Bucataria Ioanei
  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Musaca de cartofi reteta simpla

by CPoster Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21
Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21

 

Musaca de cartofi cu carne

Musaca de cartofi cu carne tocata si smantana
Timp de preparare20 mins
Timp de gatire45 mins

Ingrediente:

  • 8 cartofi
  • 250 grame cascaval ras
  • 850 grame carne de porc tocata
  • 500 grame rosii pasate
  • 2 oua
  • 2 cepe tocate
  • 75 ml ulei
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 6 catei usturoi pisati
  • Sare
  • Piper
 

Alte ingrediente:

  • 1 lingurita boia afumata
  • Patrunjel
  • 1 lingurita fulgi de chili (optional)

 

Musaca de cartofi este un preparat de origine balcanica, avand o reteta relativ simpla, cu majoritatea ingredientelor care se pastreaza de la un exemplu la altul, nelipsind in nicio instanta cartofii si carnea. Majoritatea ingredientelor se gasesc in mod uzual in camara si frigider, si nu costa mult, devenind o optiune nutritionala si bogata in grasimi si proteine, deopotriva, cu un gust foarte bun. 

Pregatirea si montarea pentru musaca de cartofi cu carne de porc seamana cu cea a lasagnei, implicand producerea de sosuri si asezarea lor pe straturi inainte de coacere. Poate folosi sos bechamel, cascaval ori parmezan, existand si retete in care cartofii se inlocuiesc cu dovlecel, vinete, rosii, unele persoane preferand musaca cu piure de cartofi, de pilda. 

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca bine, putandu-se pregati dinainte, dupa care se va indeparta coaja si se vor taia felii de 5 mm grosime. Unele retete sunt de musaca cu piure, usurand, intr-o oarecare masura, munca bucatarului. 

In timp ce fierb cartofi poti trece la pasul urmator, care implica incingerea uleiului intr-o tigaie, la for mediu, unde pui usturoiul pisat si ceapa tocata si le sotezi. Adaugi putina sare si le lasi 3 minute, amestecand din cand in cand. 

Adaugi boiaua si fulgii de chili, mixand bine cu o spatula. 

Introduci carnea de porc tocata si lasi sa se prajeasca pret de 10 minute ori pana cand apa care rezulta scade. 

Adaugi pasata de rosii si amesteci bine mixul pentru carne de porc cu cartofi la cuptor. 

Potrivesti de gust cu sare si piper, continuand sa fiarba pentru 5 minute, timp in care incorporezi amestecul. 

Se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt, amestecand bine. 

Sosul de oua si cascaval este o varianta mult simplificata ce implica mixarea oualor cu telul si adaugarea smantanii si a cascavalului ras, condimentand cu sare. 

Preincalzesti cuptorul la treapta medie (pentru cuptorul electric la 170 de grade) si incepi sa montezi. 

Intr-o tava termorezistenta ungi peretii si fundul cu unt. 

Pui un prim rand de cartofi feliati sau zdrobiti pentru musaca cu piure de cartofi. 

Deasupra, adaugi jumatate din cantitatea de carne cu sos (sau un sfert, in functie de cat de lat este vasul pentru gatit si cate randuri iti ies) pentru musaca cu carne si cartofi. 

Adaugi un nou strat de cartofi feliati sau piure. 

Pui carnea ramasa si o nivelezi frumos, deasupra ei adaugand ultimul strat de cartofi feliati sau piure. 

Deasupra pui sosul din oua, smantana si cascaval, intinzandu-l uniform pe musaca de cartofi cu carne de porc. 

Vei introduce tava cu cartofi cu carne la cuptor unde vei pastra temperatura de 170 – 180 de grade (foc mediu) pentru 35 de minute sau pana cand se rumeneste la suprafata. 

Cand preparatul este gata, se opreste focul si se scoate tava din cuptor, lasandu-se la racit pentru minimum 15 minute. 

Musaca de cartofi cu carne tocata si cascaval poate fi servita calda sau fierbinte, insa pentru a se vedea mai frumos acele straturi, ar fi indicat sa o lasi sa se raceasca inainte de a se portiona. 

Daca porcul nu este pe gustul tau, poti adapta reteta la o musaca de pui sau una din carne de vita ori curcan. 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT
wpDiscuz