Ai mancat vreodata paste cu pui si sos alb? Nu-i asa ca sunt delicioase?
Daca nu ai incercat o astfel de reteta sau daca ai servit la restaurant sau la vreo cunostinta si vrei sa o incerci, te afli unde trebuie. Iti vom spune pas cu pas cum poti pregati acest fel de mancare.
Aceste paste nu au extrem de multe calorii, sunt preferate atat de adulti, cat si de catre copii si pot fi servite la oricare masa a zilei. Haide sa vedem care sunt ingredientele si cum anume se fac.
Paste cu pui si sos alb - Reteta pas cu pas
- - 200g piept de pui
- - 200g paste
- - 150g ciuperci
- - 175ml smantana de gatit
- - 2 catei de usturoi
- - 50 - 60g cascaval
- - 50g parmezan
- - ulei de masline
- - sare
- - piper
Ingrediente paste cu pui si sos alb
Pentru aceasta reteta delicioasa de paste cu carne de pui si sos de smantana ai nevoie de cateva ingrediente, foarte usor de procurat: piept de pui, paste, ciuperci, smantana de gatit, usturoi, cascaval, parmezan, ulei de masline, sare si piper.
Cum prepari pastele cu pui si sos alb – Reteta pas cu pas
Pregateste ingredientele
Pentru inceput, cel mai bine e sa-ti pregatesti toate ingredientele de care ai nevoie.
Pieptul de pui se taie in bucati mici, cubulete, ciupercile se feliaza, usturoiul se piseaza si cascavalul si parmezanul se dau pe razatoare. Acestea din urma nu se amesteca, deoarece vor fi adaugate in etape diferite.
Pune carnea de pui la prajit
Pentru a trece propriu-zis la gatit, ia o tigaie si in ea adauga putin ulei. Lasa la incins, apoi cand e gata, adauga puiul si din cand in cand amesteca pentru a se gati uniform. Va avea nevoie de circa 20 de minute.
Fierbe pastele
Intre timp, nu uita sa pui la fiert apa pentru paste cu putina sare, iar cand da in clocot sa le adaugi la fiert. Va fi nevoie de paste fierte al dente.
Daca vrei sa te sincronizezi pentru a avea la timpul potrivit pastele fierte, pune apa la fiert in momentul in care incepi sa gatesti puiul.
Pregateste sosul
Pentru a gati sosul, adauga mai intai ciupercile, intr-o cratita, in putin ulei incins. Se lasa la foc pentru aproximativ 5 minute sau pana cand apa pe care o lasa scade.
Dupa, adaugi pieptul gatit inainte, usturoiul, smantana si cascavalul ras. Condimenteaza totul dupa bunul plac si continua sa amesteci, la foc mic, pana capata cremozitatea dorita de tine.
Pune pastele peste sosul cu pui
In final, adauga in sosul obtinut pastele fierte, iar peste, parmezanul ras. Amesteca bine, mai lasa pentru 2 minute la foc, apoi opreste.
Lasa putin la racit si serveste totul cald, deoarece atunci preparatul va fi cel mai bun
Daca doresti, parmezan poti sa mai adaugi si suplimentar, in momentul servirii. Unii mananca aceste paste cu focaccia sau bruschete. Totodata, mai poti sa le servesti si alaturi de un vin bun.
Totul va dura cel mult 60 de minute, asadar, e o reteta pe care o vei pregati destul de repede.
Cum gatesti puiul pentru pastele cu sos alb
Asa cum spuneam si mai sus, puiul se gateste separat. Se curata, se taie in cuburi cat de marunte vrei, apoi se caleste in ulei incins. Daca doresti un gust mai intens, mai deosebit, il poti condimenta dupa cum iti place.
Incearca si reteta de paste cu mazare, pe cea cu creveti si sos alb si pastele bolognese.
Cate calorii au pastele cu pui si sos alb? Le poti pregati low-carb?
Nu sunt extrem de calorice aceste paste. De regula, in 100g ai pana in 150 kcal. Daca totusi vrei sa aiba si mai putin de atat, o idee ar fi sa folosesti in loc de smantana de gatit, lapte. Fierbi sosul la foc mic, pentru a capata cremozitate, iar rezultatul va fi unul gustos si mai putin caloric.
Ce fel de paste folosesti la sosul alb?
Forma pastelor depinde de tipul de sos, spune chef Sara Jenkins intr-un articol pe bonappetit.com
In acest caz sunt recomandate pastele tagliatelle, spaghetti, fettuccine sau linguine. Daca nu vrei paste asa lungi, mai poti utiliza fusilli, trecce sau alte variante care permit patrunderea sosului cat mai bine.
Pastele cu pui si sos alb sunt un preparat usor de facut, pe care il poti incerca si tu daca vrei sa gatesti rapid si simplu pentru cei dragi.
Iti va lua cel mult 60 de minute sa ai totul gata de servit, iar ingredientele sunt destul de comune. E foarte probabil sa le ai prin frigider si camara. Daca nu, le gasesti cu usurinta in orice supermarket.
Urmeaza pasii prezentati de noi, foloseste ingrediente cat mai proaspete si la final vei obtine cele mai delicioase paste cu pui si sos alb.