fbpx

Meniu Special De Paste Si 3 Sosuri Pentru Gratar

Last Updated: 25.06.22

 

Buna sa-ti fie ziua si bine te-am gasit!

 

Iata despre ce vorbim astazi: 

  • retete speciale de Paste intr-un meniu complet cu aperitive, fel principal, desert si lista de cumparaturi, pe care il poti descarca gratuit de aici. 
  • inspiratie pentru salate si sosuri de la bucatari celebri.
  • sfaturi utile despre branza de diferite soiuri, vinuri si cum sa asezi o masa.
  • cele mai interesante stiri ale ultimelor zile si ceva optimism si idei bune de final. 

 

Extras din meniul de Paste

 

Pasca delicioasa cu branza, fara aluat (1h si 30 de minute / portii: 1 pasca medie spre mare)

Ingrediente: 1kg branza moale dulce / 250g zahar / 7 oua / 175g unt topit si racorit / 1 esenta de vanilie / 5 linguri faina alba / 3 linguri gris de grau / 5g praf de copt / 100g stafide / 0,5 lingurita de sare/ 2 linguri lapte praf (poti inlocui cu 2 linguri de gris sau faina, daca nu ai la indemana) 

 

Notite: Poti inlocui stafidele cu fructe uscate sau bucati de ciocolata. Reteta foloseste o tava rotunda cu diametrul de 28cm.

 

Instructiuni: Paseaza branza pana devine cremoasa si fina, folosind un blender, un mixer sau o sita. Separa galbenusurile de albus si adauga-le peste compozitia de branza, impreuna cu untul putin topit, esenta de vanilie, zaharul si sarea. Amesteca bine pana obtii o crema omogena. Completeaza cu gris, faina cernuta, lapte praf, stafide si praf de copt.

In alt bol, bate albusurile spuma impreuna cu un varf de sare. Incorporeaza-le apoi in compozitia de branza, cu rabdare, cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus. 

Tapeteaza tava cu hartie de copt si unge cu unt cu gris pe partile laterale. Toarna compozitia si netezeste cu o spatula pentru un aspect placut. Incalzeste cuptorul la 160oC si coace pasca timp de 60 de minute. Cand incepe sa se rumeneasca. pune deasupra si dedesubt cate o folie de aluminiu pentru a nu se arde.

Extrage pasca din cuptor si las-o sa se raceasca, apoi scoate-o din tava. Pudreaza cu zahar tos ori completeaza cu sosuri dulci sau dulceata.

 

Daca vrei sa o asezi langa cozonac pufos, care se desface in fasii, o friptura delicioasa de miel si aperitive pe masura, descarca gratuit Meniul complet de Paste Bucataria Ioanei.

 

Retete de la maestri

 

Cum sa faci o salata exceptionala – “Salata taiata corect este cea pe care o poti lua in furculita foarte simplu.” – chef Florin Dumitrescu 

Ingrediente: mix de salata, loboda, stevie, etc. / busuioc / menta / cimbru / patrunjel / fenicul / ceapa verde / castravete / rosie / ciuperci / coaja de dovlecel / miez de nuca 

Dressing: 50ml otet de vin alb  / 150ml ulei de masline 

Topping: prosciutto crudo / branza albastra / bucati de paine

 

Afla din reteta video cum tai si combini corect ingredientele si cateva secrete in plus, pentru o salata exceptionala, de la Florin Dumitrescu.

 

Sos rosu picant pentru gratar – “merge bine cu orice fel de carne rosie, chiar si cu carne de pui sau peste, ba chiar si cu legumele la grill.” Adi Hadean

Ingrediente: 300 gr rosii decojite, in conserva / 3 ardei grasi / 20 ml ulei de masline extravirgin / 1 ardei iute / 30 gr zahar / 5-6 gr sare / o pisactura de piper proaspat zdrobit / o lingurita de busuioc uscat / 100 ml apa

 

Citeste direct de pe site cum il prepara Adi Hadean si care sunt celelalte doua sosuri faine pentru gratar pe care le poti testa de 1 Mai.

 

Vinul potrivit face mancarea mai buna si compania mai placuta. Nu degeaba meseria de somelier are peste 700 de ani de traditie si este una dintre cele mai invidiate. Culoare, densitate, aroma si asocieri regionale sunt patru elemente importante in selectarea vinului perfect pentru fiecare preparat. Rieslingul merge cu branza moale, Sauvignon Blanc este ideal pentru pui, iar daca te gandesti sa faci miel traditional de Paste specialistii iti recomanda Cabernet, Pinot Noir sau un rose fructat. 

 

Parmegianno Regianno iubeste otetul balsamic si fructele. Dupa recomandarile lui Anne Saxelby, fondator al Saxelby Cheesemangers din New York, cea mai buna modalitate de a servi aceasta branza presata este in bucati rupte cu un cutit mic. Taietura bruta permite observarea fragmentelor albe de aminoacizi calcifiati specifici acestui soi. “Serviti la temperatura camerei, pentru o aroma mai intensa,” mai spune Anne in acest tutorial care iti face instant pofta de branza buna, prezentand 30 de varietati diferite cu detalii de servire care iti lasa gura apa si iti dau idei bune.

 

Alinierile subtile care fac o masa festiva sa arate Wow! Asaza farfuria de serviciu la linia de baza, pune un servet de bumbac de 50x50cm si indreapta cutitele mereu cu lama catre farfurie. Iata cateva reguli de expert care transforma un aranjament de sarbatoare intr-o masa impecabila. Acest tutorial te invata pas cu pas, ce si unde trebuie sa stea, cu aceeasi rabdare ca a majordomului din “Made in Manhattan” care, apropo, e un film dragut pentru o seara relaxanta. Si uite asa inveti, precis si simplu, tot ce ai nevoie pentru a aseza oricand si fara stres, o masa pentru invitati de toate tipurile si mofturile.

 

Poti preveni si ameliora spondiloza cervicala cu cateva exercitii. Rigiditatea gatului, furnicaturi la nivelul bratelor si umerilor, dureri de cap si stari de ameteala sunt doar cateva dintre simptomele acestei afectiuni. Cauzata adesea de pozitia incorecta la birou, dar si de procesul natural de imbatranire, spondiloza cervicala afecteaza peste 18% din populatie. Una dintre modalitatile de prevenire si tratare este kinetoterapia. Aceasta foloseste exercitii simple, concepute special pentru a consolida musculatura gatului si a creste mobilitatea coloanei, cum sunt cele explicate de fizioterapeutul Alin Burileanu in acest material video.

 

O cana de cacao pe zi tine doctorul departe. Un studiu realizat de Universitatea Birmingham din Marea Britanie arata ca consumul de cacao neprocesat, bogat in flavonoide,  imbunatateste rezistenta vaselor de sange la suprasolicitari si reduce riscul de atac cerebral, tromboza, boli de inima si de rinichi. Flavonoidele se mai gasesc si in mere, pere, mure, zmeura, struguri negri, cirese si ceai verde.

 

20 utilizari eficiente si utile ale banalului otet. Cu un pret de 4-5RON pe litru, otetul obisnuit obtinut din vin te ajuta sa rezolvi o multime de probleme prin casa, daca stii cand e cazul sa apelezi la el. Elimina petele de calcar de pe oale si farfurii, inlocuieste balsamul de rufe, scoate petele de urina de la pisici, dar si tapetul vechi de pe perete. Mai multe in acest articol util.

Roaliment: O dieta pe baza de plante duce la o sanatate osoasa mai slaba?

Wall Street: Sectorul HoReCa ar putea să functioneze indiferent de rata de incidenta, daca isi vaccinează toti angajatii

Hot News: Cel mai vechi whiskey din Romania, scos la licitatie inainte de Paste

Retail FMCG: Kaufland introduce în magazine K-Scan, un serviciu prin care clienții își pot scana singuri produsele

Ro Aliment: PEF poate deveni „standard în industria alimentară și a băuturilor”, spune un producător de materiale plastice

Harvard Health Blog: Gut feelings: How food affects your mood – Harvard Health Blog

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii