Bucataria Ioanei
  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric

by CPoster Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.21
Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.21

 

Pentru multe persoane, crema de zahar ars e desertul care aminteste de copilarie. E foarte simplu de preparat, din doar cateva ingrediente pe care le ai mereu la indemana (lapte, oua, esenta de vanilie, zahar, sare) si are o aroma placuta si un gust fin. Sunt insa si multe alte retete de prajituri care folosesc baza acestui preparat sau care se realizeaza din mare parte din ingredientele folosite. 

 

Daca vrei sa faci crema de zahar ars sau alte bunati cu care sa-i incanti pe cei dragi, mai jos ai cateva retete interesante si foarte simplu de pus in practica. 

 

Crema de zahar ars – reteta simpla

Gustul clasic, simplu, e cel mai apreciat de catre cei care iubesc sa serveasca tort de zahar ars. Pentru a realiza un astfel de desert, nu e nimic foarte greu. Ai nevoie de o serie de ingrediente pe care le ai foarte des in frigider si bucatarie – zahar (200 g pentru caramel si 150 g pentru crema), 8 oua, 1 litru de lapte si pastaie de vanilie sau esenta). 

Cum se face crema de zahar ars? Iei o cratita, o asezi pe foc mic, introduci in ea 200 grame de zahar si lasi totul pentru a se topi si a se forma caramelul. Dupa, unge tava in care vrei sa prepari un astfel de tort crema de zahar ars cu ajutorul caramelului obtinut si lasa totul sa se raceasca, pentru a putea adauga apoi amestecul realizat din celelalte ingrediente.

Ceea ce trebuie sa faci mai departe, pentru a finaliza crema de zahar ars, reteta originala, este sa mixezi intr-un bol ouale cu zaharul, vanilia si praful de sare, pana se formeaza o crema, si sa adaugi laptele. Daca vrei sa prepari o crema de zahar ars cu portocale, poti sa mai adaugi suplimentar si coaja de portocala. 

Dupa ce ai mixat bine totul, adaugi amestecul in tava unsa cu zahar caramelizat si bagi totul la cuptor, la 170 de grade Celsius, daca e un cuptor electric sau foc mediu, daca vorbim de gaz, pentru aproximativ 50 de minute. Cata calorii crema de zahar ars exista intr-o astfel de reteta? In jur de 130 la 100 de grame.

 

Tort de mere cu crema de zahar ars

Un alt desert foarte apreciat de multe persoane e acest tort cu crema de zahar ars, cu mere, pe care il poti face destul de simplu. 

In privinta ingredientelor, ai nevoie pentru umplutura de: 10 linguri de zahar pentru caramel, 6 mere, 20 g unt, 4 oua, 120 g zahar si 500 ml lapte, iar pentru blat de 4 albusuri de ou, 40 g zahar, 4 galbenusuri, 30 g faina si 20 g cacao. Alege cu grija ingredientele, pentru a obtine cea mai delicioasa crema de zahar ars, cu blat si mere.

Mai intai, procedezi ca la reteta de crema de zahar ars, pentru a obtine siropul (ti-am zis si mai sus cum se face caramelul). Topesti zaharul intr-o cratita, apoi il tori intr-o tava si il lasi sa se raceasca. Vei forma astfel un zahar ars reteta simpla si rapida. Cureti merele de coaja, le tai cubulete si le calesti cu untul pana se inmoaie, dupa care le pui peste caramelul intarit. Amesteci 4 oua intregi cu zaharul si lapte, le mixezi bine si le asezi peste mere (daca vrei, poti sa incerci sa faci si crema de zahar ars cu mere caramelizate). Bagi totul la cuptor, 40 minute, 180 de grade. 

Aceasta reteta de tort de zahar ars presupune si pregatire blatului. Bati spuma albusurile, cu zahar, adaugi galbenusurile, faina si cacaua, omogenizezi bine totul, torni peste amestecul de la cuptor si mai lasi inca 40 de minute, la 180 de grade. 

Poti sa servesti alaturi de acest tort cu crema de zahar ars si frisca, pentru un plus de gust. 

 

Crema de zahar ars cu blat

Pentru unele persoane, cea mai delicioasa reteta e aceea de tort de crema de zahar ars, cu blat de pandispan. Trebuie sa faci mai intai o crema de zahar ars reteta clasica, dupa care, peste ea sa adaugi un amestec ce sa permita formarea unui blat deasupra. 

Pentru a duce la bun sfarsit un astfel de tort de zahar ars, cu blat, trebuie sa te ocupi de partea de pandispan. Ai nevoie de 4 oua pe care sa le separi. In galbenusuri pune 4 linguri de faina, iar albusurile bate-le spuma cu 4 linguri de zahar. Amesteca apoi totul si toarna peste crema de zahar ars din cuptor, dupa ce ai lasat-o acolo 20 de minute. 

Dupa inca 20 de minute, testeaza cu o scobitoare pentru a vedea ca totul e in regula. La final, dupa ce se raceste putin, rastorni rapid totul pe o farfurie si apoi vei observa ca insiroparea se va face automat, cu acel sirop de zahar ars ce se scurge de la crema. 

Trebuie sa incerci acest tort de crema de zahar ars, cu blat, daca iti place un astfel de desert. 

 

Crema de oua

Daca vrei sa mai testezi si alte retete, pentru ca ai incercat deja sa faci tort de mere, crema zahar ars si pandispan, creme brulee sau alte preparate apropiata cu cele mentionate mai sus, iti sugeram acum o crema de oua, simpla, pe care o poti folosi la tot felul de prajituri. 

Ea trebuie facuta din: 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 4 linguri de lapte si un praf de sare. E o crema pentru tort, simpla, pe care o poti folosi adesea ca baza. Galbenusurile se bat cu sare, pana se amesteca bine. Adaugi apoi zahar si mesteci pana cand se topeste, iar la final, laptele. 

Fiebi totul la bain-marie, pana cand se ingroasa ca o budinca. Optional poti sa mai adaugi tot felul de arome dorite. 

 

Tort de mere cu crema de zahar ars si nuca

Incepe aceasta retete in modul calsic in care faci desertul crema de zahar ars, pe aragaz. Dupa ce ai obtinut caramelul ce va imbraca tava/cratita si acesta s-a racit putin, plaseaza peste el felii de mar si presara miez de nuca zdrobit grosier. Apoi, peste toate acestea toarna compozitia pentru blatul acestui tort de zahar ars (reteta mai deosebita), formata din: 5 oua, 5 linguri de zahar tos, 5 linguri de faina, esenta de vanilie, praf de copt (10 g) si un praf de sare. E o reteta de crema de zahar ars mai deosebita, in mod clar.

La final, dupa ce se raceste putin, acest tort de crema de zahar ars se rastoara intr-o farfurie, cu grija, dintr-o singrua miscare. Dupa cum ai observat, totul e simplu si este o crema de zahar ars fara bain-marie

 

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Pentru a pune in practica aceasta reteta ce are la baza crema de zahar ars cu mere, nu e nimic prea dificil. Ai nevoie de ingrediente pentru trei straturi: caramel (300 g zahar, mere, 20 ml apa), crema (800 ml lapte, 10 oua, 200 g zahar, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 praf de sare) si blat (4 oua, 90 g faina, 120 g zahar, 30 g cacao, 30 ml ulei si 1 praf de sare). 

La caramel procedezi in modul clasic pe care il stii de la reteta de zahar ars, doar ca la final, peste el asezi felii de mar. Crema se face tot in modul standard pe care il cunosti, iar ea se plaseaza peste feliile de mar. La final, pregatesti blatul, pe care il torni deasupara si dai totul la cuptor, la 170 grade Celsius, pentru 25-30 de minute. Poti sa consideri aceasta reteta ca fiind una de tort crema zahar ars, doar ca poti folosi pentru ea orice crema doresti si nu necesita neaparat ornare.

E o prajitura cu zahar ars delicioasa si care se face rapid si simplu. Pentru multi e mai preferata aceasta reteta crema zahar ars, decat pe cea clasica, deoarece are un gust mai fresh datorita merelor.

 

Crema de vanilie cu oua intregi

Daca vrei sa mai incerci si alte torturi in afara de de crema de zahar ars (reteta rapida), la cele cu blat simplu poti folosi pentru umplutura o delicioasa crema de vanilie, facuta cu oua intregi. Iata cat de simplu e sa o prepari. Fiebi laptele (600 ml) cu semintele de la o pastaie de vanilie, intre timp pregateste ouale, pe care le bati bine, impreuna cu zaharul (100 ml) si faina (50 de grame). Peste amestecul cu oua torni treptat laptele cu vanilia (in fir subtire) si apoi totul se lasa la foc mediu, pana incepe se de ingroase.

