Bucataria Ioanei
  • Frigidere
    • 8 lucruri de care ai nevoie in bucatarie, cand te muti de la parinti
    • 6 electrocasnice de bucatarie care costa sub 100 RON
    • Amandina reteta originala
    • Prajitura Tosca reteta originala
    • Reteta Cheesecake
    • Reteta eclere frantuzesti
  • Frigidere incorporabile
  • Mini frigider
    • 7 avantaje ale frigiderelor mini
    • 7 motive sa folosesti un minifrigider
    • Top 6 electrocasnice mici, utile in orice bucatarie
  • Cum sa-ti organizezi barul in living
    • 3 idei ca sa-ti construiesti barul de acasa

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Frigidere
    • 8 lucruri de care ai nevoie in bucatarie, cand te muti de la parinti
    • 6 electrocasnice de bucatarie care costa sub 100 RON
    • Amandina reteta originala
    • Prajitura Tosca reteta originala
    • Reteta Cheesecake
    • Reteta eclere frantuzesti
  • Frigidere incorporabile
  • Mini frigider
    • 7 avantaje ale frigiderelor mini
    • 7 motive sa folosesti un minifrigider
    • Top 6 electrocasnice mici, utile in orice bucatarie
  • Cum sa-ti organizezi barul in living
    • 3 idei ca sa-ti construiesti barul de acasa

Reteta Cheesecake

by CPoster Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21
Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.21

Cheesecake clasic

Cheesecake fara coacere cu mascarpone
Timp de preparare1 hr
Timp de gatire20 mins
 

Ingrediente crusta:

  • 350 g biscuiti digestivi sau petit beurre
  • 150 g unt topit sau margarina.
 

Ingrediente pentru crema:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g branza ricotta
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina granulata
  • 75 ml apa
 

Ingrediente jeleu:

  • 1 pliculet gelatina (10 g) sau 2 foi
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  • 200 g capsuni (sau caise, fructe de padure etc.)
 

 

Dintre numeroasele retete de dulce, una din cele mai indragite si care fac furori in casa este cea de tort cheesecake cu jeleu de fructe, care arata foarte frumos, are un mod de preparare rapid, fara a necesita manipularea termica la aragaz, precum cheesecake cu coacere, folosind, in schimb, frigiderul. Din bucatarie ar fi frumos sa faca parte si un mixer ori un robot de bucatarie, pentru ca munca sa fie mai usoara decat cu telul si mainile. 

Desi nu dureaza enorm de mult sa fie preparata, reteta de cheesecake fara coacere va avea nevoie de mult timp in frigider pentru ca straturile sa se intareasca bine si aromele sa se intensifice. Pentru un blat mai tare, care absoarbe bine untul, se prefera biscuitii digestivi, in detrimentul celor petit beurre. 

Pornesti cu macinarea biscuitilor pentru reteta cheesecake cu branza de vaci la robotul de bucatarie, masina de tocat carne, cu furculita in bol sau cu mojarul, in functie de ce ai la indemana, dupa care ii amesteci bine cu untul usor moale pentru crusta. Se framanta pana cand cele doua ingrediente de cheesecake cu fructe se omogenizeaza. 

Iei o forma de prajitura (rotunda, dreptunghiulara, patrata, etc.) cu peretii care se detaseaza si o tapetezi cu hartie de copt, intinzand uniform amestecul de blat pentru cheesecake cu fructe de padure. Se da la frigider pana cand se face crema. 

Gelatina pentru crema se pune la hidratare in apa rece pentru 10 minute, dupa care o vei topi intr-o baie de aburi sau incalzesti jeleul rezultat in cuptorul cu microunde cateva secunde, pentru a deveni lichid, insa nu o lasa sa fiarba. 

Poti face un cheesecake cu branza de vaci tip ricotta si mascarpone, amestecand intai cele doua ingrediente, dupa care pui zaharul si vanilia. Cand gelatina e gata, vei adauga crema de lactate lingura cu lingura, spre final introducand intreaga cantitate si amestecand. 

Bati frisca pentru cheesecake cu mascarpone pana la intarire si o incorporezi in restul cremei de branza, pentru a se pastra oarecum aerata. Torni compozitia deasupra blatului de biscuiti, asa cum se intampla de obicei in prajituri fara coacere. Vei lasa in frigider preparatul din nou, pana prepari jeleul de deasupra. 

Vei folosi gelatina alimentara si fructe pentru un cheesecake cu capsuni sau un cheesecake cu visine, de exemplu, precum si o craticioara in care pui apa si zaharul la foc. Fructele le tai in feliute sau cubulete si le adaugi, si pe ele, in compozitia respectiva, formand ca un compot, lasandu-se sa se prepare in jur de 15 minute, dupa care folosesti blenderul pe ele. 

Inmoi foile de gelatina pentru jeleu de capsuni in apa rece si le topesti in baie de aburi, dupa care pui peste ele putin din preparatul cu fructe, amestecand, continuand pana la omogenizare. La final, se toarna peste crema de branza din forma. 

Se lasa la rece cel putin o ora, de preferat in jur de cinci ore sau chiar peste noapte, dupa care se portioneaza si se serveste cu topping de fructe proaspete sau simplu. Pofta buna!

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT
wpDiscuz