fbpx
     

Placinta cu iaurt reteta rapida

Last Updated: 26.11.22

 

Placinta cu iaurt si stafide

Cum faci cea mai buna prajitura cu iaurt si gris
Timp de preparare:20 mins
Timp de gatire:40 mins
PRINTEAZA
 
Ingrediente: 
  • 900 g iaurt (grasime 10%)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 500 g foi de placinta
  • 80 g unt topit
  • 150 g stafide
  • 30 g gris
  • 70 ml ulei
  • esenta de vanilie (1 lingura)
  • un praf de sare
Pentru servire/Alte ingrediente:
  • zahar pudra
 

Atunci cand iti este pofta de o placinta sarbeasca, insa nu ai timp sa o faci sau vrei o reteta mai simpla, aceasta e una usor de pus in practica. 

Incepe prin a numara acele foi de placinta cu iaurt in care vei plasa umplutura. Ai nevoie de un pachet cu foi de 500 g. Acestea trebuie impartite in trei, pentru a plasa intre straturile lor crema pe care urmeaza sa o faci.

Pentru a face compozitia necesara care va fi pusa intre foi la aceasta placinta cu iaurt, trebuie ca intr-o prima faza sa sa adaugi intr-un bol: ouale, zaharul, esenta de vanilie si sarea. Pentru a merge mai departe cu aceasta placinta cu branza si iaurt, trebuie sa amesteci foarte bine toate aceste ingrediente, dupa care, peste ele sa adaugi iaurtul (tinut in prealabil la temperatura camerei) si grisul. 

Ceea ce urmeaza sa faci pentru a continua aceasta placinta cu iaurt este sa plasezi pe rand, in tava cate o foaie, sa o ungi cu amestec facut din unt topit si ulei. Faci asa cu 1/3 din foi, dupa care, peste ele presari jumatate din stafide, intr-un strat uniform si apoi jumatate din compozitia facuta pentru aceasta prajitura cu iaurt si stafide. 

Dupa, peste crema asezi din noufoi, la fel, fiecare dintre ele unsa cu unt si ulei, dupa care mai adaugi stafidele ramase, dar si din compozitia cu iaurt, astfel incat sa mai pastrezi putin pentru a turna deasupra (cam un polonic). 

Pentru a finaliza acest desert, pune in tava ultimul stat cu foi (unse cu amestecul de unt si ulei) si peste toarna crema ramasa si intinde-o cat mai uniform. 

Aceasta prajitura cu crema de iaurt se coaca timp de circa 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Inainte, cuptorul trebuie sa fie incalzit. 

E de preferat ca aceasta placinta cu iaurt sa se serveasca rece. Peste ea, poti adauga optional si zahar pudra.

Aceasta reteta e una potrivita pentru momentele in care ti-e pofta de o placinta cu iaurt si branza, insa nu ai toate ingredientele in casa, cand vrei sa faci o prajitura greceasca sau pur si simplu sa servesti un desert usor de facut si foarte gustos. 

Pentru unii, prajitura cu iaurt aminteste de copilarie, pentru altii de vacantele prin tari straine si asa mai departe. E o reteta apreciata chiar si de catre persoanele care se afla la dieta, deoarece o portie are doar 320 de kcal. Nu e foarte putin, dar nici exagerat de mult. 

Daca nu iti surade ideea de a folosi foi din comert, poti cauta pe diverse site-uri retete cu iaurt chiar si pentru foi. Iti va iesi un aluat cu iaurt delicios. 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii