprezinta un aspect ce trebuie cuantificat din perspectiva practica, mai ales ca nu toate produsele urmeaza acelasi design. Asadar, din acest punct de vedere puteti opta pentru o tava universala sau pentru una special creata numai pentru anumite tipuri de prajituri. In prima categorie se incadreaza modelele intinse si prevazute cu pereti de inaltime redusa si medie, acestea fiind intrebuintate in genere pentru coacerea foilor, a blaturilor subtiri, a fursecurilor si tartelor sau chiar a prajiturilor in diverse forme.

De cealalta parte, mentionam tavile specializate pentru blaturi inalte de tort sau chec, cele pentru placinte in stil american si formele speciale pentru briose. Avantajul primelor variante este o versatilitate mai mare ca posibilitati de coacere, cu singurul dezavantaj ca inaltimea blatului va fi redusa de cele mai multe ori. A doua categorie garanteaza posibilitatea de a obtine exact prajitura pe care o doriti, cu minimum de improvizatii.

 

Accesoriile: pot fi livrate impreuna cu tava respectiva si se vor dovedi de un real ajutor in bucatarie. Va puteti interesa daca pachetul oferta pe care il doriti mai include si alti itemi suplimentari. De pilda, toate instrumentele care va ajuta sa pregatiti prajiturile inainte de a le pune la copt sunt accesorii: forme, cutite speciale, mini-tavite pentru briose.

De asemeni, la acest capitol, unele tavi pentru prajituri, la preturi bune, sunt insotite de capace speciale, cum ar fi in cazul tavilor tip caserola sau al celor din sticla termorezistenta. Cateva oferte convenabile includ capace care se pot fixa etans, astfel incat prajitura sa poata fi transportata ulterior direct in tava, fara pericolul de a fi deteriorata.

 

Daca aveti convingerea ca puteti respecta acesti pasi de selectie simpli, acum nu mai ramane decat sa descoperiti unde gasesc tava de prajituri la un pret buni ceilalti cumparatori. O puteti comanda de pe internet, caci online gasiti orice model, iar pretul poate fi mai bun decat in magazine. In plus, calitatea si garantia produsului raman aceleasi.

 

 

Cum se folosesc tavile pentru prajituri

 

Daca esti o gospodina desavarsita, nu consideri ca mai e nevoie sa iti explice nimeni cum sa iti utilizezi tavile pentru copt, insa cand vrei cateva sfaturi utile despre cum sa te pregatesti de lucru, iti propun sa citesti cateva sugestii. Vei afla inclusiv cum se curata, in cazul in care ai piese despre care ai dubii la acest capitol.

Pregatitul inainte de copt

In functie de tipologia produsului ales, va trebui nu numai sa alegi varianta de aluat potrivita, ci sa stii cum procedezi inainte de adaugarea acestuia. Daca ai o tava cu strat intern ceramic sau teflonat, atunci nu trebuie sa folosesti ulei sau pergament, insa e posibil ca putin unt, cu care ungi interiorul prealabil, sa fie util. Aceste variante se folosesc pentru preparate si aluate pufoase, sufleuri, chec, prajituri in strat gros, dar afanat. Iti recomand sa utilizezi mereu o spatula din silicon, cand golesti tava, pentru a preveni orice zgarietura.

Pentru piesele clasice, neprotejate antiaderent, se foloseste metoda ungerii cu ulei, unt sau combinarea acesteia cu utilizarea hartiei de copt. Se practica pentru aluat de cozonac, pasca, foietaj, in general in cazul aluatului fraged. Daca tava nu prezinta zgarieturi si respecti conditiile retetei, vei putea scoate produsul direct, fara sa mai fie necesara spatula, doar tragand usor de hartie.

Tavile facute din tabla de otel vor fi tapetate aproape intotdeauna cu faina, imediat ce au fost unse cu unt/ulei. Este o modalitate cunoscuta de a pregati recipientul, inainte de realizarea tartelor in care fructele raman la baza, iar aluatul este un pandispan pufos, turnat deasupra acestora. Daca se foloseste o cantitate limitata de faina, se va putea scoate prajitura, intrucat la baza se formeaza o crusta subtila.

Produsele realizate din silicon se ung cu unt si se plaseaza fie pe gratarul din cuptor, fie intr-o tava mai mare, daca sunt din cele pentru briose. Dupa ce au fost scoase din cuptor, astepti 2 – 5 minute si vei putea sa le indepartezi, acestea fiind foarte flexibile. Unii producatori estimeaza ca aceste variante vor rezista pana la cateva mii de utilizari.

Umplerea

Nu e recomandat sa depasesti capacitatea de copt a unei tavi, caci risti sa te trezesti ca aluatul a crescut si a curs in cuptor. In functie de ingredientele folosite si de tipul preparatului, se umple recipientul pana la jumatate din inaltime sau pana la cel mult 3 sferturi.

 

Curatarea

Indiferent ce tip de tava folosesti, nu e recomandat sa o introduci in apa rece, cat e inca fierbinte, dupa ce ai indeptartat prajiturile. Cele din silicon se clatesc simplu si se spala cu un detergent delicat. Produsele de care raman lipite unele resturi se lasa la inmuiat in apa cu detergent, dupa care se spala cu un burete(cu partea delicata).

Este exclusa folosirea periilor de sarma, a altor acccesorii metalice sau a cutitelor pentru a razui interiorul. Modelele vechi, fara strat antiaderent, se ung cu ulei inainte de depozitare, pentru a le proteja de oxidare.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii