Hello again!
Guess what? Vine Hallowen-ul! Tu faci ceva special weekendul viitor? Sincer, nu pot spune ca il sarbatoresc pe bune dar, este o ocazie super sa mai adaug ceva retete delicioase cu dovleac placintar pe lista si sa ne distram putin. Iata de ce iti propun azi: 2 dulciuri bune rau si o supa faina, cu acest ingredient, cateva idei despre cum il gatesti rapid si usor si dovleacul ca ornament si pretext pentru distractie.
Citeste pana la final si afla in ce restaurant esti incurajat sa te certi cu chelnerii si care sunt cele mai populare paste comandate de romani in restaurante.
Placinta cu dovleac, Pumpkin Tiramisu si Supa crema de dovleac
- Iata o placinta cu dovleac, absolut delicioasa, cu un aluat superb care este insa putin mai complex, pentru ca il intinzi pana devine subtire ca foaia de hartie. Daca nu vrei sa intri in zona asta, il poti inlocui cu foietaj de magazin, pentru o placinta rapida si la fel de buna.
- Pentru ca sunt fan tiramisu, era musai sa il incerc si cu dovleac. A iesit super, iti las aici reteta si pe instagram gasesti si varianta video.
- Daca iti plac supele crema, merita sa incerci si reteta cu dovleac placintar. E ceva deosebit, o poti prepara dupa indicatiile de aici.
Good food, better life
Dintotdeauna am asociat dovleacul placintar cu preparatele dulci si cu placintele mamei, in care il amesteca mereu si cu putin miez de nuca si multa esenta de vanilie. N-a fost deci simplu sa incep sa ma gandesc la el ca ingredient pentru supe si mancaruri sarate. Dar uite ca s-a intamplat si asta si asa se explica cum de iti propun mai sus o supa crema de dovleac, foarte, dar foarte buna la gust. Daca iti place supa de morcov sau dovlecel, o vei adora si pe aceasta.
N-ai lucrat pana acum cu dovleacul? No worries. E super simplu de manevrat. Il tai in doua, scoti semintele cu o lingura, apoi il tai in felii groase de 3-4cm, pe care le pui la copt, la 180oC, pentru aproximativ 1 ora sau pana cand miezul devine moale si pe deasupra este usor rumenit. Il poti manca asa, copt, cu putina miere si condimente (scortisoara, nucsoara) sau poti folosi miezul, sub forma de piure, intr-o varietate de supe, aluaturi si chiar bauturi calde, de sezon.
Gasesti doar dovleci mari in piata si stii sigur ca nu ai nevoie de asa mult miez? Daca nu ai vecini/rude/prieteni cu care sa imparti materia prima, o poti pastra foarte simplu la congelator. Anul trecut am dat miezul crud de dovleac prin razatoare si am pus in pungi la congelator, apoi l-am calit in tigaie cand am avut nevoie de el pentru retete. Daca imi ramane ceva anul acesta, cred ca voi congela direct piureul de dovleac, gata copt si pasat, e mai simplu de folosit.
Saptamana aceasta imi tine companie in bucatarie un dovleac mare si bine copt, asa ca daca vrei sa vezi ce alte retete mai testez cu el, urmareste-ma pe Instagram sau TikTok si nu pierde rezumatul care ajunge vineri in Inboxul tau. Am suficienta materie prima si pentru ideile tale, deci daca ai o reteta faina cu dovleac, nu ezita sa mi-o transmiti prin reply la acest email si iti spun in newsletterul urmator cum a iesit.
Utile de la experti
Stiai ca exista sculptori profesionisti de dovleci? Invata si tu cateva trucuri utile, daca vrei sa faci asta cu copiii sau prietenii weekendul viitor.
Vrei sa eviti obiectele ascutite? Uite cum poti obtine dovleci aratosi si distractivi cu vopsea, stickere si alte idei mai sigur de pus in aplicare cu cei mici.
Nu sarbatoresti Hallowen-ul? Bucura-te de toamna si culorile sale superbe, care pe mine ma inveselesc intotdeauna si pot face minuni pentru starea ta de spirit. Incearca un aranjament floral cu dovleac placintar, dupa tutorialul de aici.
Noutati din lumea culinara:
- Restaurantul unde esti incurajat sa te certi cu chelnerii: Karen’s Restaurant
- Pastele Carbonara, Quattro Formaggi si Bolognese, in topul celor mai comandate sortimente de paste de catre romani
- Cele mai bune bauturi calde (pentru zilele reci) din Bucuresti
Up-Close & Personal: Te-ai uitat la Hannibal? E un serial pe care l-am evitat mult timp, dar care m-a prins rau de tot cand mi-am facut curaj sa il vad. Unul dintre elementele care m-a fascinat este modul in care folosesc mancarea pentru a defini atat personajul principal, cat si actiunea din fiecare episod. Uite aici un clip scurt si fain, cu stilistul care s-a ocupat de preparatele filmate.
La capitolul carti, iti recomand Primavara in Toscana de Santa Montefiore. O poveste insorita despre frumusetea, tineretea si caldura sufletului uman, atat de des erodate de rutina zilnica si, bineinteles, despre mancarea italiana. Ia ceva sanatos de rontai pentru momentele in care citesti, preparatele sunt descrise foarte pofticios.