Probabil ai vazut si tu in anumite situatii cum se foloseste aparatul de vidat alimente. E un dispozitiv de mare ajutor pentru a pastra hrana in conditii foarte bune pentru mult timp.
Te va ajuta sa tii la congelator fructe, legume, carnuri si alte alimente, iar acestea se vor mentine proaspete.
Nu vei mai avea probleme legate de acel gust specific pe care il capata alimentele cand stau la congelator. In plus, timpul de pastrare creste chiar si de 2-3 ori.
Un aparat de vidat nu e deloc dificil de folosit. In continuare vei afla cele mai importante detalii cu privire la el.
Cum folosesti aparatul de vidat alimente
Cum functioneaza un aparat de vidat
Aparatul de vidat alimente este un dispozitiv capabil sa elimine aerul din pungi, cu ajutorul unei pompe de vid. Apoi le sigileaza termic.
Pentru ca pungile sunt impermeabile la gaze, la fel ca zona sigilata, aerul nu patrunde inapoi.
Alimentele nu mai intra in contact cu oxigenul, iar in lipsa sa bacteriile si mucegaiurile nu se mai inmultesc. Ca si consecinta, hrana se pastreaza proaspata pentru mai mult timp.
Marea majoritate a modelelor sunt usor de utilizat. Ele au panouri de comanda intuitive. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in pungi cantitatea dorita (si recomandata) si sa introduci apoi pungile prin orificiul special care va face sigilarea si vidarea.
Ai nevoie de pungi speciale sau de role. Acestea trebuie alese cu grija, in asa fel incat sa fie compatibile cu dimensiunile modelului pe care il detii.
Avantajele vidarii alimentelor
Cele mai apreciate avantaje sunt urmatoarele:
- – Alimentele se vor pastra de pana la 5 ori mai proaspete decat daca nu ar fi vidate;
- – Prin vidare este prelungit termenul de depozitare al alimentelor;
- – Vei putea sa organizezi mult mai bine spatiul din congelator si acesta va fi mai generos;
- – Vidarea previne aparitia mucegaiului si a bacteriilor.
Aparat pentru vidat portabil Caso Germany, Vacu OneTouch
Pentru vidat caserole. La pachet cu 3 caserole Caso. Vezi pareri despre produs aici.
Cum se foloseste aparatul de vidat alimente pentru carne si peste
Pentru a vida carne si peste, trebuie sa stii ca aceste alimente trebuie sa fie cat mai bine uscate. Dupa ce ai spalat bucatile crude, tamponeaza-le cu un prosop de hartie pentru a elimina excesul de apa.
Recomandat ar fi sa folosesti pungi mici sau role care sa permita sa videzi cate o singura bucata in fiecare ambalaj.
Daca spunand carne ne referim si la carnati si alte astfel de produse, ele pot fi vidate mai multe in aceeasi punga.
Ai insa grija sa nu pui foarte mult, pentru a se vida cat mai bine. La fel si daca vorbim de peste afumat.
Sfaturi pentru vidarea branzeturilor
La branzeturi procedezi exact ca la orice vidare. Introduci in punga bucata sau bucatile dorite, urmezi instructiunile aparatului si in final vei obtine rezultatul dorit.
Specialistii nu recomanda vidarea branzeturilor moi, deoarece exista riscul dezvoltarii bacteriilor. Tine cont de acest aspect.
Ai grija sa folosesti pungi de dimensiuni potrivite, in functie de cantitatea vidata. Aparatele insa te vor ajuta sa sigilezi capete in asa fel incat sa-ti faci pungi de dimensiunile dorite.
Maner din bambus, lama din inox. Pentru servirea branzeturilor. Vezi pareri despre setul de cutite aici.
Sfaturi pentru vidarea legumelor si fructelor
Pentru a vida legume si fructe, trebuie sa ai in vedere faptul ca acestea trebuie curatate. Nu trebuie folosite cu coaja, cu samburi sau seminte.
Ideal ar fi sa le pui in pungi in starea in care vrei sa le consumi. Astfel se vor si vida mult mai bine.
Daca e vorba de legume precum broccoli, conopida, porumb, acestea trebuie fierte in prealabil, apoi vidate.
Sfaturi pentru a vida corect alimente sub forma de pudra
La alimentele tip pudra lucrurile sunt putin mai dificile, deoarece ele nu pot fi introduse direct in pungile speciale pentru vidat.
Se recomanda ca acestea sa fie in prealabil in ambalajele originale sau in altele care sa impiedice imprastierea pudrei.
De ce? Pentru ca daca aceasta ajunge in aparat, el se poate strica. Garantia nu acopera astfel de defecte, asadar, ai mare grija.
Cum se foloseste aparatul de vidat alimente pentru lichide (supe, sosuri etc.)
Daca vrei sa videzi alimente lichide, si aici procedura e una ceva mai dificila, daca vrei sa le videzi in pungi. De ce?
Pentru ca ele trebuie mai intai congelate, apoi vidate. Altfel, nu ai nici o sansa sa faci cu succes un astfel de procedeu.
Cel mai simplu poti vida astfel de alimente in recipiente speciale, cu ajutorul unui aparat care are functia de vidare a alimentelor lichide. In acest caz dispozitivul va avea un accesoriu special, mai exact un furtun.
Cum formezi corect pungile de vidat
Daca ai pungi de vidare prea mari sau folosesti role, ele trebuie formate in asa fel incat sa fie de dimensiunea potrivita pentru ceea ce vrei sa depozitezi.
Fiecare aparat in parte vine cu reguli pentru astfel de situatii. Asadar, va fi usor sa primesti lamuriri in aceasta privinta.
Ca idee generala, ceea ce trebuie sa faci este sa tai pungile la dimensiunea dorita si sa te folosesti de functia de sigilare pentru a le lipi.
Pachet promo: Aparat de vidat Caso Germany VR 190 Advanced + 50 Pungi
Putere de vidare reglabila. Vidare recipiente. Pungi reutilizabile. Vezi aici pareri despre pachet.
Pentru cei mai poti folosi aparatul de vidat
Pe langa faptul ca te ajuta sa pastrezi alimentele mult mai proaspete, poti folosi aparatul de vidat si pentru alte scopuri:
- – Poti marina carnea mai rapid, prin faptul ca poti sa sigilezi ambele capete ale pungilor. Astfel, aceasta va fi mult mai patrunsa de toate mirodeniile si mult mai usor de pastrat in frigider pana o vei gati. In plus, nu vei mai simti miros de usturoi, de la bait, in tot frigiderul.
- – Ai posibilitatea de a pastra in cele mai bune conditii seminte de fructe si legume, pe care vrei sa le folosesti la urmatorul sezon de semanat.
- – Poti sa reduci din spatiul din bagaj, vidand mancarea pusa la pachet pentru drum sau camping.
- – Resigilezi pungi de ingrediente pentru a pastra prospetimea dupa deschidere (fasole, mazare, chipsuri etc.)
- – Pastrezi salatele si verdeturile proaspete pentru mai mult timp in frigider, in pungi vidate.
- – Eviti aparitia de fluturi si ganganii in rezervele de fasole, orez, naut, porumb, grau, linte etc.
- – Gatesti sous vide.
Ai sau nu ai nevoie de un aparat de vidat?
Tu decizi, in functie de cat de mult doresti sa faci economie de spatiu si sa mentii hrana proaspata mai mult timp.
Chiar daca unora li se pare dificil cum se foloseste aparatul de vidat alimente, in practica totul e foarte simplu. Astfel de dispozitive sunt usor de folosit, rapide si foarte eficiente. Trebuie doar sa ai grija la dimensiunea pungilor, la cat de mult le umpli si la ce alimente introduci in ele.
Ai in vedere faptul ca nu se poate vida chiar orice, in orice stare. Bucura-te de beneficiile unui astfel de aparat si gandeste-te bine daca nu cumva e momentul sa faci o astfel de investitie.
Cum folosesti aparatul de vidat vei afla si din instructiunile pe care le vei primi in pachet alaturi de modelul pe care il cumperi.