Prajitura cu fanta si branza
Ingrediente:
- 20 g cacao
- 80 g faina
- 5 oua
- 100 g zahar
- 80 ml ulei
- Un varf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 250 g unt
- 650 g branza dulce de vaci
- 250 g zahar pudra
- Coaja rasa de lamaie
- 20 g zahar vanilat (2 pliculete)
Alte ingrediente:
- 80 g zahar
- 650 ml suc de portocale Fanta (poate fi inlocuit cu alt suc de portocale)
- 10 g amidon
- Un plic de budinca de vanilie (50 g)
- Sucul de la jumatate de lamaie
Prajitura Fanta
Prajitura Fanta are un blat cu cacao, umplutura de branza dulce si un topping cu jeleu din suc de portocale, prezentand o reteta transmisa de la gospodina la gospodina, aducand aminte de zilele copilariei, existand si varietati de prajitura fantezie (cu ness si nuci) sau prajitura fantastica (cu blat din albus si visine). Pentru ca foloseste ingrediente accesibile ca pret si produce o cantitate ridicata, va fi o optiune spre care se pot indrepta cu succes persoanele care doresc sa aiba la indemana un desert gustos, usor racoritor si placut.
Dintre cunoscutele retete de prajitura cu branza dulce si jeleu se remarca aceasta, sucul de portocale putand fi inlocuit cu un altul, precum la o prajitura Coca Cola, prajitura Mirinda, cu Fanta albastra ori bauturi naturale, din fructe proaspat stoarse.
Unele persoane prefera sa modifice ingredientele umpluturii, rezultand, astfel, o prajitura Fanta cu mascarpone sau o prajitura Fanta cu frisca. Noi iti vom etala pasii pentru prajitura cu branza de vaci si Fanta, asa cum, poate, o cunosti din copilarie.
Preincalzesti cuptorul la 175 de grade Celsius.
Amesteci cacaua si faina si le cerni intr-un bol pentru a te asigura ca sunt bine mixate.
Separi galbenusurile de albusuri si pe primele le bati bine cu uleiul pentru blat.
Albusurile se bat cu praful de sare, adaugand, treptat, zaharul, pana se obtine bezeaua (poti sa folosesti un mixer pentru a termina mai repede), peste care se toarna galbenusurile si compozitia cu faina si cacao, amestecand cu o spatula de sus in jos, pentru a aera aluatul si a duce la gustoasa prajitura cu branza si aluat de pandispan.
Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni aluatul cu grija, niveland-l, dupa care dai la copt pentru 20 de minute sau pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoarea cu care il verifici.
Scoti blatul de prajitura cu suc Fanta din cuptor si il lasi 10 minute in tava, sa se raceasca, dupa care il scoti pe un gratar pentru a se racori complet.
Pentru crema de branza vei amesteca bine toate ingredientele de prajitura cu branza dulce intr-un bol pana cand se obtine o consistenta cremoasa si uniforma, ca pentru o tarta cu branza.
Se pune crema peste blatul racit si se introduce in frigider.
Pentru jeleul de prajitura cu Fanta simpla vei pune toate ingredientele intr-un vas pe care il pui la fiert la foc mediu si vei amesteca folosind un tel pentru ca ingredientele sa nu se lipeasca si pentru a se ingrosa. Mixarea continua pana cand culoarea fluidului pentru prajitura cu branza dulce si budinca de suc devine mai transparenta si se limpezeste. Se va reduce flacara la minimum si se mai fierbe pret de un minut, dupa care se scoate de pe aragaz si se va lasa pentru a se racori.
Ultimul pas de preparare pentru prajitura cu blat de pandispan si crema este de a turna jeleul caldut sau rece peste branza.
Prajitura cu suc natural de portocale si crema de branza se da la frigider pentru o ora cel putin, pentru ca partile componente sa se intareasca. Dupa ce trece acest timp, se poate scoate si portiona, din aceste ingrediente iesind nu mai putin de 20 de portii. Pentru cele mai bune rezultate la taiere, se recomanda lasarea sa in frigider peste noapte sau pentru minimum 6 ore.
Cine spune ca o prajitura cu branza de vaca nu poate fi aromata si aratoasa, sau ca nu poate face furori atunci cand este servita oaspetilor? Pe langa prepararea sa pentru ocazii speciale, o poti transforma si in tort Fanta, daca doresti, deoarece cele trei straturi se vor pozitiona la fel de bine si in format dreptunghiular sau patrat, si in cel rotund, obtinand o prajitura fantastica din branza, blat de pandispan si crema .