Briose cu broccoli si branza
PRINTEAZAIti propun aceste briose delicioase, cu branza topita si bucati usor crocante de broccoli, pentru mic dejun sau ca gustare. Uite cum le pregatesti in doar 30 minute.
Curata broccoli, rupe in buchetele si pune la fiert la aburi pentru 2-3 minute, apoi taie in bucati mici.
Incalzeste cuptorul la 200-220oC si pregateste tava, ungand cu putin ulei si asezand hartiile de copt.
Intr-un bol, adauga faina, praful de copt, sarea, branza rasa si bucatile de broccoli.
In alt bol amesteca ouale, laptele si cei 60ml ulei pana la omogenizare, apoi adauga peste mixul de ingrediente de mai sus si amesteca incet si delicat, pana cand compozitia uscata se umezeste bine si uniform.
Umple formele de briose pe 3 sferturi cu compozitie,si pune la copt pentru 5 minute, la 200-220oC, apoi da cuptorul mai incet, la 170-190oC si mai lasa-le la copt pentru inca 15 minute sau pana cand devin aurii.
Lasa-le 5 minute inainte de a le scoate din forma. Serveste-le calde. Le poti pastra in frigider sau congelator si incalzi la cuptorul cu microunde cand doresti sa le consumi. Pofta buna!