fbpx

De ce nu se mai opreste frigiderul

Last Updated: 18.07.24

Daca te interesezi de ce nu se mai opreste frigiderul, probabil esti destul de ingrijorat/a. Cand aparatul merge continuu, clar ceva nu e in regula. Si e posibil sa fie nevoie de un specialist care sa te ajute.

Insa, nu de fiecare data acest lucru inseamna o problema grava. Uneori, din neatentie sau nestiinta, pot sa apara astfel de probleme. De exemplu, ai plasat aparatul intr-un loc prea calduros. 

In continuare iti vom spune care sunt principalele cauze care pot duce la functionarea continua a aparatului, dar si cum poti rezolva toate aceste neplaceri.

 

De ce nu se mai opreste frigiderul – Cauze posibile

 

Pozitionarea prea aproape de perete

Frigiderele incorporabile sunt realizat in asa fel incat sa poata fi incastrate in mobila si sa functioneze normal. Nu este insa la fel cu modelele clasice.

Ele au nevoie de spatiu pentru a permite o ventilare in parametri normali. Daca lipesti frigiderul de perete prea mult sau daca il acoperi cu un dulap, e posibil ca acesta sa mearga continuu. Nu e un lucru placut, dar se intampla destul de frecvent.

 

Asezarea langa o sursa de caldura

Da, frigiderele de regula se plaseaza in bucatarie. Insa, pentru asta ai nevoie de suficient spatiu pentru a-l pozitiona ceva mai departe de plita si/sau cuptor.

Sursele de caldura care sunt prea apropiate pot duce la functionarea continua a aparatului. Totodata, caldura respectiva va incalzi aerul din incapere si frigiderului ii va lua mult mai mult timp sa raceasca.

 


trei eco bile absorbante miros frigider

EcoBile Absorbante Miros Frigider BellFyd®

Cu carbon activ. Elimina mirosurile neplacute. Pastreaza alimentele proaspete mai mult timp. Mai multe detalii aici.


Termostat defect

In cazul in care termostatul este defect, frigiderul e posibil sa nu se mai opreasca. Acest lucru poate bineinteles duce la alterarea mancarii. Frigiderul nu va functiona corespunzator si racirea nu se va face in mod corect. 

 

Termostat setat gresit

E important sa setezi in mod corespunzator temperatura din frigider, daca vrei ca totul sa functioneze normal. Daca nu faci asta, risti ca aparatul sa mearga continuu. 

Recomandat e ca in interiorul frigiderului sa ai o temperatura cuprinsa intre 2 si 7 grade Celsius, iar pentru congelator, aceasta ar trebui sa fie in jurul valorii de -18 grade Celsius. 

Setarea temperaturii se face de la rotita din interior, in cazul modelelor cu termostat mecanic, si de pe panoul de comanda cu taste, in cazul celor digitale.

 

Scurgeri de freon

Freonul este agentul de racire care face posibila pastrarea hranei la rece. Daca acesta se pierde, frigiderul poate functiona continuu, ceea ce nu e in regula.

Iti vei da seama ca sunt probleme daca filtrul de freon este infundat, daca sunt fisuri la instalatie, daca simti un miros ciudat sau frigiderul nu raceste corespunzator.

Ai mare grija, deoarece scurgerile de freon pot duce si la probleme de sanatate. Acestea pot fi semnalate prin eruptii, probleme respiratorii sau pulmonare si afectiuni hepatice.

 

de ce nu se operste frigiderul - electrician care lucreaza la frigider

 

Usa cu izolatie compromisa

In eventualitatea in care usa nu se mai inchide in mod corespunzator, izolarea nu se va face in parametri normali. Daca nu se izoleaza cum trebuie, racirea nu se face corect, iar frigiderul poate sa mearga continuu. 

Verifica in permanenta garnitura, pentru a nu avea gauri sau pentru a nu fi deformata.

 

Functie Turbo sau super-inghet activa

Daca aceste functii sunt activate, e posibil ca frigiderul tau sa functioneze continuu. Acest lucru este normal, deoarece el trebuie sa ajunga in scurt timp la o temperatura scazuta. 

 

Ce trebuie sa faci daca frigiderul nu se opreste

Daca frigiderul nu se opreste deoarece e pozitionat prea aproape de perete, ceea ce ai de facut este sa ii schimbi locul. Doar astfel poti rezolva aceasta problema.

Modelele incorporabile sunt facute in asa fel incat sa poata fi incastrate fara probleme, insa, cele clasice, au nevoie de spatiu. Altfel, ventilatia nu se va face in mod corespunzator.

In eventualitatea in care problema vine de la faptul ca ai prea aproape o sursa de caldura, ai doua optiuni. Fie muti frigiderul, fie sursa de caldura.

Doar procedand astfel vei permite ca totul sa functioneze la parametri normali. Da, e comod sa ai frigiderul in bucatarie. Insa, daca nu ai spatiu suficient pentru, e prea aproape de zona de gatit sau bucataria e prea mica, mai bine gandeste un alt loc pentru el.

Daca sunt probleme la instalatia de freon, acestea trebuie rezolvate de un specialist. Asadar, cel mai bine e sa cauti pe cineva care se pricepe cu adevarat. 

Termostatul se poate defecta de multe ori, iar singura solutie pentru a rezolva problema e sa il schimbi. Daca acesta e amplasat intr-un loc accesibil, nu e dificil sa il inlocuiesti. Dai jos carcasa sub care e montat si inlocuiesti vechiul model cu unul compatibil.

 


termostat frigider si congelator cu sonda, panou de control alba cu albastru

Termostat Frigider/Congelator universal Dalbi

Model K50/VC1, cu tija inox, compatibil cu majoritatea modelelor de congelatoare, frigidere, combinelor si lazilor frigorifice. Mai multe detalii aici.


 

 

In teorie, intregul procesul nu e foarte dificil. Dar, daca nu te pricepi si nu ai sculele necesare, mai bine chemi un specialist care sa stie exact ce are de facut.

In cazul in care frigiderul nu se opreste din cauza garniturii defecte, aceasta trebuie schimbata. Nu e ceva dificil, deci, nu e musai sa apelezi la un specialist. Ce trebuie sa faci e sa alegi marimea potrivita, sa inlaturi vechea garnitura si apoi sa o inlocuiesti cu cea noua. Aceasta se va lipi cu adeziv, simplu si rapid.

Daca problema e termostatul setat incorect, trebuie sa te ocupi de acest aspect si sa te asiguri ca temperaturile sunt cele potrivite. Totul e simplu, si se face de la panoul de comanda mecanic sau digital.

In eventualitatea in care frigiderul merge continuu pentru ca sunt activate functii de racire rapida, totul se va rezolva in momentul in care acestea sunt dezactivate.

 

Cand frigiderul functioneaza continuu este clar ca ceva nu e in regula. Uneori, poate fi din cauza faptului ca e pozitionat intr-un loc nepotrivit, alteori pentru ca sunt anumite defectiuni sau unele setari activate. Pentru toate insa, exista solutii, iar unele pot fi puse in practica simplu, de catre tine, fara ajutorul unui specialist.

 


Linkuri utile:


 

Orice ti se pare in neregula, trebuie sa verifici sa vezi ce se intampla. Daca nu acorzi atentia cuvenita, e posibil sa apara probleme mai grave si mai costisitor de rezolvat.

Daca si tu te intrebi de ce nu se opreste frigiderul, speram ca ai gasit in textul de mai sus cateva raspunsuri utile si pe care le poti pune usor in practica.

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii