Budinca de portocale
PRINTEAZA- 350ml suc de portocale
- 2lg amidon
- Indulcitor la alegere si dupa gust
- Pentru servire
- Ciocolata
- Felii de portocala
Incearca acest desert extraordinar de simplu de pregatit, aromat si sanatos, potrivit si pentru cei mici si pentru adulti, in zilele obisnuite, dar si de sarbatori. Budinca sau jeleul de portocale se prepara din 350ml suc de portocale, proaspat stors (inseamna de regula 2 portocale mari sau 3 mai mic).
Iti recomand sa folosesti storcatorul manual sau automat de citrice ori un storcator electric de fructe. Daca alegi blenderul, nu exagera cu pasarea si ai grija sa scoti din timp pielitele de la feliile de portocala, in unele cazuri pot da un gust usor amarui daca sunt pasate intens.
Pune sucul de fructe intr-o craticioara, adauga amidonul in sucul rece si amesteca bine pentru a omogeniza compozitia. Da drumul apoi la arzator, la foc mediu si adu la temperatura de fierbere. Gateste aproximativ 1 minute, pana cand textura devine cremoasa.
Toarna in forme clatite bine cu apa sau unse cu foarte putin ulei sau unt daca vrei sa rastorni la final budinca.
Topeste putina ciocolata de menaj si foloseste pentru a decora budinca. Adauga felii de portocala. Pofta buna!