La final, se lasa la racit, totul fiind acoperit cu folie alimentara. E mult mai simplu decat sa faci tort de mere intregi cu crema de zahar ars, insa, mai ai nevoie si de un blat pe care sa-l folosesi pentru aceasta crema de baza.

 

Creme brulee

Daca esti interesat/a de creme brulee, reteta clasica, afla ca aceasta se face si ea foarte simplu. Diferenta consta in faptul ca nu se foloseste lapte, ci smantana. Va avea crusta mai groasa, dar va fi cel putin la fel de delicioasa. 

Poti pune in practica orice reteta creme brulee folosind in rest aceleasi ingrediente ca la crema de zahar ars.

 

Crema catalana

In ceea ce priveste crema catalana, reteta originala, si aici treburile sunt destul de simple. Diferenta consta in faptul ca acest desert se aromatizeaza cu coaja de lamaie si scortiosara, iar pentru a deveni mai gros se foloseste galbenus de ou si amidon de porumb. Are o textura similare cremei de zahar ars, doar ca se face de cele mai multe ori in vase de lut, iar zaharul caramelizat se adauga deasupra. Daca totusi nu iti place, vezi reteta clasica de crema de zahar ars.

 

Foi cu zahar ars

Daca nu vrei un tort de zahar ars, ci o prajitura facuta din foi care au la baza ingredientele si modul de inceput al unei astfel de retete, iata ce trebuie sa faci: realizeaza un aluat format din: 2 oua, 80 g unt, zahar vanilat, zahar normal (80 grame) ulei, caramel facut din 80 grame zahar si 60 ml apa, praf de copt, sare, faina cat cuprinde (cam 500 grame) si o lingura mare de smantana. 

Foile formate trebuie intinse bine si coapte circa 10 minute, la 180 de grade, pentru a obtine aceasta prajitura cu lapte si oua.

Dupa ce foile se coc si se racesc, ele trebuie umplute cu o crema pe care o preferi. Chiar daca e mai complicat putin decat sa faci crema zahar ars cu blat, merita o astfel de incercare.

 

Crema de lamaie fiarta

Dupa cum ai vazut si ceva mai sus, nu e greu sa faci un tort de mere cu crema de zahar ars si pandispan, insa, uneori, cu siguranta vei vrea sa mai diversifici si sa faci si altceva. 

Vrem acum sa iti vorbim putin despre ceva rapid si usor de preparat – crema de lapte cu unt si lamaie. Pentru ea ai nevoie de: 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 200 g unt, 60 g amidon si coaja rasa de la o lamaie. 

Se asaza pe foc, la bain-marie, o cratita cu amidon, zahar si coaja de lamaie, in toate adaugandu-se apoi laptele. Se lasa la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se ingroasa, si dupa, se lasa la racit. Apoi, se mixeaza, se adauga zeama de lamaie si untul. Nu o poti servi insa simpla, asa cum e atunci cand faci o crema zahar ars reteta clasica, ci ai nevoie de o baza de blat (sau alte bunatati) pentru ea.

 

Tort de biscuiti cu crema fiarta

Prajitura cu crema de zahar ars e subiectul principal al acestui articol, dar, cum ai vazut si mai sus, iti prezentam si alte retete. Acum, a venit randul tortului de biscuiti cu crema fiarta. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: 500 g biscuiti, 2 oua, 100 g unt, 100 g zahar pudra, 50 g faina, 100 ml lapte si ciocolata rasa. 

Aici totul e mult mai simplu decat atunci cand vrei sa faci un tort din crema de zahar ars: bati oale cu zaharul, adaugi laptele si faina, apoi lasi la fiert si amesteci pana se ingroasa. Biscuitii se asaza in straturi, inmuiati inainte in lapte, iar peste se toarna crema. La final se presara fulgi de ciocolata si se lasa la rece. Vei obtine astfel ceva dulce, rapid si usor de preparat.

 

Poti sa faci oricare din aceste retete crema de zahar ars si nu numai atat in in cuptorul electric, cat si in cel clasic, pe gaz, atata timp cat reglezi cu grija temperatura necesara.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CUPRINS

  • Crema de zahar ars – reteta simpla
  • Tort de mere cu crema de zahar ars
  • Crema de zahar ars cu blat
  • Crema de oua
  • Tort de mere cu crema de zahar ars si nuca
  • Prajitura cu mere si crema de zahar ars
  • Crema de vanilie cu oua intregi
  • Creme brulee
  • Crema catalana
  • Foi cu zahar ars
  • Crema de lamaie fiarta
  • Tort de biscuiti cu crema fiarta


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

wpDiscuz