Bucataria Ioanei
  • Aragaz cu cuptor electric
    • Reteta Chiftele marinate
    • Falafel reteta
    • Reteta Cartofi Taranesti
    • Reteta Fursecuri de Craciun
    • Reteta Negresa de post
    • Reteta Pizza de casa
    • Reteta Placinta cu dovleac
    • Reteta Rata pe varza
    • Reteta Tort cu mascarpone
    • Reteta Tort Egiptean
    • Top 7 avantaje ale aragazelor cu cuptor electric
    • 4 tipuri de cuptoare electrice si cand sunt utile
  • Aragazul – cuptor pe gaz versus electric
  • 8 dotari ale bucatariei ideale

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Aragaz cu cuptor electric
    • Reteta Chiftele marinate
    • Falafel reteta
    • Reteta Cartofi Taranesti
    • Reteta Fursecuri de Craciun
    • Reteta Negresa de post
    • Reteta Pizza de casa
    • Reteta Placinta cu dovleac
    • Reteta Rata pe varza
    • Reteta Tort cu mascarpone
    • Reteta Tort Egiptean
    • Top 7 avantaje ale aragazelor cu cuptor electric
    • 4 tipuri de cuptoare electrice si cand sunt utile
  • Aragazul – cuptor pe gaz versus electric
  • 8 dotari ale bucatariei ideale

Reteta Cartofi Taranesti

by CPoster Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.21
Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.21

 

Cartofi taranesti la cuptor

Cei mai gustosi cartofi taranesti cu bacon, ceapa si boia
Timp de preparare15 mins
Timp de gatire45 mins
 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 200 g carne afumata (kaizer sau bacon)
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 lingurita boia
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • Verdeata (marar, patrunjel)
  • Piper dupa gust
 

 

Un preparat simplu si rapid, reteta de cartofi taranesti incalzeste sufletul si nici nu e dificil de realizat, avand in componenta cel mai satios ingredient, cartoful. Preparata la cuptor, va avea un gust bun, o textura usor crocanta si se va folosi mult mai putin ulei decat la prajit. Eforturile necesare prepararii sunt minime, iar rezultatul incanta mai ales prin savoare. Iar celelalte ingrediente se gasesc si ele in camara sau in frigider, motiv pentru care si reprezinta o alegere rapida, ce poate constitui un fel de mancare in sine sau o garnitura. 

Pentru a incepe prepararea acestor cartofi rustici vei porni, intai, cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru ca acesta sa fie gata cand vei introduce tava cu legume. 

Pregatirea legumelor porneste de la curatarea cartofilor de coaja, dupa care acestia se clatesc bine in apa si se vor taia in cuburi de dimensiuni cat se poate de egale, prin taierea pe jumatate a fiecarei bucati, dupa care o mai tai si pe aceea in jumatate si rezultatul il mai despici in doua sau trei parti, in functie de cat de mare e leguma. Pui cartofii la fiert cinci minute intr-o oala pana cand incepe sa fiarba apa, dupa care ii scoti. Poti, totusi, sari peste prefierbere daca nu ai timp sau nu te deranjeaza ca textura cartofului in preparatul final sa fie usor mai crocanta sau tare. 

Pentru cartofi taranesti cu ceapa vei felia sunca sau baconul, vei curata si felia usturoiul si vei taia in solzi ceapa. 

Pregatesti o tava pentru copt ungand-o cu putin ulei si pui in ea cartofii prefierti, adaugand pe alocuri si usturoiul si ceapa. Deasupra presari restul de ulei, sare, piper, boia si verdeata, amestecand totul pentru ca respectivele condimente sa ajunga in cartofi la cuptor cu bacon. Deasupra pui o folie de aluminiu si sigilezi si introduci tava in aragaz cu cuptor electric sau clasic. 

Lasi sa se prepare pentru 20 de minute, dupa care scoti folia de aluminiu si lasi continutul in cuptor pentru a se rumeni pentru alte 15 minute. Ai grija sa amesteci ai tai cartofi la cuptor taranesti cand nu mai sunt acoperiti deoarece se pot prinde de peretii vasului. Totodata, amestecarea va ajuta si la rumenire. Totusi, daca folosesti cartofi fainosi sau care se inmoaie repede, ai grija la amestecare caci isi pot pierde forma. 

Cand preparatul este gata, se scoate din cuptor si se poate servi dupa ce se raceste cateva minute, portionandu-se pe farfurii. Deasupra poti presara marar sau patrunjel proaspat tocat. Daca nu ai la indemana kaizer sau sunca, poti folosi carnaciori afumati, care vor da un gust la fel de bun preparatului, mentinand tenta afumata. 

Poti face reteta si prin fierberea cartofilor rosii curatati si prajirea kaizerului si a legumelor, dupa care adaugi cartofi fierti in tigaie si ii amesteci putin spre a se rumeni usor. 

Deoarece includ ingrediente consistente, poti servi cartofi taranesti la cuptor cu bacon si ceapa ca atare, obtinand in jur de 4 portii. Daca ii folosesti ca si garnitura, numarul de portii disponibile se dubleaza. Alaturi poti pune salata de cruditati, muraturi si verdeata proaspata. 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

wpDiscuz