fbpx
     

Regăsește bucuria de a găti acasă mâncare sănătoasă

Last Updated: 18.07.24

 

Cine a făcut cel puțin o dată curățenie într-o bucătărie în care se gătește înțelege foarte bine cât de greu se curăță pelicula lipicioasă care acoperă dulapurile și blaturile, în special cele de lângă zona în care se gătește. Acesta este motivul principal pentru care s-a inventat hota de bucătărie.

 

Rolul hotei de bucătărie este de a filtra aerul încărcat cu particule de grăsime înainte de a se așeza peste tot și a cauza probleme mari la curățenie și igienă. Imaginează-ți asta într-o bucătărie deschisă conectată cu living-ul în care se mănâncă, unde unii membri ai familiei lucrează sau își fac temele sau poate invită prieteni la un pahar de vorbă.

Este mult mai ușor să pornești hota de bucătărie și să oprești grăsimea sau fumul care se împrăștie rapid peste tot (de cele mai multe ori fără să îți dai seama) decât să stai cu orele și să ștergi mobila din bucătărie și living, plus costul soluțiilor de curățare.

Chiar și cuplurile tinere care nu prea gătesc pe acasă și mănâncă mult în oraș sau la serviciu, tot mai fac din când în când un pui la cuptor, o tavă de cartofi cu usturoi, o pizza de casă, un pește cu legume la cuptor sau o invenție personală ce le aduce aminte de căldura familiei și siguranța din copilărie. Gătitul generează umezeală, grăsime, căldură, abur și fum. Toate acestea se adună, în timp, pe toate suprafețele din bucătărie și oriunde mai ajung de acolo. Astfel se formează pelicule lipicioase și pete inestetice pe dulapurile din bucătărie, pereți și gresie, geamuri, jaluzele, recipiente și tavan. Știm cu toții că mirosul gătitului rămâne în casă chiar și după ce termini de mâncat și duci gunoiul.

Hota de bucătărie este una dintre cele mai importante electrocasnice pentru bucătărie, deși este ingnorată de cele mai multe ori. Scopul hotei este de a elimina mirosurile, fumul și căldura care se formează când gătim. Toți designerii de interioare ne sfătuiesc să instalăm o hotă de bucătărie chiar atunci când amenajăm bucătăria pentru prima dată. Apoi te va preocupa doar utilizarea sa cât mai des și curățarea sa periodică.

Bucătăriile profesionale, precum restaurantele, sunt obligate prin lege să aibă ventilație, în timp ce bucătăriile private nu au această obligație. Este la alegerea proprietarului să monteze o hota de bucătărie sau nu, iar doamna casei are cel mai mare cuvânt de spus.

Deși nu sunt obligatorii sau esențiale, hotele de bucătărie sunt o alegere inteligentă. Dacă ai probleme cu mucegaiul în bucătărie, tot hota te va ajuta să minimizezi acest pericol.

Dacă gătitul te relaxează, atunci hota de bucătărie este  foarte importantă pentru asigurarea confortului tău în timp ce experimentezi rețete noi sau surprinzi familia ori prietenii cu rețeta ta semnătură.

Ca bonus, hotele de bucătărie moderne sunt dotate cu sistem de iluminare pentru zona unde gătești. Acest sistem diferă de la un model la altul, de aceea testează-l înainte de decizia finală.

Scopul final al hotelor de bucătărie este crearea bucuriei de a găti și a trăi confortabil în fiecare zi, în propria casă. Hotele de bucătărie joacă un rol important în asigurarea unui mediu sănătos și confortabil în bucătărie, cu impact asupra restului casei. Vei fi astfel mai creativă cu tehnicile de preparare a mâncării, știind că efectele nedorite sunt eliminate rapid.

La finalul zilei, vrei să termini repede treaba și să rămâi relaxată pentru a te bucura de felul de mâncare preferat sau de masa în familie. Și acestea fac parte din micile plăceri ale vieții, fără să fii stresată de mirosurile neplăcute sau de supraîncălzirea bucătăriei. Hota de bucătărie te va ajuta cu siguranță în atingerea acestui scop.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii