fbpx

Meniu de 1 Iunie pentru copii, un desert magic si „autotest” pentru alergeni alimentari

Last Updated: 25.06.22

 

Hello again!

 

Pentru ca da din nou copilaria peste noi, astazi iti propun sa vorbim despre:

  • Retete preferate din anii fara griji si un meniu cu care poti incanta copiii.
  • Fajitas si pizzette simple si gustoase si reteta originala de Sangria.
  • Ce este autotestul pentru alergeni care se dezvolta in UE si fructele de sezon in luna iunie.
  • Moduri funny in care poti decora mancarea pentru cei mici.

Lectura placuta si nu scapa stirea despre etichetele Nutriscore de la final, le intalnesti deja in Auchan si e bine sa stii ce informatii iti ofera exact.

 

Reteta copilariei: crema de zahar ars

Apropierea zilei de 1 Iunie mi-aduce aminte intotdeauna de dulcele magic ale carui arome mi-au incantat copilaria: crema de zahar ars. Desert pretentios pe vremea aceea, cand laptele si ouale nu erau chiar la indemana, crema de zahar ars se prepara astazi simplu si rapid. Iata reteta mamei, dupa care o pregatesc si acum pentru copilul din mine.

Ingrediente: 8 oua / 400g zahar / esenta de vanilie / 1l de lapte dulce / varf de cutit de sare

Indicatii:

1) Mixeaza ouale cu 200g zahar si esenta de vanilie si apoi adauga laptele.

2) Intr-o cratita incapatoare topeste restul de zahar la foc mediu, amestecand cu o lingura, pana obtii o nuanta frumoasa maro roscat. Ia craticioara de pe foc, folosind manusi de bucatarie, si roteste-o pana cand caramelul se intinde uniform pe peretii interiori (ai grija, este foarte fierbinte). Lasa la racit.

3) Umple cu apa, pe jumatate, o tava cu pereti inalti. Toarna compozitia in craticioara, peste caramel, si asaza cratita in tava. Pune la cuptor la 180°C, pentru 40-50 de minute si stai cu ochii pe ea. Pentru ca apa din tava nu trebuie sa fiarba, adauga cate putina apa rece la fiecare 10 – 15 minute. Cand compozitia nu mai tremura sub pojghita creata, scoate din cuptor si las-o sa se raceasca.

4) Cand eram mica, ma serveam direct din craticioara. Acum, pentru un plating frumos, pun crema la frigider pentru 1-2 ore. Se intoarce apoi usor, pe un platou putin adanc, si va arata superb inotand in sosul de caramel.

Ai oaspeti in weekend? Tine-le companie, pana la desert, cu doua aperitive delicioase: mini-pizza si fajitas, retelele le gasesti mai jos. Pentru cei mici descarca acest Meniu Party pentru 1 Iunie, cu preparate vesele si gustoase, special gandite pentru ei.

  

Retete de la gurmanzi

Pizzette sau mini-pizza

Ideala pentru orice eveniment unde servirea facila este un „must-have”, pizzetta este o concentrare delicioasa a aromelor clasice de pizza, intr-un format usor de tinut in mana.

Ingrediente aluat: 8g drojdie uscata / 2 lingurite zahar brun / un praf de sare / 350ml apa calduta / 500g faina.

Ingrediente topping: o ceasca sos de rosii / 1 ceasca branza rasa / 3 carnati chorizo / cimbru, busuioc, rozmarin proaspat / branza feta si ulei de masline

Vezi aici ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine cele mai delicioase pizzette.


Fajitas de pui

O combinatie gustoasa si aromata de legume, carne si condimente, servita in tortillas de care te vei indragosti, daca nu o iubesti deja.

Ingrediente: piept de pui / ardei gras / ardei iute / ceapa rosie / limenta / paprika dulce / paprika iute / chimion / sare / piper / ulei de masline / tortillas / rosii cherry

Urmareste reteta cu toate detaliile de gatire aici.

Uita de decoratiunile casante din ciocolata sau bomboanele care nu ies asa cum trebuie. Poti invata de aici tot ce trebuie sa stii, pentru a lucra cu ciocolata topita ca un profesionist.

Combinatie aromata si delicioasa, Sangria este una dintre bauturile mele preferate. O prepar de regula cu vin rosu de tara, dar merge perfect si cu o varianta de calitate din magazin. Uite aici reteta spaniola originala.

Stiati ca poti gati ca un profesionist avand doar 4 cutite excelente in bucatarie? Afla de la chef Thomas Joseph care sunt acestea, cum le alegi si de ce sunt esentiale pentru un bucatar talentat.

Copiii tai nu prea sunt atrasi de mancare? Vezi aici cum poti transforma o multime de preparate in alimente haioase si atractive. Implica-i si pe ei, vor adora si experienta, si mancarea.

Consider ca fructele si legumele sunt cele mai bune atunci cand sunt de sezon si le urmaresc atent in fiecare luna. Daca iti surade ideea, verifica aici ce produse vor fi coapte natural in iunie.

Sari de multe ori peste micul dejun pentru ca nu ai timp sa il pregatesti? Iti propun 12 preparate rapide, usoare si hranitoare, care te pot ajuta sa incepi ziua cu dreptul.

  • Soia este „inca regina” in spatiul vegetal, arata un raport care saluta și beneficiile sale pentru sanatate si sustenabilitate
  • Autotest” pentru alergeni în alimente, la fata locului, direct de pe smartphone.
  • „Uriașul zburător” se întoarce în Irlanda după 300 de ani
  • A inceput sezonul cireselor, „aurul rosu” al Romaniei. Diferente uriase de preturi în hipermarketuri si piete.
  • Auchan este primul retailer care introduce eticheta Nutri-Score pe produsele romanesti marca proprie.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii