fbpx

Festivaluri gastronomice delicioase la sfârșit de an

Last Updated: 18.07.24

 

Iarna, nimic nu încălzește mai bine sufletul decât o mâncare gustoasă ce poate fi savurată alături de cei dragi. Cei pasionați de arta gastronomică știu că cele mai savuroase rețete se păstrează pentru ocazii speciale, cum sunt sărbătorile. Așadar, în această perioadă cei care iubesc să deguste bucate tradiționale, sau rafinate au la dispoziție și mai multe Festivaluri gastronomice ce se desfășoară pe tot cuprinsul globului.    

 

Ceai cald și turtă dulce

De la începutul lunii decembrie orașele europene deschid faimoasele târguri de sărbători, care includ decoruri fantastice de iarnă, multe spectacole și expoziții, standuri nesfârșite de cadouri și specialități culinare specifice sezonului rece. Cei care doresc să se bucure de aceste evenimente pot să se delecteze cu porții de mâncare tradițională, ceai cald și turtă dulce, iar mai apoi se pot bucura de distracție pe patinoarele amenajate în inima orașelor, sau pot lua parte la concerte cu artiști locali sau chiar vedete de prim rang. 

 

Târguri culinare în Asia

Destinațiile exotice oferă la sfârșit de an evenimente fastuoase și interesante. În ultimele zile ale acestei luni și în primele zile din decembrie 2024 se desfășoară „Macau Food Festival”, un eveniment de amploare, care reunește bucătari din toată lumea. Pe lângă bucuria culinară, Macao oferă experiențe interesante de divertisment. Practic, acest teritoriu cu statut de regiune autonomă, situat pe coasta de Est a Chinei, este un adevărat paradis al distracției.

Două dintre cele mai spectaculoase cazinouri din lume se găsesc chiar în acest spațiu. Este vorba despre MGM Macau, care dispune de o arhitectură deosebită și despre Sands Macao, cel mai mare cazinou terestru din lume. Acesta oferă numeroase posibilități de joc, posibil la fel de multe, câte pot fi găsite pe o platformă de gambling, unde poți accesa de exemplu:  pacanele gratis online NetBet, (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18). Este de menționat și Festivalul gastronomic din Hong Kong, care timp de cinci zile, în perioada  23-27 december 2024, aduce în fața publicului bucătari renumiți și produse dintre cele mai interesante. Vor fi amenajate mai multe zone, cele cu mâncare specific japoneză sau coreeană, o zonă pentru degustare de vinuri, cafea și deserturi și una cu mâncare vegetariană, cu accent pe un stil de viață sănătos.

Degustări și târguri în America

La fel de fastuoase sunt sărbătorile de iarnă și dincolo de ocean. Cei care aleg ca destinație unul dintre statele americane se pot bucura pe perioada sezonului rece de diferite evenimente gastronomice. În mai multe locații se desfășoară în decembrie târguri și chiar conferințe despre alimentație. Vedetele acestor festivaluri de iarnă vor fi ciocolata caldă și turta dulce. Printre atracții merită menționate:  „Jingle Bell Chocolate Tour”, care se va desfășura într-un decor superb de iarnă, în Jackson, New Hampshire sau „Festival of Gingerbread”, ce va avea loc în Fort Wayne, Indiana. 

Oricare dintre evenimentele gastronomice de la sfârșit de an este o alegere bună pentru cei ce iubesc răsfățul și delicile calde și dulci, iar după alegerea meniului, sau a destinației, mai este important să alegeți să petreceți timpul alături de cei dragi. 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii