fbpx
     

Reteta Coq au Vin

Last Updated: 05.03.24

 

Coq au Vin

Timp de preparare:25 minutes
Timp de gatire:1 hour 30 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 1-1.5kg pulpe si piept de pui
  • sare
  • piper
  • felii subtiri de sunca, taiate in segmente de 2.5cm latime
  • 225g ciuperci taiate felii
  • 225g ceapa, curatata si taiata in 4
  • 1 morcov mare, curatat si maruntit
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 linguri faina
  • 200ml vin rosu
  • 200ml apa sau stoc de pui
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 lingura de brandy
  • 3 linguri de unt
  • patrunjel verde pentru servire
 
 

Coq au Vin este o reteta frantuzeasca binecunoscuta si apreciata pentru savoarea sa deosebita. Nu te lasa descurajata de lista lunga de ingrediente, reteta este suficient de simpla pentru a o parcuge usor si a obtine o masa gustoasa de la prima incercare.

Porneste cuptorul la 175oC, pentru a se incalzi, si asezoneaza puiul temeinic cu sare si piper. Intr-o tigaie mai adanca, pe care o poti folosi si in cuptor, pune la prajit feliile de sunca, 7-8 minute, pana cand devin crocante, apoi scoate-le pe un servet de hartie, avand grija sa le scurgi bine de ulei.

In aceeasi tigaie, in grasimea lasata de sunca, gateste tot pe aragaz, bucatile de pui. Lucreaza in mai multe ture, astfel incat sa nu ingramadesti carnea. Prajeste 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana cand pielea devine aurie. Scoate apoi carnea pe o farfurie.

Scurge grasimea din tigaie lasand doar aproximativ 3 linguri. Adauga ciupercile, ceapa si morcovii si gateste pentru 4-5 minute, apoi pune usturoiul si mai gateste 1 minut, pana cand incepe sa degaje aroma. Pune sosul de rosii si amesteca bine legumele, apoi faina si amesteca din nou pentru un sos omogen. Adauga vinul, brandy si apa sau stocul. Pune inapoi in tigaie carnea de pui si jumatate din sunca prajita, completeaza cu sare, piper si crenguta de cimbru, adu la temperatura de fierbere, apoi muta tigaia in cuptor, acoperind-o cu un capac.

Gateste timp de 20-30 minute, pana cand puiul este bine facut, apoi scoate carnea si pune intr-un castron acoperit pentru a o mentine calda. Pune din nou tigaia pe aragaz, adauga untul si fierbe pana cand sosul se ingroasa. Serveste puiul cu sos si bucatile de sunca prajita lasate deoparte. Pofta buna!

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii