fbpx
     

Reteta conopida gratinata

Last Updated: 20.01.25

Conopida gratinata la cuptor

Mancare de conopida cu smantana
Timp de preparare:20 minutes
Timp de gatire:35 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • O conopida medie
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • Pesmet
  • O lingura unt
  • 150 g cascaval
  • 50 g parmezan razuit
  • Sare
  • Piper
  • O lingurita praf usturoi
 

 

De data aceasta iti propunem un ingredient genial, in principal pentru ca poate fi incorporat intr-o multime de retete cu conopida, pentru toate gusturile. Poti pregati o conopida la cuptor dietetica sau o mancare de conopida cu carne; conopida cu pui poate fi consumata si in timpul celor mai severe diete. In continuare, iti prezentam o reteta de sufleu de conopida care are potentialul de a deveni una dintre cele mai indragite cine de la voi din familie. 

Sa incepem prin a evidentia valorile nutritive pe care le are conopida. Fiind foarte saraca in calorii, cu doar 26 Kcal/100 g, ea este perfecta in timpul curelor de slabire. Totusi, o portie de 100 g iti furnizeaza 5% din necesarul zilnic de fibre. De asemenea, tot 100 g iti pun la dispozitie 80% din doza zilnica recomandata de vitamina C.  

Continutul scazut de colesterol este ideal pentru sanatatea cardiovasculara; in plus, in compozitia conopidei exista multi compusi fito-chimici cu actiune anticancerigena. E un subiect amplu, care merita studiat in amanunt. Mai mult, conopida este si o buna sursa de minerale indispensabile metabolismului.

Budinca de conopida nu este complicat de pregatit. Incepe prin a pune pe foc o oala de apa cu putina sare; cand apa da in clocot, adauga in ea conopida desfacuta bucatele. Pentru conopida pane la cuptor parerile sunt impartite: unele persoane o prefera mai crocanta, asadar se multumesc ca in prima faza sa o opareasca usor, in timp ce altii o indragesc bine gatita, iar in aceaasta situatie e bine sa o lasi la fiert in jur de 10 minute. 

Pentru a continua sa pregatesti aceasta mancare de conopida, pasul imediat urmator este sa scurgi bine buchetelele si sa le pui sub jet de apa rece. Odata strecurate si eliminata apa, ele se pun intr-o tava incapatoare,  bine tapetata cu unt si cu pesmet. 

A venit momentul sa pregatesti celelalte ingrediente din reteta de conopida la cuptor, cu branza: se bat ouale, se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper; poti adauga usturoi sau boia, in functie de preferintele familiei tale. Amestecul se toarna peste conopida; se presara cascavalul si parmezanul razuit si se da la cuptor conopida cu smantana timp de aproximativ 30 minute, la 180 grade Celsius. Conopida gratinata la cuptor este gata atunci cand branza bine topita incepe sa se rumeneasca frumos. 

Daca sunteti amatori de preparate din conopida, o alta mancare cu conopida pe care ai putea sa o incerci este conopida pane. Daca preferi retetele ceva mai dietetice, cauta o reteta de mancare de conopida cu pui si testeaz-o; vei avea o surpriza placuta. 

 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii